יש או אין?

הטורף2

New member
יש או אין?

באחד מן התגובות ששלחתם לי (על האבולוציה), אני ראיתי באחד מהאתרים משפט: "אבולוציה היא אמונה ולא מההגיוניות ששמעתם...". למה המשפט הזה מתכוון. ובכלל יש או אין אבולוציה? אם יש אנשים שאומרים שאנחנו לא נוצרנו מאלוהים ושלא הוא ברא אותנו, אז מי ואיך? ומי הם מתכוונים או למה? תנו לי אולי תגובה אחת, אבל משהו נכון אולי...

amitais

New member
האבולוציה איננה אמונה

אמונה היא עיוורת ואיננה מסתמכת על הוכחות או הגיון בריא. להיפך - כוחה של האמונה נמדד בעמידתה העיקשת כנגד כל נסיון להפריכה באמצעות הוכחות בשטח או השכל הישר. האבולוציה היא תיאוריה מדעית המבוססת על הנחות הגיוניות ואלפי ממצאים בשטח. האבולוציה איננה תורה מסיני - מדי פעם משנים אותה ומפתחים אותה בהתאם לרעיונות חדשים או ממצאים חדשים שמתגלים. מה שנכון היום לא בהכרח יהיה נכון מחר. הגישה של המדע היא גישה של ספקנות: יש לנו רעיון לא רע, עכשיו ננסה להפריך אותו. כל עוד לא הצלחנו הוא עדיין תקף. דווקא המדענים הם האויבים הכי גדולים של תיאורית האבולוציה, כי הם מכירים אותה טוב ויכולים יותר טוב לחפש בה פרצות שצריך לסתום. לכן אפשר לשמוע מידי פעם על מדען מכובד שכביכול הפריך את תיאורית האבולוציה. למעשה זהו סילוף מגמתי שנעשה ע"י אנשי דת ומחזירים בתשובה.

"האבולצייה איננה אמונה"<--זה אמונה

יש הרבה אנשים שמאמינים באבולוצייה ורוצים שהיא תהיה קיימת, כי כל "יופיה" זה שהיא מפריכה את הבריאה. (וכמובן זה משחרר אותם מכל מיני "דאגות" שונות)

meteorite

New member
בדיוק ההפך

תמיכה באבולוציה רק מעלה את הצורך להתמודד ולהתעמת עם בעיות ועם שאלות, בעוד שאמונה בבריאה מורידה צורך זה, כי אז מה הבעייה? "הכל משמיים"....

עדיף שתשאל בפורום אתאיזם ודת

הפורום הזה לא מתאים לדיונים האלו. אולי משהו קטן,אם כבר שאלת(את ההמשך עדיף בפורום שהצעתי) זה פותר את "בעיותיך" -זה פשוט כי אין "בעיות", כי אז מה הבעיה? "לא הייתה בריאה"..(פשוט נוצרנו מחומר דומם) נ.ב. אני לא מדבר על בעיות פסיכולוגיות של צורך להתאבד, כי- אין כלום "אחרי שמתים" אז למה לחיות?!.. מה הטעם?!..

meteorite

New member
אתה העלת את הנושא

אם אין בריאה זה פותח פתח להתמודדות ומחקר נקיף ועמוק של תולדות האבולוציה, בלי להפיל אחריות על "אלוהים" כלשהו. מותר וצריך לשאול שאלות כשתומכים בתורת האבולוציה. נכון, אין כלום אחרי שמתים "מטרתך" היחידה!! היא להעביר את הגנים שלך הלאה.

לmeteroite ו amitias תשובות לשניכם

א- אני לא העלתי את הנושא הזה. ב- אני בכלל הצעתי להעביר את זה לפורום אתאיזם ודת ג- אני הגבתי רק א-ח-ר-י שמישהו הטעה אותו. ד- אני רואה שאתם מאוד מתעניינים בנושא ויש לכם משום מה שאלות נוספות, מצטער,אני לא הכתובת לבירור העצמי שלכם. ה- זה פורום אבולוציה , ורק על זה אני מוכן לדון כאן. ו- למי שיש תשובה לשאלה על היבדלות הזווגים(זכר,נקבה), מוזמן להביא אותה, אני עדיין לא קיבלתי תשובה.

meteorite

New member
הסבר ליתרון של היבדלות הזויגים

ככל ששני ההורים הם ממקור גנטי רחוק ושונה יותר, כך הסיכוי לצאצאים בריאים, חזקים ,מוצלים ושורדים גבוה יותר. בצמחים המונח הוא: "און מכלוא". לעומת זאת, בהכלאה עצמית,של אותו יצור עם עצמ, עם הדורות יורד האון, ומגיעים למצבים של "ניוון בשארות" (בבני אדם זה מה שקורה בנישואי קרובים).

א-ראה תגובתי בדיון על כך

ב-השאלה הגדולה יותר היא על אבולוציית היבדלות הזווגים,על היווצרותה. ג-היתרון זה רק חלק מהשאלה- וכבר הגבתי על כך.

amitais

New member
כבר ענינו לך מספיק בפירוט

אם עדיין הנושא לא ברור קרא את הספר. מה יש, אתה פוחד שהספר ינשך אותך?

amitais

New member
נודניק

א. אני סופר לפחות 3 אנשים חוץ ממני שהשתפו בנסיון להסביר לך ב.ענינו לך מספר פעמים על אותה שאלה, כל פעם יותר בפירוט. ג. אם כל כך הרבה אנשים השקיעו כל כך הרבה בלנסות לספק לך הבהרות ועדיין לא הבנת, אולי הבעיה בך ולא בנו. אם אתה מתעקש לא להבין, אולי תפסיק להטריד אותנו? ד. גם להם אני ממליץ ללכת לקרוא את הספר "הגן האנוכי", הצעה שאתה מסרב להתייחס אליה. האם אתה חושש שקריאה בספר עלולה לסדוק סדקים בחומת האמונה שלך? או שממילא האמונה שלך לא כפופה לחוקי ההגיון האנושי?

א-אתה לא יכול לייצג אחרים

ב-בנתיים אף אחד לא ענה על השאלה. ג-אתה הוא הנודניק פה, אני שאלתי כי לא קיבלתי תשובה ד-אם יש לך תשובה בספר למה לא הבאת אותה. השאלה קשה להבנה? ה-אתה דוחה את השאלה, כאילו היא תאכל אותך או משהו, אני לא חושש מכלום, לידיעתך אף אחד לא מעוניין באמונה שיקרית.(חוץ אולי מאלה שאוהבים את "יופיה של האבולוציה שהרי היא מבטלת את הבריאה) ו-ושוב, את הויכוח שלך אתה יכול לקחת לפורום אתאיזם ודת.

amitais

New member
אם אתה לא מעונין

אז הסיבה היחידה שאתה פה זה כדי להחזיר אנשים בתשובה. היהדות שאני מכיר היא לא דת מיסיונרית, מעניין איזה יהדות אתה מכיר.

אני מעוניין שמי שיודע שיתן לי תשובה

מה הקשר להחזיר בתשובה?! איך הגעת מהשאלה שלי להחזיר בתשובה??? נדמה לי שאמרתי בבירור , שאני פה לדון בענייני אבולוצייה! וגם אמרתי בבירור שמי שרוצה להתווכח שילך לפורום ואתאיזם. לפי מה שראיתי, "היהדות" שאתה מכיר היא של אתר חופש. העיקר מה שאתה יודע זה להאשים אנשים בהחזרה בתשובה.(גם בחופש ראיתי שמאשימים מחזירים בתשובה כאילו שהם נאצים,יש כלפיהם שנאה תהומית) אל תדאג אני לא מחזיר בתשובה, אתה יכול להרגע,(אין צורך לקחת כדורי הרגעה). אומנם אני נמצא לעיתים בפורום אתאיזם ודת, אבל מן הסתם פורום זה נועד לויכוחים ודיונים בנושא, ואני בסה"כ מציג את עמדתי כמו שאחרים מנגד מציגים. וסוף סוף לנושא שאני פה, לגבי שאלתי יש לך תשובה,אז תתן, אם אין לך תשובה,או שתחפש בספר שאתה חושב שזה כתוב ותתן ,או פשוט אל תתייחס, ותתעלם מהשאלה. שיהיה לך לילה טוב. אני מקווה שמעכשיו נפתח חדש ולא לנחזור לכך, לפחות לא פה.

amitais

New member
סתירה

מצד אחד אתה טוען שאתה כאן לדון בעניני אבולוציה, ומצד שני אתה מכנה את תיאורית האבולוציה "אמונה שיקרית" וטוען ש"אף אחד לא רוצה אמונה שקרית" אם אתה מראש דוחה את תיאורית האבולוציה, איך אתה יכול לדון בה ברצינות? זאת היא גם הסיבה שאתה מסרב לקבל את ההסברים הרבים שאתה מקבל פה. לא בגלל שאתה דוחה כל הסבר לגופו, אלא מכיוון שאתה דוחה את הרעיון בבסיסו. במילים אחרות, אתה לא פה בשביל דיון רציני, אלא סתם בשביל להתיש אותנו בדיוני סרק.

למעלה