ישראלים בחלל! (ובמד"ב בכלל)

mermit

New member
ישראלים בחלל! (ובמד"ב בכלל)

נושא שחוזר ועולה לי בראש, וחשבתי לשתף אתכם בו: שמתם לב בכמה ספרי מד"ב, שנכתבו מן הסתם על ידי סופרים "זרים" (דהיינו לא ישראלים) מופיעים ישראל והישראלים, ובאיזה הקשרים? כמה דוגמאות שעולות לי בראש (אפשרות לספוילרים מינוריים): המשחק של אנדר: הגנרלים הטובים ביותר היו ישראלים, או יהודים, אם זכרוני אינו מטעני. ואליס: הפסיכולוג של פאט לחם בשורות הקומנדו הישראלי נגד הסורים. כשל-זמן: המושבה הישראלית על מאדים, מאוד יעילה ומאורגנת כמו קיבוץ (או קסקרטין) היפריון: עולם חברון (אבל זאת לא ממש חוכמה, כי סימונס מכסה כמעט כל מה שקיים, או יהיה קיים, או התקיים בדימיון של מישהו אי פעם) לך אל גופותיך הפזורים: בהתחלה ישראל מוזכרת בין המדינות ששיגרו טיל כדי לעצור את הלוויין הקטלני של החיזרים (לצד ארה"ב, בריטניה, צרפת, רוסיה וסין). בהמשך, מחנה הריכוז של גרינג שכלואים בו הרבה ישראלים, ומתווכחים בסגנון שנשמע מאוד מוכר... אני בטוח שיש עוד ששכחתי, ומן הסתם יש עוד שלא קראתי. עכשיו תורכם. הקשר בין רוב האזכורים שהבאתי הוא דגש על יכולת ותעוזה צבאית, לצד התלהבות מהחריצות המהוללת ומרעיונות חברתיים כמו הקיבוץ. נראה לי שזה היה דומיננטי בעיקר בשנות השישים, ושסיפור ההצלחה של ישראל הצעירה כבש אז את דימיונם של אוטופיסטים. אפשר לשים לב, בסתם דוגמה לא מחייבת, שב"כשל-זמן" של פיליפ ק. דיק, שנכתב ב-1964, המושבה הישראלית מתוארת בקווים אידיליים יחסית, בעוד מוריס הפסיכולוג, ב"ואליס" שנכתב ב-1981, הוא אדם תוקפני, שמרני, ובקיצור "אידיוט פנאטי" כמו שפאט הגיבור מכנה אותו. רמז לבאות? ואיך תיראה ישראל, אם תיראה, במד"ב שנכתב עכשיו?

preacher

New member
הקיבוץ הישראלי על מאדים

מוזכר גם ב"הצלם". לא קראתי את כשל זמן, אולי הוא ו"הצלם" מתרחשים באותו עתיד? היה איזה ספר פעם שקראו לו the texas israeli war 1999 של, אממממ, נו, אחד מהכותבי סיפורים קצרים האלה שגרומיט אוהב, הווארד וולדרופ או דיוויד לנגפורד או משהו כזה. לא קראתי מן הסתם, בהתבסס על השם ה... תמוה במידת מה. אבל מי יודע, אולי זה ספר מצחיק (זה לא נראה ככה).

blackwolf

New member
אני זוכרת שקראתי איפשהו

שמזכירים את דמשק וירדן כערים ישראליות, אבל אני לא זוכרת באיזה ספר זה היה. גם בחולית מזכירים את היהודים, אבל הם דווקא לא חזקים במיוחד, לפי מה שאני הבנתי הם כת שהולכת ונעלמת.

strahd

New member
Jews in Space

כמו מל ברוקס בסוף ההיסטוריה המטורפת של העולם עם החללית בצורת מגן דוד שכתוב עליה "כשר". אם מדברים על היפריון, אתם ידעתם שפדמן קאסאד, החייל הוא בעצם פלשתינאי, כתוב את זה בהתחלת הספר. וגם כמובן שאול הוא יהודי וחי בעולם של יהודים (חברון), אבל לידיעתכם, דן סימונס מאוד קשור לישראל ואף ביקר בעירי חיפה ואכל בפלאפל אוריון. אני לא צוחק, הוא עשה את זה כתחקיר לספר "Carrion comfort”, עוד ספר טוב שלו, אבל אימה, לא מדע בדיוני.

mermit

New member
נו, אם הוא בחר לאכול ב"אוריון"

אז יש לו טעם טוב, או מקורות מעולים לתחקיר. אמנם מעט סלטים, אבל איזה כדורים! ללקק את האצבעות. ואפילו שם מד"בי-קמעה. כל האמור לעיל לגבי רמת הפלאפל נכון לתקופת לימודיי בבסמ"ת, כך שזה לא ממש מידע אקטואלי...

pazro

New member
"נאהבים"

מסופר שם שניגמר הנפט במדינות ערב ואז כל מדינות ערב פנו לשכנתם המתקדמת הנחמדה הרחמניה לבקשת עזרה, ובתמורה הפכנו שליטים של מדינות ערב

ברנן

New member
להפך הם שרדו זמן רב אחרי הנוצרים

למשל . האיסלם בעצמו התפשט והשתנה לגמרי למשל כמו אצל הטלילאסו אם אני זוכר נכון

ברנן

New member
זו היתה כמובן תגובה לדברים שנאמרו

על חולית קודם מקווה שזה ברור

הווארד וולדרופ וג´ק סאונדרס

לא ממש ספר מצחיק, למרות שהיום נראה מגוחך למדי (או אולי לא כ"כ - המיליציות בארה"ב עדיין מתנגדות לשלטון הפדרלי, לא?) ישראל (מעט שונה) מוזכרת באחד מספרי המסע בזמן של פול אנדרסון - האחד שמסופר מנקודת המבט של אוריון.

אומפופו

New member
יש גם איזה ספר

שקראתי מזמן. שכחתי את שמו של הסופר (זה ההוא שרשם עם אסימוב כמה סיפורים, כמו "שקיעה", בעצם נדמה לי שנזכרתי - סילברברג?). גם את שם הספר אני לא ממש זוכר. אבל אני זוכר שהיו צריכים לעוור אנשים (למעשה, לשנות את חוש הראיה) כדי שיוכלו לנסוע בזמן. היה שם איזה עיתונאי ישראלי. ישראל היתה נחשבת למעצמה גדולה והישראלים נחשבו לנורא חכמים ועצמאיים - למעשה הוא היה יותר כמו התדמית (לשעבר?) של איש מוסד ישראלי.

pazro

New member
"לא לשם התהילה"

עם ישראל חי בכוכב מצדה ומשכיר את שרותי הלחימה המדהימים שלו לכל דורש. ציטוט "אין מלחמה בגלקסיה שלא מוכרעת כשאנשי מצדה מעורבים" (או משהו כזה)

tsahee

New member
יופי של ספר

אבל קיבלתי את הרושם שהכותב דווקא היה יהודי. ושהיו לו עוד כמה ספרים ששילבו יהדות במד"ב.

כן, יואל רוזנברג פטריוט ישראלי

כמו שרק יהודי אמריקאי שמעולם לא עשה עליה יכול להיות. וטוב שכך.

למעלה