יש לגנוז את החיסון נגד וירוס הפפילומה, גרדסיל

rainbow i

New member
אני לא מצפה... אתה יכול אם תרצה:)

תוכל לעבור על הראשון, הוא קצר.
ברגע שיהיה לי פנאי - אעבור על השני שוב, ואנסה למצוא את הציטוטים.
לא מבטיחה שזה יהיה היום.

zlp

New member
אני ממתין

rainbow i

New member
דוגמה:

Because vaccinees may develop syncope, sometimes resulting in
falling with injury, observation for 15 minutes after administration is
recommended. Syncope, sometimes associated with tonic-clonic
movements and other seizure-like activity, has been reported
following vaccination with GARDASIL. When syncope is
associated with tonic-clonic movements, the activity is usually
transient and typically responds to restoring cerebral perfusion by
maintaining a supine or Trendelenburg position. (5.1)

זה לעניין פרכוס טוני-קלוני (מסוג אפילפטי שלא קשור לפרכוס חום).

שתי הערות אגב:
1. טעיתי, הקישור הראשון הוא הארוך יותר.
2. לא הייתי רוצה שרופא שנותן או לא נותן המלצה, יתעצל לקרוא כי זה שלושים עמודים ואולי משהו כתוב שם, ואולי לא.

zlp

New member
זה לא עונה על השאלה שלי

השאלה שלי היתה ספציפית ביותר: היכן כתוב לא לתת את החיסון במקרה שיש כבר נגעים?

rainbow i

New member
מכיוון שהנושא פזור ובנפרד בחלקים

שונים, אתן דוגמה נוספת:
Effectiveness of GARDASIL in Prevention of Any HPV Type Related Genital Disease in Girls and Women
16 Through 26 Years of Age, Regardless of Current or Prior Infection with Vaccine or Non-Vaccine HPV
Types
The impact of GARDASIL against the overall burden of dysplastic or papillomatous cervical, vulvar,
and vaginal disease regardless of HPV detection, results from a combination of prophylactic efficacy
against vaccine HPV types, disease contribution from vaccine HPV types present at time of vaccination,
the disease contribution from HPV types not contained in the vaccine, and disease in which HPV was not
detected.
Additional efficacy analyses were conducted in 2 populations: (1) a generally HPV-naïve population
(negative to 14 common HPV types and had a Pap test that was negative for SIL [Squamous
Intraepithelial Lesion] at Day 1), approximating a population of sexually-naïve girls and

ויש עוד...
אבל אני אקצר, ואחסוך לכולנו את המאמץ.
הנה קישור למאמר בנושא. כולו בעברית. של הד"ר שרגא וקסלר - שאגב ממליץ על החיסון.
לו כנראה היה יותר זמן לעבור על הדפים באנגלית...

ציטוטים מתוכו: "חשוב ביותר להדגיש שהמחקרים שהוכיחו את היעילות הנ"ל בנשים ובגברים, נעשו באנשים שלא נחשפו בעברם לHPV."
"כאמור, החיסון מיועד למניעת הדבקות ולא למטרת טיפול בנגעים קיימים."
"בסיום הטיפול ולאחר שבבדיקת קולפוסקופיה לא נמצאים עוד נגעים, ניתן לעשות בדיקת PCR ובמרבית המקרים התוצאה תהיה תקינה; ז"א, העדרות מוחלטת של נגיפי הHPV.
בהעדר HPV, לא תהיה התפרצות חדשה של המחלה ולכן האדם לא ידביק את בני/ות זוגו.
במצב זה של העדר נגיפי HPV, ניתן לחסן נגד HPV ולהבטיח אגב כך הגנה מלאה בפני סרטן וטרום סרטן הנגרמים ע"י HPV והגנה של 90% בפני התפתחות קונדילומה."
ואחרון:
"מחקרים מראים שחיסון נגד HPV תוך כדי מחלה או תוך כדי נשאות של HPV, אינם מבטיחים רמות הגנה גבוהות בפני הדבקות חוזרת, וישנו אף מחקר המראה עליה בהתפתחות סרטן בקרב אלה שחוסנו בזמן שנשאו זנים מסרטנים של HPV."

zlp

New member
אני לא רואה התייחסות למה ששאלתי

כתבת: למעשה עפ"י העלון - לנשים שכבר יש להן נוכחות של הוירוס מומלץ להימנע מקבלת החיסון.
במיוחד אם טרם הוברר מהי מהות הנגעים, מהם ממצאי הביופסיה, ולאיזה וירוס - אם בכלל - הם משוייכים.

rainbow i

New member
גם כאן

את הציטוטים הבאתי, כל מה שצריך לעשות הוא לקרוא אותם,
אבל,
במקום לעמוד על מהי דעתי, ומה אולי לא "נכון" בדעתי - פשוט תגיד מה דעתך?
בעבר כבר אמרתי שאין לי התנגדות לקבל תיקון, ולחדד הבנה במקום שחסר לי ידע...
אתה מוזמן להביא את התובנות שלך לנושא עצמו,
הרי בשורה התחתונה פחות מעניין אותי - באופן אישי - מי צווחן יותר, ולמי יש כוח-פוליטי יותר (בינתיים מסתמן שרשויות הבריאות מחזיקות בכוח פוליטי שעולה על כוחם של כל קואליציה או אופוזיציה בכל מקרה), יותר מעניין אותי שיש הרבה בעייתיות עם החיסון המסוים הזה, וכן - שנראה שנעשה בו שימוש לא נכון, לא "מושכל" ובניגוד להוראות השימוש.

rainbow i

New member
אגב:

חזרתי לקרוא שוב, ואם אקח לי רגע קצר של קטנוניות - בשום מקום בשרשור לא שאלת את השאלה הספציפית ביותר הזאת.
שוין.
עבר הרגע של הקטנוניות. חג שמח:)

למעלה