יש או אין?

אתה מעוות את מה שאמרתי

אני באמת כאן לדון בענייני האבולוציה. אני לא אמרתי שזה אמונה שיקרית, רק אמרתי שגם זה אמונה. לגבי החלק השני , הוצאת אותו מהקונטקסט ,אבל בכול מקרה, אתה מכיר מישהו שרוצה אמונה שיקרית? אני לא דחיתי הסברים, קיבלתי הסברים מסויימים ועל חלק שאלתי שאלות, כי הם צצו בעקבות התשובה , והסברים מסויימים אחרים שקיבלתי בכלל לא ענו על שאלתי. כרגע אתה זה שמתיש , ומנדנד ,כבר הצהרתי כמה פעמים שמי שרוצה שילך לפורום אתאיזם ודת, וכאן דנים באבולוציה.

amitais

New member
אין לי צורך בבריאה

ואין לי עניין מיוחד להפריך אותה. פשוט אין לי צורך באלוהים כדי להסביר לעצמי את סיבת קיומי. אני לא מאמין באבולוציה, בטח שלא בצורה עיוורת כמו שאתה מאמין בבריאה. אם יוכיחו לי אחרת אני עשוי לשנות את דעותי.

TalHai

New member
אם לא מדוייק

תשמע האבולוציה היא אמונה, אומנם אמונה שמסתמכת על ממצאים מדעיים אבל בל נשכח, מחר יכולה לבוא תיאורייה חדשה שתהפוך על כנה את האבולוצייה

amitais

New member
תיאוריה איננה אמונה

אמונה לא קשורה להגיון ולא לכלים מדעיים. תיאוריה כן. תיאוריה ניתנת לדיון, ניתוח והפרכה בכלים מדעיים, ע"י שימוש בשכל האנושי. אמונה איננה רציונלית, אמונה מתנגדת לכל דבר שהוא רציונלי, שכלתני ושקשור להגיון אנושי.

TalHai

New member
הצורה בה אתה מגדיר אמונה היא שונה

משלי וכאן מקור הוויכוח, אמונה לא משתמשת בכלים מדעיים- מסכים, אבל אמונה בהחלט לא נוגדת את השכל האנושי ובוודאי שלא נוגדת את ההיגיון יותר מזה היא אפילו נשענת על השכל ועל ההיגיון, אומנם לא אצל כולם כי אכן אני חייב להודות שיש קבוצות ביהדות ככלל ואנשים ביהדות בפרט שמאמינות בתורה בעיוורון, ורק שתדע שהרמב"ם אחד מגדולי הפוסקים היהודיים יצא מאוד מאוד בחריפות נגד זה. כך שאמונה מתוך עיוורוון וחוסר היגיון היא בהחלט מנוגדת ליהדות ווודאי לא כלל עליה היא נשענת. אאני באמת לא יודע מה לגבי דתות אחרות, אם כי הכנסייה הרבה פעמים אוהבת ללכת במבט צר וקר, אבל שוב לא אדבר על דברים בהם אין לי שום ידע.

הטורף2

New member
שאלה

אז השאלה שלי עכשיו היא: ממה אנחנו בני האדם נוצנו, אלוהים ברא אונו כמו שמסופר בתנך? או שנוצרנו מתהליך האבולוציה? תענו לי על זה וזהו.

TalHai

New member
תשובה שאי אפשר לענות עליה מבחינה

מדעית. ופרט לזה רק שתדע שהרב קוק לדוגמא מתייחס לאבולוציה כאל הדרך בה ברא הקב"ה את העולם, כך שאבולוציה והלכה לא בהכרח סותרים. אתה שאלת שאלה עמוקה שאפשר לענות עליה בשני אספקטים, האחד אמוני והשני מדעי, בגלל שמדובר בשני אספקטים שונים לגמרי זה לא נוגד אחד את השני, התורה לא כותבת לנו איך בדיוק (בדגש על הבדיוק) נברא האדם, כי זה לא עניינה, התורה היא ספר אמונה ולא ספר מדע, לכן יתכן, כפי שכבר כתבתי גם ע"פ התורה ששנבראנו ע"י אבולוציה, התורה לא סותרת שום תאוריה מדעית, כי התורה לא מתעסקת במכניקה ובפרקטיקה, הדבר היחיד שקשור לבריאת האדם ואנו מקבלים מהתורה הוא העובדה שהאדם נברא בצלם אלוקים, ע"פ רצונו של אלוקים וע"י אלוקים, לא כתוב לנו איך אלוקים ברא את האדם.

הטורף2

New member
אז

אלוקים קיים? קיים כזה מישהו שברא אותנו שאני צריך להודות לו, או שזו האבולוציה? וגם: אז מה כל הדברים האלה שאומרים לנו הנשאונל הגאוגרפיק, על האבולוציה? אני יותר מאמין להם, לדעתי. הם אומרים את זה בצורה ברורה ובלי הססה, ובראיות ויש להם ראיותוהרבה הוכחות על כך שהאדם נוצר בעצם מהקוף הקדום ששוטט פעם ברחבי כדור הארץ. ויש להם ראיות לכך שהאבולוציה התפתחה בכמה שלבים, כל פעם צורה אחרת שהתפתחה האבולוציה על לאדם. מה כל מה שהם מצאו? מה אתם רוצים לומר לי שזה שקר?! אולי אתם לא יודעים ממש על הנושא אם אתם עונים לי תשובות שכל ילד יכול לענות עליהם. אני צריך תשובות מדעיות ורציניות, בגלל שאת כל הדברים שאתם אומרים לי, אני יודע כבר ועוד הרבה יותר. בגלל שאני חוקר הרבה בעינייין, חוץ מהפורום שלכם. אז בבקשה ותודה!!!

TalHai

New member
האבולוציה לא נוגדת קיום אל!!!!!!!!!

לפי האמונה היהודית הקב"ה ברא את העולם, השאלה איך שמורה למדע ובקטגוריה הזו יכול להיכנס גם האבולוציה.

למעלה