יש כאן ביקוש לחידות...

Goosander

New member
זיהוי הזנב

הקשר לחילוף הוא שזו ציפור מצויה שמגדלת את הזנב בצורה לא אופיינית ודברים כאלה כל מטבע רואה. אני לא מתכנן לקלקל את החידה כל כך מהר כי היא נחמדה, אבל אני משוכנע שאני יודע!

insomni dei

New member
לפי הפירוט בתשובות האחרות...

אני בטוח שזיהית כבר את הציפור, אבל נכון שחמוד?

RedBishop

New member
אל בסיס התמונות במגדיר בלבד....

נראה כמו שחפית קוטב. הפס השחור סביב נוצות הזנב , אורך נוצות הזנב, מקור אדום, ראש שחור.

insomni dei

New member
נכון, ואיפה כל המגיבים...

התמונה אכן של שחפית קוטב, צולמה בשטלנד סקוטלנד בלב מושבת קינון ומראה את כל הסממנים הבולטים, בארץ ניתן לצפות בשחפיות הללו באילת במהלך חודשי הקיץ, הבדלים בינן לבין שחפיות ים:(שניתן לראות בתמונה) פס שחור דק ברור בשפת הזרימה לאורך אברות היד. זנב ארוך מאד וצללית ראש קצרה יחסית. כנף צרה וארוכה, מקור אדום וקצר יחסית ללא כתם קצה כהה. ואברות שקופות לכל רוחב אברות היד,אצל שחפית ים רק בפנימיות.

strix butleri

New member
המגיבים באים !

טוב, אז בנוגע לשחפית באמת שאין לי הרבה להוסיף, חוצמזה שחלק מהפרטים הנצפים באילת הם בלבוש קיץ ראשון ואז האבחנה משחפית ים מעט קשה יותר, אם כי רוב הסימנים הנ"ל עדיין רלוונטיים ( אחחח.. ה-16.07.04, 12 שחפיות קוטב בחוף הצפוני... וחלקן נראו כמו בתמונה.. ). בנוגע לסבכי, טבעת העין אכן עוזרת אבל הסימנים הכי טובים הם פס על השפם הכהה (כהה יותר מסוככות האוזן), והקונטרסט החזק שהוא יוצר עם פס השפם הלבן- לבן נקי. בנוסף לכך, המקור ארוך וחלקו העליון מעט כפוף (לס. רונן מקור עדין יותר), סוככות האוזן וגשר העין כהים יותר מהכיפה והעורף, שהם בתורם אפורים קרים ללא גוונים חומים. לפיכך אין לי אלא להסיק שמדובר בנקבה (ככל הנראה) של סבכי שחור גרון, כפי שכבר צוין כאן. והשיחניות- קודם כל, למה להאשים את הצלם בזה שכישורי הזיהוי שלך לוקים בחסר ?! (גם בנוגע לחידת הסבכי). מה, הרצפה עקומה ?! גם בנוגע לשיחניות אין לי הרבה מה להוסיף, חוץ מלשאול- מתי ואיפה צולמו ? ואחרון לסיום- אני מוכרח להודות שכבר ראיתי כמה וכמה ציפורים בטיבוע ( בדיוק כמוך מרגון גדול או אפילו יותר, אם אתה באמת מי שאני חושב שאתה), ומעולם לא נתקלתי בזנב שכזה. על כל מקרה, איזה מישהו בסקר כאן בשם יואב פרלמן ( במקרה גם חבר ב"וועדה" ), אמר שמדובר בדרור ספרדי. אני לא בטוח אם זה היה ברצינות, ואני מקווה שלא- אבל על כל מקרה אני מקווה שהפרסום בפורום לא יגרור תגובות חריפות כגון שיסוי לייקה / שמיכה, או שילוב בין שניהם. אולי זה באמת דרור ספרדי...

insomni dei

New member
קרגוש!!!

טוב, אז ככה, את הסבכי אני אשאיר בינתיים לעוד כמה תגובות (אם יגיעו...) השיחניות צולמו בחודש מאי 2003 בתחנה לחקר ציפורי ירושלים, וכפי שנרמז זו אכן תמונת "קונספט" תמונות כמותה צולמו בכל אביב בירושלים בכל שנה ובמקומות אחרים גם כן, אבל מה לעשות שכשנתפסת שיחנית גדולה תמיד זה עושה חשק... נשאר רק לחכות לשיחנית גמדית!!! ובסיכון של ביטול כל תצפית עתידית שלי ע"י הועדה ו/או גורל אכזר של לזרוק כדור גומי עם פעמון למשך נצח נצחים ללייקה אני רק אומר שהזנב לא שייך לדרור ספרדי...

strix butleri

New member
אני רואה שהגישה שלך לא השתנתה...

הזהר שלא תמצא את דרכך למסעדה הסינית הקרובה... אז על מה אתה ממליץ ? ברווז ברוטב תפוז או ברווז מטוגן בשום ? אתה חדש בפורום, אז רק בקשה קטנה- כאן כותבים למישהו "תפתח מגדיר !" רק במקרה שיש תמונה ברורה של שיחנית גמדית לדוגמה, ומישהו כותב שזה נראה לו כמו דרור. וגם אז רצוי להוסיף התנצלות מראש ולהסביר למה קשה להתבלבל בין שיחנית גמדית לדרור. אז למה אתה חושב שאתה יודע את התשובה ? או שאולי תחכה עד שמישהו אחר יענה ואז תכתוב שזה בדיוק מה שחשבת ? אני מחכה לתשובתך המנומקת. יש כאן לפחות מטבע א' אחד שאמר שמדובר בדרור ספרדי בחילוף. מכיוון שלי אין רעיונות אחרים, ומכיוון שמטבע הא' הנ"ל הוא במקרה יואב פרלמן, אני אדבוק בהשערתו. ואני משער שיואב פתח מגדיר פעם או פעמיים בחייו ( או שמא עליי להגיד- תירגם חלק נכבד מהמגדיר ? ), וגם טיבע אי אלו דרורים ספרדיים. תגיד, ראית פעם דרור ספרדי בכלל ?!

Goosander

New member
??

למה אסור לי להיות קצת חצוף אם אני יודע לזהות זנבות של דרורים ושיחניות (בסבכיים אני די גרוע). אתה יכול לצחוק שלא ידעתי אבל רמזתי ל"מטבע הירושלמי", כלשונך, בכך שכתבתי "ציפור מצויה" וידעתי מיד מה זה, תאמין או לא! ולא אתה לא יודע מי אני, יש לי שני רמזים, אני יודע מי אתה ואני לא אחד מה-25-30 אנשים הראשונים שיעלו לך בראש. וחוץ מזה, מה זה משנה.....

netbird

New member
ניצים בפורום ציפורים

לפחות תקשיבו לשלך והיונה כאן היא לא לזיהוי

Goosander

New member
כמעט שכחתי..

לא, אין לי כח לפתוח מגדיר (לא כרגע לפחות)!!

osprey

New member
יום אחד אני לא כאן בגלל סידור המחשב

ואיזה אקשן מתחולל בפורום. רק לא לריב....

insomni dei

New member
תשמע..

אם הלילית לא היה מספר לי על הפורום הזה במהלך הסקר, יכול להיות שמעולם לא הייתי מגיע לכאן והסדר היה נשמר... לפיכך באם הופר הסדר - יש להאשים מיד את הלילית!!!

osprey

New member
להאשים? חלילה וחס. צריך להודות לו

קצת אקשן לא יזיק. מה עם יתר משתתפי הסקר? מי מהם עדיין לא בפורום?

strix butleri

New member
יש כאן הרבה נקניקים פאסיביים-

נהנים לפתור את החידות ממרום מושבם בוועדה- אבל לא יירדו אל פשוטי העם ויירשמו למערכת. מצד שני, זה רק עניין של זמן. בסוף לא תהיה להם ברירה. ואני באמת לא מספיק לעמוד בקצב מאז שהמטבע מירושלים והברווז מגעש (נכון ?! ) הצטרפו לשורותינו- קודם מאשימים אותי, אח"כ מודים לי, ומי יודע מה הצעד הבא. אגב, מעניין לאן נעלמו עיט 1 (סתם מתעצל?), דוביצ'ר (טוב נו, אני יודע איפה דוביצ'ר- הוא עומד מאחוריי, מגחך ונותן לי לעשות כאן את כל העבודה השחורה. בסוף גם הוא יזחל בחזרה לפורום על ארבע), והתחמס (בנוגע אליו באמת שאין לי מושג) ? בכפר רופין המצב משתפר קמעה, אבל עדיין שקט. בשלושה ימים האחרונים חלה עלייה במספרים של חורפים כגון לבניות גדולות, דיות שחורות, אגמיות וברווזים למיניהם. גם קיוויות מצוייצות הגיעו לשדות, ואפילו- פפיונים אדומי גרון ! ! ! (שוב אני ציני. בשנה שעברה הם היו כאן מתחילת ספטמבר). ציפור השבוע היא ללא ספק הקיווית לבנת הזנב- נמצאה בבוקר ע"י כריס וג'רי, ואחה"צ הצליחה לשטות בכמעט כל משתתפי הסקר ונעלמה כאילו בלעה אותה האדמה. זאת לאחר שרק קומץ אנשים ראו אותה רק במעוף. ואחרונה לסיום- מטבע ירושלמי, במיטה שלך ישן צרפתי ! הא הא הא...

insomni dei

New member
לילית יקירי...

כל כך מהר החליפו אותי הקרגושים בצרפתי אוכל צפרדעים וחלזונות?! יום רביעי אני שוב בסביבתכם, מדריך טיול של מרכז הצפרות לעמק. הזנב איננו דרור ספרדי אין סיבה להמשיך ולדבוק בגירסה הזו... הציניות של הברוז אכן גובלת בחוצפה אם איננו מי שאתה טוען ועברה את גבול הטעם הטוב אם הוא כן אותו ילדון... אני יורד לטבע בעין גדי למספר ימים ובשובי נפתור את הזנב הזה אחת ולתמיד. קרגוש!

strix butleri

New member
בוא נראה, אם זה לא דרור ספרדי...

אז אולי זה דרור בית ?! וזאת לאחר סיעור מוחין קודח בחברת יואב, דוביצ'ר, יונתן מירב וכן מספר צפרים מחו"ל. אכן חידה משובחת. ורק חסר לך, ברווז מטוגן, שתכתוב שעל זה בדיוק חשבת- היית מת ! ודרך אגב, דרור בית כבר ראית ? מבטיחים להיות יותר נחמדים אליך אם תשנה את גישתך.

למעלה