ישו ר"ת של י'מח ש'מו ו'זכרו חחחחחחח

Thoma

New member
חבל להשחיט עליו מילים לריק ולנסות לשכנעו

שגישתו שגויה. לדעתי כמובן. אדם שמה שמניעו בחיים זה היצר אינו שונה בהרבה מבעל חיים (בעל חיים זה לא דבר שלילי, אבל בניגוד אליו, כוח היצר בבנאדם זהו דבר הרסני)

ד ר א ל

New member
לגבי ניסיונות שכנוע,

מלבד זה שהוא טועה טעות מרה כשהוא נכנס לקנטר. מי יגיד מי צודק ומי לא? מדוע הוא טועה ואתה צודק? כל ניסיונות שכנוע של הזולת שגישתו שגויה, לפי דעתי מיותרים. אבל ניתן להציג בפניו דברים מסויימים לשיקולו. אני לא חושב שאותו בחור שהתחיל את השרשור הנל ושאר משתתפי פורום זה שונים כל כך מהותית. לא נראה לי שיש פה מישהו אחד שניצח את היצר. סביר להניח יותר שזה יהיה מדהים אם יהיה פה מישהי שבכלל מנסה באמת ובתמים, והכוונה, להיות הלוחם שרץ אל מול לוחמי האויב ללא מורא, ולא זה שרץ בתעלת הקשר מוגן מכל "קושי". יש פסוק נפלא " אל תשפטו שלא תישפטו" קשה לא לשפוט, אבל תקווה גדולה לאלה שמנסים לא לשפוט זולתם.

Thoma

New member
לא שפטתי

כי לא היה גם מה. לא עמד שום תוכן קונקרטי מאחורי ההודעה הזו, כלומר מראש לא הייתה כוונה להשתכנע, אלא סתם להמטיר שנאה שמקורה בצדדים השליליים של הקיום האנושי, וביניהם היצר הלא מרוסן. ואת האפשרות שאני טועה אני תמיד לוקח בחשבון, לכן הטעמתי את המילה "לדעתי". :) היצר הוא חלק בלתי ניתן להפרדה מן האדם ואף פעם לא ניתן להתגבר עליו לחלוטין, בזה אני מסכים, וגם לא רמזתי שזה אפשרי

ד ר א ל

New member
היצר, כן.. היצר שאני עומד חסר אונים כנגדו

אך לדעתי (וכמובן לא מניסיון אישי) אני חושב שהוא קיים אך ורק למען ינצחו אותו, כלומר זו מטרת הקיום האנושי. וכן, אני חושב שניתן להתגבר לחלוטין על היצר, אבל צריך להבין, אדם, לבדו, לא יעמוד בפני היצר, אין אדם שיעמוד בפני היצר, לא קיים אדם כזה. אך בחסד אלהים - עומדים בפני היצר ואף מנצחים אותו ניצחון מוחלט. - אך ורק בחסד אלהים. ואותם אנשים שניצחו את היצר ניצחון מוחלט, ממשיכים להלך על פני כוכב אומלל זה - להאיר לאחרים, ולהדריכם אל אותו מצב מופלא של חירות, של אושר ואהבה. ישוע המשיח, הוא (עד כמה שאני מבין) היחידי מבין כל אותם מורי אנושות, שלא היה זקוק לנצח את היצר, הוא נולד מנצח.

lion 7

New member
/tapuzforum/images/emo13.gif

ישוע המשיח הוא לא סתם מורה רוחני או נביא , ישוע הבן היה בחיק האב בשמים , הוא נצחי הוא היה מבראשית , זה או זו תכונת האלוהם ברבים , השיל או הוריד מעליו כל תאר מלכותי כבן למלך המלכים ובא לעולמנו בכדי שלנו תהיה תקוה , לא, אין לנו שום פריבליגיה בזכות היותנו נוצרים אלא בגלל שאנו נשברנו והיה צורך שמישהו יציל אותנו ממוות נוראי , האם יש שם שצריך לסגוד או להלל בעולם הזה או בכל פינה ביקום , ? האם נראה לך שסתם אנו חייבים לו המון ? בחסדו ורק בחסדו נהיה לזרים זכות שווה לבנים בכדי לרשת את המלכות , די לנו בלרבות ישוע וזהו

ד ר א ל

New member
קראתי פעם על סרט תיעודי שבו התראיין

ארכיבישוף מרומניה ששמו אם אני לא טועה יוסטיניאן, והוא אמר משהו יפה, אתה יכול לדעת הכל על ישוע, ולא להכירו בכלל. כלומר - להיות רחוק ממנו ומדרכו כרחוק מזרח וממערב, ומזה ניתן להסיק - שאדם יכול לא לשמוע על ישוע בכלל כל ימיו - ולהיות קרוב מאד אליו ואל דרכו. אתה צודק, התואר "נוצרי" בהחלט לא מעניק פרביליגיות כלשהן. ואוהבי ישוע נמצאים בכל פינות כדור הארץ (אם כי מעטים מאד הם) והם יכולים להיות בני כל דת או שום דת שהיא. לגבי זה שאתה אומר שישוע המשיח היה נצחיעוד מבראשית. לפי דעתי כולנו "נצחיים מבראשית" כלומר, האמיתי קיים בנו. אלהים בנו., למעשה אלהים זה אנחנו. (ככתוב בתהילים פ"ב "אני אמרתי אלהים אתם..."), הרי אלהים אינסוף הוא. הוא הכל. לכן הכל זה אלהים, רק מה? אנחנו לא מודעים לכך שאנחנו אלהים. ופה ההבדל. כבר כתבתי בעבר על כך, שלדעתי מטרת בני האנוש על פני כדור הארץ להתנסות במבחני גוף הבשר ולנצח. והמנצח משיל מעליו את המזוייף, וחושף בליבו את האמיתי, שהוא אלהים. נכון, ישוע המשיח לא היה סתם מורה רוחני או נ ביא, למרות שהוא הדריך רוחית את תלמידיו. לדעתי ישוע המשיח היה אלהים שהתאנש, והוא לא בא סתם. אבל לא נכנס לסיבות. אלא רק להבדלים בינו לבין בני אנוש אחרים שכן חשפו את אלהים בליבם, כדוגמת פרנסיס מאסיזי במאה ה12 נדמה לי, או אם תרצה רמהקרישנה מהודו במאה ה19. מבחינת המודעות שלהם, לא היה שוני ביניהם לבין ישוע (שוב, לפי דעתי). ובכל זאת ישוע בולט מעל כל האנשים שהגיעו להיות מושלמים (ברוח, מבחינת הפנימיות שלהם). הוא נולד מושלם. אך מאחר שדיעות אלה שאני מציג פה נשענות על כמה רעיונות שלא מדברים אל הנצרות הממוסדת, כנראה שלא תהיה הסכמה גורפת :) יום טוב!

lion 7

New member
/tapuzforum/images/emo13.gif

רבות הן הדרך לישועה , אולם דרך אחת והיא דרך המשיח ישוע , מה שכתבת לצערי לא תואם את הגישה המשיחית נוצרית , לא לפי המודל הכנסיתי האורטודוקסי או הקתולי , או הפרוטסטנטי שמתבסס על הכתובים וכאן אין שום אנדקציה למודל הנוצרי , ישוע צריך להיות עם המאמין , אמר שהוא דופק על הדלת ואם פותחים הוא יסעוד איתנו , לפי אותו ארכיבישוף היתה לו כנראה יציאה לא נכונה , לגבינו אנו לא מבראשית , בראשית = ישוע או אלוהים , המימד הזמני לפי התפיסה המוגבלת שלנו וזה די מספיק , אנו נולדנו כהמשך השושלת של נח ואדם אבינו , הסטוריה של בערך כ 5 אלפים שנה , אין שום ראיה להיותי המשך לגלגול של רוברט אדוארד או הבישוף קלמנטין או החליפה העבסי אלמותוכל באללה , התורה שאתה מאמין בה יש בה ישוע , אבל היא סילוף או מבט לא נכון , אם נמשיך בה היא תחשב לקאלט או איזה מינות ממני רבות שהיינו בהם לפי ההסטוריה הכנסתית , את הנוצרים וליבם רק המאמינים האמיתיים ידעו אם אלה נביאי שקר או אמת , הכל נדע עכשיו או מאוחר , כרגע אנו מעונינים לדאוג לכבשים , כדברי האדון המשיח שהיה מבראשית לפטרוס , תרעה או תשגיח על הצאן שלי .. יום טוב גם לך

ד ר א ל

New member
שלום ליאון

הזכרת כמה שמות, רוברט אדוארד, הבישוף קלמנטין, או החליף העבאסי אלמותוכל באללה. לא מכיר, לא יודע. גם לא הבנתי באיזה הקשר זה נאמר. לגבי סילופים כאלה או אחרים, או "יציאות לא נכונות" נזכרתי במשהו יפה, ידוע ומפורסם שניתנת הסכמה "מלמעלה" לבחירתו של אפיפיור חדש על ידי עשן לבן שמיתמר מארובת הוותיקן. וגם ידוע ומפורסם שבימינו אלה מוסיפים חומר כימי שגורם לעשן להיות לבן. והשאלה הנשאלת, היכן האמונה? אתה מדבר על המודל הכניסייתי, ואילו אני רואה כנסיות המסוכסכות בינן לבין עצמן, ונותנות דוגמא איך להיות "נגד המשיח" ולא בעדו. ולא שאני בא בטענות, זה רק חומר למחשבה.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifתבורכו חברי הפורום על העמידה היפה בפני

הקללות! אמן אחרים יקללו אונו נברך אותם, ונתפלל חרישית שיזכו להכיר את אהבת האמת והיכולת להיות טובים ויעילים לזולת מלבד לקלל ולצבור שנאה ומרירות. אלרב יחארירקו מין קול קויוד אבליס באיסם יסוע אלמסיח
היה שווה לא למחוק את השרשור העצוב הזה מיד! אלא להשאירו שיהווה עדות חיה לאיך אדם עם אור פנימי יגיב למקרים של התקפה על קו'שי קדשיו. רק אסיים ואומר שאם נרצה להגיב עלה קללות בחושבנו כי כך נגן על ישוע והקדשים, אז טעינו כי אלוהים לא צריך את ההגנה שלנו הוא בנשמת אפו מסוגל להפוך עולם שלם, אך הוא מעמיד את בניו בפני פיתויים אלו בכדי ללמד אותם איך להקרין את ישוע החוצה, ולחיות כמו אנג'יל חמישי פתוח וקריא
הללוייה.

למעלה