יש לי בבית קופסה של חלבה עם פסטוקים

meravido

New member
אפשר לשים רק חלבה

אפשר לשים חלבה מרוסקת ולערבב עם חלבון ביצהואפשר למרוח שוקולד ולפורר עליו חלבה. צריך רק לקחת בחשבון שהחלבה נמסה בחום ועל כן יכול להווצר מצב שהיא נוזלת מהעוגה או לחילופין נספגת בעוגה. אמרו לי לערבב עם חלבון ביצה (טרי) וזה עזר קצת (אבל רק קצת).
 
יש לעלית ממרח שוקולד-חלבה

(ממרח ב-2 צבעים). הכנתי עוגות שמרים ומלאתי בממרח + צימוקים ואגוזים. טעים וקל להכנה.
 

hilla19

New member
עוגת שמרים חלבה (של אודטה)

עוגת שמרים חלבה (מדהימה) לבצק: 15 גר´ שמרים מומסים ב-2 כפות מים פושרים 2 ביצים 50 גר´ סוכר קמצוץ מלח מערבבים במיקסר + מוסיפים שמרים 330 גר´ קמח מוסיפים במהירות נמוכה 160 גר´ חמאה מוסיפים בהדרגה כשהבצק חלק מכניסים למקרה ללילה – 24-10 שעות קרם פטיסייר: (אפשר להכין יום קודם) 1/3 כוס חלב 4 חלמונים 50 גר´ קמח מערבבים היטב בקערה + בסיר: 1 ו-1/3 כוס חלב 130 גר´ סוכר 7 גר´ סוכר וניל מחממים על האש עד לכמעט רתיחה מוסיפים את תכולת הקערה עם החלמונים מערבבים על האש עד שמסמיך,מורידים, מאחסנים במקרר עם השימוש 150 גר´ אגוזי מלך גרוסים גס מיכל חלבה למרחה (של "שוקי") הכנה: 1. מרדדים בצק ל-50x50 ס"מ 2. מורחים חלבה 3. מורחים קרם פטיסייר 4. מפזרים אגוזים 5. מגלגלים 6. חותכים ל-7 חלקים 7. מעמידם בתבנית 26 (בצורת שושנים) 8. מחכים שיתפח עוד ½ גודל (השושנים מתאחדות) 9. אופים בחום 1600 שעה 10. מאפסנים במקרר 11. מגישים אחרי חימום במיקרו
 
למעלה