ישראל מדינה אלימה וחסרת חוק שלא נעים לחיות בה

beatman

Member
תלוי בנסיבות כנראה

במקרים הללו לא...
הבעיה שגם לאזרח איך להתגונן, מלבד נשק, ואז הקורבן מסתכן בכלא.

Astroo

New member
אזרח שומר חוק תמיד מסתכן יותר

ערס שיש לו כבר רישום פלילי לא מסתכן בכלום, אפילו אם יפתחו לו עוד תיק על איומים או אלימות. ואילו אני יכול להגיד שלום לקריירה שלי בהי-טק אם יפתח לי תיק פלילי.
כמו כן, לאיים על ערס לא ידוע בנשק זה הרעיון הכי גרוע שיכול להיות. חוץ מזה שיפתחו לי תיק פלילי על איום בנשק, אני יכול להפוך למושא נקמה של ארגון פשיעה או סתם של אדם חמום מוח. אין בעיה לאתר את הכתובת שלי לפי מספר רכב, ואז גם משפחתי תהפוך למטרה.

beatman

Member
זאת הבעיה

חוסר צדק.
הפתרון לזה הוא מתן רשיון נשק לכל אזרח בריא ללא עבר פלילי ושינוי חוקים שיקנו לקורבן זכות הגנה עצמית, גם במחיר הרג התוקף.

Astroo

New member
לא, הפתרון הוא חוסר סובלנות לכל אלימות

עונשים משמעותיים על כל התנהגות ביריונית.
הגברת נוכחות משטרתית בכל מקום, הצבת מצלמות מעקב בכל הרחובות. אני בתור אזרח משלם מיסים לא צריך להגן על עצמי, המדינה צריכה להגן עלי.

Feanor75

New member
בושה לישראל שעוד קורים פה דברים כאלה

לא מסכים איתך לגבי הפיתרון.
הפיתרון הוא ריפוי התרבות. בתרבות מתוקנת הקוף הזה לא היה מתנהג ככה. זה לא פוטר אותו מאחריות ברמה האישית אבל בסופו של דבר גם הוא קורבן של החולי התרבותי המערבי.
בינתיים מקומו בג'ונגל, מקווה שיכניסו אותו לבית סוהר מתישהו, כל עוד התרבות נשארת ככה, כי להקל בעונשי עבריינים זה הכי גרוע.

חולי תרבותי מערבי?!

נראה לך שבמדינות השכנות המצב יותר טוב? אני דווקא סבור שההתנהגות הזאת מקורה בתרבות המזרח-תיכונית-ערבית שמקדשת גאווה וכוח. זה לא שבמערב אין פשיעה, אבל המצב הכללי הרבה יותר טוב.

beatman

Member

ומקדשת גם חוסר חשיבה ואימפולסיביות, כמו במקרה הנ"ל שהבריון לא שם על החוק ולא חושב כלל על חשיבותו.

Feanor75

New member
זה הכל ביחד, לא רק מערבי.

העמים המערביים שהיו צריכים להנהיג כיום את האנושות בצורה טובה, פשעו באימפריאליזם ונתנו לפרימיטיביים לגיטמציה לתקיפתם. הגורמים המסכסכים שמרוויחים מקונפליקטים הסיתו את העמים הפרימיטיביים באמצעות רעיונות מקולקלים של שוויון. ישראל הידרדרה ככה למזרחיות.

157cm

New member
אין כזה דבר "תרבות מתוקנת"

העולם המערבי הרבה יותר מתורבת מהמזרחי, בין היתר בגלל שיש קפיטליזם ואנשים יוצרים ויצירתיים.

Feanor75

New member
הסיבה שהמערב מתורבת יותר

היא שהעמים המערביים מפותחים יותר מבחינת אבולוציה תודעתית.
קפיטליזם כגורם לשיפור ברמת חיים זה שקר שהושרש בתודעה. הקפיטליזם והתעשייה שעבדו את כל תושבי העולם והרסו את הסביבה. הקומוניזם היה רק הסוואה לקפיטליזם מסוג גרוע אפילו יותר.
הקפיטליזם הרס את היצירתיות, ואת זה אני אומר לך גם בתור יוצר.

beatman

Member
נכון

אבל לא יזיק גם לחמש את האוכלוסיה, שוטר לא יכול להימצא קבוע בכל מקום.

SupermanZW

Well-known member
Dashcam כבר התקנת?

אם לא, כדאי שתעשה זאת בהקדם האפשרי.

SupermanZW

Well-known member
עדיף שיאפשרו לך להגן על עצמך

אחרת יצטרכו שוטר צמוד לכל אזרח, ברור לך שזה לא אפשרי.

למעלה