ירקות מעניינים/לא סטנדרטיים

חנהפ

Active member
תודה, יש שם גם המון ירקות


 

חנהפ

Active member
מאפינס ברוקולי

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_15.html[/URL]


תערובת בסיסית:
בקערה מערבבים היטב:
שתי ביצים טרופות היטב
שמנת חמוצה 9% אחת (המרתי ללבן)
חצי כוס חלב
שליש כוס שמן קנולה
2-5 כפות (לפי הטעם) גבינה קשה מגוררת
השתמשתי בכוס גדושה של פרחי ברוקולי
שהפשרתי ובישלתי לזמן קצר במיקרו
לתערובת מוסיפים כל ירק ו/או ממרח שמתחשק בכמות של ככוס.
אפשר את הבסיסיים - טבעות זיתים, תירס וכו' -
אפשר בצל מטוגן, פטריות מאודות בחמאה, טונה, עגבניות שרי חצויות/חתוכות לרבעים,
עגבניות מיובשות ועוד ועוד, כיד הדמיון והטעם.
לירקות הנ"ל אפשר להוסיף ממרחים שמשתדכים כמו פסטו, טפנד, רוטב פיצה וכו'.
אפשר לגוון בגבינות.
עוד אופציה אפשרית: חציל קלוי, ואפשר להשתמש בממרח קנוי
עם בולגרית מפוררת (ואז לא שמה גבינה קשה אחרת).
אחרי הנ"ל מנפים פנימה 1.5 כוסות קמח תופח
ומערבבים ערבוב קל בלבד.
הבלילה לא צריכה להיות אחידה וערבוב יתר הורס את המרקם.
מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס/מיני מאפינס
(הכמות הזו מתאימה לכ- 12 מאפינס גדולים),
ואופים כ25 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות.
 
הוכחתי את זה תמיד שאפשר לא לאהוב משהו שלא טעמנו


זה בערך כל הילדות שלי היה ככה ולכן מצאתי את עצמי חיה על פיצה

&nbsp
ברוקולי מעולה- אני פחות אוהבת מבושל סתם ככה, אוהבת לשלב את זה בפשטידות או בקציצות.
&nbsp
אספרגוס ודלורית מעולם לא טעמתי. כרישה לא אנסה בחיים גם מאותה סיבה שלך
 

שרון 337

New member
מרק ברוקולי מוקרם

מרק ברוקולי מוקרם (ל-8 מנות):
מרק ברוקולי מוקרם:
המרכיבים (ל-8 מנות):
המצרכים למרק:
1 בצל קצוץ גס
2 כרשות פרוסות לטבעות דקות
1 שן שום פרוסה
2 תפוחי אדמה חתוכים קוביות בינוניות
4 גבעולי סלרי פרוסים לטבעות קטנות
1 שקית ברוקולי קפוא (גדולה)
2 כפות שמן זית
תימין - העלים , מ- 2 גבעולים.
פלפל גרוס + מלח אטלנטי
אופן ההכנה
1. מטגנים קלות בשמן את הבצל, הכרשה וכשהם הופכים לשקופים מוסיפים את השום
ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה.
מוסיפים את שאר המצרכים חוץ מהברוקולי,
מכסים במים ומבשלים 1/4 שעה.
2. מוסיפים את שקית הברוקולי וממשיכים לבשל עד לריכוך.
מכבים את האש מוסיפים מיכל שמנת לבישול .
&nbsp
3. מסירים מהאש, וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרק סמיך.
מתבלים ומגישים.
(אפשר להוסיף קרוטונים).

&nbsp
 

שרון 337

New member
jen711 - ויש גם כמה המלצות ,,

מכיוון שהכנתי את מרק הברוקולי המון פעמים ובהמון גרסאות,
יש לי כמה המלצות מניסיוני:
&nbsp
1. הטעמים של הברוקולי,אינם חזקים,בסיום הבישול של המרק,
לכן ,לאחר הבישול והריסוק, נדרש תיבול נוסף של: מלח ,אגוז- מוסקאט,עלי- תימין,
זה שאומר,לטעום שוב ושוב ,עד שמגיעים לרמת תיבול חזקה יותר, כמו שאוהבים.
&nbsp
2. שמנת -לבישול לשומרי כשרות:
בארוחה בשרית, אפשר להשתמש ב-3/4 מיכל של שמנת לבישול -פרווה.
&nbsp
3. כשאין להשיג גבעולי סלרי -עלים, אפשר להשתמש בחופן עלי פטרוזיליה/שמיר ,
וגם אפשר לוותר על הירק, ולהשתמש ביותר עלי-תימין.(עלים טריים מ- 4 ענפי-תימין,)
ניסיתי,וזה יוצא מאוד טעים.
&nbsp
4) פתרון למי שאלרגי לתפוחי אדמה,או נמנע מפחמימות:
אפשר להחליף את 2 התפו"א, ב-2 -3 שורשי -פטרוזיליה קטנים ופרוסים דק.
אפשר גם לוותר על תפוחי -האדמה ולהשתמש בשקית הקפואה והגדולה של הברוקולי.
&nbsp
איך שלא מגוונים,תמיד יוצא מרק ברוקולי מוקרם ונפלא ,ב- 15 דקות של בישול.
&nbsp
 
ועוד...

כרוב ניצנים - עדיף לקנות טרי, מפני שהקפוא מעט מריר. חותכים את קצה הגיבעול, מסירים עלים נבולים, והופ לתוך מים מומלחים רותחים. כמה דקות עד שמוכן (לעיס, אבל קרנצ'י).
אפשר "להרטיב" במעט חמאה מומסת עם שום.
&nbsp
ברוקולי - בדיוק אותו תהליך. להיזהר לא לבשל יותר מדי. שלא יגיע לכדי רכות. בסיום הבישול כדאי לשטוף במים קרים כדי לעצור את הבישול, אחרת הוא עלול להתרכך מדי.
&nbsp
לשניהם אפשר להשתמש בסיר פסטה - ולהוציא את הירק המבושל עם המסננת. קל ומהיר.
 

שרון 337

New member
יוביוב: כרוב ניצנים טרי, איפה משיגים ובאיזה עונה בשנה ?

האם יש משלוחים ישירות מהחקלאי ?
 
אז ככה,

זמין בחורף (בפרט עכשיו). יש אצל הירקנים. אני לא יודע אם כולם מחזיקים, מפני שזה לא ירק ממש פופולרי.
&nbsp
לא מכיר את תחום המשלוח הישיר.
&nbsp
ה-"מתכון" שנתתי הוא זה שאני אוהב, אבל הוא גם הבסיסי ביותר. גוגל מכיר הרבה אופציות נוספות ומתוחכמות יותר.
 

Maldini Girl

New member
ממליצה על

1. דלעת ערמונים. אנחנו אופים אותה בתנור והיא יוצאת מדהימה לחלוטין.
&nbsp
2. חוץ מזה אני גם מאד אוהבת אפונה על סוגיה
3. שעועית ירוקה
4. כרובית- אמנם לא חדש או מרתק- אבל אוהבת מרק כרובית או פשוט להכניס אותה שלמה לתנור.
5. שורשים- מתה על שורש פטרוזילה ושורש סלרי, בעיקר במרק עוף/ ירקות.
6. גזרים צבעוניים- אופה אותם בתנור ואז חותכת ל"אצבעות" ומכינה מהם סלט עם יוגורט. יוצא מעדן.
 
למעלה