יש לי בעיה!!!!

מסכים. אחדד את דברי חידודים חידודים

אני אומר ש: 1. בלבול בנוגע לזהות מינית הוא טבעי, ובמקרים רבים נפתר מעצמו. 2. אין צורך לשלוח כל מבולבל או מבולבלת לייעוץ מקצועי. 3. יש לאפשר, לתמוך ולעזור לאנשים שייעוץ מקצועי הוא הדרך הטובה עבורם להתמודד עם הבלבול. 4. למרות כל האמור לעיל, ומבלי לגרוע ממנו, ישנן מסגרות תמיכה שאינן כוללות ייעוץ מקצועי (ע"ע פורום מס´ 571 או 332) ויש אנשים שמסגרת כזאת יעילה ומתאימה יותר עבורם מאשר אותו ייעוץ. אני יכול לקבל גם ש 5. עדיף להגיע ליעוץ ולגלות שהוא מיותר, מאשר שלא לגשת ליעוץ, למרות שיש בו צורך. אבל ישנה סכנה תמידית של פסיכולוגים מסוכנים, שינסו "לתקן" במקום לעזור ויבלבלו את המבולבל.

טל קר

New member
עם רוב סעיף חמש אני בהחלט מסכימה

רק שאני לא מסכימה שיש סכנה תמידית מפסיכולוגים מסוכנים שינסו לתקן במקום לעזור. כלומר המסוכנים הם בהחלט מסוכנים, אבל למה סכנה תמידית? יש סיכוי לאנשי מקצוע גרועים, וכדאי לוודא שהטיפול באמת עוזר ולא מזיק, ולעשות אצבע משולשת לאיש מקצוע שמנסה ´לתקן´, אבל הסכנה בלפול על טמבל/ית, ואז פשוט לעזוב אותם, לא נראית לי גדולה יותר מאשר מלפול על רופא/ת אף אוזן גרון דפוק ואז פשוט לעזוב אותם. זה בטח לא סיבה להמנע מלגשת לפסיכולוגים באשר הם, או לרופאי אף אוזן גרון באשר הם.

טל קר

New member
אויה, הזוועה הדור הבא.

ראשית אחזור ואסביר כלל די בסיסי בדיונים על גבי פורום. אין טעם לפרוש על גבי הפורום את מה שאת חושבת שאני אגיד, את תשובתך לענין, ואת מחאתך על תשובתי הלכאורית שאפילו לא נאמרה. כי הכל IS IN YOUR HEAD. כלומר את יכולה, אבל זה יוצא מאוד מגוחך, ואני לא רואה את ה´מטרה´ או ה´תועלת´ שבכך P: כבר עשרות שנים שבריאות הנפש לא מיועדת רק לחולי הנפש. אין שום קשר בין פניה לפסיכולוג או יעוץ מקצועי לבין מחלת נפש או ´העדר נורמליות´. עוד מעט שבוע בריאות הנפש הבינלאומי, אולי תלכי לראות כמה סרטים בסינימטק בנושא, על אף העומס האקדמי הכבד בו את שרויה. אני דווקא הייתי מיעצת לך לפנות לעזרה פסיכולוגית. בלי קשר למידת הנורמליות שלך. למשל זה שאת מגיעה ´ממרומי שנותיך´ ומה´אקדמיה´ ומגיעה לפורום נוער כדי לומר להם שהם ´פגומים´ או ´לא נורמלים´, ולא לפורום של מבוגרים יותר, כמו פורום גאווה, מרמז לדעתי על כמה בעיות אישיות. אולי קשה לך להתמודד עם בני גילך? את חוששת מכמות האקדמאים שיש בפורום גאווה? חשבת להרגיש גיבורה על בני נוער? את גם מגלה העדר בולט מאוד של סובלנות לעמימות ("חייבים להגדיר". למה חיבים? חיבים למי? מי אמר?) מה שיכול לגרום לך לבעיות הסתגלות קשות, כי המציאות האמפירית לא בנויה מדיכוטומיות או תיוג חד חד ערכי. אם בני נוער הומוסקסואלים צריכים לפנות לפסיכולוג זה לא נובע בכלל מביולוגיה, זה נובע מהחברה, מקיום פרטים כמוך בחברה. למשל מנשים שנכנסות לפורומים של בני נוער ומספרות להם עד כמה הם לא נורמלים או מעוותים, או בעלי גנים פגומים. אני מציעה לכל מי שחש קושי ולא מצליח להתגבר עליו או להתמודד איתו לבד לפנות לעזרה חיצונית. כולל יעוץ מקצועי או פסיכולוגי שאין קשר בינו לבין נורמליות או העדרה. רק צריכים להזהר במי בוחרים, כי גם בקרב הפסיכולוגים יש אנשי מקצוע גרועים כמו בכל מקצוע אחר, רק שהם נמצאים בצומת משמעותית יותר בחיי הפונים אליהם.

מצחיק,

את דווקא שורצת באופן קבוע בפורומים של מבוגרים וצעירים כאחד. מרגישה גיבורה על בני נוער ווכחנית עם מבוגרים? ומצחיק שדווקא את מדברת איתי על חוסר סובלנות. אבל אם מסקרן אותך מדוע הגעתי דווקע לפורום בני נוער, אגלה לך את הסוד. כאשר אני מגלגלת את העמוד הראשי של הפורומים, בדרך לפורום הקבוע שלי, אני אוהבת להסתכל בפורומים החדשים שקמו. כאן נראה לי מסקרן כיצד פתחו דווקא לנוער פורום בנושא הזה. החלטתי לקפוץ ולהציץ, וראיתי משהו שהקפיץ אותי והחלטתי להגיב. בעינייך אני עכשיו אשמה בבעיות של בני הנוער ההומו´... נו, מה אני אגיד לך? מסוכנת, כבר אמרתי. וזה שאת משלבת "אמפיריות" ו"דיכוטומי" כל דקה או שתיים, באמת עושה אותך מאוד מלומדת ובעלת אוטוריטה בעיני בני הנוער, אני יודעת.

תגובה מנסיון

בלבול הוא דבר שעובר... פסיכולוג הוא אדם שמשלמים לו כדי שיהיה לו איכפת...וגם אם הוא לא עושה את זה טוב הוא יקבל את הכסף. עזרה מתאימה לבלבול היא הקשבה, ואולי פעם ב...עיצה כלשהי...ה*ק*ש*ב*ה. ויש מספיק אנשים שמוכנים להקשיב, בניגוד למחשבה שאין...והם עושים את זה מעל ה
.

../images/Emo45.gif../images/Emo24.gif ועוד משהו

מנסיון. פסיכולוג הוא הרבה פעמים אדם שהעבודה שלו היא להקשיב לאנשים, מקסימום לשאול שאלות מנחות פעם ברבע שעה. אני באופן אישי מעדיף לדבר עם חבר קרוב, כזה שלא מקשיב לאנשים לפרנסתו. כמו ששרימפי אמר - מישהו שבאמת אכפת לו. העזרה הכי טובה היא לדבר עם אדם קרוב, שלא יפסיק אותך באמצע משפט כי "נגמר הזמן".

adiko

New member
אני מסכים עם שרימפי

כי אנחנו עושים את זה מהלב

שׁזִיף

New member
גם לי זה קורה... ../images/Emo4.gif

לא שיצא לי לנסות עם בת מעבר לנשיקה... אבל יש לי את הימים האלה שאני נמשכת יותר לבנות, ויש את הימים שאני נמשכת יותר לבנים... זה מבלבל ומעצבן את האמת, לא נראה לי שיש דבר שאפשר לעשות בנדון... רק אל תלחצי נראה לי שזה קורה לכל הבי, וזה נורמלי

Neyt21

New member
תסתכלי על הודעות הפורום מה 7/10

יש שם משהו שכתבתי, מקווה שתביני את המסר

למעלה