תראה
1. אנא הסבר למה הגעת למסקנה שהתנין היה משמיד מינים אחרים? אני מתקשה להבין את הקשר ההכרחי. איני רואה שהתנינים של היום משמידים איזשהו מין... 2. הטבע לא "מכחיד כרצונו". לא מדובר פה בתבנית ידועה מראש או ישות שמבצעת משהו עם סיבה ותוצאה, ולפיכך יכולה לטעות או "להיות צודקת". מדובר כאן בסביבה והאינטראקציה של בעלי-החיים איתה. שינויים בלתי צפויים בסביבה מכתיבים את היכולת היחסית של מין זה או אחר להתמודד איתה ולהתפתח כדי להתמודד איתה טוב יותר. 3. שוב, איני מצליח להבין למה החלטת שלא תהיה תחרות על המזון, או שאיכשהו זה יכחיד את החתולים. אצלנו, בני האדם החיים במערב - אין תחרות על המזון. כל אחד קונה מה שבא לו בסופר. האם אתה חושב שדווקא זה איכשהו מוביל להיכחדותנו? בנוסף, אתה מוזמן לקרוא את תגובתי לשמנתולה, שם הסברתי לה ש"החזק שורד" זה מקרה פרטי באבולוציה, ולא בהכרח הדומיננטי ביותר. לצערי, מגמת שידורי הרייטינג של נשיונל-ג´יאוגרפיק ודומיהם שבוחרת להתמקד בגומחה אקולוגית מסוימת בה יש יחסי טורף-נטרף, גורמת לקהל הצופים לחשוב שזה מייצג את האבולוציה ואת הברירה הטבעית. אין ספק שהגומחה הזו מרתקת במובנים רבים, אך היא בהכרח לא המקרה היחיד של ברירה טבעית, או הדרך המוצלחת ביותר להתמודד עם תחרות בין מינים שונים או בתוך המין. בנוגע ל"חוסר תחרות על משאבים": חוסר תחרות על משאבים אף פעם לא הכחיד אף מין, עודף תחרות על משאבים כן. 4. נרחיב על עניין התחרות על המשאבים. אם אני מבין את התיאוריה שגיבשת, אתה מאמין שהפחתת האוכלוסיה של חתולים תגרום לכך שיהיה די מזון לכל האוכלוסיה ולכן לא יתחרו בני אותו המין זה בזה, ולפיכך יתחיל תהליך של התנוונות שיגרום להם להיות פחות עמידים בשינויים סביבתיים. אם לא הבנתי נכונה, אנא תקן אותי. אסביר מדוע לתיאוריה הזו אין כל כך בשר (או שומנים צמחיים לצמחוניים ביננו): א. התנוונות של מין היא תהליך ארוך בצורה מדהימה. גם אם נחזיק את אוכלוסיית החתולים ללא תחרות תוך-מינית על משאבים למשך אלפי שנים, הסיכויים הם קלושים שבכלל תתחיל איזושהי התנוונות בזמן כל כך קצר. כאמור, אם המצב הזה יחזיק מעמד 50 שנה, אופתע מאוד (לך תדע איך יראו ערינו בעוד 50 שנה). ב. גם אם לא תהיה תחרות תוך-מינית, אתה חושב שיהיה חסר לחתולים תחרות? בוא נראה: חולדות אופרטניסטיות, כלבי רחוב, מקקים, משאיות זבל... כל אלו מתחרים עם החתולים על מזונם, בלי תלות בגודל אוכלוסיית החתולים. יתרה על כך, גירויים אחרים ימנעו מהמין להתנוון גם בתקופה ארוכה בהרבה - ואלו התעללות בני-האדם, מכוניות, כלבים תוקפניים, מחוץ לעיר גם תנים ושועלים צדים חתולים... תחרות תוך-מינית על מזון היא רק אחת ממכלול שלם של בעיות שמטרידות את החתול. אי לכך ובהתאם לזאת, הסר דאגה מלבך, עיקור זה הדבר האחרון שיקרב את החתולים להכחדה...