ישראלים-יורדים, מרים ואומללים

נינה לי

New member
ישראלים-יורדים, מרים ואומללים

מה אתם מחפשים פה? מי שקורא את התגובות שלכם, עלול לחשוב שהפורום מותקף בידי אויבי ישראל...
שימו לב לקווים המאפיינים אתכם: שחצנות, התנשאות, בורות, עילגות, שנאה יוקדת כלפי מדינת האם שלכם ופטריוטיזם נלעג של ה"מולדת" החדשה שלכם. כל כך פתטי למצוא פה פטריוט גרמני, פטריוט הולנדי ופטריוט אוסטרלי, כולם ישראלים לשעבר, החיים בשולי החברה הקולטת שלהם.
רחמיי עליכם.

nevo681

New member
אני חייבת להגיב

קודם כל לך נינה, את אולי בעד ישראל ובצד המעודד של חוזרים לארץ, אבל גם אם יש לך ניסיון בחו"ל, בין אם זה רילוקשיין לכמה שנים או מעבר, או טיול או לא משנה מה
לכל אחד יש ניסיון משלו, את זה את לא יכולה לקחת מאף אחד שגר בארץ וגר בחו"ל!!!
נכון שאלה שגרים בחו"ל כרגע ועונים כמו שעונים, לא תמיד זה לעניין.
אני חייתי בחו"ל, חזרתי לארץ, חייתי שוב בחו"ל ושוב חזרתי לארץ, ונחשי למה? להקים משפחה יהודית/ ישראלית בישראל. היה חשוב לי שדווקא הילדים שלי יהיו ישראלים! כי לא ראיתי את זה במקום האחרון שגרנו בו.
עכשיו להגיד לך את האמת? היום עם שלושה ילדים אני יכולה להגיד לך בוודאות, שאין ע-ת-י-ד בישראל!!! אין פשוט אין.
אני ובעלי עם מקצועות ועבודה והמשכורת? בסדר אפשר לחיות....אבל עם שלושה ילדים קטנים שמעון אחרי הנחה של התמ"ת עולה לך כ-3500 ש"ח (לא כולל וועד, מתנות פה ושם וכו')
תחזוקת 2 כלי רכב עולים לך הון תועפות יחד עם דלק שנסיעות לכל פיפס תלוי בפקקים מעצבנים ומתישים. (אני גרה במרכז הארץ)
ושכירות של בית - שהוא די פשרה (כי אי אפשר לקנות בית!! פשוט אי אפשר) תחזוקת בית שכור היא לא נמוכה בכלל, הארנונה גבוה,ועד, חשמל, מים, גז ,כבלים, אינטרנט ושות' הכל פשוט יקר אש
לא מדברת על קניות אוכל, שלא משנה באיזה סופר תבחרי הכל פשוט יקר
חבילת חיתולים עולה 50 ש"ח ותמיד יש מבצעים ואת תמיד רצה אחריהם
יוקר המחיה מתסכל , ומילא יוקר, לפחות היינו נהנים מזה , אבל לא .....הכל יקר, המשכורות עלובות, גם למשכילים יותר וגם למשכילים פחות
כן רוב האנשים שאני מכירה בגילאים שלי מכניסים הביתה בממוצע לא יותר מ-15000 ש"ח כזוג נשוי.
חופשות פה? אין מה לדבר בטבריה המסריחה הזאת או באילת המזעזעת המחירים אש.....מה זה אש...במחיר הזה אני טסה פעמיים עם כולם לרודוס וחזרה...פעמיים!!!

אז בישראל הנהדרת שלך יש המון המון המון המון חסרונות, ומעט מעט מעט מאוד יתרונות
המשפחה- כן זה יתרון למי שמחובר למשפחה שלו, אני אישית מחוברת למשפחה שלי (הורים / אחיות וכו') בעלי, לא ממש.....
להגיד לך שהם שם כל הזמן? לא , יש עזרה והיא מבורכת אין ספק, ברור שלי שזה לפעמים נוח , אבל יש גם הרבה התמודדות עם משפחה בכל מיני נושאים.
הסיבה היחידה שחזרתי בגללה לארץ היא להיות סביב משפחה וחברים, להגיד לך שאנחנו מוקפים בהם כל יום וכל הזמן? לא!!! ממש לא....
"חברים יש רק באגד"..... כזה נכון המשפט הזה.

אני לא רואה כאן עתיד, לצערי הרב...
כן הייתי רוצה שרמת החינוך (השכלה) תהיה הרבה יותר גבוה ממה שישראל מציעה
שילמדו שפות נוספות ברמה גבוהה ושימושית
שיקבלו תרבות
שיראו עולם, נופים , מקומות שרק כשחיים שם אפשר להגיע לשם (ובתדירות הזאת)
כי בישראל, לכל מקום אשר נלך (היינו שם בעצמנו מטעם הביה"ס, ההורים, החברים) הכל פקוק (בחגים ובשבתות) , הכל יקר (כמעט כלום פה לא בחינם)
גימבורי ביום שבת 37 ש"ח ??? לאן הגענו?
בריכה עירונית / מושב עולה בשבת או במהלך השבוע 40 ש"ח כניסה לאדם? מה קרה? השתגענו? 40 ש"ח לאדם? משפחה ממוצעת מורידה רק על כניסה לבריכה 250 ש"ח ?

להתחיל להשוות לך את החיים בחו"ל?
במקום שאני גרתי החינוך הוא חינם!!!! משלמים 50 יורו לחודש על אוכל וביטוח!!!
המדינה משלמת לך ביטוח לאומי עד גיל 18 150 יורו לחודש! לא 150 ש"ח לחודש- ולא זה לא אותו דבר....
האוכל הוא זול - לפני הילדים היינו ממלאים עגלה מכל טוב, פירות וירקות משובחים, מעדנים, גבינות, לחמים , שטויות, בירות, הכל ב-30 יורו..... אולי...
גם האוכל בחוץ זול יחסית, מנת פלאפל או שווארמה את יכולה למצוא ב-3 יורו, פה לא פחות מ-20 ש"ח מנת פלאפל ו-28 ש"ח למנת שווארמה
פיצה עם זיתים או כל תוספת אחרת ב-1 יורו , פה במקרה הטובה12-15 ש"ח

די זה נמאס ברמות שאי אפשר לתאר
אין פה שום עתיד
שום ניסיון לשנות את המדינה
כולם פה מושחתים
מגיעילם
עצבניים
חסרי כבוד
חסרי התחשבות

יש פה (אנשים כמוני לדוגמא) שעדיין מחונכים, ישרים, אמינים, טובים, אכפתיים....אבל כמה כאלה יש?

עברתי ליד ביה"ס יסודי באיזור מצויין ואיכותי בעיר שאני גרה, ילד אולי בכיתה ג' קילל את החבר שלו , קללות שבחיים שלי אני לא שמעתי, עם תיאורים מזעזעים מפה ועד להודעה חדשה....
ככה הייתי רוצה שהבן שלי ידבר? עם אחד כזה שהבן שלי יסתובב? ילמד באותה כיתה? יפגוש באותו חלל בהפסקה? יקבל מאחד כזה מכות או מטח קללות?
ממש לא!!!

אז לפני שאת מנסה לעשות לאנשים בחו"ל סדרת חינוך , הם רצויים בפורום הזה , אם כי יכולים להתבטא בצורה נעימה יותר...
וגם אנשים כמוני , כמוך רצויות ולכל אחד חופש הביטוי להגיד מה הוא חושב ומה הוא חווה
אני דווקא קוראת ומאוד מסכימה עם אלו החיים בחו"ל שמשווים את מה שקורה בישראל , המדינה בה גדלו והתבגרו . ברור לי שכולם היו רוצים לראות את ישראל אחרת, אבל רואים שהמצב בישראל מחמיר.

זה ממש לא נכון ההשוואה שלך של מה שהיה לפני 30 שנה להיום.
היום קשה וגם ההורים שלנו מודים בזה - לחיות בארץ, פשוט קשה.

בקצב הזה כל מי שיש לו אזרחות זרה ינצל אותה....כך גם אני

מקווה שהבהרתי את עצמי!
עד כאן

ivgy1980

New member
צריך להרוויח יותר ולעשות פחות ילדים

tomi32

New member
או לרווח את המרחק ביניהם

בלי קשר לנבו (שממילא לא זה הנושא עליו היא כתבה), תמיד מפליא אותי עד כמה אנשים לא שוקלים את מספר הילדים המתוכנן והרווחים ביניהם במסגרת התכנון הכלכלי שלהם. בעיני יש משהו מאד חיובי בחברה שמשקיעה בגידול ילדים, אבל לפחות לגבי פער השנים ביניהם, לא ברור לי למה אנשים לא משקיעים יותר מחשבה בעניין הזה בהקשר הכלכלי.

nevo681

New member
טומי....

אני בכלל לא אתחיל בלהסביר את עצמי.....
איזה יופי שיש אנשים כמוך שחושבים שהם חכמים גדולים אה?
אין לך מושג בנסיבות של "כמות הילדים" או "ההפרשים" במקרה שלי, אז לפני שאתה בכלל טורח להעיר ולא רק קורא את ההודעה, עדיף שתסתכל על עצמך בלבד.
יש לי 3 ילדים קטנים ואני מאוד מאושרת שהם שלי ואיתי (ושרק יהיו בריאים)
בישראל הקושי עם הילדים מורגש יותר מאשר בחו"ל, כי בחו"ל יש מי שיעזור...יש תקציבים, מעודדים ילודה....
בישראל, רוצים ילדים ומשפחות וכו', אבל אף אחד לא שם אחרי... וזה ההבדל.

אני פה בפורום, בעיקר כדי להגיב על דברים שאני יכולה לתת בהם את חוות דעתי וחוות דעתי המקצועית...
כל שאר הדברים שקשורים לחיי הפרטיים, לך בטוח אין מקום בו.
חוצפן!

tomi32

New member
חבל על העצבים

כתבתי במפורש שאני לא מתייחס אלייך (תקראי שוב את תחילת הפוסט שלי) ובהמשך לא אמרתי מילה עלייך או על משפחתך, כי אין לי מושג בקשר לכך. הנושא של תכנון כלכלי בקשר לילודה הוא נושא חשוב ומעניין בעיני ולכן התייחסתי.
לגופו של עניין, אני לא יודע באיזה חו"ל גרת, אבל לפחות בחו"ל אליו מתייחסים בדרך כלל כאן בפורום (אירופה המערבית וארה"ב) העידוד לילודה עליו את מספרת כשל לחלוטין ובלי הגירה מסיבית חלק מהמדינות העשירות בעולם יקרסו כלכלית בדור הקרוב כי המבוגרים של היום מעדיפים את הנוחות שלהם על פני ילודה וברמה החברתית זה אסון (ברמה האישית שכל אחד יחליט לעצמו, כמובן).

גם הקושי בישראל לעומת חו"ל הוא אישי לחלוטין. יש כאלו שקל להם יותר לגדל ילדים בישראל ליד המשפחה ויש כאלו שזה לא רלוונטי לגביהם. להגיד אפריורית שהכסף בחו"ל (התקציבים עליהם דיברת) הוא יותר חשוב בגידול ילדים מאשר משפחה בארץ, זה אולי נכון לגבייך, אבל יש כאלו שההיפך הוא הנכון לגביהם.

אז מה אתם עושים?

מבינה את כל הקשיים שכתבת, מה אתם עושים כמשפחה? עוברים לאירופה בחזרה?

כתבת מאד נכון, ולמרות שהתלוננת על ישראל, אף אחד לא קפץ עליך, כי עשית את זה בדרך מכובדת. וזה בסה"כ מה שאנחנו רוצים שיהיה בפורום.
דיון לכל הכיוונים אבל בדרכי נועם.

nevo681

New member
אני מאוד מאמינה בדרך מכובדת

גם בפורום, זילזול, העלבות וחוסר כבוד לא תורמים לשום רצון לשוטט בפרומים כאלה.
נכון להיום אנחנו חיים בישראל, בתקווה שיום אחד נעשה מעבר חזרה (כנראה לאירופה) ישנם לא מעט סיבות קריטיות שמשאירות אותנו בארץ.
בינתיים אנחנו מתמידים בקריירה שלנו ומשתדלים להינות ממה שכן עוד לא הרוס פה.
התיסכול והבילבול וחוסר האפשרות היא שמביאה אותי לרשום את הדברים האלה .
יכול להיות שעם הזמן הגישה שלי תשתנה
כשטועמים משהו אחר, ואוהבים אותו, קשה להתרגל למשהו אחר...
ככה אני מרגישה, הכרתי עולם שונה שמאוד אהבתי והיו בו חסרונות, ולמרות זאת חזרתי לארץ, אבל קשה כי אני יודעת מה יש בצד השני...ומוכנה לחיות אותו שוב, ואפילו בלי בעיה...

בינתיים אני פה, עוזרת כשצריך, מאחר והתחום המקצועי שלי הוא יבוא , יצוא וסחר בינלאומי, אשמח לעזור לאנשים ששואלים בנוגע למכולות וכו'...
ובלי קשר מניסיון שיש לי על חיים בחו"ל ומעבר ארצה...גם אני חזרתי בתור תושב חוזר עם איזה "כמה" זכויות...

אני שואלת כי

אמנם אנחנו עדין בשנת ההתאקלמות שלנו, אבל גם אנחנו מרגישים את הבלבול הזה ביחס לישראל. בדיוק כמו שתיארת.
אני מקווה שזה יעבור עם השנים, ונסתגל לחיים בארץ.

תודה רבה על הרצון לעזור

אספרסו2

New member
או שלא.

אני חזרתי לארץ,באמת במטרה להישאר,אף אחד אינו רוצה לשחק יו-יו עם מקום המגורים,
לקח לי שנתיים לראות שזאת לא כוס התה שלי וחזרתי לאספרסו מחצבתי.

בקר12

New member
לא יודע איפה מחצבתך

אבל ילידי הארץ שהיגרו ואח"כ חזרו - אז חוץ מנושאי פרנסה - קשה לי לראות מה דוחף את המשפחה השיראלית לנדוד שוב.

אספרסו2

New member
איכות חיים

לא תלויה רק בפרנסה,אתה יודע שגם פרנסה,זה לא רק השורה התחתונה כמה אתה מרויח,
אלא גם סביבת העבודה שלך.

בקר12

New member
יכול להיות וזה מאוד אינדיבידואלי

אבל לרוב (משפחות ילידי הארץ) - אם הפרנסה סבירה (וכל אחד יגדיר לעצמו מה סביר בעיניו) - הדחף לעשות הגירה שניה לחו"ל נמוך בהחלט לדעתי

נראה לי איניבידואלי

ומאד יכול להיות שאתה צודק, שהרוב נשאר.
אני רואה גם משפחות שאחרי 3 שנים פה מתחילים לחשוב על סיבוב נוסף בחו"ל.
באמת לא מכירה אף אחד שחי בארץ וחזר לחו"ל לנצח, אבל כן מכירה כאלו שחזרו לסיבוב שני וקנו בית והשתקעו, למרות שהם טוענים שפעם יחזרו לארץ...

בעיני, הפרנסה חשובה מאד אבל היא לא הכל, ולא רק בגללה נשארים בארץ, אני מאמינה שאחרי כמה שנים מצליחים לראות את הטוב מעל כל הרע שיש בישראל, בשנה שנתים הראשונות עסוקים בלהשוות כל הזמן, גם הילדים זוכרים עדין את הבית הקודם שלהם. עם הזמן שוכחים ומתרגלים (אני מקווה
)
אבל חייבת לרגע להשוות את השנה שנתיים הראשונות שלנו בארה"ב, גם אז כל הזמן אמרתי "מקסימום חוזרים לארץ", גם שם כל הזמן השווינו ולא היינו מאד מרוצים מהשוני וחשבנו שהמוכר הוא הטוב ביותר. אני זוכרת איך היו שולחים לנו הכל מהארץ, כולל אבקת כביסה...בדיוק כמו שבעלי מביא לי עכשיו הכל מארה"ב...אני חושבת שזה פשוט תהליך הסתגלותי למקום חדש.

בקר12

New member
נראה לי שלא הבנת אותי

לארץ יש הרבה ייתרונות שאינם פרנסה (לילידי הארץ שכבר עשו הגירה וחזרו) כך שאם מסתדרים בהיבט של הפרנסה אין ממש דחף להגר שוב.

ronenb75

New member
אתה טועה

ראיתי מספר משפחות שעושות בדיוק את זה.
חזרו לארץ בגלל המשפחה ואחרי זמן קצר יחסית חזרו שוב לחו"ל כי החיים בישראל הרגו אותם. ופרנסה לא היתה הסיבה העיקרית.

nevo681

New member
כמו שכבר כתבתי

מאחר וגם את חיית בעולם אחר, שהיה בו סה"כ טוב....לא היה חסר לכם הרבה
למעט משפחה....חגים, אירועים וכו'...
אבל, השאלה הגדולה שאני עדיין שואלת את עצמי אם אני חושבת על עתיד ילדיי? וגם על שלי? (האושר, היכולות הכלכליות...) או על מי שנשאר פה מאחור? שזה לא שאני מתנתקת מהם, דווקא היום, להבדיל מלפני 20 שנה, יש תקשורת מצויינת, באמצעות המחשב, הטלפון, ואפילו דילים זולים יותר בתאריכים ספונטנים למדיי...
אבל שוב, כמו שציינתי יש מספר דברים קריטיים היום שלא מאפשרים לי לזוז....

אני מכירה את ההרגשה שלך, עובדה שזה מוכר לך כשאני כותבת את ההרגשה שלי...
אני באמת מקווה שתהיו שלמים עם עצמכם שזה היה צעד חכם וטוב עבורכם.

אני אישית יודעת , ובאיזשהו מקום מקווה, שהחיים שלי לא יגמרו כאן...
כי אחרת אני אשתגע

בקר12

New member
אני דוקא אשמח אם חיי ייגמרו כאן ולא בחו"ל

בוא רק נקווה שזה לא יהיה בקרוב
ולגבי העתיד - אני לא יודע איפה גרת - אבל אני למשל לא כל כך אופטימי לגבי העתיד של מערב אירופה למשל.
בכל מקרה הנבואה ניתנה לשוטים.

למעלה