|יר| הידד לקדמת עדן!

• פותח הנושא toi
  • פורסם בתאריך
O'rlly?

רב אחד עצר נרקומן ושאל איפה זה הדואר. הנרקומן הסביר לו והתכוון ללכת. הרב החליט להחזיר לו חסד ואמר: "בני היקר, עזוב אותך מהסמים, בוא ואקח אותך לעולם התורה. אני אראה לך את התענוג האמיתי בדת שייקח אותך לשמיים!" הנרקומן: "אתה תיקח אותי לשמיים? אתה לא יודע איפה זה הדואר!" שאלה: מה אמר הרמזור למכונית? תשובה: אל תסתכלי עלי.. אני מחליף צבעים!! תיירת מבקרת ברחבת הכותל בירושלים, צופה בעניין על המתרחש ורואה יהודי קשיש שבדיוק גמר להתפלל. היא ניגשת אליו ושואלת "האם אפשר לשוחח איתך?" היהודי: "בבקשה" התיירת: "באיזה תכיפות אתה מתפלל ככה כאן?" היהודי עונה "כל יום מזה כבר ארבעים שנה". העיתונאית: "ולמה אתה מתפלל?" היהודי: אני מתפלל שהיהודים והפלסטינים יחיו בשלום בלי ריבים ומלחמות ושכל הילדים שלנו יגדלו בשובע, בשלווה ובביטחון" העיתונאית: "ממש נהדר, ואיך אתה מרגיש אחרי שאתה מתפלל ככה כבר ארבעים שנה?" היהודי: "כאילו אני מדבר לקיר" (שימו לב, אגב, לחילוף התפקידים המשמעותי הקיים בבדיחה העמוקה הזאת. רגע אחד היא תיירת, וברגע השני היא עיתונאית. אמצעי ספרותי זה מצביע על מעמד העיתונאות בחברה במודרנית ופלישתן של תיירות זרות מארצות הגויים אל קירות מדינתנו) כמה מתכנתים צריך בכדי להחליף נורה שרופה? אף אחד, נורה זה בעיית חומרה. שני אנשי מחשבים יושבים בבית קפה ולידם עוברת בחורה. אמר אחד מהם: "מוכן להתערב שה- Properties שלה על הכיפאק." ענה לו השני: "בדקתי אותה אתמול, היא נמצאת במצב Read Only" אז, רוצה שאני אמשיך, או שאת מעדיפה להיכנע כבר עכשיו?

limilu

New member
זאת עם הרמזור דווקא טובה.

אתה לא תשבור אותי

הוהוהו?

אלה היו רק בקטנה, כי ריחמתי עלייך... את לא תצליחי להתמודד עם הבדיחות הגרועות באמת.

ויימס

New member
נחמד מאוד. במיוחד ההערות.

הסבר משעמם ביחסות ולאחריו בדיחה: נכון תורת היחסות? אז הם גילו שהזמן והמרחק לא קבועים כשמתקרבים למהירות האור, מה שאומר שאורך לא נמדד באותה צורה כשנעים במהירויות שונות, ושאם תנוע במהירות הקרובה למהירות האור, אתה אורך החיים שלך יגדל. ואז יש את פרדוקס התאומים, שאומר שאם אחד מהם יטוס במהירות האור ויתרחק מכדוה"א, ואז יחזור בחזרה- כשהוא יגיע לכדוה"א האח שלו יהיה זקן והוא יישאר צעיר. אז הנה הבדיחה: אח צעיר- נה נה בננה, אני יותר צעיר ממך. אח זקן- אז מה? לי יש יותר גדול. וכעת לבדיחה האהובה עליי מכיתה ו': חבורת ערפדים עושה תחרות 'הערפד הטוב ביותר', במסגרתה שלושה ערפדים מתעופפים להם ויוצאים לשחוט כפרים. חוזר הערפד הראשון והפה שלו מרוח בדם. "פששי," אומר המנהיג, "איפה היית ומה עשית?" "אתה רואה את העץ הזה? מאחוריו יש כפר ואני הרגתי את כל מי שגר בו." "סחטיקה," אומר מנהיג הערפדים. חוזר הערפד השני, וכל הפנים שלו מרוחות בדם. "מרשים, do tell." "אתה רואה את העץ הזה? מאחוריו יש שלושה כפרים, ואני הרגתי את כל מי שגר שם." "סתלבט." חוזר הערפד השלישי, מרוח בדם מכף רגל ועד ראש. "סובראשי!" אומר המנהיג, "איפה היית ומה עשית?" "אתה רואה את העץ הזה?" "כן." "אני לא ראיתי אותו."

חלש

אם כבר, הבדיחה הפיזיקאית הבאמת אהובה עליי היא זאת: יום אחד הייזנברג בילה במסיבה והשתכר. בשארית חושיו הוא יצא החוצה, עלה על אופנוע ההארלי המאגניב שלו והתחיל לנסוע בכבישים במהירות מטורפת של 190 קמ"ש. באיזשהו שלב הבחינה בו ניידת משטרה והחלה במרדף אחריו. לאט לאט התחוור להייזנברג שהניידת רודפת אחריו והוא החליט לעצור בצד הדרך. הניידת עצרה לידו. ממנה יצא שוטר בפנים כעוסות וצעק על הייזנברג "אדוני! יש לך מושג באיזו מהירות אתה נוסע?!" "לא!" ענה לו הייזנברג בשמחה, "אבל אני יודע בדיוק היכן אני נמצא!" המבין (או המבינה) יבין (או חיים יבין). ונראה לי שכבר סיפרתי את הבדיחה הזאת בפורום הזה, אבל לא נורא. והבדיחה על הערפדים גם הייתה הבדיחה האהובה עליי בסביבות כיתה ו' ככה.

ויימס

New member
../images/Emo6.gif

מישהו בטכניון חישב ומצא שטייסי אל על מאריכים את חייהם בעשר כפול עשר בחזקת מינוס עשר שניות. (זו לא בדיחה. מישהו באמת חישב את זה.)

Aether

New member
../images/Emo3.gif

אבל האם החישוב נעשה לפי התארכות זמן של יחסות פרטית בלבד, או שנלקחה בחשבון גם השפעת הכבידה על הזמן לפי יחסות כללית?

ויימס

New member
לא יודעת, תשאל אותם. ../images/Emo3.gif

וואו, עשיתי את המבחן אתמול... זהו. תנע זויתי לא יהיה יותר חלק מהחיים שלי, עצוב לחשוב על זה. שימור אנרגיה... צפרדעים שקופצות על סירות... חלקיקים שנעים בשדות מופרכים לחלוטין...
חתולים שמסתם m...
אין יותר להסתכל על זיקוקים ולחשוב על תנועה בליסטית. אין יותר לכדרר ולחשוב, "קינטית- פוטנציאלית כובדית, קינטית- פוטנציאלית כובדית"... ממש ביאסתי את עצמי עכשיו!

דרך אגב

זאת בדיחה שאחר כך שימשה את פראצ'ט לגראני רוחשעווה. בקומפניון כתוב שרוב התרופות שיש לגראני בבית הן תרופות מהסוג של "קח אחת לפני שאתה הולך לישון ועוד אחת אם אתה מתעורר בבוקר". אנחנו כבר יודעים שפראצ'ט ממחזר בדיחות, אבל סתם לטריוויה...

ויימס

New member
../images/Emo99.gif נוסטלגיה

היי, רק עכשיו נזכרתי- היה את הקטע לקראת הסוף שמתארים את האפשרויות למה יתרחש בקרב, וברוב האפשרויות כולם מתו, אבל אז הייתה אפשרות אחת יוצאת דופן, כמו פנינה שחורה בין פנינים לבנות, או ווטאבר...
זה ממש הזכיר לי את Jingo עם היומן שמתאר מה קורה ביקום מקביל. וכ"כ פראצ'טי.

limilu

New member
וכמובן- דיאלוג המלפפון.

"נשאר עוד קצת מלפפון?" "כך הם פועלים," אמר ביין. "אתם הרי יודעים. מבפנים. כמו שקרה בעיר הנמר, ובארץ השער הגבוה." "מה? מלפפונים?" שאל גלורק. "כן, אבל לא בוייר," אמר פיסמייר. "לא כאן. קשה לי להאמין בכך. לא במרכז. לא כאן?" "מי יעלה בדעתו לחפש במרכז?" "לאמיתו של דבר, מי ציפה לראותם בעיר הנמר," "אתם עדיין מדברים על מלפפונים?" וכן הלאה.

ויימס

New member
ואי, נכון!

זה היה קורע... אני חייבת לקרוא את זה שוב מתישהו...

ויימס

New member
הנה עוד פיסת זיכרון:

הם נתקלים יצורים דמויי דבורים, שחכמים כקבוצה אבל טיפשים כל אחד לחוד. אחד מהחבר'ה אומר שהם בדיוק ההיפך מבני אדם.

ויימס

New member
הממ, אני די בטוחה שלא המצאתי את זה.

אולי זה מהננסים? לא, לא, זה מהשטיח, בטוח.

למעלה