יש לי אלרגיה לקטנוניות

שקלתי לעשות את זה

הבעיה היא שיום למחרת החתונה 2 זוגות ההורים ואנחנו ישבנו על הבוקר ופתחנו מתנות וכרטיסי ברכה עם צ'קים וסידרנו הכל כדי לרוץ לבנק ולאולם להמשך התשלום כך שזה לא היה אפשרי...
&nbsp
בכלל,כל זה היה הזוי למדי עבורי... זוכרת כמה לא אהבתי את זה אבל די נכנעתי ללחץ של כולם ופשוט שיתפתי פעולה. הייתי מותשת מידי מכדי להתווכח וזה לא היה כזה עקרוני.

ויקה1222

New member
נראה לי

ממה שקראתי שאין לך יחסים קלים עם ההורים שלך ולכן הייתי מוותרת.
כעיקרון אני איתך. לגמרי. מביאה מתנות גדולות, נותנת הרבה כסף לארועים, לא מתחשבנת אף פעם ועוד. אבל דווקא בגלל שיש כבר מתיחות ואת ממילא נוסעת חזרה עוד מעט, הייתי בוחרת על מה להלחם וזה לא נראה לי עניין שיש להלחם עליו. כאשר תסעי חזרה הביתה, חבל שישארו בעיקר זכרונות של ויכוחים ומריבות ביניכם.

אין פה עניין של מלחמה...

ברור לי שגם אחי ואחותי לא יהיו מעוניינים שההורים ישלמו עליהם. יש גיל שזה פשוט לא מתאים .
&nbsp
זוהי החלטה שלי ושל בעלי ואם נרצה נביא גם 1000 דולר

&nbsp

כשאני חושבת על זה מהצד השני

אם הייתי חוגגת אירוע ומקבלת מתנה משפחתית שכזאת, מזוג ומילדיהם שהם מעל גיל 30 ואפילו נשואים, זה היה נראה לי מוזר. אם מדובר בקרבה כזאת מהסוג שמזמינים את "הילדים" ובני זוגם, כנראה שמדובר באנשים שהחוגגים קרובים אליהם מספיק בשביל שיביאו מתנה מטעמם.

נפתרה הבעיה

הזמנתי מאמאזון כמה דברים והבעל יביא איתו.
אפילו אמא שלי התלהבה ממה שבחרתי והבינה שזה לא יוצא מיליונים.
&nbsp
אני האמת מרוצה ממה שהזמנתי:
3 שמיכות swaddle (שמיכות עיטוף מבד מיוחד)
סט של 2 חליפות עם מכנסיים שיש עליהם דמות של קופיף
ועוד סט של אוברול עם חולצה-גם עם דמות של קוף. הבגדים הם של קרטר'ס.
&nbsp
&nbsp

ראיתי שנפתרה הבעיה, אבל מגיבה בכל זאת

אני ממש איתך בעסק, אני גם מתעבת בכל לבי את ההתחשבנויות וההתקטננויות, למרות שבמקרים רבים אני מבינה מאיפה זה מגיע, זה לא נותן יותר מדי, ואני מעדיפה שלא לייחס להתנהגויות מכוערות של אנשים לא קרובים יותר מדי חשיבות. ישנה בעיה נוספת והיא שעליית יוקר המחיה משפיעה גם כאן, ומתנה נדיבה שניתנה לפני עשור ואפילו פחות תיחשב בימינו למתנה ממוצעת ואפילו פחות מזה, ובתור מישהי שתמיד הייתה נדיבה במתנות לחברים אני תוהה איך אני אגיב אם במידה ואחגוג אירוע אקבל בדיוק את הסכום שנתתי לפני עשור... כשיש גם את נושא המצב הכלכלי המשתנה בהתאם לתקופה (סטודנטים/עובדים במשרה מלאה/יש כבר ילדים/בדיוק פוטרתם מהעבודה חודשיים לפני החתונה של החברים... וכו').
&nbsp
יש לי משפחה קטנה ככה שאירועים שכאלו אין הרבה, זכיתי לחתן שתי בנות דוד בהפרשים מאוד גדולים - הראשונה התחתנה כשהייתי סטודנטית תפרנית, ככה שהיה ברור שההורים יתנו את המתנה "עלי", והשנייה התחתנה כשכבר הייתי בת 30+ עם עבודה מסודרת והכל, וסיכמנו במשפחה המצומצמת שכל אחד נותן מתנה בנפרד - ככה שהחתן והכלה קיבלו מכל בן דוד/בת דודה צ'ק נדיב בנוסף למה שקיבלו מאמא שלי. בין היתר היה לי חשוב להעביר את המסר שאני שמחה בשמחתם גם בתור עצמי ושחשוב לי להעניק להם מתנה אישית ממני ו-כן, רציתי שידעו שאני אוהבת אותם מאוד וזה מתבטא בגודל הצ'ק, מה שהיה הולך לאיבוד אם היינו נותנים צ'ק כל המשפחה ביחד, גם אם היה מדובר ב"איחוד צ'קים".
&nbsp
מנגד, כשנולד לי אחיין הצעתי לאחותי שניתן מתנה שתינו ביחד - בלי קשר לכך שזה נראה לי נחמד לתת מתנה משותפת מהדודות, כשהכיוון היו תלושי קנייה ולא כסף, אחותי בעלת כושר השתכרות נמוך משמעותית מזה שלי וחשבתי שכאן כן יהיה נחמד וראוי לאחד מתנות, אז קנינו ביחד, אני שילמתי יותר ונתנו את המתנה בשם שתינו וככה יצאנו שתינו נדיבות ואוהבות (מה שאנחנו באמת
)

mykal

New member
מבינה ומסכימה,

רק חשוב לומר שבאמת כל מקרה לגופו,--
וכן יש הרה מרכיבים להחלטות המתנה אופיה גודלה--
זה תלוי בסוג הארוע, בקרבה משפחתית ויחסים,
זה תלוי במצב הכלכלי ועוד ועוד.

וזה הולך לכל כיוון, כמו שלא מתאים להפחית או לתת כפי שקיבלו לפני עשור---
גם מאוד לא נעים ונוח לקבל מתנת ענק, ולהשאר חייב. (גם אם זו לא הכונה)
כשחיתנתי את הגדולה בבנותי, לאחי היו ילדים צעירם מאוד והוא עבד והשתכר הרבה,
וגם אשתו. הוא ידע שלנו קצת 'צפוף' ולחוץ כלכלית ונתן מתנה ענקית בכל קנה מידה.
כמובן שהודיתי לו וגם ביתי שהתחתנה--
לומר שהיה לי נוח? לומר שזה לא חייב אותי?
כששוחחתי איתו על כך--הוא אמר, מה אכפת לך--לי קל.
אי אפשר להחזיר את הגלגל, אבל את אחי אני אוהבת וכשבנותי נישאו--כן לקחתי על עצמי--והחזרתי מעל יכולותי. לא מצטערת---
רק רוצה לומר--שצריך כן להבין שלקבל לא פעם מביך כמו לתת.

בין היתר

לא רק בגודל הצ'ק, אבל כן, לאנשים שאני אוהבת אני נותנת צ'קים יותר נדיבים בחתונות שלהם, ולמיטב ידיעתי אני לא היחידה - אין דין קולגה שלחתונה שלה אבוא כדי לצאת ידי חובה, כדין בת דודה אהובה שבחופה שלה דמעתי מרוב התרגשות.

אין ספק שאת לחלוטין לא מהמתחשבנות...

ציטוט מדברייך: "אני תוהה איך אני אגיב אם במידה ואחגוג אירוע אקבל בדיוק את הסכום שנתתי לפני עשור... "

ברור, אני מלכת ההתחשבנויות

מעניין שמכל מה שכתבתי נתפסת דווקא לזה, תוך התעלמות מהמילה "תוהה" שנראה שאת לא ממש מודעת למשמעות שלה.
&nbsp
לפני עשור למיטב זכרוני המקובל היה לתת 200 ש"ח+- לאדם לחתונה וזה נחשב לסכום נדיב, אני כבר כמה שנים לא נותנת סכומים שכאלו כי אני מודעת לשינויים שחלו. אמנם אני לא מתכננת שום אירוע בקרוב, אבל אם מישהו מסתמך על קובץ אקסל במטרה לתת בדיוק את מה שקיבל, הייתי מצפה שייקח את הדברים האלו בחשבון - אני לפחות לוקחת את זה מהכיוון של המעניק, ועשיתי את זה גם כשהיה מדובר במתנת גיוס לבת דודה שהתגייסה כמעט עשור אחרי (וקיבלה מתנה גבוהה משמעותית מזו שאני קיבלתי בזמנו, במידה ותהית, עם התחשבות ב"עליית המדד").
&nbsp
איזה כיף של פורום פה, שיתוף בדעה ובחוויות אישיות מוביל לים של ביקורת - מאחת על כך שבחרתי לתת צ'ק נדיב לבת דודה אהובה ומהשנייה על כך שהעליתי תהייה כללית במסגרת דיון בנושא אקטואלי.

מרצי, אל תיקחי ל-

תזכרי שאף אחד לא מכיר אותך פה ועל כן כל ביקורת שתינתן צריכה להלקח בערבון מוגבל.
את יודעת מי ומה את וזה העיקר

לוקחת ללב? אני?

מסתבר שגם את לא מכירה אותי. ביקורת מאנשים זרים לא מזיזה לי אף פעם, גם כשהיא מתבצעת פנים מול פנים, ובטח ובטח כשהיא נעשית בפורום וירטואלי.
&nbsp
אם הייתי לוקחת ללב כל שטות שכותבים בפורומים, לא הייתי נשארת בתפוז כל השנים האלו.

ברור

יודעת שאת לא מתרגשת מביקורת ותגובות של אנשים

אבל לטובת מי שאולי מרגיש לא טוב עם דברים שנכתבים- אני מציינת את זה וגם מזמינה לפנות אליי בפרטי על מנת שאבדוק מה יכולה לעשות בנדון.
&nbsp
&nbsp

נו באמת, מה כבר חובטת שטיחים כתבה לה שאת רואה את עצמך

צריכה לעשות משהו בנידון?
תשני לה את ההודעה? תמחקי אותה?

אל תסרסי את הפורום עם איומים כאלו בטח לא כשאין שום דבר שמצדיק את זה

לא התייחסתי ספציפית להודעה של חובטת

רק הזכרתי שאם למישהו יש עניין שמטריד אותו לגבי הפורום- מערכת המסרים שלי פתוחה.
&nbsp
לא כל פעם כאשר פונים אליי בבקשה כזו או אחרת-אני מסכימה לעשות זאת ותמיד מסבירה למה כן/לא.
&nbsp
אני לא מסרסת אף אחד - לא עושה לי את זה

&nbsp

sweetdreams

New member
אני מציעה לך בכנות שלא להכניס את עצמך לפינות האילו

עד עכשיו הניהול השקט שלך הוא למופת. חבל להשמיע קולות כאלו, במיוחד בשרשור שלא מזמין הודעות מסוג זה.
אנשים יכולים להתמודד עם דעות ששונות מהם בסדר גמור. אין סיבה שתכניסי את עצמך לסיטואציות האילו, ובטח שלא תזמי הזמנות כאלו מבלי שנדרשת לזה. זה נשמע קטנוני גם אם לא לזה התכוונת.

כפרקי

New member
גם אני

יום לאחר החתונה תכננו לשכוח את כל ענייני הכסף, לצאת לסופ"ש רומנטי ולהתעסק בצ'קים רק כשנחזור.
חמתי הבהירה שזה חייב להעשות עוד באותו יום.
כשהתחילנו לפתוח צ'קים היא ביקשה שנערוך רשימה ושנינו סרבנו.
כבר באמצע פתיחת המעטפות הבנו עד כמה צדקנו בסרוב שלנו (לטעמנו).
חמתי אפילו לא זיהתה את כל האורחים שלה. הבודדים שנתנו מעבר לסטנדרט היו האחים ודוד אחד שיש לו ואוהב לתת וכולם יודעים את זה.
בצד שלי היו סכומים גדולים יותר ואני שמחה שעקב העדר הרשימה חמתי בכלל לא שמה לב.
ההורים שלי תהו רק לגבי סבא שלי שהכריז שיביא מתנה יפה ולגבי אחד החברים שלהם שאין לו כל כך ורצו לוודא שלא הגזים. (ואותו זכרתי כי השקיע בברכה והמספר היה גימטריה של השמות שלנו ולא עגול)
&nbsp
אני משתדלת להמנע מהתחשבנויות אבל גם חוטאת בזה לפעמים...
כשגיסתי הביאה לילדה מתנת יומולדת שהיא ידעה שיש לנו, הוסיפה "יש פתק החלפה" תוך כדי מסירת המתנה רק כדי שנגלה שהמתנה נקנתה בחנות שיש לה רק סניף אחד במרחק שעה נסיעה מאיתנו והיא סגורה בשבת. לא הצלחתי להתאפק.

לא הבנתי למה ההורים שלך רצו לוודא שהוא לא הגזים

ואם הוא כן הגזים? היו פוגעים בו ומחזרים לו את הכסף?
לא ברור

כל הכבוד שהצלחת למרות שלא רשמת לזכור את כל הסכומים בכדי לדעת שבצד שלך הסכומים היו יותר גדולים

כפרקי

New member
כי

הם רצו לוודא כי אבא שלי דיבר איתו מראש על הנושא בפתיחות. הם חברים טובים מאוד מאוד. הוא היה בשלב מאותגר כלכלית והיינו יותר משמחים 'לספוג' את המנה שלו ושל אשתו גם אם לא היו מביאים כלום.
&nbsp
לפער בין המשפחות שמתי לב, יחד עם בעלי, תוך כדי פתיחת המעטפות, בעיקר בגלל הקטנוניות של אמא שלו. אלמלא היא סביר להניח שבכלל לא הינו שמים לב. כל פעם שהיה סכום שמעבר לסטנדרט היא חקרה מי הביא ועשתה פרצופים של שביעות רצון אם היה מהצד שלהם או אכזבה אם היה מהצד שלי. היא טיפוס חמותי. לפעמים זה מצחיק, לרוב מעצבן ומתסכל. זה מה יש ולמדתי לחיות עם זה בשלווה יחסית.
&nbsp

למעלה