ירקות מעניינים/לא סטנדרטיים

jen711

New member
ירקות מעניינים/לא סטנדרטיים

החלטתי שבא לי לנסות כל מיני ירקות שמעולם לא ניסיתי.
חוץ מאלה שאני לא אוהבת(כמו חציל וקישוא), ואף תשאלו איך אפשר לא לאהוב מה שמעולם לא טעמתי

ניסיתי דלעת ודלורית וחוץ מזה שהם קשיחים ולקחת לי זמן לחתוך אותם לקוביות קטנות, הם היו דיי טעימים.
חשבתי מה עוד לא טעמתי: ברוקולי, אספרגוס, כרישה(זה דומה לבצל ירוק במראה ואני לא אוהבת בצל)...
איזה ירקות נראה לכם שכדאי לי לנסות?
ואשמח גם לשמוע על מתכונים לא מסובכים בשביל ניסיונות אלו(מעדיפה בלי טיגון).
לפחות עד שתיגמר לי ההתלהבות הראשונית מבישול...
 

שרון 337

New member
ישנם הרבה ירקות שכדאי לנסות,,

ההמלצה שלי ,לאפונה סינית (אפונת-שלג): לאחר שטיפה וייבוש ,מקפיצים אותה במעט שמן ,שום ,צ'ילי,מלח ,וג'ינג'ר, ויוצא מעדן.
&nbsp
בקשר לכרישה :
נכון שהיא שייכת למשפחת הבצלים,אבל לא אוכלים אותם טרייה ,אלא מכינים מ-הכרישה קציצות מאוד טעימות,עם תפוחי -אדמה חצי מבושלים, ועם שמיר,שמתאים גם לצמחוניים.
למעדיפי הבשר,אפשר להוסיף לתערובת גם בשר טחון, לטגן -ולאפות בתנור, ויוצא טעים.
&nbsp
ירקות לא מוכרים:
אני שמעתי על גזר סגול, ועל קייל ,אך טרם ניסיתי אותם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

jen711

New member
ראיתי אפונה סינית בסופר

אני לא ממש מבינה את זה, אוכלים אותה עם התרמילים?
 

חנהפ

Active member
כן, התרמיל טעים מאוד, הנה מתכון לדוגמא:

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search/label/%D7%90%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%AA%20%D7%A9%D7%9C%D7%92[/URL]


רכיבים:
1 חבילה אפונת שלג מנוקה מקצוות וסיב
1 צרור אספרגוס, מנוקה מהקצוות
1 סלסלת פטריות שמפיניון מחולקות לרבעים
חצי כפית שום כתוש
3 כפות רוטב סויה (שילבתי קיקומן ורוטב סויה של אוסם)
מלח
אופן ההכנה:
לחלוט במי מלח את האספרגוס למשל כ- 5 דקות, עד שהגבעולים מתרככים קלות לחצות ל- 2-3 חלקים
לחלוט את אפונה השלג 2-3 דקות
לחמם בווק 2 כפות שמן
להזהיב את השום ולהוסיף את הפטריות לטגן כ- 5 דקות
תוך בחישה
להוסיף את האספרגוס לעוד 3-4 דקות
לתבל,
להוסיף את אפונת השלג לעוד 2 דקות תוך עירבוב קצר
 

jen711

New member
תודה רבה, אני אנסה את זה בסופ"ש

רק שאלה קטנה: מה זה אומר לחלוט במי מלח?
 

חנהפ

Active member
להרתיח מים עם מעט מלח

להכניס את הירק ולהביא לרתיחה, לפעמים כדאי לבשל עוד דקה או 2 תלוי כמה רך רוצים את הירק
מסננים אם רוצים ממש לעצור את הבישול מעבירים את הירק לכלי עם מי קרח
 

ybo4

New member
עוד רעיונות

אספרגוס - לרכוש חבילה של גבעולים שלא ניראית סמרטוטית. להכנה: לחתוך את השליש התחתון שלא אוכלים, לקלף את השאר בקולפן ירקות פשוט, לבשל מספר דקות בלבד במים רותחים מעט מומלחים ולהוציא לאמבט קרח.
להגשה - לטפטף מעט שמן זית, מעט מלח גס וזהו.
טעים מאוד וקל להכנה
עוד הצעה שלי היא סלק. ירק שאפשר להכין ממנו מגוון מאכלים. אני ממש לא אוהבת אותו, משום הטעם המתוק שלו, אבל זה בוודאי לא מחייב אותך (אני אוהבת מאוד כרישה, בצל לסוגיו ואף חציל וקישוא - כל אחד והעדפותיו). תמצאי מתכונים רבים לסלק ברשת
בלי טיגון - נהדר להכין בתנור ירקות חתוכים מכל הסוגים (אצלנו בפעם האחרונה - בצל, קישואים, חציל וכרובית) שמטפטפים עליהם מעט שמן זית ומפזרים מלח גס. לאפות כעשרים עד עשרים וחמש דקות, להוציא כשמקבלים צבע.
 

jen711

New member
סלק זה דווקא משהו שאני אוהבתה

אני מאוד אוהבת לאכול בורשט קר בקיץ, אומנם אני אף פעם לא מצליחה לקלוע לתיבול הנכון.
והכנתי מהם גם קציצות עם יוגורט. יצא ממש טעים.
 

שרון 337

New member
סלק לא חייב להיות בגרסה מתוקה,אפשר לתבל בפלפל,לימון-ושום,,

וכמובן במלח, ואפילו בסחוג, (לאחר שחותכים את הסלק המבושל לקוביות או לפרוסות,)
זו תוספת מעולה למנה בשרית. (סלק מתוק זה בנוסח יוצאי פולין ,שנוהגים לתבל בסוכר.
&nbsp
&nbsp
 

ybo4

New member
בבסיס הוא מתוק

לטעמי לפחות. משהו הדומה לבטטה. זו הסיבה שאינני אוהבת את שניהם, בעוד שאר הירקות אהובים עלי מאוד.
 
בוקר טוב ,אחד הירקות האהובים עלי וכמעט לא מוכר לישראלי

בוקר טוב.
כתבתי לא מוכר לישראלי אבל ראיתי שהערבים מגדלים אותו ולא הצלחתי לבדוק את הנושא.
את הירק הזה קונים בעיקר העובדים הזרים מאסיה.
אפשר למצוא אותו בשוק הכרמל ובטח בסביבות העובדים הנ"ל
אני ישה מאמץ לתאר אותו.
זה מין מלפפון או קישוא שברגע הראשון שרואים אותו עולה בראש זיקית ואנחנו קוראים לו "קרלה" הוא גדול בכל מקום ואוהב הרבה מים, הצמח הוא מין מטפס על גדרות צבעו ירוק בהיר ושהוא נשאר הרבה זמן ולא נקטף אזי צבעו כתוב.
כתבתי כמו מלפפון או קישוא הוא בגודל 15-20 ס"מ,הירק מר ולא ניתן לאכול אותו לא מבושל.
מקלפים אותו כמו שמקלפים מלפפון וחתוכים אותו לפרוסות דקות , משרים במי מלח וסוחטים פעם פעמים עד שהמרירות יורדת .
קוצצים בצל ומטגנים את הבצל (כמו שעושים לפטריות) ואז לסיר מוסיפים את הירק ומטגנים עד הזהבה ,כמובן ששמים מלח ומעט כורכום.
בנתיים מכינים אורז לבן .
אוכלים אותו עם אורז באכילה מרגישים את יתרת המרירות של הירק אבל זה טעים מאוד וכמובן בריא מאוד.
לבריאות
מאיר כרמיאל
 
חפשתי אפשרות להעלות תמונה ולא הצלחתי וכלן

בוקר טוב.
אבקש להקליד בגוגל את "מלפפון מר " אז תעלה התמונה.
מאיר כרמיאל
 

jen711

New member
נשמע מעניין

אבל נראה שממש קשה למצוא אותו.
שוק הכרמל זה לא מקום שאני אגיע אליו.
 

חנהפ

Active member
קיש כרישה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_890.html[/URL]


רכיבים:
לבצק:
1/4 1 כוסות קמח
100 גר' חמאה
1 ביצה
מעט מים
1/4 כפית מלח
למלית:
3 כרישה
4 ביצים
1 שמנת לבישול
50 גר' גבינה צהובה צ'דר מגוררת
מלח
פלפל לבן



אופן הכנה:
בצק:
להכין את הבצק ולשטח בתבנית עגולה - 26 כולל הדפנות.

מלית:
לפרוס את החלק הלבן של הכרישה ולטגן קלות.
לערבב עם 4 ביצים, 1 שמנת לבישול, 50 גר' גבינה צהובה צ'דר מגוררת, מלח ופלפל לבן.
לצקת לקלתית ולאפות כ-45 דקות.

ניתן להכין את המאפה פרווה, אם מחליפים את החמאה שבבצק למחמאה,
משמיטים את גבינת הצ'דר מהמילוי
וממירים את השמנת לבישול בחלב סויה לא ממותק או בחלב קוקוס
 

jen711

New member
תודה, זה הבלוג שלך?

עברתי עכשיו ולקחתי עוד כמה מתכונים
 

jen711

New member
אהבתי

רק שכמות המתוקים המפתים שם ממש לא טובה לי
 
למעלה