יש דברים שלא משתנים

יש דברים שלא משתנים

שלום לכולם וחג שמח,

אני נשואה כבר הרבה שנים ואחרי כל השלבים של מאבקי כוחות והרבה עבודה זוגית הגענו לישורת שיש בה גם טוב.
העניין הוא שעדיין יש דברים מאוד משמעותיים שמפריעים לי ובמקרים שבהם יש ויכוח או ריב אני מרגישה שאני מתפשרת אחרת יהיה פיצוץ.
אני יודעת שזה חלק מהמשחק הזוגי- להתפשר ולקבל את האחר. הוא גם מקבל אותי אבל יש תקופות שאני יודעת שזה תמיד יפריע לי, תמיד לא אקבל את ההתנהגות שלו וחלקים בו ומה שאני צריכה לעשות זה פשוט להתעלם או למחול על הרצון שלי לשינוי.
אתמול היה עימות כזה, אחרי ארוחת חג. הוא שתה ואני רציתי לנהוג. הוא התעצבן שאני מבקשת את המפתחות ועושה ממנו מישהו שלא שולט בעצמו. הוא לא מוכן לקבל את זה שכשהוא שותה הוא מאוד שמח ומצחיק אבל גם לא יכול לנהוג. הויכוח היה מול הילדים ואחד מהם עם רשיון והתערב ואמר לו שיתן לי את המפתחות. הוא ניסה לשלוט בעצמו ובסוף נתן לי כת המפתחות אבל התעצבן מאוד וזרק את כל הדברים הרגילים על זה שאנחנו נגדו ושהוא שולט בעצמו ואנחנו מגזימים.
זה תמיד ככה בכל יציאה שיש בה שתייה. לפני היציאה אני מבקשת ממנו יפה שאני רוצה לנהוג חזרה ושיהיו שאני לא אוצה להיות לחוצה וכו וכו. תמיד זה מגיע לזה בסוף.

אולי זה נראה טפשי אבל זה מייצג את צורת החשיבה שלו- הרבה כבוד ואסור לזלזל ביכולות שלו.
קראתי על מאבקי כוחות אצל זוגות ומבינה שזה חלק מהם אבל
כמה שאנחנו מדברים על זה ואני חושבת שאנחנו מבינים אחד את השניה,כשמגיע עימות כזה אין לי כוח אליו יותר.
עכשיו יש הפסקת אש כל אחד לעצמו והחג יעבור במתח או שאני אגש וארגיע. הוא לא יבוא לדבר ולפתור את המצב כי ברור לו שאני הבאתי אותו למצב הזה ואני אשמה.

זה לא העניין היחידי כמובן אלא רק דוגמא למה שיכול לקרות.
ברגעים כאלה אני רוצה להיפרד ממנו ולחיות לבד. אני המפרנסת בבית ואני יכולה (זה בטח גם חלק ממה שגורם לו להתנהג ככה) ומצד שני ברור לי שזה רק פנטזיה כי אני עייפה מהעימותים הטלה.

מה עושים עם הידיעה שככה זה יהיה תמיד? מתסכל אותי להמשיך ככה.

&nbsp

שילה1

New member
מה עושים?מטפלים בבעיית השתייה שלו ובמקביל-

יעוץ זוגי מקצועי.לאחר שניהם-ההחלטה תהיה קלה יותר.

אין לו בעית שתיה

זה ממש למתוח את מה שכתבתי לדרגת עיתונות צהובה.
יש לו בעיה לקבל שהוא לא בשליטה.

לטיפול הוא לא רוצה ללכת. מוכן לשוחח יחד ולהגיע לפתרון וזה מה שעשינו לארוך השנים ועזר בכמה תחומים

שילה1

New member
את כתבת שקיימת בעיה כששותה.לא אני.

תתעלמי ,הכי קל.
אז איך את חושבתלפתור את הבעיה?
ומה ציפית כשפנית לכאן?
לכי את לטיפול,כהתחלה.נראה לך?

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא יודע איך לעזור לך

להגיד לך "תעזבי"?
להגיד לך "תישארי"?
שניהם החלטה שלך ולא של אף אחד אחר.
במיוחד כשאת כבר מבינה שהוא כנראה לא ישתנה. זה מה יש. ירצו יאכלו, לא ירצו לא יאכלו.
&nbsp
אני כן חושב שאת כן יכולה להתנהל אחרת בויכוחים.
לדוגמה - להמחשה בלבד - לא בהכרח זה מתאים לך - אבל להמחשה: כשהוא שתוי ואת לא מסכימה שהוא ינהג, את מבקשת ממנו את המפתחות כדי לנהוג. אם הוא מסרב, את לא רבה איתו. את אומרת לו: אין בעיה, אתה תנהג, אני לוקחת מונית. אם יש ילדים קטינים, בקשי מהם שיבואו איתך. וזו רק דוגמה. אולי היא לא מוצלחת לך, אולי היא לא מתאימה - אני רק אומר שיש כל מיני גישות ופתרונות.
&nbsp
אבל בסוף ,כמה שלא תשכללי את התגובות שלך, הוא יהיה הוא. והשאלה האם להזדקן איתו או לא - שם זה רק את עם עצמך.

נדמה לי שהכותבת אינה מתלבטת האם לעזוב או להישאר

היא רק שואלת כיצד להתמודד עם התסכול שכרוך בלהישאר איתו.

במקרים כאלה יש שעוברות לגור במקרר ומקבלות מידות דומות לו,
ויש שמוצאות עידוד ונחמה בחברת גבר אחר.
רובן ממשיכות לחיות באומללות וכעס על כל תוצאותיהם.
יש עוד אפשרויות ?

מריוס זכריה

Member
מנהל
תמיד יש עוד אפשרויות

גם כשאין אפשרות לשינוי חיצוני במצב בלתי רצוי, תמיד ישנה האפשרות לשינוי פנימי, כלומר בשינוי הגישה למצב הבלתי רצוי.
&nbsp
גם כתבתי לה את זה, שהיא יכולה לבחור להתייחס אליו אחרת.
&nbsp
באופן כללי, הדרך לשנות את ההתייחסות שלנו לאחרים עוברת דרך שינוי ההתייחסות שלנו לעצמנו, לצורה שאנחנו תופשים את עצמנו ואת הארועים שקורים לנו (לא מזמן כתבתי כאן שוב על אפר"ת).
&nbsp

אתה צודק

זה לא ישתנה.
עכשיו התסכול שלי בשיא כי זה אחרי אירוע כזה ואני חושבת על פרידה
כשזה יעבור העל שוב יחזור לעצמו עד שיבוא המקרה הבא

יש הרבה דברים בחיים שלנו שבגללם אני רוצה לברוח
כשאנחנו רבים אני מתכננת בראש איך זה יהיה לחיות לבד בלעדיו
וממש מתלהבת מזה.
כשאנחנו משלימים זה טוב אבל בפנים מרגישה אכזבה שהתוכנית שלי לא
תתקיים.

באמת לא יודעת מה לעשות

הסוד - להפסיק לקחת ללב

אולי זה נכנס לתחום הקלישאות, אבל אם תצליחי לשחרר את עצמך מהתחושה שאת אחראית לאושר שלו (והוא לשלך), תוכלי לחיות לצידו בשלום, ליהנות מהזמן שטוב ביחד ולעבור את הזמן שרע. המצב כרגע הוא שבעלך רואה שמצבי הרוח והברוגזים שלו מפעילים אותך: גורמים לך לאי נוחות, לחפש איך לתקן את המצב, להתפייס איתו... בקיצור ככה הוא מקבל תשומת ותחושת שליטה. אני חושבת שאת יכולה לגייס את הפנטזיה שלך כדי לשנות דינמיקה. בימים שהוא נכנס לסיטואציות שתארת, את לא צריכה לנסות לרצות אותו או לחפש דרך לסיים את הסיכסוך או לתקן את המצב, פשוט תעברי לחיות את החיים שלך חופשייה כמו בפנטזיה (אולי חוץ מעניין גבר אחר...) תקבעי עם חברה לקפה, תלכי עם הילדים לסרט ובכללי תעשי דברים שמשמחים אותך, בלי קשר אליו. מאותו רגע שתשחררי את עצמך מתפקיד האחראית על שלום בית ותהיי אחראית בתוך הבית לשלומך (ולשלום הילדים), יש מצב שהוא יקח את עצמו בידיים. וגם אם לא, זה לא איכפת לך כי את דואגת שלך יהיה נחמד ואם הוא בוחר להמשיך להתבוסס בבוץ של עצמו - זבש"ו!

זה בדיוק העניין

שכשאני עושה את זה אני מתחילה לחשוב למה בעצם להשאר איתו?
כשהכל טוב אז אנחנו מאוד קרובים ומשתפים והאינטימיות גדולה ואז מגיע מצב כזה
והכל נעלם. כאילו לא היה כלום ביננו.
איך אפשר לסמוך על בנאדם כזה ולהתקרב אליו עוד פעם?

אני חושבת ההיפך...

אם הבעיה בזוגיות היא שצד אחד מרגיש שהוא מאבד שליטה וזה קשה וכואב לו, ואז מתפרץ בכל מיני דרכים עקומות שכאלו,
אולי במקום להתנהג בצורה שרק תגביר אצלו את התחושה של חוסר שליטה, לנסות להחזיר לו את התחושה של השליטה, בשוטף, ביומיום, שירגיש יותר "נחשב" יותר "חשוב" ....
והכוונה היא לא לשליטה שלו עליה, אלא לשליטה של הבן אדם על חייו, על סיטואציה, על מה קורה איתו בתוך הזוגיות ובחיים בכלל... שליטה זו מילה שנתפסת נורא שלילית אבל היא צורך בסיסי של כולנו. בלי זה, אנחנו פשוט מתחרפנים...

ונשמע שזה בדיוק מה שקורה לו....
ודווקא פה, אישתו יכולה מאוד לעזור לו, ובכך גם לעזור לעצמה.

למה להפרד זו רק פנטזיה?

זו אפשרות קיימת. וגם את יודעת את זה וגם חשבת על הפן המעשי של הנושא.

בסופו של דבר זה תלוי במערכת הכוללת ולא רק ברגעים כאלה ואחרים. מה גובר על מה - הטוב על הרע או להיפך.

מה עושים אם בוחרים להשאר ביחד וצריכים להכיל את הרגעים האלה?
מנסים לעשות סוויץ' ולהחליט שאת לא משחקת יותר את המשחק הזה של מי יותר צודק.
אז תגידי – זה אומר שאני תמיד צריכה לוותר.
אז לדעתי זה פשוט תלוי באיך את מתייחסת לעניין הזה.

את יכולה להתייחס לזה כמו שהתייחסת עד עכשיו, או לנסות משהו אחר:
יש לבעלך נקודות רגישות, כמו העובדה שאת המפרנסת בבית ואת בעלת המאה ועלולה גם להיות בעלת הדעה, אז במקום להרגיש מסורס בעניין הזה הוא מרגיש צורך להאבק כדי "להוכיח" למי כאן יש יותר גדול ויותר חזק.
כשאת נלחמת מול נקודות מאוד רגישות אצל מישהו (שאולי גם מגיע עם אגו גדול וציפיה מובנית באופי ובחינוך לכבוד ושליטה) – המלחמה תהיה מאוד לא פשוטה ומאוד בלתי נגמרת. הוא ירים את כל הארטילריה האפשרית כדי "להגן" על עצמו במתקפת נגד.
אם תחליטי להיות הבנאדם היותר גדול בנקודות האלה, להבין מאיפה זה מגיע, ולהתעלם – זה יקל עלייך.

לדעתי שינוי התנהגותי מצידך (כמו בדוגמא של מריוס, לקחת מונית במקום לנסוע איתו) לא ישנה אצלו הרבה. מי שבוחר להעלב ולראות זלזול גם אם לא קיים – ימצא דרך לעשות את זה בכל מקרה.

ניסיתי פעם

לעשות את זה. זה נגמר בפיצוץ ענק ואחריו היה משבר של כמעט שנה וכמעט גירושים.

אני שיניתי את ההתנהגות שלי והפעם לא עניתי לו ובסוף הוא נתן את המפתחות
אבל הויכוח המשיך.

העניין זה לא מה הוא כן או אני לא. אני חושבת שאני במקום של נמאס.
אין לי כוח יותר להתנהגות שלו ולהבין אותו עכשיו
תמיד הכל צריך להיות בזהירות ועם הרבה מחשבה ולהרגיע שהלהבות לא
יתפרצו ונמאס לי ככה.

שילה1

New member
אפשר לשאול מדוע את המפרנסת הראשית?האיש לא עובד?

אם זה המצב,תזרזי את הפנטזיות שלך.והוא-יאלץ לשלם מזונות....

בקיצור, הוא צריך ללכת למצוא עבודה ..

מעבר לעובדה שכישלון בעסקים זה דבר צורב,
העובדה שגבר לא מביא פרנסה הביתה ונסמך רק על אישתו, מסתברת כמכה קשה לאגו ולגבריות ולתחושת השליטה בחייו- והרי התוצאות.

זה בעיני המפתח שלך פה. לשכנע אותו להמשיך הלאה.
בלי קשר לזוגיות, בכל השקעה צריכה להיות נקודת Stop loss, ונשמע שהוא עבר אותה מזמן...

שילה1

New member
כל פרידה היא מכה כלכלית,לכל הצדדים.

בית אחד הופך,בעצם,
לשניים.
ואולי במצב שיווצר הוא יוכרח לקחת החלטות ולשנות את מצבו הכלכלי.גם זה קורה.

למעלה