ישראלים-יורדים, מרים ואומללים

נינה לי

New member
הידע שלך בנושא יבוא, משלוחים וכו' באמת מסייע

פה. מצד שני, כפי התבטאת כאן בפוסטים קודמים, אין לך אף מילה טובה לאמר על חזרה לארץ.
אני מבינה שאת מבולבלת ומתוסכלת, אך חבל להעמיס את נקודת המבט השלילית שלך על אחרים.
אפשר להבין התלבטות, מחשבות בעד ונגד, אבל הכל רע?

nevo681

New member
תשובה לנינה

פורום נועד לשמש לעזר ולדעות אישיות של כל מי שרוצה להשמיע.
יש לי את הזכות המלאה לכתוב בצורה ברורה, נקייה ומכובדת, את דעתי על המדינה או כל נושא אחר שיעלה לי.
מה לעשות שלדעתי אין יותר מידי יתרונות במדינה?
מי אמר שזה נקודת מבט שלילית? זאת הנקודת מבט שלי מהמקום שבו אני נמצאת,
בתור אישה נשואה
בתור אמא לשלושה קטנים
בתור אישה שעובדת (וקשה)
בתור מישהי שגרה במרכז וסובלת ממחירים גבוהים של דיור , פקקים נוראים וצורך הכרחי ב-2 כלי רכב

יש גם יתרונות במדינה שחלקם גם הסיבה שחזרתי
להיות סביב משפחה וחברים (לטוב ולרע)
להיות קרוב להורים , ולהעניק לילדים שלי קרבה ואהבה נוספת מצד סבא וסבתא (ברבים)
לגור קרוב לים!!!!
להינות מימי שישי (לקראת שבת) שזאת הרגשה שאין בחו"ל (לא משנה כמה קהילה יהודית/ ישראלית גדולה יש)
להיות נוכחת בחגים, ימי הולדת, אירועים שמחים (ועצובים)

הרשימה היא לפה ולשם, אין פה מכריע
ההרגשה הפנימית שלי היא שקשה, שזה להילחם, שזה לסבול חוצפה של אנשים, חוסר כבוד, חוסר הערכה.
מערכת חינוך גרועה!! חד משמעית
בתור צברית שגדלה בישראל , חיה את המקום, ורואה מה הולך עדיין בבתי הספר, סליחה אבל עם כל התוכניות המפגרות של משרד החינוך שכל שניה וחצי "מתעדכנות" , שום דבר לא השתפר...
סביבי יש גם חברים ומשפחה שהם אנשי חינוך, ותאמיני לי שמה שהם מספרים, לא באמת היית רוצה לדעת.
תמיד אמרתי שאם כבר להישאר אז לרשום את הילדים לבית ספר פרטי, כי כיתה של 35 ילדים עם מורה אחת, ככה זה גם נראה.

אז כמו שכתבתי, אני פה בשביל לתת מענה לנושאים המקצועיים שיש ביכולתי מחד, ומאידך לתת את חוות דעתי בתור תושב חוזר, מישהי שחוותה את העולם במלואו.....

נינה לי

New member
תשובתך הפעם מאוזנת

שמחה לשמוע שיש דברים (לא מעט לפי הרשימה) שאת נהני מהם ומעריכה.
אני מאמינה שכל מי שנותן דוגמא אישית טובה, כמו עצירה להולך רגל במעבר חציה, השתלבות בתנועה (במקום לצפור), המתנה רגועה בתור וכיו"ב, עוזר לתיקון המצב.

ronenb75

New member
האין את הפלורליזם במהותו

אני מציע שתגישי את מועמדותך לניהול הפורום.
עושה רושם את בעל התכונות המתאימות לנהל פורום רחב, מגוון ובעל מגוון דעות גדול מאין כמוהו

RonspotNL

New member
היא כמו הרבה בפרדס התפוזי

כמו המנהלת כאן כמו המנהלים בפורום אקטואליה כמו אלה בפורום דתיים כולם בעד חופש ביטוי ( אבל רק אם אתה בעל אותן דיעות כמו שלהם ללא ביקורת ללא מחשבה ועוד ועוד ) כנ"ל לגבי אנשי תפוז עצמם וחס וכרפס שתכתוב משהו שלא מתאים למחשבה המרובעת והמקובעת שלהם תיחסם מייד או שההודעות שלך יימחקו לא סתם הפורומים שציינתי היום אנמיים לחלוטין

tch111

New member
נכנסתי במקרה

קראתי את כל הודעתך הארוכה וכל מילה נכונה.
אני חי בספרד, ביקרתי פעמיים בישראל ובכל פעם התאכזבתי יותר, לצערי.

פגי1

New member
שם הפורום למי ששכח-חוזרים לארץ

ואנחנו כאן כדי לעזור,ועוד ועוד,אתם כאן כדי לעזור?מי שנכנס לפורום כדי להעזר,בורח מכאן במהירות הבזק,מי שרוצה לחיות בחול שיחיה,ואין עם זה שום בעיה,
ומי שרוצה לחזור,יחזור למרות הרוח הרעה הנושבת כאן,אבל עזרה אין פה,אני לא מאמינה שיש פה שנאה יוקדת,או רוצה להאמין,יש פה סוג של רשעות וטמטום
וחוסר הבנה לשם מה נוצר הפורום,בכל פורום ישנם צרי מוח ווכחנים לשם וכוח,אבל מנהלי הפורום מסננים אותם,או מגיבים בהתאם,אין לרדת לפסים אישייםכמו שקרה
פה,מנהל פורום צריך להיות בקי ומיומן בנושא אותו הוא מנהל,לא מספיק להיות תושב חוזר שזה המקרה כאן,מי שרוצה להשמיץ את ישראל ,שישמיץ אבל בפורום
אחר,כגון-ישראל ,ארץ אוכלת יושביה,או ,כמה טוב לחיות בחול,או אנחנו לא חוזרים לארץ,ועוד ועוד
נינה לי-כתבת יפה,וראי את התגובות,מיד עברו לפסים אישיים,למה?כי באמת אין להם מה להשיב ,ובטח לא לתרום,אז בואו נתקוף,ואנשים טובים נגררים להשיב,כי
זה מקומם,ראינו ישראלים בחול,חיים ממש בחורים,ללא בטוחי בריאות,ללא רשיונות עבודה,ואפילו לא באופן חוקי,ואפילו בלי יכולת לבקר בארץ,שאם ייצאו לא יוכלו
לחזור,אבל בחול,הדירות יותר זולות,תלוי באיזה פרור נידח,המכונית יותר זולה,איפה שאין תחבורה צבורית,אנחנו עם החברה הישראלים,עושים מנגל,אבל לא מכירים
שום אמריקאי ,כי הם בורחים מאתנו,כי יצא לנו שם של תחמנים,כפי שכתבת,בורים ועלגים שחצנים ללא סיבה,הכל בתוך החברה,כי מה הם חושבים לעצמם,זה אנחנו
מהשכונה,ומי יכול עלינו
.אז,לא הייתי עונה לולא נכנסת,את אחרת,ולא כדאי לענות,הפורום יגסוס מעצמו,כי פספס את מטרתו,בגדול,ואם לא?אפנה להנהלת תפוז,ומי שנכנס בטעות,שיידע
שיש אתרים רבים לישראלים חוזרים ,גם מצד מומחים,ומי שרוצה לחזור,או מתלבט?לא להבהל,אין כאן מנתחי מוח,זו רק דוגמא,לא להתלהם בבקשה,ולא כולם בארץ
כאלה,כמו שגם בחול,ישנם אוהבי ישראל,ישראלים ותיקים שכרגע לא חוזרים

מענין מה שאת כותבת

יכול להיות שאת צודקת שמנהל הפורום צריך להיות מישהו שמיומן בנושא החזרה לארץ ושולט בכל הזכויות. אני נבחרתי לנהל את הפורום בשל חזרתי ארצה ולא יותר. רעיון הפורום היה לתת תמיכה חברתית לנושא ולאו דווקא מקצועית. כי כמו שכתבת יש הרבה אתרים שנותנים תשובות על כל השאלות הטכניות.
לפעמים עוזר לשמוע מבעלי הנסיון.

מקבלת את ההערה לגבי האוירה המגעילה בפורום, ומעכשיו אהיה הרבה יותר חריפה בתגובותי. מקווה שנצליח בסוף לסנן את הלא רצויים ולהשאיר את אלו שכאן בשביל לעזור או כאן בשביל לשאול.

טוי טוי

New member
מסכימה איתך!

פגי -את לגמרי צודקת.
אני חוזרת לארץ עם המשפחה, אמנם רק בעוד שנה אבל עדיין יש לי המון שאלות. הבעיה היא שבפורום הזה ישנם כל כך הרבה שכותבים אנטי החזרה (בטוחה שחלקם טרולים) והם מורידים לי את החשק לא מלחזור לארץ אלא מלהכנס לפורום.
את יכולה להמליץ לי על אתרים נוספים בנושא?
ולמנהלת הפורום - לדעתי כדאי לך לסנן את כל אלה שכותבים נגד החזרה כי לא על זה הפורום מדבר. שיכתבו כמה שהם רוצים בפורום "כמה חרא לחיות בישראל".

גם פה נמחקו הודעות!

הפורום הוא לא שק חבטה בין מי שגר בארץ ומי שגר בחו"ל.
הרעיון הוא לעזור למי שמחפש יעוץ, תמיכה ושאלות טכניות לגבי החזרה ארצה.
אני מסכימה לחלוטין עם ההערות של נינה לי.
והשרשור הלא נעים שכרגע נמחק מראה בדיוק למה היא מתכוונת.
אין לי בעיה להיות פה שוטר עד שהפורום יהיה מקום נעים ונוח, כזה שמי שמעונין לשאול שאלה לא יפחד בגלל תגובות של כמה קיצוניים.

אז בבקשה, אם אין לך משהו מועיל להגיד, בבקשה תחפש פורום אחר להגיד אותו.

למעלה