יש כאן ביקוש לחידות...

insomni dei

New member
יש כאן ביקוש לחידות...

קרגוש 1 וקרגוש סביבתניק זה בעיקר בשבילכם... מי יודע?

Goosander

New member
לא רציני ! ! !

מה זה החידה הזו כל מטבע מתחיל שראה קצת ציפורים מצויות בחילוף יודע מה זה?!!

RedBishop

New member
תראה, אני ראיתי כמה ציפורים מטובעות

.... ובכל זאת אין לי מושג.

Goosander

New member
תשובה

דבר ראשון, אין לי כח לפירוט מלא!! (פירוט חסר): טבעת העין משאירה את האפשרויות: סבכי רונן, אשלים, שחור ראש ואולי שחור גרון. צבע הראש ואורך המקור לא משאירים מקום לספק רב מדובר בסבכי שחור ראש צעיר (אלא אם כן הצלם באמת גרוע וזה סבכי רונן).

insomni dei

New member
כמעט אבל לא...

הצלם כמעט ונעלב אבל החליט שלא להעלב בסוף, גם התשובה כמעט ונכונה אבל לא ממש בסוף...נסה שוב.(רמז:טעית במין בגיל ובזויג...)

Goosander

New member
ניסיון נוסף..

מה הכוונה הצלם כמעט נעלב, זה סבכי רונן ??!!! (כי אם לא אני חייב לומר שזה סבכי שחור גרון)

insomni dei

New member
התפלק לי בלי פירוט...

לסבכי רונן זכר יש חזה כתום, לנקבה אין גלגל עין אדום (לעיתים כתום אך תמיד עם טבעת בהירה חיצונית) ולצעיר צבע חום בהיר בגב ובראש, ולשלושתם גם יחד מקור תחתון בהיר. בתמונה גם רואים קצת מהגב ומהכנף והצבע אחיד לעורף שוב לא מתאים לסבכי רונן, או לסבכי שחור ראש צעיר/ נקבה (וגם כאן המקור הכהה...) לציפור בתמונה יש שמץ של בהירות במקור התחתון אך לא כמו במינים שהזכרת.

insomni dei

New member
מ'זתומרת אז מה זה?

נתתי המון רמזים, הדגמתי פירוט נרחב יותר... תן פירוט וסיבות או שנחכה גם לאחרים, התחלתי עם שאלות קלות יחסית בגלל מה שכתב השלך בעבר, החידות נועדו גם לצפרים החובבים ולא רק למומחים, זאת קצת יותר מתקדמת ולכן אני מצפה שגם הקרגוש (עיט 1) וגם קרגושון (דוביצ'ר) ועל אחת כמה לילית (ולכבוד הוא לי עם השלך יוסיף) יתנו קצת מחוכמתם, ובכל מקרה בלי ניחושים על בסיס שלילה (אלימיניציה) אני רוצה פירוט מלא מין, גיל וזויג והסיבות לכך...

Goosander

New member
תשובה

ציפור ימנית-שיחנית קטנה ציפור שמאלית-שיחנית גדולה

insomni dei

New member
לא חוכמה לזהות לפי הקונספט...

רק בגלל שאתה מכיר תמונות השוואה, תסביר למה הימנית היא..והשמאלית היא.. דרך אגב מה הקשר לחילוף? ואם כבר בציפורים מטובעות מדובר אז של מי הזנב הזה?

Goosander

New member
הסבר

בתמונה ניתן לראות שני סימני זיהוי בצורה טובה, הצבע, הימנית בצבע חום-אפור לעומת האפור-כסוף של השמאלית (בעיקר בעורף), בנוסף ניתן לראות בבירור כתם בהיר באמה של השמאלית. סימן נוסף שניתן לראות בתמונה אבל פחות בבירור הוא גוון הזנב לימנית זנב יותר חום ואילו לשמאלית כהה. כמו שאמרתי ימין-שיחנית קטנה, שמאל-גדולה. (אלא אם כן אני טועה בפרופורציה, אבל זו כבר אשמת הצלם, ואז השמאלית היא שיחנית זית).

insomni dei

New member
תוספת קטנה לפירוט

לשיחנית הגדולה (הציפור השמאלית) ישנו כפי שצוין - זנב כהה יחסית לצבע הגב, כתם "חלון בהיר" לאורך אברות הכנף,וצבע יותר אפרפר. כדאי לשים לב גם לאברות הזנב החיצוניות - אצל השיחנית הגדולה ניתן להבחין בשולי זנב בהירים יותר בצורה היוצרת דגם זנב ברור, לחלק מהשיחניות הקטנות אברות הזנב החיצוניות נראות בהירות מעט אבל לא בצורה של דגם ברור בנוצה יותר מן התבהרות הדרגתית לשולי האברה.

למעלה