יש לי בקשה גדולה

zaklin

New member
יש לי בקשה גדולה ../images/Emo99.gif

שמי האמיתי אילנית (אני אופיע בשם זקלין)ואני והדרום ,אני חדשה בפורום זה ,אני מאוד אוהבת את הריקוד דבקה אוריה ומקווה שאתם תעזרו לי ללמוד לרקוד אותו דרך האינטרנט(צעדים)אני מאוד אשמח באם תעזרו לי . שנה טובה לכל הרוקדים !

אני יכול לנדב לך את המוסיקה

תשלחי לי במסר את האי מייל ואעביר לך את השיר בשמחה שנה טובה ומתוקה. ויש לי סנטימנטים לדרום במקור אני משם.......

אני מוכן להרים את הכפפה ולעזור.

אילנית שלום. בקלטת וידאו מס´ 19 (הדרכת ריקודי דבקה), בהוצאת ירון מישר, מופיע הריקוד:"דבקה אוריה", גם בלימוד עם הדרכה ברורה,וגם הריקוד עם המוסיקה, אם את רוקדת בדרום, סביר להניח שאת מכירה אותי, אני מרקיד בקאנטרי קלאב בבאר שבע, בימים: ראשון וחמישי, אני מוכן להשאיל לך את הקלטת, אז ,או שתבואי באחד הימים שבהם אני מרקיד, או שתשלחי במסר אישי, את הטלפון או הכתובת שלך, או רשמי לפנייך את הפלא שלי: 050/398800, תתקשרי אלי, ונתאם. אם ממש ממש תתקשי, ללמוד דרך הקלטת, אני ארים גם את הכפפה השניה, ואלמד אותך אני את הריקוד, אוקיי? שיהיה לך יום נפלא. יום טוב.

קורין1

New member
כל הכבוד לך יום טוב......

אין הרבה מדריכים שיעשו מה שאתה עושה... ושמתי לב שבכלל לא מלמדים דבקות בחוגים, בכל אופן לא נתקלתי במדריך שלימד דבקות. באהבה

ליום טוב. שלום לך. האם אתה יכול

לפקסס לי את רישום הצעדים של הנחלים רושמים. אם כן אעביר לך במסר אישי את מספר הפקס שלי ואתאם אתך את הזמן. בתודה מראש. דרך אגב אתמול בתיה שוב חזרה אתמול על לימוד הריקוד.

שיטות ללימוד ריקוד !!

לזקלין (אילנית) בקר טוב. השיטה הבדוקה והטובה ללמוד את צעדי ריקוד זה פשוט לבקש מהמדריך המקומי ללמד את הצעדים תוך כדי חלוקתם לקטעים כדי להקל על קליטם. לך ב"ה יש את יום טוב אוחיון שהרים את הכפפה ונרתם מייד לסייע לך. יש שיטה נוספת ללימוד צעדים, שיטה המתאימה למקצוענים ולוותיקים שביננו. למשל עזרא שסיפר כאן בפורום שהוא לומד את הצעדים כשהוא שוכב בלילה במיטה. מדהים, לא ? או יוסי מחולון שלומד את הצעדים תוך התבוננות בצילומי וידאו, שיטה הנהוגה והרווחת יותר כיום גם בין מרקידים. אני מכירה איזה דוד נחמד שלהקת "כוורת" כתבו עליו שיר : היה לי דוד כזה בטלן - שהתעצל קבוע, למד שחיה בהתכתבות - אצל מציל ידוע. וכשנכנס סוף סוף לים - תוך שניות הוא נעלם, שנים ירדו אליו מייד - טובעים השניים מן האחד. יו יה. כל טוב ושיהיה בהצלחה בכל שיטה שתנסי. מירי.

פלורנס1

New member
זאת ועוד , שיטות לימוד

זקלין, אם כל השיטות לא עזרו, וגם לא הצלחת מאיזו סיבה שהיא עם יום טוב, אז פשוט תיכנסי למעגל, ותנסי ללמוד מהרוקדים, תנסי להעתיק, אמנם זה לא הכי טוב אבל זה מה שיש, שיטה בדוקה אצלי כשאני לא יודעת ריקוד, אני מסגלת לי כל פעם חלק של ריקוד שאני משתדלת ללמוד אותו טוב ולאחר מכן, אני לומדת חלק נוסף וכך הלאה, נכון, הדרך ארוכה אבל בסופו של דבר אני לומדת אותו ! (לעיתים אני לוקחת יותר מחלק אחד זה תלוי בקושי הריקוד) דרך אגב, את הריקוד הזה ספציפי למדתי מהסתכלות ומהשיטה הזו. לסיום אני מאחלת לך הצלחה באיזו שיטה שתבחרי.

CHENPROG

New member
אוריה החיתי

גם אנוכי למדתי ריקודים רבים בהעתקה מהמעגל, כפי שממליצה פלורנס. אגב - מזה הריקוד "דבקת אוריה"? נשמע מוכר, יש מילים ? כמה שנים הוא קיים? האם יש בו את המילים "דרור יקרא"...

פלורנס1

New member
ל- CHNPROG

הריקוד אוריה החיתי הוא דיי ישן, בסגנון דבקה, איני מתמצא כמו מירי לוי מי יצר את הריקוד אולי היא תוכל לומר לנו. אבל מה שיודעת אני הוא שבמקור שרים את השיר ה"שובלים" . ואין במילותיו את מילות השיר דרור יקרא.

"דבקה אוריה"

ולא אוריה החיתי. היוצר הוא מושיקו הלוי והריקוד אכן בסגנון דבקה. מירי.

עממי

New member
דבקה אוריה-פרטים נוספים

את המילים והלחן כתב נחמיה שרעבי (האח המבוגר של בועז) כשמושיקו ונחמיה רקדו יחד בלהקת "ענבל" חברו באחת הנסיעות לפריז ושם נולד הריקוד. השם המקורי של השיר הוא "דבקה אביר". מושיקו הקדיש את הריקוד לבנו ומכאן שם הריקוד - אוריה. השיר מתחיל במילים " יפתי דלגי נא כי בן חייל בא מנגד......"

עממי

New member
מתנצל

לא ראיתי שכל כך הרבה הגיבו על הריקוד בפורום, ייתכן וכתבתי משהו שכבר כתבו לפני. ערב נעים.

CHENPROG

New member
לעממי

ישר כוח על הבקיאות ואין כלל צורך בהתנצלות ! אני מתפלא מהיכן אתה (ועוד רוקדים/ות) מגיעים לרמת בקיאות כזו בפרטי היוצרים והמחברים. לילה טוב.

קורין1

New member
אני בטוחה שאצל יום טוב היא.....

תלמד את הרקוד בדרך הכי טובה באהבה

דבקה אוריה - קל מאוד

"ז´קלין - שיגעו אותי" - הגששים איך כולם התגיסו לעזור לך ללמוד את הריקוד הקל הזה. הוא יותר קל מ "דוד יפה עיניים", את לא צריכה בריקוד הזה בן זוג. אם את עומדת בצד - אפשר ללמוד אותו מהסתכלות. הבעיה - אם את , גבוהה או נמוכה. את צריכה לעמוד על יד מישהו בגובה שלך. בערך. כשמצאת את הידיים , זה חצי הדרך. עכשו נעבור לרגליים. את כופפת את הברכיים חמש פעמים, - אל תשכחי גם להתרומם בגמר הכפיפה החמישית את מוציאה , בפתאומיות את רגל שמאל, מניחה אותה טיפה על הריצפה - לפניך, ולסגור אותה מיד. את זה עושים 4 פעמים. הבנת ?? אם עד כאן הבנת -ההמשך הרבה יותר קל. בלי בעיות. אני עובר כל יום בהצטלבות במיחלף גהה, אם ניפגש - אני אלמד אותך , כל יום , חלק אחר - עד שתתדעי את כל הריקוד. בשנת 2005 ניפגש באונברסיטה , ונירקוד ביחד. שלך בידידות חבר

פלורנס1

New member
לחבר של כולם -

לאחר שהפגנת ידע בהסבר הריקוד אולי תוכל להכתיב גם קטע מהריקוד ערב כחול. אני אף פעם לא הצלחתי להבין איך מבצעים נכון, מאחר ואת הריקוד למדתי מהעתקה אבל כאן נתקעתי מאחר וכל אחד כמו שאמרתי עושה מה שהוא יודע , ואף פעם לא ראיתי אחידות בקטע. והנה לאחר ההרצאה הארוכה הקטע המדובר: כשהבת נופלת לזרועות בן הזוג כשגבה מופנה אליו מה הלאה? מה הם הצעדים הנכונים?

פלורנס - מוצא חן בעיני שאת

רצינית.ולמדת ממני את דבקה אוריה מהכתב. ערב כחול עמוק. הוא משהו מיוחד.רואים בצד את אלה שעמוק להם העצב בעיניים - בגלל שלא יודעים את הריקוד הזה. כלל ראשון - קחי בן זוג ג´אבר שיכול להחזיק אותך כדבעי , בזמן - כשאת נופלת אחורה. המילה "בזמן" - חשובה מאוד. ראיתי כמה זוגות שנפלו איש על צואר רעהו , בקטע הזה. כשאת חוזרת למקומך - תעשי צעדה תימנית . בריקודי עם - תמיד זה נכון. השאר בצומת המיחלף של גהה. בידידות חבר

למעלה