יש כאן אנשים שהם גם דוגלים בrow food?

Optimistic Girl

New member
יש כאן אנשים שהם גם דוגלים בrow food?

אני רוצה להפחית לחם בכלל מהטפריט שלי
השאלה היא אם אין לחם
מה אפשר לאכול לארוחת בוקר???

כי קורנפלקס הוא גם פלוס בעיניי
כנל גם קווקר

מחפשת כמו כן קבוצה של רוו פוד האם אתם מכירים קבוצות כאלו מומלצות מפייסבוק או קבוצה של מפגשים פיזיים?

תודה

Gidi Shemer

New member
אני לא רופודיסט

אבל מלחם אני מנסה להימנע, אז מרגיש הזדהות.

האמת היא שאני מזמן מתחיל את ארוחת הבוקר שלי ב 1 בצהריים (
), אבל פרי וקצת אגוזים יכול להיות אחלה.

אם את בעניין של קווקר- מעט קוואקר עם החלב שמתאים לך- מה יותר טוב מזה?

לגבי קבוצות - יש בפייסבוק קבוצה של 80-10-10. לא בדיוק כוס השייק שלי, אבל אולי לך זה יתאים. הם גם עושים מפגשים. יש גם את "שלשים בננות ביום". תחפשי בגוגל את האתר שלהם. יש להם גם פורום.

ספרנו1

New member
למה מנסים להימנע מלחם? כי זה אוכל תעשייתי?

גם אם מדובר בלחם שיפון זה לא מומלץ? עדיף דגנים כמו אורז מלא וכוסמת?

תודה

vegetalien

New member
לדעתי,

(ואני מדבר בשם עצמי בלבד, כמובן) - זה בעיקר העניין של הצפיפות הקלורית.
לחם מכיל כ- 260 קלוריות למאה גרם, וזה לא מעט. מוצרי קמח יבשים תמיד צפופים יותר מדגנים מבושלים במים.
שהרי, 100 ג' של אורז, כוסמת, או אפילו סתם גרגרי חיטה - מכילים משהו בסביבות ה- 100 (פלוס/מינוס) קלוריות למאה גרם.

מה גם שאני חייב לציין משהו אישי - לחם, אפילו פשוט ואחיד (אבל על אחת כמה וכמה לחם טוב וטרי), פותח לי את התיאבון. קשה לי מאוד להסתפק בפרוסה אחת או שתיים.
יש אנשים שאחרי שתי פרוסות לחם (לא משנה עם מה) מלאים, שבעים וטוב להם. אני? אפילו לא התחלתי.

לכן אני נמנע מלחם, חוץ מלעתים נדירות.

ladybug6

New member
ואני דווקא ההיפך..

משתדלת להמנע מלחם כי הוא ממלא אותי ואז אני לא אוכלת מספיק דברים חשובים כמו ירקות ופירות וקטניות.. לחם בדר"כ דל בערך תזונתי ובגלל שאני אוכלת כמויות קטנות מהכל, אני מעדיפה מזונות עשירים יותר בויטמינים ומינרלים (או אם כבר להתפנק אז עד הסוף עם עוגה או משהו..).
ואם כבר לחם, אז משתדלת שיהיה לחם שיפון, או קמח מלא. בגלל שהם פחות טעימים לי אני גם פחות מתפתה לאכול אותם..

לא נראה לי שגידי חוסך בקלוריות דווקא

לי נראה שזה קשור יותר לסוגיית גלוטן
ואולי גם וגם
ואולי בכלל בגלל שאנחנו תרבותית כל כך מורגלים שבלי לחם אי אפר אז...

אני כשלעצמי לא חובבת לחם גדולה, מעדיפה לחם שאור, מעדיפה עם הפתעות כמו גרעינים ואגוזים, מעדיפה לחם כהה ועם שיפון , לא אוהבת חמוץ- תתפלאו יש לחמי מחמצת לא חמוצים
מעדיפה להכין לבד בבית.

לא חושבת על סוגיית הקלוריות אלא על מה נעים לי ומתאים לי לפי- מזג האויר, לפי הצורך הגופני, לפי עם מה ניתן לאכול וככה.

Gidi Shemer

New member
דווקא לא עניין הגלוטן

לחם ובצקים בכלל מהווים אצלי פתח לעוד לחם ולעוד בצק וכו'. זה לא משביע אותי אלא רק לזמן קצר ואז פותח לי את הרעב.

זה לא שאני נמנע באופן מוחלט, אלא שאני מעדיף כמה שפחות להיכנס לעולם הקמחים. בסך הכל, הרבה עמילן בלי הרבה דברים טובים שבאים לצידו (סליחה, בן). מעדיף לקבל את הפחמימות שלי מפירות, ירקות וקיטניות.

בברכה,
גידי, שלאחר 48 שעות בדרכים (כן, כן, זו לא טעות בהקלדה) נחת סוף סוף וכותב בלשון הקודש על מחשב בארץ הקודש

ספרנו1

New member
ווואוו, אתה מאותם "מפורסמים" מהחדשות

שרכבם נתקע בשלג בלילה? מקווה שלא נגרמה טראומה רצינית...

זה באמת אפשרי לקבל את כל הפחמימות הנדרשות מפירות, ירקות וקטניות??

vegetalien

New member
לא גידי, אבל...

ודאי שאפשר. קטניות (מלבד יוצאות-דופן כסויה ובוטנים) מכילות מעל 70% מהקלוריות שלהן בצורת פחמימות. למעשה, בדיוק אותן פחמימות כמו בדגנים או שורשים - פחמימות מורכבות (עמילן).

ירקות שורש כתפו"א, בטטות, ארטישוק ירושלמי - גם מכילים את עיקר הפחמימות שלהם בצורת עמילן (ברוב המקרים - 90% ויותר מהקלוריות).

פירות (מלבד אבוקדו וזיתים) מכילים גם כן 90% ויותר מהקלוריות כפחמימות, מרביתן בצורת סוכרים פשוטים (גלוקוז-פרוקטוז-סוכרוז).

שאר הירקות (בצלים, עלים, גבעולים, פרחים, חלק מהשורשים וכן ירקות שהם טכנית פירות, כמו דלועיים למיניהם) מכילים כמויות משתנות של פחמימות מורכבות ופשוטות.
חלק (כמו פלפלים, עגבניות ועלים) מכילים בעיקר סוכרים פשוטים, וחלק (כמו דלוריות) מכילים בעיקר פחמימות מורכבות. וחלק מכילים חצי-חצי (כמו גזר או סלק, למשל).

כך שאין בעיה לקבל די והותר פחמימות בלי דגנים בתפריט.

שינרא

New member
ענית לי מבלי שאשאל

אינני אוכלת לחם מאז שהפכתי טיבעונית,
מכיוון שאני מתמלאה מכל הירקות+אגוזים+טחינה+אבוקדו+נבטים, שאני אוכלת בצהריים.
בערב ירקות חמים (מרק כתום, ברוקולי וכד')
ובבוקר דגנים עם רסק תפ""ע.
איפה אכניס כאן לחם, שאני אופה ממחמצת שאור (לחברים ומשפחה).
וכשאני נשאלת מהיכן יש לי פחממות, לא ידעתי להשיב עד כה.

ladybug6

New member
קראתי את ההודעה שלך לפני שהלכתי לישון

ואז חלמתי שאני עולה על מטוס לארה"ב ונתקלת בך במטוס

ברגע האחרון לפני ההמראה אני מבינה שבעצם אין לי כסף לטוס לארה"ב אז אני יורדת מהמטוס, וכשאני יורדת והוא טס אני רואה שגם אתה נשארת בארץ ואתה אומר "סעמק לא בא לי לחזור לשם".

Gidi Shemer

New member

דווקא התכוונתי באמת להישאר, אבל אז, באמצע הביקור מישהו ארגן לי פגישה עם בחור בשם אראל סגל ואז היה פיצוץ, ומשם כבר התפתח סקנדל..שלא תדעי. אני אספר לך בהזדמנות.

ladybug6

New member
מצחיק שגם בחו"ל שומרים על השילוט המזעזע...

מה זה התמונה של הפרה משמאל??

למעלה