אצל חזל זו לו הייתה בורות, אצל חזל זו פוליטזציה של האמונה. ואם חשקה נפשי לשנות את הניק-נעם שלך ל "אראביש איז זאלץ" האם מערכת תפוז מחוייבת לכך?! האם חזל הם סמכות לשנות שמות של בני תקופתם או לפניה?!
לקרוא לישוע ישו זה בורות הסטורית, שנאה לאחר וגזענות? בושה וחרפה? טוב שלא הגזמת... רוב הישראלים מכירים את ישוע בתור ישו וחלקם הגדול לא אומרים ישו כדי לפגוע או להעליב אלא כי זה השם שלו שהם מכירים. זה נכון שישוע זה השם שלו אבל זה לא נכון לומר שכל מי שאומר ישו מתכוון לראשי התיבות שכתב פותח השירשור. בדרך כלל אותם אנשים מסוימים שמתכוונים לראשי התיבות במטרה לזלזל ולהעליב מוסיפים גרשיים כשהם כותבים ישו. חלק גדול אומרים ישו לא כדי להעליב אלא מתוך תמימות, כי זה השם שהם מכירים ויש פה גם עניין מסוים של הרגל. לכן אני מציע לא להגזים.
רוב הישראלים לא קראו מעולם את הברית החדשה. כנס בבקשה לסטמצקי ותנסה לקנות את הברית החדשה. כנס לאחת האונברסיטאות ותנסה להשאיל את הברית החדשה. כן בהחלט רוב השראלים אומרים ישו לא כדי לפגוע אלה מתוך בורות.
על ידי המתחזה?/המשמיץ/פותח השרשור , על הגיה נכונה ולא עם גרשיים ..זה לא נושא לדיון ,חבל שאנו מאכילים ומיפים את השמטת האות ע בשמו של ישוע . אם מישהו יפתח בתפוז כינוי חדש כמו המתחזה הנ``ל , ואם ירצה להוסיף תחומי עניין בנושא האמונה , הוא ואנו נתקל בשם ישוע .. ולא בלי ה-ע ..
אני לא מבין מדוע אתם לא ממצים את התהליכים הרגולטורים כדי ששמו יקרא במדינת ישראל ישוע. אתם משקעים ים של אנרגיה כדי להביא אנשים לידי אמונתכם וזה לגיטמי . מדוע אתם לא פועלים במשרד החינוך ואם יש צורך גם בבגץ כדי שבספרי ההסטוריה של מדינת ישראל יופיע שמו כמו שצריך.
ואין לנו את הכח של ההשפעה כרגע, בנוסף גם כומר , ואולי נוצרי הם מלות לא מחמיאות במיוחד כומר (שאני מחליף אותה במלה הערבית ח`ורי ) , נקווה שמישהו כבר ירים את הכפפה ויעשה משהו בנדון . תודה רבה על הדאגות לנו , תבורך
חלק מהישראלים גם לא קראו אפילו את התנ"ך, אז מה? מה זה קשור לזה שהם קראו או לא קראו את הברית החדשה? אני הסברתי לך דבר מאוד פשוט: חלק גדול מהישראלים לא אומרים ישו כדי לזלזל ולפגוע, ישו זה JESUS עבורם, בשם הזה הם מכירים אותו. את זה אתה מ ב י ן? אני לא צריך לקנות או הברית החדשה או להשאיל אותה, אני כבר קראתי אותה. הגזמת ובגדול באותה הודעה שאליה הגבתי ועכשיו אתה מנסה לנהל פה ויכוח עקר ומיותר.
ויכוח של חרשים אנחנו מנהלים פה אינני מבין אותך ובכל זאת אתייחס. איך בנית עלי אשמות מתוך הגגי ליבך. הם לא קראו את הברית החדשה לכן הם לא אמורים לדעת ששמו ישוע ולא ישו כפי שלמדו וקראו בספרי ההסטוריה שלהם. אף אחד לא יעץ לכך לקנות את הברית החדשה . אני כאחד הישראלים לא הצלחתי להשיג את הברית החדשה שנים רבות עד שקבלתי עותק ממסיונר. אין פה ויכוח לא איתך ולא ולא אם אף אחד בפורום. אני בדעה ש 1.ספר הברית החדשה צריך להמכר כמו כל ספר אחר בלי "צנזורה של החנויות הספריות או מוסדות ההשכלה" 2. משרד החנוך חייב לשנות את שמו בספרי הלמוד לישוע כפי ששמו בברית החדשה. 3. זכותכם המלאה להפיץ את דעותיכם ואמונתכם. נ.ב לפני ששלחתי הבטתי בניק שלך נדמה לי שיש בו את הצליל אשמה ומה זה DAEVA ?
לחזור ולקרוא שוב את ההודעה המקורית שכתבתי לך ולהבין שלא הפלתי עליך שום האשמות, סך הכל הצעתי לך לא להגזים מכיוון שכן הגזמת- "בושה וחרפה", "בורות הסטורית שנאה לאחר וגזענות" - האם זו לא הגזמה? זאת ועוד איך הגזמה. ניפחת את העניין על כלום וקרא שוב את מה שכתבתי. היהודים קוראים לישוע ישו מכיוון שזה השם שלו שמופיע במקורות היהודיים כמו התלמוד למשל. הפיכת השם ישו לראשי תיבות של מה שכתב פותח השירשור הוא מאוחר הרבה יותר אני חושב. המוסלמים למשל לא קוראים לישוע "יסוע" אלא עיסא ולמה? כי כך מופיע שמו בקוראן. השם "עיסא" הוא הגירסה המוסלמית בערבית של שמו ביוונית Iesous. השם "ישו" הוא הגירסה היהודית-תלמודית ואילך של ישוע. מה שרציתי להבהיר בשורה התחתונה זה שנכון, שמו הוא ישוע אבל אין משהו רע ממש בלקרוא לו ישו סתם כשם, חלק גדול מהישראלים מכירים אותו בשם הזה ולא קוראים לו כך כדי לפגוע או לזלזל אלא פשוט מתוך תמימות, כי זה שמו מבחינתם. אני לא מבין על מה ההתרגשות. בקיצור, הויכוח הזה בנינו הוא עקר ומיותר. בנוגע לניק שלי- Aeshma Daeva, אישמה דיווה (כך קוראים את זה) הוא דמות במיתולוגיה הפרסית-זורואסטרית, מדובר בשד. נהוג לזהותו עם אשמדאי השד במיתולוגיה היהודית-נוצרית-מוסלמית, קרוב לודאי שמדובר באותה דמות שחדרה לדתות המונותאיסטיות בהשפעה פרסית-זורואסטרית. deava פירושו שד. אם אתה רוצה אתה יכול לקרוא מעט על דמות זו פה.
שהפיכת השם ישו לראשי תיבות של קללה היא מאוחרת הרבה יותר (ובקללה משתמשים כיום בעיקר חרדים ודתיים מסוימים אבל אני לא רוצה לעשות הכללות). בתלמוד ישוע מופיע בשם ישו ולמרות שהדברים הכתובים עליו בתלמוד הם לא חיוביים במיוחד לרוב (ושונים כמובן ממה שכתוב בברית החדשה) הכוונה היא לא לקללה אלא לשמו הפרטי. למה ישו ולא ישוע? ניתנו כל מיני הסברים, למשל תעתיק שגוי מן היוונית או אולי בגלל שהיהודים באותה תקופה לא ביטאו את האות ע' וכך יצא שאות זו הושמטה וזה הפך לישו וכך שמו הושרש אצל היהודים מימי התלמוד ואילך. לגבי השאלה השניה שלך, אני מצרף להודעה קישור בו תמצא מאמר על "תולדות ישו ומהותו בתלמוד ומדרשים", אתה תמצא שם גם ציטוטים מתוך התלמוד וממקורות נוספים עם מראי מקום.
זהו ההבדל בין אדם מרומם לאדם בינוני וקטן. כל המחרף והמגדף שעושה זאת בשם דתו חסרה אמונה בלבו,זה אשר עושה בדת קרדום לחפור בו כדי לספק אינסטינקטיים ויצרים אנושיים שמקורם בבשר הרפוי (שאחד מביטוייהם הפסיכולוגים זו השנאה) ממילא אין מה לבוא עמו בדברים כלל.