אהבה (מממ)
ואוו רקאסה (אני לא מתרגלת לניק שלך משום מה), צחוק גדול עשית לי. לפעמים אני חושבת שלהיות במחיצת מישהו מאוהב כשאתה רחוק מהמקום הזה זה כמעט כמו לבלות ערב עם אנשים מנופסים או מבושמים כשאתה פיכח. אני נשארת, במקרים כאלה, זרה לגמרי למתרחש, מיוגעת, משועממת, ובסוף קצה נפשי (וגם נפש המסטולים קצה בי). אבל כשגם אני במעשנים/שותים/או שיכורים ולא מיין (מאוהבים?), איזה חום ונועם. לי יש חברה ששלוש שנים נאמה נאומים מושחזים כמו שרק היא יודעת בגנות ההתאהבות. כל מאוהב/ת אומלל/ה שנקלעו לשטח שלה היו זוכים לניתוח כירורגי חסר רחמים (ומצחיק עד דמעות), ובאופן כללי היא הרבתה לנאום על מופלאות חייה כאשת קריירה עצמאית ופנויה למה שבאמת חשוב בחיים, עבודה-חברים-לימודים, ואיך הגיע הזמן שאנחנו (ותמיד כשהיא צירפה אותי למעגל הזה היה לי מין צפצוף צורמני במעלה הגב), הנשים החפות מהבלי אהבה, נצא מהארון ונכריז בראש חוצות שהחיים בלעדיה משובחים ומלאים ובריאים כשלעצמם (ואפילו קצת יותר, יוהרת לא-אהובים שכזאת). היו ימים שנורא רציתי להיות בחבורה הדמיונית הזאת שלה, גם לי קל להסביר למה התאהבות היא מחלה נוראית, משבשת, מטפשת, נוטלת חירות וכו' וכו' (והכל נכון, באמת), ובכל זאת לא הפסקתי להתגעגע לכאב המתוק ההוא (כמו שזך קורא לו). ואז - פתאום, באמצע חוץ-לארץ רחוק, היא התאהבה, הבוגדת, ושוב ושוב, כמו מעיין נפרץ שמה אצלה, בבת אחת נשר השריון, בבת אחת "היא לוקחת את אהבתה אל הרחוב... כולם רואים איזו הילה מעל ראשה"... ואני מסתכלת וחושבת, איזה כוח אדיר יש לדבר הזה, אהבה, איך הוא בולע הכל, איך הוא צובע את החיים, כל החיים, בן רגע במשיכות נהדרות, ומה יהיה באמת, גיברת פילאטוס, מה מה יהיה, כל עוד היא לא באה, האהבה, חרוץ לי בעור זכר אהבות קודמות, ואני אומרת, לא, לא, לא עוד פעם, הפעם אני אמות באמת, ובכל זאת כן, בבקשה, ומזכירה לעצמי שמה שנחרת בעור היה הסוף של האהבה, אבל אם כבר לעולם לא, ואם באמת, אז מה, אז כלום, מזכירה לעצמי שיש עוד גלגולים, שאולי באיזה גלגול עתיק הייתי מאוהבת ענקית וסוערת ועכשיו תורו של גלגול אחר, ואיזה שטויות באמת את מקשקשת, אבל זה נורא לחכות לה, זה יותר נורא מהכל לחכות לה. אחחחמ.