יש לי בקשה גדולה

פלורנס1

New member
לחבר של כולם - מיחלף גהה

תודה על התשובה המזערית, וכנראה שאצטרך לחכות עוד המון, ואצטרך להיות עם המון סבלנות עד שיזדמן לי להיות במחלף גהה זאת ועוד שעוד דרכנו יצטלבו שם. ביי חבר ושוב תודה

מה אפשר לעשות...

שוב אפנה אותך להדרכה הברורה והנכונה בקלטת וידאו רוקדים מספר 24.

No name for now

New member
הסיום של ערב כחול עמוק

לפני שבועיים ידיד שאל אותי, ובזמן שהסברתי לו יגאל טריקי צפה ואישר, אז זה כנראה מאוד קרוב לאמת, חבל שאף בן-זוג לא מקשיב לי כשאנחנו רוקדים את הריקוד. אחרי שהבת מתרוממת בחזרה לעמידה, הקטע במוזיקה הוא "למות, למות עליך..." פה מתחילים: הבן והבת: משקל משקל (קודם ימין שניהם), צעד אחורה בימין הבן מסובב את הבת חצי סיבוב ונמתחים הבן והבת מחליפים מקום (פה סה דובלה) הבת מקיפה את הבן בהליכה, הבן הולך במקום, מסיימים כשעומדים שוב עם הפנים לפנים המעגל. וזהו מתחיל בית חדש

לחבר של וליתר החברים-איזו רגל?

אצלנו אכן מכופפים את הברכיים אבל - משום מה מושיטים את רגל ימין קדימה בפעם החמישית. מעניין. ואצלכם, איזו רגל פושטים? (בריקוד, כלומר...)

לאחר כל התשובות שקיבלת

דבקה אוריה הינו על שם בכורו של מושיקו הלוי. שם השיר "דבקה האביר" הלח: נחמיה שרעבי. נחמיה חי היום בארה"ב לאחר שהגיע לשם בשנות ה-50 לסיבוב הופעות של 3 שנים רצופות עם דני עוזיאל, גברי לוי ואשתו לאה (שהייתה זוגתו של עוזיאל בהופעות) ועוד שלושה שאינני זוכר את שמם. דני ונחמיה נשארו בארה"ב. ריקוד זה עמד במרכזו של משפט על זכויות יוצרים בו תבע מושיקו הלוי כוריאוגרף אחר שהעלה את הריקוד על במה, בכוריאוגרפיה קצת שונה, בהופעה של להקת מחול שלו. המשפט הסתיים בפשרה לפיה אותו כוריאוגרף (ציון רפואה שמו, אם אינני טועה)תרם סכום כסף לאגודת צדקה. ואשר ללימוד הריקוד: עם כל הכבוד לכל מי שהציע לעזור לך, המקור הטוב ביותר ללימוד הריקוד הינה קלטת 19 של רוקדים (יום טוב הצעתך להשאלת הקלטת נדיבה ביותר...) ואשר לחיקויים, כמובן שזה אפשרי ואכן כך עובי השינויים בריקודים מדור לדור ואח"כ מי שרוקד כמו המקור - אומרים שהוא טועה. בכל מקרה בחלק האחרון, מעטים הרוקדים נכון, כפי שמושיקו חיבר.

עממי

New member
לירון

נחמיה בארץ כבר הרבה שנים. אומנם אתה צודק למשך הנסיעה, הריקוד חובר בצרפת ולא בארה"ב כפי שציינת. אולי כתבת על זה באחד מעיתונך, אבל זה מה שידוע לי משני הצדדים, מושיקו ונחמיה.

ועכשיו אליך, נשוי נחמד

אחרי הדיון הארוך והמעמיק בנושא דבקה אוריה (שאותה ציינתי כדבקה האהובה עלי ביותר לפני מספר ימים) ובכלל אחד הריקודים האהובים עלי ביותר - האם תוכל להשלים את השרשור במילים של השיר?

יש לי את השיר אך רק עם המנגינה

לצערי....... היום אעביר את השיר שלי עקב החג לא היה זמן מתנצל .........

לי דווקא יש את הביצוע המושר

אפילו ב-2 גרסאות, אבל-המילים כל כך לא מובנות... הדבר היחידי שהצלחתי לפענח זה משהו כזה: יפתי דלגי נא כי בן חייל בא מנגד לו כבוד הועידי לאביר באבירים על גב סוס אדמון לה לה לה לה רוכב העלם את ידך הושיטי לה לה לה לה לה לה לה זה יום דודים כלה יונתי קומי עורי אלייך באתי ופרחת כשושנה זה יום דודים כלה יונתי קומי עורי אלייך באתי ופרחת כשושנה זה מה שהצלחתי לפענח, אבל כמו שאמרתי המילים כל כך לא ברורות שחוץ ממה שחסר בטוח שגם שגיאות יש לי-ניחשתי המון...

"דבקה אוריה-" המילים

מילים ולחן: נ.שרעבי יפתי דלגי נא כי בן חייל בא מנגד לו כבוד הועידי לאביר באבירים על גב סוס קדמון זקוף איתן דוהר העלם. את ידך הושיטי עת אותך יישא ירים. עת דודים לך, יונתי, קומי עורי אליו כי תדבקי ופרחת כשושנה.

שרון וטלי - יכול להיות שאתן צודקות

על גב סוס קדמון ושנית ספורו של הריקוד - פורסם לעיל , ואכן צדקתן, שם המלחין - נחמיה שרעבי. מדויק. על התקליטורים של הד ארצי מופיע השם מ. שרעבי. וזה מקור הטעות. אנא, נבדוק שוב אם גירסתכן נכונה ק ד מ ון ולא א ד מ ון. תודה על עירנותכן. מהיכן הידע הזה שלכן ? האם אתן שתיים או אחד - אחת. ואולי הוריכם שיגרו אתכן לתקן שגיאות בפורום. בכל אופן תודה רבה.

לחבר של כלם-לדעתי הסוס הוא סוס

אדמון ולא קדמון. אבל באמת שווה לבדוק שוב. הסוס הקדמון שייך לשיר אחר בכלל - שיר ישן בשם "זמר הבוקרים" (ערבה ערבה אין קץ) בוקר טוב ויום נהדר לכולם!

לחבר של כולם....

בוקר טוב, הנושא אדמון/קדמון- בבדיקה, לכשתהייה תשובה אשתף אותך. אכן אנחנו שתיים, ולא - הורינו לא "שיגרו" אותנו לפורום. כי כמו שאומר המשורר יורם טהר- לב בשירו היפה "נשים רוקדות": "מחסות הורינו כבר יצאנו וכבר יש לנו בנות שלנו..." יום טוב, וגמר חתימה טובה לך, ולשאר החברים בפורום. שרון.

תיקון - ד. האביר - ד. אוריה

דבקת האביר (אוריה) יפתי דלגי נא כי בן חיל בא מנגד לו כבוד הועידי לאביר באבירים על גב סוס אדמון זקוף איתן דוהר העלם את ידך הושיטי עת אותך ישא ירים הן יום דודים לך יונתי קומי עורי אליו תדבקי ופרחת כשושנה בתקליטורי הד ארצי 1989 בשם ד. האביר (בשירה) לחן מ. שרעבי

elani9

New member
חבר´ה תודה רבה על ההענות ../images/Emo9.gif

תודה רבה על העזרה הרבה ממני: אילני9

למעלה