יש לי בשרות רעות וטובות, מה תרצו לשמוע קודם

yuvalsh9

New member
יניב- ממתי אפשר כבר לראות את התוצאות בשטח?

כלומר- תוך כמה זמן מהיום אנחנו אמורים להתחיל לחוות את התקופה היבשה ( או נקווה הגשומה) בפועל?

שוב- תודה רבה על ההשקעה בפורום ועל השיתוף בידע- פשוט אלוף !!

guprnds

Active member
יש לי בשרות רעות וטובות, מה תרצו לשמוע קודם?

אתחיל ברעות:
אף אחד לא יודע מה תעשה האטמוספירה בעתיד. לכל היותר נוכל לצפות מגמות בסבירות טובה כמה ימים קדימה.
מה החדשות הטובות?
אף אחד לא יודע מה תעשה האטמוספירה בעתיד. לכל היותר נוכל לצפות מגמות בסבירות טובה כמה ימים קדימה.
נייחל לעונה יפה ומבורכת

יובל 42

New member
בעדכון הערב רואים רמזים למה שאמרת

גפס מראה סביב אמצע החודש אפיק ענק שיורד על מערב אירופה ו"כלוא" בין רמה באטלנטי מצד אחד ורמה מעלינו מצד שני.
מה שנקרא חסימת אומגה.
אומנם טווח הזוי ורק בבוקר גפס עוד הראה שלג בתל אביב סביב התאריכים האלה אבל יש לי הרגשה רעה כי התחזיות של יניב יש להן נטיה מעצבנת לפגוע.
בכל מקרה עוד כמה מערכות לפנינו בעשרת הימים הקרובים ונקווה לקושש בהן כמה שיותר כדי לצבור עודפים למקרה שהצפי של יניב יתממש ונקבל עצירה עד אמצע פברואר.

guprnds

Active member

עצירות גשמים יש כמעט בכל חורף והן בוטות יותר לאחר תקופה ארוכה של אפיקיות. ואם מזלנו שפר לנו הן קצרות נדירות וכמעט לא מורגשות.
לא נעים לי להשבית שמחות. באמת שאין כללי אצבע לדעת מה יהיה מעבר לאופק של המודלים. והאופק הזה נמצא במקום שבו התרחישים מתבדרים.
חיזויים לטווח ארוך נאחזים במדדים מאוד עדינים הנסתרים מעין אנושית. חישובים מסובכים ושימוש ב-AI מנסים להתרומם מעל הרעש של התבדרות התרחישים ולדעתי (עדיין) ללא יכולת מוכחת. לפעמים הן קולעות ולפעמים לא וכרגע אי אפשר לדעת אם משהו אמיתי מסתתר שם או שמא זה רק יד המקרה.

omey11

New member
לא מתאים לך

אתה? מושפע ממפות שבועיים קדימה ? ועוד מעדכון אחד?
אל תתן לרוח טורנדואית להכנס אליך....

חזאייטק

New member
אמנם לא שלג בתל אביב

אבל כן בהרי הצפון

תכל'ס זה לא משנה בטווח הזה, זה רק מראה שיש מגמה לאפיר קר ועמוק שינחת עלינו בתוך שבועיים. אגב המגמה הזו קיימת ל"עוד שבועיים" כבר 2-3 שבועות

השאלה האם המודלים עדיין לא "הפנימו" את ה-SSW?

ביציק

New member
אני רואה שבאתרים בריטיים כבר מדברים על Beast from the East

הם קישרו את זה ל-SSW ולוורטקס הפולארי...
&nbsp
האם הלך עלינו ושוב מערב אירופה הולכת לחטוף את מה שהיה שנה שעברה?
&nbsp
מצ"ב קישור לדוגמה
https://www.express.co.uk/news/weat...-Office-forecast-snow-latest-new-year-weather
&nbsp
https://www.plymouthherald.co.uk/news/plymouth-news/snow-beast-east-freezing-temperatures-2377837
&nbsp
&nbsp

למעלה