ירידת הדורות-חייבים לעשות משהו!

אין ספק שגרים זה דבר מועיל

בקשר ל"קשים הגרים כספחת לישראל" מביא התוספות פירוש של גדול אחד, שאת שמו שכחתי, שהכוונה שליד הגרים מתבלטים עוונותיהם של ישראל, כיוון שהגרים כל כך צדיקים, אבל אין ספק שמושג הגירות הוא חשוב לעם היהודי. ככל שיותר אנשים בעולם ידעו את אמת התורה - כל טוב יותר!

את רוצה שכל הגויים יתגיירו?

תדעי לך שלא רק שזאת לא המטרה אלא זה רק יעשה רע בעולם. העניין הוא שהם (הגויים) ידעו את אמת התורה ולא ירצו להתגייר. כמו כת ה"מקויה" מיפן. כמה שליד הגרים יתבלטו עוונותינו הם אף פעם לא יהיו יהודים אמיתיים, הילדים שלהם כן, אבל הם תמיד יהיו גרים.

yaakii

New member
ואני אחזיר לך את השאלה ששאלת:

עדיף שלא יתגיירו?

אני בן

האם אתה יודע מה מטרתו של כל יהודי בעולם? ---> לפרסם את מלכות ה'. אין ספק שהמצב הידיאלי הוא שכל העולם יכיר באמיתות ה' ותורתו. כל טוב

אבל ההכרה תבוא ממקום של הכרה בטוב

והבנה שהתפקיד של הגויים בעולם הוא לא להתגייר, אלא להכיר בטוב ולתמוך בו.

למה שזה לא יהיה יותר טוב???? חחחח

איזה מטרה יש בלהעניש אנשים?? ברו שעדיף שלא יהיה גויים ואף אחד לא יענש בעולם הבא!!!!

גראוס

New member
מי אמר שיותר דתיים במקומות מובחרים

בצה"ל זה דבר טוב?! יש זרם בדת שנגד התגייסות
(רמז:
) בכלל, אם שכחת!

אבל מה זה קשור עכשיו?

תראה לי את הקשר בין מה שאמרת מקודם לנושא שעליו אנחנו מדברים. נתחיל לדבר על מצב החסות בשטחים ואתה תתחיל לדבר על חרדים זה לא יהיה בדיוק קשור אפילו שזה פורום של תנועה חרדית לאומית.

הנה מה שאמרת:"ומה הקשר לחרדים עכשיו?"

ואני הפניתי את תשומת ליבך לעובדה שישנו קשר, כיוון שעליך להבין שאתה מדבר על נושאים בהם יש לציבור העומד לפניך חילוקי דעות. הסיבה: הציבור העומד לפניך מוגדר כ:חרדי לאומי. לכן, "מה הקשר לחרדים" לא במקום מכיוון שיש קשר הדוק לחרדים. גם להם יש דעה.

מי שקבע את ההגדרה חרדי לאומי

טועה ובענק. אין מקום להנחה הזאת. כולנו דתיים לאומיים. דתי זה אחד שמקיים את כל מצוות התורה לפרטיהם ומי שלא עושה כך הוא לא דתי שלם. חרדי מלשון חרד. אתה מהמתנגדים? או שאתה שר שירים בשולחן שבת אתה רוקד בפורים אתה עובד את ה' מתוך שמחה אתה מאמין שהכל לטובה אתה בוטח בצבא ובמדינה. אנחנו לא חרדים אז בטח שלא חרדים לאומיים. (הבהרה: חרדי זה לא אומר יותר דתי אלא זה אומר חרדי מלשון חרד, חרד מהקב"ה וממצוותיו ולכן עבודת ה' שלו היא מיראה)

yaakii

New member
ההבל בימינו זה קצת יותר מניתוח לשוני של המילה

חרדי. ניתן לראות בבירור שהמגמה של הדתיים הלאומיים היא להשפיע על החברה החילונית. החרדים לעומתם בחרו להשקיע יותר בלימוד התורה. אני לא אומר שהדתיים לא, אלא, הדתיים בחרו, כפי שאמרתי, לנסות להשפיע על החברה החילונית, ועל כן עליהם להיטמע בה באופן כזה או אחר, והם מודעים, ומוכנים להקריב, שהדבר עלול לפגוע במידה מסויימת בהנהגות דתיות-ביניהן להתלבש בצורה כל כך נבדלת מהחברה, כמו החרדים. מי שקבע את ההגדרה לא טעה, כיוון שהוא עשה את זה לפני אמממ 70 שנה בערך...המציאות השתנתה....

מה?!!

אוי נו באמת. אני בבני עקיבא ואני לא יודע מה אתם חושבים עלי אבל אני לא מנותק מעולם התורה ולא מנותק מהמציאות. המגמה של הדתיים הלאומיים זה להגיע למצב של תיקון עולם במלכות ש-ד-י מגמה שרוצה להגיע למצב של ממלכת כהנים וגוי קדוש (בית מקדש וכל זה...) אין דבר כזה לתקן עולם במלכות אם אתה מנותק לגמרי מהמציאות ורק לומד תורה. ופה הבעיה בחרדיות. אמרת: "ניתן לראות בבירור שהמגמה של הדתיים לאומיים היא להשפיע על החברה החילונית" אז נכון, אתה די צודק אבל, זאת רק מגמה, זה לא העיקר. יש כאלה שיותר נכנסים לקטע של עם ישראל ויש שיותר לתורה. אי אפשר להתנתק מעם ישראל לגמרי (בתור ציבור) כי אז אפשר לשכוח מגאולה. אם יש כאלה שיש לה נטייה טבעית לפתח את עולם התורה ולשבת וללמוד אז שישבו וילמדו ופחות יצאו להתנדב ופחות יצאו לעם ישראל אבל זה לא אומר שהם ציבור שלם. "הדתיים בחרו, כפי שאמרתי, לנסות להשפיע על החברה החילונית, ועל כן עליהם להיטמע בה באופן כזה או אחר" אין שום מטרה דתיים להטמע בחברה החילונית!!! מה שאתה אומר זה באמת לא נכון. אני רוצה להבהיר משהו המגמה הברורה לאורך הדורות הראתה שכשעם ישראל היה מאוחד אז היה יותר טוב מכשלא באוחד ברור שבשביל להגיע לגאולה אנחנו צריכי להיות מאוחדים מאוחדים תחת הנהגה אאחת. כל מי שרואה את עצמו ממציא איזה פלג חדש בדת ועושה מעצמו חרדי לאומי או דתי חובבני או כזה או אחר הוא פשוט פוגע בתהליך הגאולה. מה אתם חושבים? שהזרם החרדי הלאומי יישאר לנצח טוב וטהור? גם ממנו יצאו זרמים אחרים. קורה שהמצב לא טוב והוא לא מאפשר לחיות כמו שרוצים (לפי התורה) אז לברוח זה הפתרון? להשפיע מבפנים זאת הדרל היחידה ואם מישהו חושב שזה לא אפשרי אז שיסתכל על המגמה הברורה בציבור שלנו (מגמה של התחזקות ולא של התחרדות חס וחלילה) התחזקות דתית לצד דגל עם ישראל שהיה ברור לאורך הדורות. הפילוג זה פשע. לתת הגדות לציבור חדשים זה פשע בעם ישראל.

"הציבור העומד לפניך מוגדר כחרדי לאומי"

אז אם כבוד הציבור הוא בכל זאת לאומי משמע שהוא לא חלק מהציבור החרדי שהוא במוצהר לא לאומי. מה שאומר יותר דתיים בצבא זה דבר טוב מה שאומר שאנחנו לא מדברים על חרדים (הכוונה בחרדים זה הציבור החרדי) מה שאומר שאין שום קשר להתחיל לדבר על חרדים כי זה מסיט את נושא השרשור מה שאומר שלהביא לפנינו את הציבור החרדי זה הוצאה מהקשר מה שאומר שזה לא משנה שהפורום הזה הוא חרדי לאומי כי זה שהוא חרדי לאומי זה לא אומר שהוא חרדי מה שאומר ש"מה הקשר לחרדים" זה בדיוק מה שזה, שאין שום קשר עכשיו.

למעלה