יש חדשות לגבי מסדר החולים?

IlanShacham

New member
יש חדשות לגבי מסדר החולים?

עושה רושם שהרבה חבר'ה רציניים התרסקו היום - ידוע מה מצבם?

עיקרי הרשימה מ-cycling4all

המילטון נחת על הגב וחטף שפשוף רציני האזלבאכר (גרולשטיינר) 3 צלעות שבורות ואף שבור. המסכן עשה צוקהרה גם לפני שנה. פגיעות פחות קשות-2 רוכבי קבוצתו של המילטון (פונאק) פרירו וגוטיירז נפגעו בידיים. ועוד מספר רוכבים נפגעו גם הם פגיעות קלות. סימוני ומקיואן לא נמצאים ברשימה.

סוף סוף המילטון נקרע ../images/Emo3.gif

עכשיו הוא יהיה מוכן להרים

yaelh8

New member
רחמים (+שאלה)

זה פשוט נורא ההתרסקויות האלה תגידו לא עדיף לרוכבים לשים עוד מגנים אפילו שזה יעלה להם בתוספת קלה למשקל? כל ההתרסקויות והפציעות האלה נראות לי כל כך אכזריות. ברגע אחד כל ההשקעה והאימונים הולכים לזבל. ונעבור לשאלה... ההתרסקות הגדולה היום היתה ממש על גבול הק"מ האחרון. הזמים חושבו כאילו ההתרסקות היתה בק"מ האחרון, כלומר לפי הדבוקה שבה היו הרוכבים לפני ההתרסקות?

יעל תשובה,

במקרה של תאונה במהלך הק"מ האחרון, הזמנים המחושבים לכל הפלוטון הם הזמנים של הראשונים שצחו את קו הסיום. אתמול התאונה הייתה ממש מתחת לסימון של הק"מ האחרון (מין אוהל מתנפח כזה, עם דגל משולש אדום הפוך עליו), הקטע המצחיק הוא שלא כל הרוכבים שהיו מוערבים בתאונה היו בק"מ האחרון. ורשמית על פי החוק היבש לו מגיע להם את הזמן של המנצחים. מזל שמישהו הפעיל טיפה את השכל שם.

מי גרם לתאונה?

יש כאלה שאומרים שהרוכב של פאסה שהם תפסו גרם לתאונה, תוך כדי זה שהוא התחבר עם הפלוטון...זה נכון?

לדעתי לא...

בתקציר שהיה בלילה, אפשר היה לראות שהפלוטון תופס את פלצ'ה רק אחרי האוהל, והתאונה הייתה בתוך האוהל.

ההשערה והאמת

רבים חשבו שפלשה (הרוכב שנפתס) גרם לזיגזוג. הוא נתפס ממש מטרים לתוך הק"מ האחרון. ההתרסקות הייתה ממש מתחת לדגל. אף אחד לא הצליח להסביר במדויק מה הייתה הסיבה להתרסקות. היו כמה רוכבים שאמרו שלא היה שום קשר לפלשה. לא הייתה ווית צילום טובה. כנראה שלא תהיה גרסה אחת.

בתקציר של יורוספורט אמרו...

שאקי חטף מכה רצינית בראש, כרגע לא ברור אם הוא יזנק היום או לא. וגם ארמסטרונג נפגע בנפילה, מכות לא רציניות ברגליים. ואחרי עוד מבט על הנפילה, אני חושב שבהילוכים החוזרים ראיתי רוכב ורוד (טי-מובייל) שמתחיל את הנפילה.

yorlah

New member
שאלה להיסטוריונים.

מהי הנפילה הקריטית ביותר שהשפיעה על תוצאות הטור? מבחינתי הנפילה של אלכס צ'ולה ב1999 היא המשמעותית ביותר. אולם איני מכיר יותר מכמה שנים אחורנית את היסטורית הנפילות. ועוד שאלה אם יורשה לי (בהרמת אצבע כמובן). האם בשנות ה60-70 ועוד אחורה היתה תדירות הנפילות כמו היום. יורם

gwiser051

New member
פביו קזרטלי אם אני לא טועה

תראה יש את הנפילה של "קזרטלי" ואני מקווה מאד שאני לא טועה בתאונה שגרמה למותו!

הייתה נפילה אחת - לא בטור

של הרוכב הקאזחי אדריי קיבליו במרוץ פריס ניס לפני שנתיים. הוא נהרג. שניות לפני כן הוא הוריד את הקסדה. לאחר מכן הצליחו ראשי ההתאחדות העולמי,UCI, להעביר חוק שלא הצליחו באין ספור ניסיונות קודמים. החוק המחייב לחבוש קסדה. אני חושב שזו הנפילה שהכי השפיעה על אופי הענף. בטור? אלכס צ'ילה ב - 99 דוגמא טובה. הוא הפסיד באותו יום יותר משש דקות וסיים את הטור במקום השני בפיגור של 7:40 דקות מארמסטרונג אחד שניצח בפעם הראשונה. אבל אני אנסה למצוא נפילה שסיימה טור למעומד לניצחון בימים האחרונים בעת שהיה בחולצה הצהובה. אולי ההתרסקות בה היה מעורב לורן ז'אלבר (טור 96 אם זכרוני אינו מטעני) שנה קודם (1995)כן השלים ז'אלבר זכייה שנייה בחולצה הירוקה. לאחר מכן הוא החליט שהוא לא נכנס יותר למאבקי המאוץ לקו הסיום. הוא עשה שינוי ענק ביכולות הרכיבה שלו. באותה שנה הוא כבר ניצח בוואלטה אבל אני לא זוכר אם זה היה לפני הטור דה פראנס או אחרי. בהמשך הוא השתפר כשען (היה אלוף עולם בשנת 1998) וכמטפס והיה למלך ההרים של הטור פעמיים ברציפות על סף סיום הקריירה המפוארת שלו.

yorlah

New member
ז'אזה צ'ולה ונפילות

היי יאיר. התכוונתי לנפילות שהשפיעו על תוצאות הטור של לובש החולצה הצהובה. צולה היה מועמד רציני מאוד ב99. לגבי זאזה אני לא זוכר את סיפור הנפילה ב96. מה קרה שם? האם הוא הפסיד את האפשרות להיאבק על חולצה הצהובה? האם הוא היה מועמד כמו צולה לראשות הפודיום? חשבתי שהוא לא היה עם הכישורים הנדרשים להיאבק על חולצה זו. מה לגבי ההמשך לשאלתי תדירות הנפילות. האם גם בשנות ה 50-60 היו נפילות המוניות כמו היום? האם הצפיפות שפלטון היתה כמו היום? דהיינו האם מספר המתחרים היה 189/198 או פחות כמו שאני מניח? יורם אגב, העיתון לאנשים החושבים נמצא בדיאטת טור מדאיגה. הבוקר בארבע ורבע הבנתי שהוא מתחיל לפתח סימני אנורקסיה. איפה תור הזהב של הטור שבו היתפרסמו עמודים שלמים של המאנייק. איפה הימים שרשימת הרוכבים המלאה הופיעה מספר שבועות לפני הטור? ואיפה חנוך? ירד למחתרת תרתי משמע.

הנפילה של ז'אלבר בשנת 1996

הייתה כבר באחד השלבים הראשונים של הטור. אינני זוכר אם הוא לבש אז את החולצה הצהובה, אך באותה שנה הוא היה אחד המועמדים הרציניים ללבוש אותה על הפודיום. ובכלל, ז'אלבר הוא אחד מהרוכבים חסרי המזל בטור. באמצע שנות התשעים, כאשר הוא היה הרוכב הצרפתי הבכיר ביותר ומועמד אוטומטי לזכייה בטור, הוא תמיד הסתבך עם נפילות, פציעות ופרישות מוקדמות מהמירוץ היוקרתי.

צחי נ

New member
הנפילה הכי מתוקשרת של ז'אלבר

היא לא על מסלול המרוצים ה"מדרוב" ערב הטור עלה על סולם להחליף מנורה בבית ונפל על הגב אבל הס מלהזכיר באותו משפט את הטור דה פראנס וכישלון
בכל הקשור לז'אז'ה

natyh

New member
אתה אוהב אותו ???

ומה לגבי ברדלי מקגי בטור השנה ???

ככה

הנפילה של זאלבר לפני הטור של 2000, כשרצה להחליף מנורה, אכן מנעה ממנו להתייצב לזינוק. בטור של 2001, כשעלה לבמה לחתום את שמו, הקריין שאל אותו אם הוא רוצה סולם. למחרת שאל הקריין, את הקהל: "מי שהוא צריך להחליף מנורה בבית"? וכמעט מדי יום היו בדיחות על זה. ז'אז'א צחק איתם וחזר הביתה כמלך ההרים. מה הקשר למקגיי? כנראה שהוא קרע את הגב שלו בהעברת דירה כמה ימים לפני תחילת הטור ולכן לא תפקד במרוץ. גם מקצוענים עושים טעויות של חובבנים.

צחי נ

New member
יאיר אתה ממש לא בסדר

בתור פרשן לא יכולתה לתת לנו לפני הטור את האינפורמציה הזו אם היתי יודע לא היתי בוחר בו למשחק הפנטזיה
וקצת רצינות נראה לך שבטאני מנסה לקחת לויראנק את המנוקדת השנה או שזו סתם הפגנת שרירים עד ההרים

למעלה