יש לי בעיה!!!!

יש לי בעיה!!!!

אז ככה... עד לפני כמה זמן הייתי בטוחה שאני בי.. עד שיצאתי מהארון... עכשיו זה שונה... אני נדלקתי על איזה אחד ואני יוצאת עם ידיד שלי... אני כבר לא מרגישה <כמעט> משיכה לבנות.. לא יודעת מה קרה... כבר בנות לא מענינות אותי.... זה קשה לי... כי יצאתי כבר מהארון <חלקית..> ו..... בקיצור זה מביך וקשה... תעזרו לי.... למה אני כבר לא נמשכת לבנות?????

טל קר

New member
אולי את לא פוגשת את הבנות הנכונות?

הרי כמו שהומוסקסואל זה לא מי שנמשך לכל גבר באשר הוא, וסטרייטית זה לא מישהי שנמשכת לכל גבר באשר הוא, אז למה שלסבית תמשך לכל אישה באשר היא, או שבי תמשך לכל האוכלוסיה באשר היא? יכול להיות גם שזה בא בתקופות של יותר משיכה לבנים ואח"כ יותר משיכה לבנות והפך. בכל אופן, למה מביך וקשה? המיניות זה לא דבר דיכוטומי. העיקר שאת נמצאת עם מישהו שאת נמשכת אליו, מה זה משנה מאיזה מין?

משנה

כי כל אדם צריך להגדיר את עצמו. כל הזהות והאישיות של האדם מבוססת על ההגדרות שהוא נותן לעצמו. אגב, סטרייטית זה לא מישהי שנמשכת לכל גבר, אבל סטרייטית גם לא תמשך מינית לאשה.

Blackice

New member
../images/Emo123.gif אוקיי..... ../images/Emo123.gif

מה הסיפור? מה הביג דיל של להגדיר את עצמך? אם לא תגדירי- לא תדעי? ואם לא קיימת עדיין הגדרה שכוללת אותך? שאת יחידה ושונה מכל מי שהיה לפנייך, ושום הגדרה לא בדיוק מתארת אותך? אם אני מגדיר את עצמי כ "גזר" כי שום הגדרה (מה-3 המצומצמות הקיימות) לא מתאימה לי- הגדרתי את עצמי וזה עוזר לי? לא. אני יודע מי אני. אני יודע למי אני נמשך כרגע ואני יודע את מי אני רוצה ואת מי רציתי עד עכשיו, ואני יודע גם איך. אז לי זה לא ישנה אם יהיה תג של "הומו" "בי" "סטרייט" "לסבית" או מה שלא תרצו לקרוא לי- זה לא ישנה את מי שאני. זה ישנה את מה שאני אגיד לאנשים שישאלו אותי מה אני. זה ישנה את מה שיבינו האנשים עלי. אפשר לחיות ללא הגדרה. אני הייתי ללא הגדרה משך.. שנה שנתיים. ותראו- הנה פלא! אני עדיין פה וחי. לא מתי מזה. זה לא יצר לי תסביכים ואי שפיות. זה נתן לי תקופת מנוחה מהנסיונות הפרנטים להגדיר את עצמי. כי כולם אמרו לי שאני חייב להגדיר את עצמי. למה את מתכוונת, שהזהות מתבססת על ההגדרות שאדם נותן לעצמו? רק לפי ההגדרות שיש לכולם? כי אני מסכים עם המשפט הזה, בחלקו. אבל אם אני אגדיר את הנטיה המינית שלי לא על ידי מילה בודדת אלא על ידי תיאור ארוך ומפורט עם המון תנאי "אם" וברירות מחדל ומתי הן משתנות- זו גם תהיה הגדרה. הרבה יותר מסובכת, אבל אם היא מתאימה לי אז היא ההגדרה שאני נותן לעצמי, ועל כך האישיות שלי תתבסס. לפי המשפט שלך כמובן. לכולם יש הגדרה לעצמם. חוץ מזמנים מאוד קצרים שבהם מעדכנים את זה. מה שאת רוצה זה הדגרה שתהיה נוחה לך ולכל שאר האנשים- וזה לא קשור בתוכן של האדם עצמו אלא בכמה הוא מוכן לכלול את עצמו. באופן כללי, לפי נסיוני, אלא המגדירים את עצמם כ"בי" הם בעלי הנטיה המינית המסובכת ביותר. המתלבטים ביותר, ובהרבה מקרים גם הכי מתקשים להגדיר את עצמם כ"בי". זו הכללה די בוטה וכמובן שיש לה יוצאי דופן, שלא התקשו כלל או מצדדים שונים שכן התקשו- אבל אני מאמין שיש גרעין אמת בזה. אני, למשל, נמשך בצורה שונה לגמרי לבנים ולבנות. כל כך שונה שמשך שנים מספר תהיתי אם אני בעצם נמשך באמת לצד אחד והשני הוא סתם פסיכוסומטי. בנוסף, אני לא נמשך לשני הצדדים באותה המידה כל הזמן. בדכ"ל זה במין "תקופות" כאלה, כפי שתוארו כבר בשרשור הזה. למשל עכשיו, מאז שהחברה שלי זרקה אותי, אני בתקופה מאוד "סטרייטית", כמו שהייתי איתה. מה שמבדיל אותי מעוד מישהו שרץ לפה ומדבר על איך שהוא לא יכול להגדיר את עצמו (מה שכן עשיתי בעבר לא מעט פעמים) זה שאני מוכן לצאת ולומר שאני בי- גם אם זה לא הכי תואם אותי- כי אני יודע ששאר ההגדרות לא תואמות אותי. ואיךעושיםרווח- אני מציע לך לא לדאוג בקשר לזה. את כרגע בקשר עם מישו שאת כן נמשכת אליו? אז זה, בתור התחלה, מעולה.
מנסיון שלי- קשר בדכ"ל חופף עם התקופות. אולי זה רק אצלי, או לא. אבל אני כן מאוד בספק שקשר אחד כזה "ריפא" אותך מהנטיות שלך
, אז את לא צריכה לדאוג מזה. פשוט.. תהיי עם מי שאת רוצה, ואם זה בנים כיום, ואת נהנת- מה רע? ותדעי פשוט שקיימת האופציה שזה יהיה בנות מתישהו.. אם זה מה שתרצי באותו הזמן..
ארז

מסכימה עם כל מילה.... א-ב-ל...

תמיד יש אבל. התגובה היא יותר אליך בלקיס, נכון שאדם לא זקוק להגדרה, נכון שלהגידר זה סתם עוצר וכו´. אבל, אנשים זקוקים להגדרה. ה קשה לחייות ככה. ולמרות שהרבה סבורים שזה טוב, זה קשה !

TwelveEyes

New member
זה לא אומר...

בהכרח שאת לא בי. תראי, אני לא אדבר בשם כל הבי בעולם, אבל אני יכולה להגיד שבדרך כלל כשיש לי קראש על בן או אני יוצאת עם בנים אני לא ממש מסתכלת על בנות.. ולהיפך. זה לא אומר כלום, חוץ מזה שאני מעדיפה לקחת את זה one at a time. אז אל תדאגי :)

resputin

New member
מחזק את דנה.. (אחת מהן לפחות..)

מה? אם אומרים שם, לזרוק ´דנה´ בפורום הזה זה הימור בטוח, ואתם חשבתם שהצופים מנסים להשתלט על העולם..טוב, ~ה~ל~א~ה~ אני, שמחשיב את עצמי לבי, חוויתי רגשות עזים ומשיכה עזה לנשים, אח"כ גם טיפה לגברים... לאט לאט זה הפך לחצי-חצי, אח"כ, טיפה יותר גברים וחזר לאצע, טיפה יותר נשים וחוזר חלילה. מה שאני מנסה לומר בעצם הוא, שאל תיסגרי על שום דבר- ובכלל, הכרזה על משיכה מינית, לדעתי, זה דבר שמהר מאוד יכול להיות לא אקטואלי, במיוחד אם את ביסקסואלית. תיקחי נשימה ארוכה, ופשוט תלכי קדימה, תגדירי את עצמך, מה שאת מרגישה באותו הרגע- ואם זה לסבית, זה לסבית. אם זה ביסקסואלית, זה ביסקסואלית. אני אישית, לא חושב שאת לסבית. אם הייתה לך משיכה והיה לך נסיון עם נשים, ועדיין את מוצאת את עצמך בעבר בהווה ואופציה לעתיד נמשכת לבנים, אני חושב שאת ביסקסואלית שעדיין קלות מבולבלת. ההגדרה הכי קלילה היא דו-מינית, כי זה תמיד משאיר לך חלון לכל כיוון. ~ו~ל~ס~י~כ~ו~ם~ תהיי מי שאת, תגדירי את עצמך כמו מה שנראה לך ופשוט... תהיי עצמך.? (איבדתי את קו המחשבה איפשהו באמצע הסיכום, אז תתעלמו מהחפיפנקיות..)

TwelveEyes

New member
השם שלי שביר. נא לא לזרוק אותו. :)

וביסקסואליות זו בכלל לא הגדרה קלילה. אז כן, יש לנו כביכול אופצייה להיות "סטרייטים", אבל זה לא אומר שאנחנו הולכים לנצל אותה.

Mooa-Numi

New member
אני חושבת שכל בני האדם בי.

כאילו בתכלס-לנו יש את הבחירה מה לעשות ואיך להתנהג. אז נכון-אנחנו לא הכי בוחרים למי אנחנו נמשכים אבל אני מאמינה שכל ההומופובים גם הם נמשכים גם למין שלהם, פשוט התת מודע מבטל את זה זה הכל.

לדעתי...

לדעתי את כנראה דו-מינית ואת לא מוצאת כרגע את הבחורה הנכונה בשבילך,
אך מצאת בחור שאת
כדו-מינית זה בסדר ונורמלי לגמרי ! וזה שיצאת מהארון - כל הכבוד נ.ב - ה
זה באמת דבר שאי אפשר לחזור בו אחרי שיוצאים...

למה לא?

מיניות היא דבר שבהחלט יכול להשתנות עם הזמן! האם לא יצא לך להכיר אנשים שבתחילה חשבו שהעדפותיהם המיניות הן X אח"כ חשבו שהן Y ובסוף התמקדו על Z? כמו שטל אמרה, מיניות היא לא דיכוטומיה ובטח לא תמידית. זה דבר שיכול להשתנות עם הזמן.

sarah

New member
גם לי זה קורה לפעמים ../images/Emo13.gif

מסתדרים... זה אפילו קרה לי היום, רק להפך. מדיי פעם אני מרגישה פתאום שאני נמשכת רק לבנים, או רק לבנות: אבל מנסיון את צריכה לזכור שזה לא ככה- ושתקופה אחת לא מבטלת את כל הזמן הארוך שבא לפניה. לא צריך להילחץ, לא צריך לשאול את עצמך כל הזמן ´הנה בת- אני נמשכת אליה?´ אם היית בטוחה מספיק לבין שאת בי סקסואלית מסופקני אם זה ישתנה בקרוב. וכמו שארז אמר ומאוד נטיתי להסכים איתו- ביסקסואלים: נמשכים לחלק מהבנים וחלק מהבנות, אולי לא במידה שווה, ושלא צריך לשבת כל היום ולבדוק כמה ביותר ומתי לכל מין. משהו כזה. זה הכל.
באעבה, שרה
|גרביל|

באמת?

גם אצלי, רק שאצלי זה חלק מהימים רק בנים, חלק מהימים לשנייהם... חחחחח לא משנה....

נשמע לי שאתם מאוד

מבולבלים ביחס להעדפות המיניות שלכם. עצה - חשבתם ללכת לדבר עם פסיכולוג? שיעזור לכם לברר את ההעדפות שלכם? הזהות המינית היא יסוד חשוב מאוד בזהות שלנו, ויכול להיות ששיחות עם פסיכולוג יעזרו לכם. ולמתלהמים כמו טל קר - בבקשה אל תתחילי "מה פתאום את שולחת אותם לפסיכולוג? הם לא נורמלים? מי קבע?" הגישה שלך מסוכנת מאוד כי היא גורמת לכך שאנשים שאולי מבולבלים לא יוכלו לקבל עזרה כי הם מסתמכים על מיליטנטיות שכמוך שקובעת "הכל נורמלי! אין לכם שום בעיה!", ותתפלאי, יש אנשים עם הרבה בעיות בעניין הזהות שלהם, וחשוב שהם יוכלו ללכת להתייעץ.

מבלי לגרוע מחשיבותו של ייעוץ מקצועי

אני חושב שבני נוער רבים, שלא לדבר על אנשים מבוגרים, אינם בטוחים ב- 100% בזהותם המינית. כמה שהזהות המינית חשובה להגדרה העצמית שלנו, ישנם דברים נוספים שכלולים במושג "הגדרה עצמית". המשקל שהחברה נותנת לזהות המינית הוא מוגזם לטעמי. (ע"ע הודעתי לעיל בעניין התועלת שבהומוסקסואליות). כמובן שיש לתמוך ולאפשר לאנשים שבילבולם בנוגע לזהות המינית מטריד אותם, לקבל ייעוץ מקצועי. פורומים כמו זה למשל הם אחד המקומות שאנשים כאלו יכולים להיפגש (גם אם באופן וירטואלי) עם אנשים בעלי תחושות דומות, לראות שהם לא לבד בעולם ושברוב המקרים הבעיות מסתדרות מעצמן או לכל היותר בעזרת "ייעוץ" מחברים. ושוב, מבלי לגרוע מחשיבותו של ייעוץ מקצועי בעת הצורך, אני לא חושב שזה צורך אוטומאטי חיוני אלא נדרש במקרים קיצוניים יותר (למשל אצל אנשים שהם כה מבולבלים עד שנוצרות אצלהם בעיות פסיכולוגיות, פיזיולוגיות או חברתיות עד כדי הפרעה לתפקוד יומיומי תקין).

טל קר

New member
אני חולקת על דעתך , מכובדי.

פעם בריאות הנפש כוונה למקרים קיצוניים, של מחלת נפש. עכשיו היא מכוונת בכלל לשיפור איכות חיים. כמו שלא הייתי מציעה לפנות לרופא רק במקרים קיצוניים, אני לא חושבת שצריך לחכות למקרה קיצוני (ומה זה קיצוני?) כדי לקבל עזרה חיצונית, אלא מספיק להשתמש בקריטריון אחר, של האם עזרה חיצונית יכולה לשפר מצב קיים שאיננו משביע רצון.

ייעוץ מקצועי

אכן אינו מכוון (רק) למקרים של מחלות נפש, ולא לזאת כיוונו דברי. יש לזכור שייעוץ מקצועי ע"י פסיכולוג הוא פעולה לא זולה שלא תמיד תועלת בצידה. כל שאמרתי הוא שאין צורך להפנות את המבולבלים בזהותם המינית באופן אוטומאטי לפסיכולוג, מכיוון שיש מסגרות בהן ניתן לקבל תמיכה וייעוץ בעלות פחותה ותועלת פוטנציאלית גבוהה יותר.

טל קר

New member
עלי לחלוק שוב על מכובדי.

יעוץ מקצועי איננו בהכרח פעולה לא זולה. אפשר לקבל יעוץ מקצועי על ידי פסיכולוג במגוון מסגרות, ולכן גם במגוון עלויות. החל מעלות של 0 ש"ח במסגרות מסוימות לפגישה (לא, זה לא טעות, יש מסגרות שמספקות טיפולים פסיכולוגים בחינם לגמרי, למשל במרפאות בריאות הנפש העירוניות, למשל דרך היועצת או מסגרות שירות נוספות שמיועדות לנוער), דרך עלות מסובסדת של כמה עשרות שקלים, למשל דרך קופות חולים, וכלה בכמה מאות שקלים באופן פרטי. אני חושבת שטיפול יעיל יש תועלת רבה בצידו (המ, טאוטולוגיה P:), ואם אין תועלת רבה בצידו, תמיד אפשר להחליף את הפסיכולוג או את אופן הטיפול. לכן אני לא מסכימה לא לקביעה של פעולה לא זולה, שכן אין זה הכרחי שאכן כך יהיה, ולא לכך שהתועלת הפוטנציאלית של דרכים אחרות הינן יעילות יותר.

למעלה