ישראל שמלאה בישראלים?

אותו הדבר יכול להיאמר עליך

לא נתת לי סיבה מספיק טובה כדי לצאת מהדעה שלי . אז על מה אחשוב ? שכל דבר שאתה אומר נכון ?

Shira Esther

New member
השאלה היא מה אתה רוצה

אם אתה רוצה להרוויח את המירב בשבילך- ולא בשביל הכלל- כן, דפוק את המערכת. אל תתנדב. תן לאחרים דברים רק בתמורה לדברים אחרים. אבל אם אתה דואג לכלל החברה, ואם המצפון שלך מפותח באופן סביר- אתה לא חייב לקבל תמורה לכל דבר שאתה עושה. לפעמים, צריך לעשות דברים רק בשביל לעשות אותם. לעזור לאנשים רק כדי שלהם יהיה טוב, לא לך. כמובן שעצם ההתנדבות נותנת סיפוק, אבל להגיד שאנשים מתנדבים רק בשביל הסיפוק הזה זו ציניות מבחילה ממש. אני אישית לא מנסה לדפוק את המערכת, וגם אם אני לא מתנדבת על בסיס קבוע- אני חושבת שאני יחסית מעורבת.

לא זה הרעיון

ברור שאני עושה את זה ואני אמשיך לעשות . השאלה שלי היא איך אפשר לחיות עם "עם" כזה שרובו מתנהג בצורה אחידה . כל אחד לפי האינטרס שלו. בכלל , למה זה ? ממה נוצר האופי הישראלי הזה ?

Shira Esther

New member
אני חושבת שאפשר לשנות

ממה האופי הזה נוצר? קשה מאוד לענות על זה בשליפה, ואני חושבת שזה נושא למחקר סוציולוגי ארוך מאוד. צריך לנסות לשנות את האופי הזה, ככה אני מאמינה; בכל פעם שאחד מאיתנו עושה משהו בשביל כולם, הסטטיסטיקה נוטה מעט לצד השני.

וכדרך אגב

בקום המדינה האופי הישראלי היה שונה .הישוב היהודי ובכלל שנות ה50 - ה70 ואולי מעבר עדיין היו ערכים,כבוד וסבלנות . לא תמיד אופינו היה כזה. אני לא יכול להצביע על נקודת מפנה כרגע (אין לי מספיק ידע על זה, אולי 82-83 בבקע החברתי במלחמת לבנון ) בכל מקרה איפשהו בציר הזמן חל שינוי כלשהו שהביא את הישראלי למצב המכוער שהוא נמצא בו היום.

למעלה