ישראל תבליג על מתקפת האחד באוקטובר...פשוט מפני שאין לה ברירה!

certified.woke

Well-known member
מטוסים יכולים לנחות וגם להמריא מכבישים. אולי לא שמעת, אבל היתה איזו ידיעה בעיתון, על חידוש האימונים בחיל האוויר בנושא.
כן, ראיתי סרטים על אימונים כאלה באירופה ובארה"ב, אולם בכבישים שאני מכיר מוצבים עמודי תאורה משני צדיהם ובאמצע הפרדה שהיא לעתים רצועת אדמה לא סלולה, לעתים חוׂמה לא גבוהה ולעתים חוׂמה גבוהה המונעת גם סינוור.
בעקרון, זה אפשרי למטוסים קלים בעלי מוטת-כנף קטנה הנוחתים במהירויות נמוכות...

דגלמנגל

Well-known member
כן, ראיתי סרטים על אימונים כאלה באירופה ובארה"ב, אולם בכבישים שאני מכיר מוצבים עמודי תאורה משני צדיהם ובאמצע הפרדה שהיא לעתים רצועת אדמה לא סלולה, לעתים חוׂמה לא גבוהה ולעתים חוׂמה גבוהה המונעת גם סינוור.
אפשר להיעזר במסלולים במדינות שכנות, בחסות ארה"ב. נחיתה בים זה מוצא אחרון של מי שלא מחפש פתרונות.

certified.woke

Well-known member
אפשר להיעזר במסלולים במדינות שכנות, בחסות ארה"ב. נחיתה בים זה מוצא אחרון של מי שלא מחפש פתרונות.
לשכור נושאת מטוסים אמריקאית?
אף מדינה ערבית לא תרצה לתמוך בהתקפה ישראלית.
לכל היותר תסכמנה "לא לדעת" שמטוסי חיל האויר חולפים בשמיהן הלוך ושוב...

דגלמנגל

Well-known member
לשכור נושאת מטוסים אמריקאית?
אפשרות, אבל למה לשכור? אנחנו חברים (kind of) עם אינטרס משותף.
אף מדינה ערבית לא תרצה לתמוך בהתקפה ישראלית.
לכל היותר תסכמנה "לא לדעת" שמטוסי חיל האויר חולפים בשמיהן הלוך ושוב...
לאור ההשתתפות ביירוטים, נראה שזה יותר מ"סתם לא לדעת".

דגלמנגל

Well-known member
קיים הבדל עצום בין "עזרה בירוט" תוקף (אירן) אחד לבין "הצטרפות" לתוקף (ישראל) אחר...
בדיוק. אפ'חד לא מצפה שמדינה ערבית תשלח מטוסים לעזרה בתקיפה.
שימוש בשדה תעופה, זה לא הרבה יותר מיירוט ואני חושב, שכאשר יועמדו בפני
הברירה, לגמור על אירן או להמשיך לחיות תחת איומיה - הם ישתפו פעולה.

certified.woke

Well-known member
בדיוק. אפ'חד לא מצפה שמדינה ערבית תשלח מטוסים לעזרה בתקיפה.
שימוש בשדה תעופה, זה לא הרבה יותר מיירוט ואני חושב, שכאשר יועמדו בפני
הברירה, לגמור על אירן או להמשיך לחיות תחת איומיה - הם ישתפו פעולה.
אינך תופש את ההבדל או שאתה מתעלם ממנו ביודעין.
אין דין השתתפות בהגנה (הירוט) כדין השתתפות בתקיפה (העמדת מסלולים לרשות תוקף).

...Well, it remains to be seen

דגלמנגל

Well-known member
אינך תופש את ההבדל או שאתה מתעלם ממנו ביודעין.
אין דין השתתפות בהגנה (הירוט) כדין השתתפות בתקיפה (העמדת מסלולים לרשות תוקף).

זה אתה, שלא תופש את העובדה, שהמצב היום שונה, ממה שהיה לפני עשור, כשתכנית הגרעין האירנית היתה בחיתוליה והאירנים רק דיברו ואיימו.
היום, אחרי תקיפה גלויה, של "השטן הקטן", כאשר "השטן הגדול" נמצא בשטח, עם ציי מלחמה וקואליציה של מדינות מערביות - אירן עומדת בפני
הכרעה: להתכופף או להישבר. מדינות חצי האי ערב, עושות קולות של ידידות עם אירן, כי הן חלשות ממנה. והן תהיינה עוד יותר חלשות, אם וכאשר
לא תהיה להן עוד ישראל, שתעמוד נגד אירן והפרוקסי'ז שלה. הן וממלכת ירדן, יצטרכו, לבחור צד, בין: אירן, סין ורוסיה, לבין: ישראל, ארה"ב והמערב.
ההערכה שלי היא האפשרות השניה הנ"ל ומשום כך, נראה לי שיתאפשר שימוש בשדות תעופה, בתיווך אמריקאי.

certified.woke

Well-known member
זה אתה, שלא תופש את העובדה, שהמצב היום שונה, ממה שהיה לפני עשור, כשתכנית הגרעין האירנית היתה בחיתוליה והאירנים רק דיברו ואיימו.
היום, אחרי תקיפה גלויה, של "השטן הקטן", כאשר "השטן הגדול" נמצא בשטח, עם ציי מלחמה וקואליציה של מדינות מערביות - אירן עומדת בפני
הכרעה: להתכופף או להישבר. מדינות חצי האי ערב, עושות קולות של ידידות עם אירן, כי הן חלשות ממנה. והן תהיינה עוד יותר חלשות, אם וכאשר
לא תהיה להן עוד ישראל, שתעמוד נגד אירן והפרוקסי'ז שלה. הן וממלכת ירדן, יצטרכו, לבחור צד, בין: אירן, סין ורוסיה, לבין: ישראל, ארה"ב והמערב.
ההערכה שלי היא האפשרות השניה הנ"ל ומשום כך, נראה לי שיתאפשר שימוש בשדות תעופה, בתיווך אמריקאי.
אני סבור שאתה טועה ונצטרך להמתין ולראות.
המחלוקת עשויה להפתר מכיוון אחר לגמרי - ישראל לא תגיב, אם כי תמשיך לקיים ישיבות קבינט קדחתניות ולאיים על אירן לצרכי-פנים, לריצוי ה- base...

דגלמנגל

Well-known member
אני סבור שאתה טועה ונצטרך להמתין ולראות.
Let's agree to disagree" - Boris the Animal"

המחלוקת עשויה להפתר מכיוון אחר לגמרי - ישראל לא תגיב, אם כי תמשיך לקיים ישיבות קבינט קדחתניות ולאיים על אירן לצרכי-פנים, לריצוי ה- base...
מתאים לביבי לדחות ולא לעשות דבר. עם זאת, קשה לי להאמין, שהוא יעז להרחיק לכת כך, גם במקרה הנוכחי.

כוכבית מצויה

Well-known member
יש בישראל קטעי כבישים שבכוונה אין בהם אף אחד מהמתואר לעיל...

סטילהוק1

Well-known member
אם ישראל תתקוף באמצעות חיל-אויר - אירן תתקוף מיידית באמצעות טק"ק-ים בליסטיים זמינים עוד בטרם שבו המטוסים מתקיפתם אותה, והמטוסים השבים מן המשימה לא יוכלו לנחות עקב מסלולים הרוסים, יחוגו במעגלים מעליהם עד אזול הדלק, ינטשו מעל הים בכסאות-מפלט ויאספו על ידי 669.

זה מה שקורה כאשר ה- CM מתעניין בשפוץ בריכת השחיה שלו, בסיגרים ובגלידת פיסטוק יותר מאשר בבניית הרתעת טק"ק בליסטיים...
ישראל עם 5 טילים בלבד (יריחו-3) ווקיסט שמאלני, יכולה להשמיד את איראן ולמחוק אותה מהמפה ואולי עוד כמה מדינות אוייב עויינות לישראל שגובלות בה.

certified.woke

Well-known member
ישראל עם 5 טילים בלבד (יריחו-3) ווקיסט שמאלני, יכולה להשמיד את איראן ולמחוק אותה מהמפה ואולי עוד כמה מדינות אוייב עויינות לישראל שגובלות בה.
הג'ינג'י איבד את המפתחות לסילו של הטילים, אידיוט!

איש אינו יודע מה יש לישראל בתחום הטק"ק הבליסטי ארוך הטווח.
ישראל לא מפרסמת דבר וכל האינפורמציה מקורה בהשערות מומחים זרים.
ישראל לא תתקוף בטק"ק בליסטיים...באחריות...פשוט מפני שאין לה זמינים...

רוב הזמן נח

Well-known member
אם ישראל תתקוף באמצעות חיל-אויר - אירן תתקוף מיידית באמצעות טק"ק-ים בליסטיים זמינים עוד בטרם שבו המטוסים מתקיפתם אותה, והמטוסים השבים מן המשימה לא יוכלו לנחות עקב מסלולים הרוסים, יחוגו במעגלים מעליהם עד אזול הדלק, ינטשו מעל הים בכסאות-מפלט ויאספו על ידי 669.

זה מה שקורה כאשר ה- CM מתעניין בשפוץ בריכת השחיה שלו, בסיגרים ובגלידת פיסטוק יותר מאשר בבניית הרתעת טק"ק בליסטיים...
הקפצתי את דברי השטות שלך.

The Real Big Joe

Well-known member

יצאת חומוס... :cool:

certified.woke

Well-known member
יצאת חומוס... :cool:

הבה נמתין למידע נוסף.
נראה כי ישראל תקפה עם ALBMs ולא עם טק"ק בליסטי שאינו קיים, או אינו זמין.
ALBMs קטנים בהרבה מטק"ק בליסטי, מפני שנישאים על ידי מטוס-קרב, נזקם מוגבל ולבטח הרסו כמה מערכות הגנה אוירית אירניות, כמו האחת שנהרסה באפריל.

אני כבר מריח חמיצות בפורום והתמרמרות על שלא נגרם נזק ממשי לאירן.
ישראל תתרץ את הנזק המוגבל במלים "רצינו שהאירנים יוכלו לטעון שלא קרה דבר ולהבליג".
אירן תטען "לא קרה דבר משמעותי", אך ספק אם תבליג.

לא הולך להיות משעמם פה...

dory30

Well-known member

ישראל תבליג על מתקפת האחד באוקטובר...פשוט מפני שאין לה ברירה!​

להיפך, היא לא תבליג כי אין לה ברירה. ובלי קשר, כל שאמרת לגבי נתניהו נכון. לגזור ולשמור.

נערך לאחרונה ב:

Cranio

Well-known member
להיפך, היא תבליג כי אין לה ברירה. ובלי קשר, כל שאמרת לגבי נתניהו נכון. לגזור ולשמור.
אנחנו לא ערוכים למלחמה מול איראן !
לא נחמד לשמוע אבל זו המציאות.
ואם נתניהו לא מאיים סתם אז הוא מכוון להשמדת ישראל כמו שהבטיחה אשתו ("שתישרף המדינה") .

dory30

Well-known member
אנחנו לא ערוכים למלחמה מול איראן !
לא נחמד לשמוע אבל זו המציאות.
ואם נתניהו לא מאיים סתם אז הוא מכוון להשמדת ישראל כמו שהבטיחה אשתו ("שתישרף המדינה")
טוב, היה ברור שנהיה יותר חשופים ברגע שנוריד את הפרוקסיז.

למעלה