יש כאן איזושהי מגמה

יש כאן איזושהי מגמה

לעורר תחושת קלון ולהטמיע רגשי החמצה אצל מי שהחליט לא להשתתף בבחירות הדמוקראטיות לכנסת הלא משנה איזה. אני בגאווה לא הלכתי להצביע כבר פעם שניה ברציפות. אך בניגוד לשאר בני המחנה שלי, אצלי המהלך הזה מלווה בהנמקה מפורטת. לכן אני רוצה למחא כאן נגד המאמץ הרב שמגויס לשכנע את הציבור שמדובר כאן באיזו שהי חובה או משהו כזה. הדרת הרגליים ממפתן הקלפי במדינה דמוקראטית, שתגובה בליגיטימיות אוטנטית, זו היא הדמוקראטיה האמיתית!

bart simpson75

New member
אל תרגיש רע עם זה, ידידי

אנחנו, השפויים, לא מלכלכים את הידיים עם תמיכה באנשים שלא היינו מכניסים הבייתה...

שלא תטעו אבל...

מנג כל מה שאתם אומרים - שיש בו את הצדק שלו כן... מנגד יש מזבלה כזאת - שקוראים לה פוליטיקה. היא אגב מצחינה יותר משאר המבזלות. בכל אופן - יש את אלו שמתוך בחירה (שזה הזוי לחלוטין) החליטו להיות פולטיקאים. אז אם לרגע נשים את כל חוסר האהדה שיש לנו אליהם בצד - נבין שיש אנשים שצריכים להתעסק בזה וכנראה שהם לא בדיוק אלו שהיינו רוצים, אבל כל אחד מוזמן לנסות להתחלף איתם. אני את עצמי לא מוציע - לא בשבילי כל זה... נכון שגם ידענו ימים עם מנהיגים גדולים יותר, גם משמאל וגם מימין, והנה אנחנו כבר לא מסוגלים להאמין... מעדיפים לשקוע בהזיות על מין. המשך שבוע טוווב....

דקל נור

New member
עד שלא

ישנו את השיטה אני לא חושב שיש טעם להשתתף בקרקס המצחיק הזה. ללא שום קשר לנפשות הפועלות שם שגם למקומות הרבה יותר ציבורים לא הייתי מכניס אותם שלא לדבר על דברים אחרים

האם אני יכול לשאול מהי ההנמקה המפורטת?

כן, אני יכול לשאול. האם אני יכול לקבל תשובה על כך? כן, אני יכול לקבל. האם אקבל תשובה על כך?

איסתרא בלגינא קיש קיש קריא...

בני היקר, הפסבדו-אנרכיזם הזה עוד יעשה לך אקנה...

bart simpson75

New member
לא ראיתי ש...

לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין נגד הפשע המשתולל. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין בעד שלום. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין נגד השחיתות. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין בעד שחרורו של גלעד שליט. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין נגד הקסאמים. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין בעד הורדת המיסים. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין נגד הגרעין האירני. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין בעד עזרה לקשישים וניצולי שואה. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין נגד עברייני תנועה. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין בעד פיתוח התשתיות. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין נגד הכפייה הדתית. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין בעד החינוך והטמעת ערכים. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין נגד הסחטנות. לא ראיתי שהפוליטיקאים יצאו בקמפיין בעד הורדת שכר הלימוד. לא שמעתי מהם כל פיתרון כלשהוא למצב שאנחנו נמצאים בו, איזשהוא ניסיון להפוך את החיים פה לקצת יותר נוחים וקלים, איזו תקווה לצעירים. רק ראיתי שהם יצאו בקמפיין שנבוא להצביע. מסקנה - הדבר היחידי שמעניין אותם זה התחת השמן שלהם בכנסת. שימשיכו לחפש אותי גם בבחירות הבאות.

דקל נור

New member
אז ראית את הערוץ הלא נכון

במשך חודשיים הם לא הפסיקו להבטיח להוריד את הירח זה ממש לא עושה לי את זה אז אתה לא לבד ידידי. ואין לי שום טענה אליהם כי הם ממש לא יודעים שזה התפקיד שלהם חינוך,כלכלה,ביטחון וכו' יכול להיות שהרגלנו אותם למציאות הרעה הזו את כל הטענות שלי ביום הזה הורדתי על 300 גרם אנטריקוט עסיסי וגם איזה 8 שעות איכות עם המשפחה!!!!! יש בהם קצת מים מתוקים אם נדע. בשורות טובות

yossnet1

New member
חשיבה כגורם לאקנה

חשיבתו יוצאת הדופן של בני , לכאורה חבר מן השורה, נובעת ביסודה (לדעתי) מחשיבה ביקורתית אשר מהווה את הבסיס ההכרחי להתפתחות החברה.

yossnet1

New member
אני נוטה להסכים איתך

לא הצבעתי בשלש מערכות הבחירות האחרונות כי קשה לי לתת את קולי לרע במיעוטו. הפעם, אחרי לבטים רבים, החלטתי להצביע כי קשה לי לעמוד בצד כאשר לתוצאות הבחירות יש השפעה על עתיד הילדה שלי. הטענה שמי שלא מצביע חוטא לדעתי סותרת את הרעיון הדמוקרטי מיסודו. נכון להיום המדינה מוחזקת בת ערובה של חברי מרכז מפלגה מימין ומשמאל עד לשינוי שיטת הממשל.

../images/Emo188.gif הגם יוסי באינפנטילים???

מה קרה לכם? התחלקתם על השכל? מה פירוש לא להצביע? בפני מי אתם מוחים ולו בפני עצמכם ובפני הג'ויינט שבידכם. 60 שנה היהודי חופשי. 60 מתוך כמעט 2000 ואתם מותרים על החופש שקיבלתם במתנה. חבורה של "יודעי דבר" מורמים מעם מדברים על "הם לא יודעים" ו"הם מבטיחים" ובלה ובלה ובלה. שפויים עלק. על 300 גרם אנטריקוט. קש וגבבה. לא טענתי שמי שלא מצביע, חוטא. טענתי שמי שלא מצביע, אדיוט. תמשיכו ככה ועוד 20 שנה והנה ישראל נהפכת.

דמוקרטיה זו מילה גסה בין יהודים!

הלו מה נהיה כאן? ראשית, הדמוקרטיה ביסודה מאפשרת לאדם לא להצביע ולכן מי שבוחר כך הוא לבטח לא אידיוט! אולי מבולבל, אולי לא מצליח להחליט ואולי פשוט מעדיף לשתוק כמחאה שגם היא פעולה דמוקרטית. שנית, המצב כאן באמת כל כך מוזר שבאמת קשה להכנס לזה ומאיר היה בין המבולבלים וכמובן המוחאים על השיטה, על החוסר יושרה, שחיטויות ועוד אבל מה לעשות שכאן לא משתנה משהו עד שאין ברירה ולפעמים אפילו אחרי...אז עד שיצא ספר הכתבים של מאיר ובו מספר טיפים חשובים לראשי המדינה, לא נתקדם הרבה.. אז הנה אחת מן ההצעות שמאיר כתב וגם אם זה נשמע קצת בלתי אפשרי, נא לקרוא עד הסוף לפני שמגיבים!

אפילו לא הרמת ידיים. זה אקט פעיל שבסביל...

אני מאלה שסבורים שכנגד מי שלא מצביע בבחירות צריכה להנקט סנקציה. הזו גאולה? הזה כבודה?

ראשית, בתור מי שפתח את הדיון הזה

אני רוצה להגיד שהוא סתה לגמרי מהנושא שאיתו פתחתי. והוא לא המחאה בדרך של אי הצבעה אלה מחאה נגד אלה שיש להם בעיה עם אנשים שבוחרים כך. "אי הצבעה הוא כלל" שאני נוהג על פיו. והתעוררות הבעיתיות עם זה אצל חלק מהאנשים, זו היא הבעיה שבה ביקשתי לדון. לא קשור בכלל לעצם אי ההצבעה. מי שיש לו בעיה אם ההחלטה לא להצביע חורג באופן גס מהדמוקראטיה וחוסף נטיה פאשיסטית ברורה! ואני מאלה שסבורים שכנגד מי שיש לו בעיה מהסוג הזה צריך להנקט סנקציה.

אי ההצבעה הנובע מתוך אדואולוגיה מסוימת

הוא יריקה בפרצוף של אלה שנלחמו שנים בשביל לקבל את הזכות לבחור מי ישלוט עליהם. הצרפתים, האמריקאים, אפריקאים וכאלה שעד היום לא הפסיקו להלחם על הזכות הזאת, שלנו, נראית טבעית כל כך.

הזכות לבחור

היא שוות משקל לזכות שלא לבחור. נכון שבתוצאה הסופית - ההשפעה היא מינורית, אם בכלל. אבל הפגנת המחאה לכשעצמה - של הבוחר האינדבידואל - היא מובנת. לגבי דידו של מאיר, על הסכם השלום המצורף. הלוואי והיה באזרחים של שתי המדינות את היכולת לחזות יום אחד של שלום אמיתי. יום אחד בלי המתח הארור - הלא מוסבר ולא ברור. נקיים מרגשות של זעם ושנאה. קצת קשה יהיה ל"כבוש" את ליבם של האזרחים עם הצעה שכזאת, שיש בה הרבה מן ההגיון, הרבה מן הצדק, אבל לך תזביר להם מה זה צדק? תזביר להם שאפשר לחיות בשלום, בהדדיות. שהם אויב שהתאהב... שבת שלווום.

למעלה