ישנה שורה משיר -

לגבי ההתאבדות...

התאבדות היא בחירה של אדם שחושב באופן לא בריא. היא לא תוצאה של גיוס לצבא, נטישה רומנטית או כיוצא באלו. ומכאן אל נושא השחרור משירות צבאי: גם אדם שמבחינה חברתית אינו מפותח, ניתן להגדיר כ"לא מתאים" למסגרת הצבאית. ובכלל, "לא מתאים" זו הגדרה שניתן למלא אותה בתוכן רב משמעויות, ואלו אינן עולות תמיד בקנה אחד עם המשמעות שצה"ל מבקש לתת לה, על בסיס קריטריונים שונים שהוא קובע. רגישות יתר, אינה אחד מהן, ואולי אף לא דיסוציאליזציה, אם כי במקרה האחרון כפיית הגיוס עלול לבוא בעכריו של צה"ל (וקרו מקרים מעולם). ולמען הסר ספק - לא היה בכוונתי להצדיק את ההשתמטות משירות צבאי, בכל עילה שהיא. גם לא התכוונתי בכלל להכנס לניואנסים לאומיים. בסה"כ העליתי תהיה שמתייחסת אך ורק להתפתחות הטכנולוגית והשפעתה על חברה וסוציאליזציה בשנים האחרונות. התנצלותי הגורפת על גרם סערת רגשות פטריוטים למיניהם. גם אני פטריוטית :)
 

שרונהה

New member
העולם הוירטואלי הזה שהילד חי בו

הוא עולם חברתי. רוב הנוער נמצא היום בפורומים, במסנג'ר, באי סי קיו ובאתרים שונים שבהם הם משוחחים עם חברים שלהם, מחליפים חוויות, דעות, וגם נפגשים ומבלים יחדיו. בשיחות הם צוחקים, בוכים, אוהבים, שונאים, מתווכחים, מנהלים דיונים וגם פוחדים, וגם מקבלים בטחון עצמי... ממש כמו בעולם האמיתי... הם מפתחים בעולם הוירטואלי מיומנויות חברתיות רבות הבאות לידי ביטוי בעולם האמיתי. העולם הוירטואלי אינו שונה ואם ילד בן 18 אומר שהוא מסרב להתגייס לצבא כי הוא מפחד מהטירונות, הרי הוא מבטא מה שהוא מרגיש, זו מיומנות חברתית, הוא קרא "לילד בשמו". הוא פשוט מפחד מהטירונות!! פחד הוא דבר טבעי גם בחיים האמיתיים!! מה ההבדל? למה לשייך תכונה זו לעולם הוירטואלי? אגב, אני לפחות לא שמעתי שילד פוחד להתגייס בגלל ה"טירונות".....
 
ייתכן

ואני באמת תמימה, אבל את מה שאני אומרת אני אומרת אך ורק על בסיס מה שאני רואה, ולא על בסיס ספקולציות. הבחור הוא בן 18, בקרוב 19. אין לו חברים בכלל ומעולם לא היו לו. כי הוא תמיד בבית, יושב ומתקתק מול המחשב. החברים היחידים שלו הם חברים וירטואלים, והדייטים היחידים שלו הם דייטים וירטואלים. שוב, אולי אני ממש ממהרת לחשוש, אבל אני לגמרי יכולה להבין ממה הוא חושש בטירונות.
 

Gilliana

New member
לפי מיטב אבחנתי...

הנער סובל מחרדה חברתית - וזו הסיבה שהוא יושב מול המחשב ולא יוצא מהבית, לא מפתח קשרים חברתיים וכו'. לא העולם הוירטואלי הוא זה שהביא אותו למצב הזה - הוא בחר בעולם הוירטואלי משום שאין לו היכולת להתמודד עם העולם שבחוץ. זוהי תופעה מוכרת בעולם הפסיכולוגיה והוא בהחלט זקוק לעזרה מקצועית. אני גם מאמינה שהצבא לא יהיה מעוניין לגייס אותו במצב הזה...
 

אלמרה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה Gilliana

אני נוטה להסכים את אבחנתך. היטבת להגדיר את מה שחשתי וטוב יעשה אותו נער אם יפנה לטיפול מיקצועי.
 

Gilliana

New member
תודה לך ידידי ../images/Emo140.gif

אם כי אין זו הפעם הראשונה שאני כותבת כאן. פשוט נעדרתי תקופה ארוכה...
 

שילה1

New member
יטש גם כאלה,ומניחה כי הם במיעוט.

מאחר וגיוס הוא חובה ועל פי חוק במדינה,גם"נער המחשבים "יגוייס,והאמיני לי כי הצבא ינצל את כישוריו על הצד הטוב ביותר. ואולי תהייה לו הזדמנות בצבא,להבדיל בין וירטואליה למציאות, ולהנות משני העולמות. האם זו סיבה לשחרור? תמהה...
 
שרונה ../images/Emo24.gif

תרשי לי לחלוק עלייך טיפה.... מיומנויות שאדם רוכש ברשת רחוקות מלהיות חברתיות ריאליות. זאת ולו מהטעם שהעולם הוירטואלי מספק לכל אחד אינספור מסיכות שבהן הוא יכול להתהדר. לדוגמה פורום מסויים כמו הצ'אט: בצ'אט הבחור הכי ביישן יכול להיות פלרטטן עולמי. במציאות היומיומית הוא לא יעז לפנות לבחורות. הוא מרגיש בטוח לעשות זאת רק מפני שהוא מסתתר מאחורי מסך. כמובן שאני לא מכלילה חלילה, אבל תסכימי שהרשת הוירטואלית היא שסתום בטחון עבור כל האנשים שאינם מסוגלים להביא את עצמם לנקוט את אותם צעדים חברתיים במציאות...? מאידך - מסכימה איתך שהעולם הוירטואלי אכן יכול לפעמים לספק בטחון עצמי, שיביא לרכישת מיומנות חברתית זו או אחרת. העניין הוא שבעידן הנוכחי, בו הכל נעשה כ"כ זמין ונוח - עלול במידה מסויימת לכבול אליו אנשים שהזמינות קוסמת להם. למה צריך לצאת החוצה ולהכיר אם יש צ'אט? בשביל מה צריך חברים אמיתיים אם אני זקוקה לעצה אם יש פורום? למה לי ללכת לקניון או לנסוע לעיר כדי לקנות משהו אם אני יכולה במחי תקתוק לרכוש דרך האינטרנט? אי אפשר דיכוטומית לומר שהאינטרנט הוא רע מיסודו, אני רק טוענת שהפוטנציאל ישנו, כי אנשים אוהבים זמינות ונוחות - דבר שהטכנולוגיה כיום יכולה לספק. וזה שם בסכנת ניוון את כולנו. יום טוב :)))
 

pikov

New member
תאור קצת מוגזם

הרשת יוצרת הזדמנויות שונות. אמת, ביישן יכול להיות פלרטטן. בחודשיים הראשונים, הוא באמת לא יעז לפנות לאשה בשר ודם, אבל עם הזמן, עם רכישת המיומנות והאימון, "היציאה" מן הוירטואליה לריאליה, עשויה דווקא להצליח. לוירטואליה חסרונות רבים, מול יתרונות לא מועטים. עיקרן חוסר היכולת של צעירים לאתר סכנות ברשת. תרמיות מסוגים שונים. הפן החברתי אינו סכנת רשת מובהקת. נכון, יהיו אנשים מופנמים שהרשת תגביר מופנמותם. הם צריכים טיפול פרטני. חבל להרוג את השליח המביא את הבשורה. עדיף ללמוד להתמודד עם "הבשורה" ותוצאותיה.
 

אינדי62

New member
אח שלי היה כזה

אח שלי היה ילד מאוד חברותי עם המון חברים, אבל הם תמיד עלו לרגל לחדר שלו, לממלכה הלאקטרונית שלו, שבה הם שיחקו משחקי מחשב ואכלו את האוכל של אימא - עולם בלי מאמץ, בלי שום צל של אי נוחות. אח שלי בחר רק את החברים שהתאימו לו בדיוק, ומי שלא התאים פשוט לא בא. באינטרנט הוא לא ניסה אף פעם ליצור קשר אמיתי עם אנשים חדשים - הוא היה פוגש אנשים, מחליף בדיחות ומידע, ונעלם מחייהם במהירות. וכשהוא התגייס לצבא כולנו פחדנו שהמסגרת תשבור אותו, אבל לסיפור הזה יש סוף ממש טוב. הילד המפונק התגבר על הקשיים, גילה כושר מנהיגות, הוביל נערים אחרים להצליח ובאופן כללי מרגיש קשור מאוד לצבא, עד שהוא שוקל להישאר בקבע. הוא מנקה ומכבס לעצמו כשהוא בא הבייתה ומטפל גם בבית - כמובן שלפני הצבא, כשהוא גר בבית 24 שעות ביממה, הוא כל היום רבץ ולא עשה כלום. בקיצור - יש בהחלט תקווה וניעור קטן יכול להביא את הילדים האלה רחוק. הם אולי מפונקים, אבל יש להם את היכולת בתוכם.
 

אלמרה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה אינדי62

הנוער היום נוטה כנראה להיות מושפע מהסובב אותו ומקורות המידע והגירויים הרבים שמקיפים אותו ומקרינים עליו מכל עבר. אז תמיד יבלוט אותו חריג, מי שיקצין וישמיע מחאה לכאן או לכאן. הערכתי הכנה לחיילות למשל שמבקשות לקבל על עצמן כל תפקיד גם ביחידות לוחמות (ולאחרונה גם בכיבוי אש) ולחיילים המתנדבים לשרת כקצינים שמשמעות צעדם זה היא ארוכת טווח (מילואים... והרבה, ללא הנחות ויכולת להקטין ראש). ומזלנו שאכן אנו משופעים גם באיכות ילדינו הגבוהה לאין שיעור מזו שהיתה לנו, ולמוטיבציות שלהם. אבל גם בכמות גדלנו ואני שמח על כי הצבא יכול לוותר ולפטור את הנפולת ועדיין להסתדר. מלחמה קיומנו כבר אינה תלויה בחיילים מסתערים ובקרבות כיבוש גבעה זו או משלט אחר. וטוב שיש לנו גם טכנולוגיה מהשורה הראשונה, שבקלות רבה מחפה על כ"א (ובודאי על כ"א מאיכות ומוטיבציה ירודים שפוחד מטירונות...)
 

Gilliana

New member
אני חושבת שאת קצת נסחפת...

עולם וירטואלי שמדכא את הצורך, הרצון והשאיפה לפתח מיומנות חברתית??? נהפוך הוא - המחשב והאינטרנט בפרט, או כדבריך - העולם הוירטואלי, מקנים מיומנויות שאותן קשה ואפילו לא ניתן לרכוש בעולם האמיתי. אם יש מקרים כאלה, כפי שציינת, אני משוכנעת כי מדובר במקרים חריגים ובאנשים, אשר סובלים מבעיות אחרות שגרמו להם להגיע למצב שכזה.
 

שילה1

New member
וכאילו לא די לנו,קוראת הבוקר איך כל

מיני "סלבס" מוצאים את דרכם הקלה מחות למערכת הגיוס,למרות נתוניהם הטובים. אז אני שואלת אתכם-הייתכן?
 
הכל בזכותנו

כנראה שהפורום שלנו בכל זאת מעורר דובים משנתם, אפילו שהם עמוק עמוק בתוך שנת החורף שלהם
. ועכשיו אולי סוף סוף יתקיים דיון בנושא בכנסת. לפחות כך הצהירה יו"ר ועדת החינוך של הכנסת ח"כ מלי פולישוק-בלוך. יצא מזה משהו? אשרי המאמין, אבל לפחות מדברים, גם זה משהו.
 

שילה1

New member
אלה דיבורים שלא מובילים למעשים.

ה"סלבס"ימשיכו להשתמט,והשאר יעשו את השרות כפי שצריך.
 
למעלה