יש כזה דבר גבר נאמן?...

חחח

אז עכשיו אני מבין מאיפה באה האופטימיות הזו , ברגע שיהיה לך בעל תביני אותי ��

turangaleela1

New member
אין טעם. כבר כתבתי- לא מעוניינת שתהיה בעלי

לא מעוניינת גם בבעל באופן כללי, אבל תודה על ההצעה בכל מקרה

Shamy

New member
זה לא את

זה הוא...דפדפי בפורום תראי שהוא בעצמו מחפש בפורומים שחור על גבי לבן בחורות זרות מהסייבר לסייבר סקס...לא הייתי בונה מבן אדם כזה לישועה והבנה של מה זה זוגיות ולמה נאמנות ואמון וכבוד זה אבני בניין בסיס בזוגיות טובה

אני חייב לפשט את הענין

למה כוונתך גבר נאמן??!? אם הוא נוסע ברכב והעיניים שלו בחוץ מחפשות את התחת עם החוטיני? זה נאמן? או שהוא בקשר וירטואלי עם נשים אחרות?! או שחייב שהוא יזיין מהצד?! תני הכוונה

נוסעת27

New member
כל עניין המונוגמיה כבר לא מה שהיה

אם פעם לפרק זוגיות היה בל יעבור (מה יגידו השכנים?) היום זה לגיטימי, קל וזמין. ססמאות של "חיים רק פעם אחת" שנותנות לנו כל הזמן את התחושה שאנחנו מפספסים משהו, שאולי יכול להיות משהו יותר טוב אי שם, וזמינות אינסופית לפיתויים וגירויים (פעם להחזיק מאהבת היה דורש הרבה תמרון, כסף, שקרים ומזימות, היום כבר יש אינטרנט פלאפונים סלולריים ומגוון דרכים לתחזק בגידות). אני אישית חושבת שמוסד הזוגיות חייב לעדכן את עצמו לתקופה שבה הוא נמצא, כי הסביבה והחברה השתנו, ומוסד הזוגיות מנסה להיאחז באיך שהיה פעם, וזאת הסיבה שכל כך הרבה בוגדים ומתגרשים. אני למשל חושבת, שזוג שבאמת אוהב ורוצה להיות יחד אחרי הרבה שנים של שחיקה יכול לפתוח את עצמו לאפשרות של הוללות בהסכמה כדי לענות על הצרכים החזקים האלו ועדיין לשמר את הנישואים. כמובן שיש יוצאי דופן ויש גברים שיהיו נאמנים עד הסוף המר, ויש נשים שיהיו נאמנות עד הסוף ויש נשים שיבגדו. אני כן חושבת שיש בגברים את הצורך ברמה גבוהה יותר מטבע הפיזיולוגיה שלהם (גברים נועדו להפרות בכמויות, נשים מטפחות ביצית אחת, זכרים רוצים להפרות הרבה נקבות, נקבות צריכות זכר אחד שיהיה אבא, ביולוגיה פשוטה שנחקרה והוכחה מליון פעמים) לדעתי זה בסך הכל להתקדם ולהתעדכן עם השינויים שמתחוללים בעולם שלנו, שינוי תפיסה. אני משוחחת על כך הרבה עם בן זוגי ושנינו מודעים לסכנה שטמונה במונוגומיה ארוכת שנים וכיצד היא יכולה לתסכל את הזוגיות. כרגע טוב לנו ואנחנו לא רוצים אף אחד אחר. אבל בעוד עשר שנים? חמש עשרה שנה יתעורר הצורך? השגרה והשיעמום יתחילו להשפיע? אז נהיה פתוחים לאפשרות שיש דרכים לשמר את הקשר בלי לדקלם מוסכמויות חברתיות שפג תוקפן

מה זה ״מוסד הזוגיות״?

לא ידעתי שזה כ״כ מסודר, יש תקנון?
בסה״כ כל אחד ראשאי לחוות זוגיות כראות עיניו, לא צריך להגיש בקשות ולקבל אישורים לפני שפותחים קשר. סה״כ החלטה של 2 אנשים בנקודה מסויימת בחייהם (אני מסכימה עקרונית ולא מתחברת למונוגמיה בעצמי).

נוסעת27

New member
אם בקטנוניות עסקינן

אז התכוונתי לזוגיות ממוסדת. הנחתי שזה השתמע מדבריי. לא בהכרח נישואים בכלל זוגות שגרים יחד ומקימים חיים יחד. וכן זה בד"כ מאוד מסודר. כמובן שתמיד יש יוצאי דופן ואנשים שלא ילכו בנורמה. אבל מבחינת הציפייה החברתית, יש למשל לחץ מאוד גדול על חתונה. קודם חתונה ואז ילדים ואז משכנתא, כמו שהיה בעבר. יחסים מחוץ לנישואים הם ביג no no, יש לחץ. לחץ חברתי לחץ משפחתי סך הכל הסביבה תמיד רוצה לראות שאנחנו הולכים בנורמה כמוהם. אז כן יש מוסד כזה, ויש לו כללים ברורים שמוכתבים ע"י החברה והסביבה. כמו שאמרת- הזוג צריך להחליט לאן לקחת את זה הלאה ואם הוא מעוניין לצאת מהמסגרת שמוכתבת או לא.

כתבת יפה!

אבל הדבר הכי מקומם בעיניי הוא שאנשים כותבים "נאמנות" ומתכוונים לבלעדיות מינית.
נאמנות זה להיות מחוייב לחוקים אותם קבעת עם בן זוגך ולדבר איתו בכנות וישירות.
אם אתם כבני זוג מחליטים לצרף פרטנרים נוספים- אתם עדיין סופר נאמנים אחד לשניה.
מעטים האנשים שמסוגלים להיות אמיצים מספיק כדי לומר לבן זוגם מה הם מרגישים. הרוב מעדיף לשקר ולשמור על המסגרת השיקרית הקיימת.
&nbsp
ועוד דבר-
רוב שנות ההיסטוריה האנושית לא היתה שום ציפיה לבלעדיות מינית מגברים.
זה היה סופר מקובל שגבר יתחתן עם מספר נשים או שתהייה לו מאהבת/פילגש/זונה.
נשים, שהיו תלויות כלכלית בגברים, לקחו סיכון עצום בניהול מערכת יחסים מקבילה- ולכן מעטות יכלו לעשות כך.
מכיוון שהמצב היום השתנה לטובת עצמאותן של נשים- גם אחוז הנשים שמנהלות קשרים נוספים בלי ידיעת בן הזוג עלה.
&nbsp
כנראה שבתוך הרצף של בני אדם שרוצים ומסוגלים להיות עם בן זוג אחד כל חייהם- ואלה שלא מסוגלים להתחייב בכלל- הרוב נמצא איפה שהוא באמצע.

שאלה מה את חושבת

אם גבר יציע דבר כזה לבת זוגתו שהוא אוהב מאד אבל מפחד שיש סיכוי שתיפגע עד עמקי נשמתה ותעזוב אותו? (והפוך)
זה אמור להאמר ממש מההתחלה? אני מניחה שלא תמיד, אבל יש סיכון עצום לאבד... איך מדברים על יחסים כאלה מבלי שזה יפגע?

בסופו של דבר

אנשים פוגעים יותר בבן/ת הזוג שלהם כשהם עושים דברים מאחורי גבם מתוך רצון "לא לפגוע".
&nbsp
נכון, זה מפחיד לערער את החוקים הקיימים, אבל אני מכירה אישית המון זוגות שעם הרבה כנות ואמון יצאו למסע גילויים שהביא אותם למקומות הרבה יותר טובים בזוגיות. כל זוג והחוקים המתאימים לו.
מכירה זוגות שלקח להם 10 שנים להתחיל במסע, וכאלה שזה היה כמעט מההתחלה.
המשותף לכולם- חברות חזקה, שיתוף, אמון וכנות.

רוב שנות ההיסטוריה נשים נחשבו רכוש של גברים

והסיפוק המיני שלהן לא היה קיים.
הן היו אוביקט מיני ושפחה לגבר בכל מובן.

אבל אל תתני לזה להפריע לטיעון השוביניסטי שלך.

שוביניסטי??

קראת בכלל את התגובה שלי??
&nbsp
גרמת לי לצחוק בקול רם עם ה"גבר מתחזה"-
כל כך קשה לך להאמין שיש נשים עם תפיסת מציאות שונה משלך?

למעלה