המגיבים באים !
טוב, אז בנוגע לשחפית באמת שאין לי הרבה להוסיף, חוצמזה שחלק מהפרטים הנצפים באילת הם בלבוש קיץ ראשון ואז האבחנה משחפית ים מעט קשה יותר, אם כי רוב הסימנים הנ"ל עדיין רלוונטיים ( אחחח.. ה-16.07.04, 12 שחפיות קוטב בחוף הצפוני... וחלקן נראו כמו בתמונה.. ). בנוגע לסבכי, טבעת העין אכן עוזרת אבל הסימנים הכי טובים הם פס על השפם הכהה (כהה יותר מסוככות האוזן), והקונטרסט החזק שהוא יוצר עם פס השפם הלבן- לבן נקי. בנוסף לכך, המקור ארוך וחלקו העליון מעט כפוף (לס. רונן מקור עדין יותר), סוככות האוזן וגשר העין כהים יותר מהכיפה והעורף, שהם בתורם אפורים קרים ללא גוונים חומים. לפיכך אין לי אלא להסיק שמדובר בנקבה (ככל הנראה) של סבכי שחור גרון, כפי שכבר צוין כאן. והשיחניות- קודם כל, למה להאשים את הצלם בזה שכישורי הזיהוי שלך לוקים בחסר ?! (גם בנוגע לחידת הסבכי). מה, הרצפה עקומה ?! גם בנוגע לשיחניות אין לי הרבה מה להוסיף, חוץ מלשאול- מתי ואיפה צולמו ? ואחרון לסיום- אני מוכרח להודות שכבר ראיתי כמה וכמה ציפורים בטיבוע ( בדיוק כמוך מרגון גדול או אפילו יותר, אם אתה באמת מי שאני חושב שאתה), ומעולם לא נתקלתי בזנב שכזה. על כל מקרה, איזה מישהו בסקר כאן בשם יואב פרלמן ( במקרה גם חבר ב"וועדה" ), אמר שמדובר בדרור ספרדי. אני לא בטוח אם זה היה ברצינות, ואני מקווה שלא- אבל על כל מקרה אני מקווה שהפרסום בפורום לא יגרור תגובות חריפות כגון שיסוי לייקה / שמיכה, או שילוב בין שניהם. אולי זה באמת דרור ספרדי...