jen711 - ויש גם כמה המלצות ,,
מכיוון שהכנתי את מרק הברוקולי המון פעמים ובהמון גרסאות,
יש לי כמה המלצות מניסיוני:
 
1. הטעמים של הברוקולי,אינם חזקים,בסיום הבישול של המרק,
לכן ,לאחר הבישול והריסוק, נדרש תיבול נוסף של: מלח ,אגוז- מוסקאט,עלי- תימין,
זה שאומר,לטעום שוב ושוב ,עד שמגיעים לרמת תיבול חזקה יותר, כמו שאוהבים.
 
2. שמנת -לבישול לשומרי כשרות:
בארוחה בשרית, אפשר להשתמש ב-3/4 מיכל של שמנת לבישול -פרווה.
 
3. כשאין להשיג גבעולי סלרי -עלים, אפשר להשתמש בחופן עלי פטרוזיליה/שמיר ,
וגם אפשר לוותר על הירק, ולהשתמש ביותר עלי-תימין.(עלים טריים מ- 4 ענפי-תימין,)
ניסיתי,וזה יוצא מאוד טעים.
 
4) פתרון למי שאלרגי לתפוחי אדמה,או נמנע מפחמימות:
אפשר להחליף את 2 התפו"א, ב-2 -3 שורשי -פטרוזיליה קטנים ופרוסים דק.
אפשר גם לוותר על תפוחי -האדמה ולהשתמש בשקית הקפואה והגדולה של הברוקולי.
 
איך שלא מגוונים,תמיד יוצא מרק ברוקולי מוקרם ונפלא ,ב- 15 דקות של בישול.