יש כמה רעיונות - מה הלאה ?

יניב B

New member
יש כמה רעיונות - מה הלאה ?

שלום, יש לי כמה רעיונות, חלקם טובים יותר וחלקם פחות. הם כרגע בשלב ראשוני ביותר. שאלתי היא מה הצעד הבא ? חלק מהם הם רעיונות לאתרי אינטרנט חדשים, וחלקם למוצרים פיזיים שצריך לייצר. אני לא חושב שאף אחד מהם הוא בהגדרה של פטנט, אלא יותר בגדר של רעיון. איך מקדמים אותם ? ראיתי באתר של אפלפלד זר פישר המלצות לחברות ש"לוקחות חסות" על אנשים כמוני שאין להם רקע ביזמות. לא כל כך הבנתי מה ההבדל בין החברות השונות. קראתי מאמרים באתר, ושאלה בסיסית שלי נותרה ללא מענה - איך אפשר לגייס משקיעים / אנשים שיכולים לעזור בקידום הרעיונות למוצרים ולהחתים אותם על הסכם סודיות שיהיה תקף. הרי אם הם מספרים את הרעיון למישהו, ומישהו אחר עושה בו שימוש, ולא הם בעצמם, אז אין לי שום עילה לתביעה. בגדול השאלה היא - מה הלאה ? (אני יודע שחלק מהתשובה הוא תשב ותפתח את הרעיון ותכתוב ותפרט אותו, תוסיף שרטוטים והכל, אני מתכוון נניח לאחר שיש לי את הדברים הללו) תודה יניב

glsystems

New member
תלוי בהרבה גורמים

תראה יניב, נניח שאכן הרעיון ישים ובר הגנה ולא קיים עדיין ועוד כאלה סייגים מפולפלים..... הסיכוי למצוא חברה שתממן לך את כל הדרך ורק תפריש לך אחוזים בסופו של תהליך הוא קטן מלזכות בלוטו. ישנן חברות ש"עוזרות לפתח" ו"משתתפות" ב 50% משכר הפיתוח. השיטה שם מאוד מתוחכמת: פיתוח של 100 ש"ח מוערך ב 300 ש"ח ובחצי מהסכום החדש החברה "משתתפת". יוצא שתשלם יותר מאשר אם תלך לעורך פטנטים בעצמך, תפתח בכוחות עצמך... זה מה שמקבלים אם מטפטפים המון פרסום: עתונות, הופעה בתכניות טלוויזיה ועוד... . מיותר לציין שאותן חברות אינן מתחייבות למצוא משקיע/רוכש לרעיון. מקווה שהארתי את עיניך שיהיה לך בהצלחה

free woman

New member
קודם כל תודה על התגובה, ואיך בכל זאת ממשיכים?

נניח ואני מוותר על שירותיהם של חברות אלה (למרות שלא נראה לי ברמה שאני יכול לוותר עליהן), איך מקדמים מוצר בעצמך ? נתייחס לשני סוגי המוצרים: 1. אינטרנט - נניח ויש לי רעיון לאתר רציני וגדול, בסדר גודל של פורטלים כמו תפוז, MSN, וואלה וכו'. מתכנת פרילנסר לא יכול לעושת זאת לבד. צריך חברה רצינית שתעשה זאת. אז מה - פשוט הולכים לעורך דין או רשם פטנטים (בהנחה ובאתר יש משהו שהוא פטנט), כותבים הסכם סודיות או זכויות יוצרים או מוציאים פטנט (לא רלוונטי לשאלה כרגע באיזה אופציה אני בוחר), ואז הולכים לחברה גדולה, משלמים לה מהון עצמי ואומרים להם בואו נשבור את הראש איך אפשר לתכנת ולעצב את האתר ? 2. לגבי מוצר קיים - נניח ויש לי רעיון למוצר אלקטרוני חדש, אך הוא לא פטנט, למי אני פונה ? ואיך אני יכול לרשום בכלל פטנט או כל חוזה של הסכם סודיות לגבי מוצר שאני לא יודע איך באמת לבנות אותו (מן הסתם אין לי רקע באלקטרוניקה). אז למי פונים ? אני מנסה להבין את ההתחלה, משם אני יותר אבין איך להמשיך הלאה. תודה יניב

יניב B

New member
סליחה,ההודעה למעלה נרשמה בשם משתמש של אחותי.

זה אני בכל אופן

glsystems

New member
תשובות

לגבי הסעיף הראשון אתה צודק - קודם רשום את זכויותך (פטנט, מדגם או מה שזה לפי הניסוחים של עורכי הדין והפטנטים) ואחר כך פנה לחברות שבונות אתרים (או לפרילאנסר). לגבי הסעיף השני, כנ"ל רק שאחרי הרישומים השונים במקום לפנות לבוני אתרים תצטרך לפנות לעסקים שמעבירים רעיונות לייצור. רוב רובם של הרעיונות יכולים להיות ישימים בטכנולוגיה כזאת או אחרת. הרי על כל קונץ שיוצא לשוק אנחנו מכים על הפדחת ואומרים "אוףףף איך לא חשבתי על זה קודם...
בהצלחה

אדנדום

New member
בוא נעשה סדר

יש הבדל מהותי בין רעיון לאתר אינטרנט לבין רעיון למוצר פיזי. על אתר אינטרנט בד"כ לא ניתן להגן בפטנט, למעט במקרים מיוחדים בהם באתר משולב פיתוח טכנולוגי מהותי. מעבר לכך, גם במידה ומדובר במקרה מיוחד כזה - גם אז ניתן יהיה כנראה לקבל הגנת פטנט רק בארה"ב, משום ששאר מדינות העולם אינן מתירות פטנטים על תוכנה גרידא, שאין לה כל שימוש בעולם שמחוץ למחשב. אתר אינטרנט יזכה, בד"כ, רק להגנה של זכויות יוצרים, שזו הגנה חלשה יותר. משמעה שאף אחד לא יוכל להעתיק את האתר או את הקוד שלו כלשונו. הבעיה היא, שמישהו יכול להקים אתר מתחרה מבלי להפר את זכויות היוצרים שלך - פשוט ע"י שימוש בטקסט וקוד חדשים. המשמעות עבורך, בתוך יזם מתחיל, לא כ"כ מהותית... ממילא הצלחה עסקית של אתר אינטרנט קשורה באלף ואחד גורמים אחרים מעבר להגנה המשפטית: צורך בשוק, פרסום נכון, מבנה נכון של האתר, חוסנו של הגורם העומד מאחורי האתר וכו'. במילים אחרות - האתגר העומד בפניך הוא עסקי גרידא. לגבי רעיונות למוצרים פיזיים, כאן המצב שונה. החוק אומר שמוצר בכל תחום טכנולוגי, שהוא חדש (לא נבנה או התפרסם בציבור מעולם, בכל מקום בעולם) ומגולמת בו התקדמות המצאתית - הוא כשיר פטנט. כאן חשובה מאוד ההגנה המשפטית המוקדמת, לפני שמתחילים בפניה למשקיעים, יצרנים וכו'. כדי שניתן יהיה לפנות לגורמים אלו בבטחה, יש להגיש בקשת פטנט על ההמצאה. הסכם סודיות הוא כלי משפטי חלש שלא כדאי לסמוך עליו. מעבר לכך, גורמים רבים (משקיעים, יצרנים הנכנסים כשותפים וכו') בד"כ לא יהיו מעוניינים לדבר איתך לפני שתהיה בידך בקשת פטנט, שהיא נכס ממשי ובעל ערך כלכלי.

יניב B

New member
תודה לשניכם על התגובות. ושאלה אחרונה

glsystems, כתבת שהחברות שעזורות מפציצות במחיר הפיתוח. האם אתה נגדן ? אם אני באמת מאמין במוצר (והבנתי שיש גם חברות שאומרות לך את דעתן הכנה על המוצר) ואני בטוח שאני ארוויח בסופו של דבר, לא כדאי ללכת על בטוח וללכת על חברה שמלווה אותך ? אם אעשה הכל לבד, בטח שבפעם הראשונה, אני אפול. ודבר נוסף - בהנחה שהחברות משקיעות 50 אחוז, אני יכול לפנות למשקיע נוסף שישקיע את ה- 50 אחוז הנותרים ? או שבסוף לא ישאר לי כלום ביד ?מישהו פה מבין באחוזים, כמה צריך אחוז מהרווחים צריך לתת לאדם שהשקיע 50 אחוז ? אני שואל כי אני יודע שאם היה מדובר בסכומים קטנים של כמה עשרות אלפי שקלים, הייתי מסתדר לבד, מכוון שזה יכול להגיע למאות אלפי שקלים ויותר, אני חייב להעזר במשקיע נוסף מעבר ל- 50 אחוז של החברה. תודה יניב

glsystems

New member
שיעור בהערכה עצמית ועוד אחד בחשבון

יניב שלום "אם אעשה הכל לבד, בטח שבפעם הראשונה, אני אפול...." - למה שתיפול? מה שאמרתי שבמקום לתת לחברה לשלש את המחיר, תוכל לעשות בעצמך את אותו התהליך בפחות הוצאה. בכל מקרה, רישום פטנט אינו אמור להיעשות על ידך אלא על ידי עורך פטנטים כך שאת השלב הזה כבר תוכל לעבור לבד. הייתי מציע שתעשה סקר הצעות מחיר אצל כמה משרדים. לגבי אבטיפוס, כאן המחיר תלוי בסיבוכיות. ישנם עסקים שזאת ההתמחות שלהם. מה גם שבפנותך למשקיע אינך חייב לבוא עם מוצר מוגמר. פרסם בפורום יזמות הסמוך כאן בתפוז, יש שם כמה עסקים שיוכלו לעזור לך בתחום. ועכשיו לשיעור בחשבון: אם אתה פונה לחברה "שמשקיעה חצי", מן הסתם היא תדרוש עבור "ההשקעה" חצי מהבעלות לפחות. אם משקיע ישקיע חצי, גם הוא ידרוש חצי מהבעלות לפחות. ומה נשאר לך? ועוד משהו, משקיע בכלל הוא מושג ערטילאי שנשמע כמו תרופת פלא שניתן להשיג בכל פינת רחוב. לא כך הדבר. לא קל להשיג משקיע. לא כל שכן כשאין לך כלום ביד. שבת שלום

יניב B

New member
תודה

אבקש הצעות מחיר מחברות בשלב ראשון, להבין איפה הדברים עומדים. הבנתי שיש פערים גדולים במחירים וגם בגישה של השרות הכללי. יניב

jugrad

New member
נשל"צ- עורך פטנטים- עורך דין

במה עזור בדיוק עורך פטנטים, אני מבין שבתהליך הרישום ..מה עם תהליך תיאור המוצר לפרטי פרטים -רק מהנדס יוכל לעשות זאת..לא? תודה

סנטימנט

New member
תפקיד עורך הפטנטים

עורך הפטנטים מקבל מהממציא את כל הפרטים הטכניים של ההמצאה, מנסח אותם בצורה משפטית, ומגיש את המסמך כבקשת פטנט במדינה הרצויה. אם לממציא יש רק רעיון ואין לו מושג איך מממשים אותו, ייתכן שהוא יצטרך לקבל עזרה מבעל מקצוע בתחום (כגון מהנדס) ע"מ שיוכל לספק לעורך הפטנטים תיאור מספק.

למעלה