ישראל שמלאה בישראלים?

ישראל שמלאה בישראלים?

נגיד והסטיגמה על הישראלים נכונה . נגיד ורובם באמת כל הזמן ינסו לעקוף בכביש ואלה שמלפנים יגידו "מה אני פראייר" וכמובן כישראלים אסליים לא יתנו לישראלי מאחור לעקוף. הסטיגמה כמובן רחבה יותר והיא כוללת בתוכה רעשנות , חוסר התחשבות וכעוד . כמובן שיש את הצד הטוב ב"ישראלי", העזרה , הצחוקים וכדומה אבל הפעם ננסה להתמקד בחלק השלילי יותר שמיוחס לאופי הישראלי הכללי. כמובן שלא כולם ישראלים מצויים ברמה שנראת לעיין , אבל ברוב המוחלט קימים סממנים של "בואו נדפוק את המערכת ולא נשלם את העשר שקל!" או בקיצור , רוב המוחלט של האנשים במדינה הזאת יש כמה מאפיינים דומים ברמה זו או אחרת. היום חשבתי על זה , נגיד ואני מנסה לנהוג אחת . מבקשים שאתנדב-אתנדב . מבקשים שאני אעזור- אעזור . מבקשים לעקוף- אתן . אבל מה יקרה כשאני אצטרך עזרה או אבקש שמישהו יבוא להתנדב בפרוייקט זה או אחר ? איך אני אמור לתת ולצפות שאקבל בחזרה ? כמעט תמיד אני נעתר להתנדבות ועזרה כמעט בכל נושא אבל כשאני ארצה להרים פרוייקט ואצטרך מתנדבים – מי יבוא לעזור לי ? אני מכיר את האנשים , רק היום זה קרה לי . אז איך כדאי לנהוג , כישראלי או לא? להשתלב ולהיות ישראלי אסלי או לצפות לשינוי של יחידים ? התשובה נראת לי מאוד ברורה – "בטח להתנדב , זה חשוב !" . בטח בטח , זה מאוד חשוב גם כשאתה צריך את העזרה . אני תוהה אם שינוי משמעותי יכול לבוא מיחידים ולא מגל של שינוי .

shilo90

New member
נשמע דומה מאוד לשאלת הקיבוץ...

נכון, ברור שעדיף שכולם התנדבו, אבל לא כולם יכולים! בעצם רובם לא! אני טוען שאם כל אחד יעשה מה שהוא יכול הדברים הסתדרו לו על הצד הטוב ביותר. אני מאמין בקארמה- תעשה מעשה טוב וזה יחזור עליך עם חיוך... לצערי תמיד יש את הישראלי הטיפוסי... אבל תזכור שזו רק סטיגמה ואל תתייאש יש אנשים טובים בדרך...

לצערי זה לא שרובם לא יכולים

רובם פשוט לא רוצים . חלק מתוך אנוכיות , חלק יראו בהתנדבות פראייריות. רעיון האני אעשה הוא יעשה באמת נשמע יפה . חבל שזו לא המציאות . הישראלי המצוי יעדיף שיעשו בשבילו ואם הוא יצטרך לעשות משהו , לרוב הוא לא יעשה .

shilo90

New member
תנסה לבוא בגישה אחרת

תנסה להסביר לאנשים למה אתה רוצה שהם יעזרו לך. תנסה להסביר להם שזה ישתלם להם ולכולם בסוף, ושאם הם יבקשו עזרה פעם אתה תבוא מיד.

יש כאלה שישתכנעו .

אבל למה אני בכלל צריך לנסות ולשכנע אנשים ? במקום שזה יהיה הדדי , רובם מצפים שפשוט יעשו בשבילם.

כל מה שאתה עושה

תעשה זאת בשביל עצמך, כי זה גורם לך אושר לא בשביל אחרים ואל תפתח ציפיות ואשליות, כל אחד עושה מה שטוב לו לפעמים יש אנשים טובים, שטוב להם לעזור, וזה נותן להם אושר

אז בעצם אין לי מה לעשות

כלומר אני תלוי באושר של אחרים , אבל הם "תופשים גב" עלי . זה כבר לא "אושר" זה אופי . זה אנוכיות . זה שאני בא ועוזר למישהו ללמוד שעתיים וחצי למבחן ובפעם אחרת כשאני שואל אותו אם הוא יכול לסרוק לי משהו הוא יתחיל לחפף , זה כבר אופי . האושר שלו יהיה תלוינ רק בעצמו . הבעיה היא שסממני האופי האלו הם נפוצים ביותר היום. איך אפשר לחיות בחברה שרק יחדים ממנה ינסו לגרום לאושר משותף ולאחרים יהיה איכפת רק מעצמם?

אתה תלוי רק בעצמך

כמו שאמרתי: "לפעמים יש אנשים טובים, שטוב להם לעזור, וזה נותן להם אושר" אם אתה נותן למישהו לעקוף, זה לא אומר שמישהו אחר לגמרי יתן לך לעקוף או שאפילו האדם שנתת לו לעקוף יתן לך לעקוף בתורו. אם אתה עושה משהו (טוב או רע) תעשה אותו מכוון שאתה מאושר לעשות אותו, ולא כי יש לך מניע ניסתר. תמיד תהיה מוכן לעובדה שאותו אדם אולי לא יהיה שם בשבילך שתיצתרך אותו

אוקיי , זה משהו סטטי שלא ניתן לתזוזה

השאלה היא למה אנחנו צרכיחם בכלל להגיע למקרים כאלה . וואלה טילתי באירופה , קנדה . זה משהו אחר . תרבות אחרת . אנשים עוזרים . אנשים רוצים לעזור . אנשים מנומסים ,שקטים וסבלניים . למה הגענו למצב הזה בכלל שיש פה רק כמה כאלה שמזזים דברים והשאר יושבים ומחכים שיעשו בשבילם. מאיפה הגיע האופי הזה וה"אושר" האנוכי הזה שכל כך נפוץ פה ?

האושר האנוכי, זה הטבע שלנו

ושינאת השונה,זה היצר שלנו וחבל שזה ככה במיקרה של ישראל זה יותר מוחצן, בגלל זה ישראלים הם יותר "חמים" מארצות אירופה לטוב ולרע. באירופה גם יש את זה אבל הם יותר מפנימים ויותר "קרים" בהיתנהגות הכללית לטוב ולרע.

כתבת שבישראל זה יותר מוחצן

אבל למה זה יותר מוחצן ? אני לא חושב שזה אופי האדם לגמרי . יש עוד הרבה אספקטים באופי של האדם . זה לא שהארופאים "קרים יותר" זה שעוד מאפיני אופי אצלם "פועלים" . או למה הם יותר "מופנמים"? עכשיו אתה מבין למה לא הסברת?

אוקי

יש דברים שלא קשורים לאושר אנוכי . איך באירופה למשל האושר הזה הוא גם אושר משותף?

צביעות?!

מי אתה שתחליט שאנשים אחרים צבועים . אני חושב שהרבה יותר נעים לחיות בארץ שהעזרה בה היא הדדית ולא עצמית בלבד . שההתחשבות היא לא רק בעצמך ובאושר של עצמך אלא גם בשל אנשים אחרים . שם האנשים מאמינים שהאושר שלך תלוי באושר של הסובבים אותך . ואת התוצאה רואים ברמת החיים , באושר הפרט וביחס ובהתנהגות של האנשים. איזה שטויות. שלא תחשוב שככה זה היה פה תמיד בארץ , זה שינוי לרעה , המצב פעם היה הרבה יותר טוב. אם אתה קורא לזה צביעות אז האדם באמת מטומטם(כדבריך). לצערי , זה מוכיח את זה .

למעלה