אני חייבת להגיב
קודם כל לך נינה, את אולי בעד ישראל ובצד המעודד של חוזרים לארץ, אבל גם אם יש לך ניסיון בחו"ל, בין אם זה רילוקשיין לכמה שנים או מעבר, או טיול או לא משנה מה
לכל אחד יש ניסיון משלו, את זה את לא יכולה לקחת מאף אחד שגר בארץ וגר בחו"ל!!!
נכון שאלה שגרים בחו"ל כרגע ועונים כמו שעונים, לא תמיד זה לעניין.
אני חייתי בחו"ל, חזרתי לארץ, חייתי שוב בחו"ל ושוב חזרתי לארץ, ונחשי למה? להקים משפחה יהודית/ ישראלית בישראל. היה חשוב לי שדווקא הילדים שלי יהיו ישראלים! כי לא ראיתי את זה במקום האחרון שגרנו בו.
עכשיו להגיד לך את האמת? היום עם שלושה ילדים אני יכולה להגיד לך בוודאות, שאין ע-ת-י-ד בישראל!!! אין פשוט אין.
אני ובעלי עם מקצועות ועבודה והמשכורת? בסדר אפשר לחיות....אבל עם שלושה ילדים קטנים שמעון אחרי הנחה של התמ"ת עולה לך כ-3500 ש"ח (לא כולל וועד, מתנות פה ושם וכו')
תחזוקת 2 כלי רכב עולים לך הון תועפות יחד עם דלק שנסיעות לכל פיפס תלוי בפקקים מעצבנים ומתישים. (אני גרה במרכז הארץ)
ושכירות של בית - שהוא די פשרה (כי אי אפשר לקנות בית!! פשוט אי אפשר) תחזוקת בית שכור היא לא נמוכה בכלל, הארנונה גבוה,ועד, חשמל, מים, גז ,כבלים, אינטרנט ושות' הכל פשוט יקר אש
לא מדברת על קניות אוכל, שלא משנה באיזה סופר תבחרי הכל פשוט יקר
חבילת חיתולים עולה 50 ש"ח ותמיד יש מבצעים ואת תמיד רצה אחריהם
יוקר המחיה מתסכל , ומילא יוקר, לפחות היינו נהנים מזה , אבל לא .....הכל יקר, המשכורות עלובות, גם למשכילים יותר וגם למשכילים פחות
כן רוב האנשים שאני מכירה בגילאים שלי מכניסים הביתה בממוצע לא יותר מ-15000 ש"ח כזוג נשוי.
חופשות פה? אין מה לדבר בטבריה המסריחה הזאת או באילת המזעזעת המחירים אש.....מה זה אש...במחיר הזה אני טסה פעמיים עם כולם לרודוס וחזרה...פעמיים!!!
אז בישראל הנהדרת שלך יש המון המון המון המון חסרונות, ומעט מעט מעט מאוד יתרונות
המשפחה- כן זה יתרון למי שמחובר למשפחה שלו, אני אישית מחוברת למשפחה שלי (הורים / אחיות וכו') בעלי, לא ממש.....
להגיד לך שהם שם כל הזמן? לא , יש עזרה והיא מבורכת אין ספק, ברור שלי שזה לפעמים נוח , אבל יש גם הרבה התמודדות עם משפחה בכל מיני נושאים.
הסיבה היחידה שחזרתי בגללה לארץ היא להיות סביב משפחה וחברים, להגיד לך שאנחנו מוקפים בהם כל יום וכל הזמן? לא!!! ממש לא....
"חברים יש רק באגד"..... כזה נכון המשפט הזה.
אני לא רואה כאן עתיד, לצערי הרב...
כן הייתי רוצה שרמת החינוך (השכלה) תהיה הרבה יותר גבוה ממה שישראל מציעה
שילמדו שפות נוספות ברמה גבוהה ושימושית
שיקבלו תרבות
שיראו עולם, נופים , מקומות שרק כשחיים שם אפשר להגיע לשם (ובתדירות הזאת)
כי בישראל, לכל מקום אשר נלך (היינו שם בעצמנו מטעם הביה"ס, ההורים, החברים) הכל פקוק (בחגים ובשבתות) , הכל יקר (כמעט כלום פה לא בחינם)
גימבורי ביום שבת 37 ש"ח ??? לאן הגענו?
בריכה עירונית / מושב עולה בשבת או במהלך השבוע 40 ש"ח כניסה לאדם? מה קרה? השתגענו? 40 ש"ח לאדם? משפחה ממוצעת מורידה רק על כניסה לבריכה 250 ש"ח ?
להתחיל להשוות לך את החיים בחו"ל?
במקום שאני גרתי החינוך הוא חינם!!!! משלמים 50 יורו לחודש על אוכל וביטוח!!!
המדינה משלמת לך ביטוח לאומי עד גיל 18 150 יורו לחודש! לא 150 ש"ח לחודש- ולא זה לא אותו דבר....
האוכל הוא זול - לפני הילדים היינו ממלאים עגלה מכל טוב, פירות וירקות משובחים, מעדנים, גבינות, לחמים , שטויות, בירות, הכל ב-30 יורו..... אולי...
גם האוכל בחוץ זול יחסית, מנת פלאפל או שווארמה את יכולה למצוא ב-3 יורו, פה לא פחות מ-20 ש"ח מנת פלאפל ו-28 ש"ח למנת שווארמה
פיצה עם זיתים או כל תוספת אחרת ב-1 יורו , פה במקרה הטובה12-15 ש"ח
די זה נמאס ברמות שאי אפשר לתאר
אין פה שום עתיד
שום ניסיון לשנות את המדינה
כולם פה מושחתים
מגיעילם
עצבניים
חסרי כבוד
חסרי התחשבות
יש פה (אנשים כמוני לדוגמא) שעדיין מחונכים, ישרים, אמינים, טובים, אכפתיים....אבל כמה כאלה יש?
עברתי ליד ביה"ס יסודי באיזור מצויין ואיכותי בעיר שאני גרה, ילד אולי בכיתה ג' קילל את החבר שלו , קללות שבחיים שלי אני לא שמעתי, עם תיאורים מזעזעים מפה ועד להודעה חדשה....
ככה הייתי רוצה שהבן שלי ידבר? עם אחד כזה שהבן שלי יסתובב? ילמד באותה כיתה? יפגוש באותו חלל בהפסקה? יקבל מאחד כזה מכות או מטח קללות?
ממש לא!!!
אז לפני שאת מנסה לעשות לאנשים בחו"ל סדרת חינוך , הם רצויים בפורום הזה , אם כי יכולים להתבטא בצורה נעימה יותר...
וגם אנשים כמוני , כמוך רצויות ולכל אחד חופש הביטוי להגיד מה הוא חושב ומה הוא חווה
אני דווקא קוראת ומאוד מסכימה עם אלו החיים בחו"ל שמשווים את מה שקורה בישראל , המדינה בה גדלו והתבגרו . ברור לי שכולם היו רוצים לראות את ישראל אחרת, אבל רואים שהמצב בישראל מחמיר.
זה ממש לא נכון ההשוואה שלך של מה שהיה לפני 30 שנה להיום.
היום קשה וגם ההורים שלנו מודים בזה - לחיות בארץ, פשוט קשה.
בקצב הזה כל מי שיש לו אזרחות זרה ינצל אותה....כך גם אני
מקווה שהבהרתי את עצמי!
עד כאן