יש לי הכל אבל אין לי כלום

אושרי

New member
מבקש את סליחתך

הגבתי לזה שלפניך שסיפר שהחזרה בתשובה עזרה לו
ורציתי לחזק אותו,לא היה בכוונתי לצער אותך ובטח לא
"ללמד" אותך על בעיות נפשיות או יהדות.

מניסיון אני אומר לך שאתה טועה "אני הפנימי"

כשבן אדם מקיים מצוות ומנסה לחזור בתשובה ומבקש שדברים יסתדרו ומתחיל לראות שזה קורה אז זה בהחלט מפחית את החרדות ואפילו מעלים אותן(תלוי בסוג החרדה). כשאני אומר לחזור בתשובה אני לא אומר ללכת ולעשות דברים גם שלא מוכרחים(כגון ליטול ידיים 10 פעמים ביום כפי שציינת). אלא לעשות את מה שצריך(ולא כל מה שכל רב יגיד אז לעשות, אלא ללמוד את המצוות שצריך לעשות מהתורה(ואותם אכן לעשות אם זה ציווי אלוקי וכתוב בתורה שזה ציווי אלוקי) אבל בקשר לפסקי הלכה זה כבר נתון לשיקול דעת, כל אחד ומה שהוא מרגיש עם זה. אצלי יש הפרדה ברורה בין מצוות מהתורה לבין מצוות של פסקי הלכה. אז ככה שאם רב יגיד לי ליטול ידיים 20 פעמים ביום לא אטול ידיים 20 פעמים ביום.

יש יראת השם, אבל ברגע שאתה מקיים מצוות מתוך אהבה לבורא עולם וחוזר בתשובה מתוך אהבה לבורא עולם אין לך חרדות בעיניין, הרי יראה באה לאדם לרוב כשהוא עושה מעשה שלא בסדר, אבל אם האדם מקיים מצוות ועושה הכל כפי שצריך אין לו חרדות, יש יראת כבוד מפני הקדוש ברוך הוא ותאמין לי שזה דבר שונה מאוד מהחרדות שאתה מתכוון אליהן.

ברוב דבריך אתה צודק,אך...

א.) בהחלט מי שמקיים את התורה כפי שכתוב לא אמור להכנס לחרדות אבל אפשרי לגלוש לחרדות בלי לשים לב.

ב.) שום רב ושום פסק הלכה לא הורה לאחי ליטול ידיים עשרות פעמים,זה דבר שהגיע עם הזמן.

ג.) יראת כבוד זו טעות איומה משום שהמצווה היא יראת פחד,קרא את מה שכתבתי לעיל...חזרה בתשובה בלי באמת לקיים את מה שרבוש"ע כתב במפורש בתורה זו לא חזרה בתשובה אלא עבודה בעיניים.

ד.) והכי הכי חשוב דכאון יכול להיות גם מחלה מולדת ששום דת לא יכולה לעזור לכך!

אושרי

New member
אל תוותר,עד שיעזוב את הדת

אוקיי ו...

א. אתה יכול לגלוש לחרדות מכל דבר, אם תקיים מצוות ותבטח באלוקים זה לא אמור לגרום לך שום חרדה

ב. רוב האנשים שמאמינים נוטלים ידיים ולא עשרות פעמים ביום, זה שזה קרה לבן אדם אחד לא אומר שזה בהכרח מה שיקרה לך כי לרוב הגדול מאוד מהאנשים המאמינים זה לא קורה.

ג. אתה מבלבל בין פחד לחרדה ובין פחד כי מפחיד לבין פחד שבא מתוך כבוד והאהבה לשם יתברך. אתן לך דוגמא שתבין שהפחד הוא לא אותו פחד שאתה חושב.... נניח בבית ספר אם לא היית מכין שיעורים היה בך פחד שמא המורה תתפוס אותך ותקבל עונש. אבל אתה בשום מצב לא יכול להשוות בין הפחד הזה לבין פחד במצב שבו מישהו מאיים עלייך עם אקדח ומכוון אותו למול פנייך. מבין? יש פחד ויש פחד, הפחד מהמורה הוא אכן פחד אבל זה לא יביא לחרדה, כך גם הפחד מהקדוש ברוך הוא קיים פחד אבל לא מהסוג שאתה חושב ובטח שזאת לא חרדה.

ד. לאדם יש יעוד ויש משמעות לחייו, "את האלוקים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם". ברגע שאדם מגשים את היעוד שלו בחיים שזאת חזרה בתשובה, הנשמה מתמלאת והאדם מרגיש משמעות, מרגיש ביטחון, מבין שיש על מי לסמוך, ועוד המון המון דברים שמביאים לידי כך שממצב של דיכאון הוא נהיה מאושר. הכרתי הרבה אנשים שהיו במצבים רעים ולא היו מאושרים והתחילו לחזור בתשובה והנה הם מאושרים מאוד כיום, וחלקם גם התחתנו ויש להם ילדים. והיו גם אנשים שעל פניו היה להם הכל אבל הרגישו שמשהו חסר כי הם לא היו מאושרים, וחזרו בתשובה וזה גרם להם המון אושר.

אני דיברתי עם הרבה חוזרים בתשובה ואתה לא צודק שזה לא עוזר לדיכאון, זה כן עוזר. מניסיון של אחרים גם שראיתי ודיברתי איתם, אני אומר לך שזה עוזר מאוד. ובלי קשר לכך שחזרה בתשובה זה עוזר, זה גם הייעוד של האדם בעולם הזה.

אני מכירה את ההרגשה

הכל בסדר, אבל בפנים משהו חסר. אף אחד לא רוצה לחיות ככה. זה כואב ולא נעים.
כמה זמן אתה מרגיש ככה? ציינת שיש לך אישה אוהבת, ניסית לשתף אותה? או חבר קרוב? יכול להיות שלבטא את המצב בפני מישהו שקרוב אליך ירגיע קצת את המצב, לפחות בתור התחלה

דיאנד

New member
ה"למה" לא חשוב

כשאדם בדכאון זה לא משנה שיש לו "הכל" כי אפשר לראות באותו הרגע רק את הכאב והסבל ולא אור בקצה מנהרה.
גם אני באותו מקום כמוך ,מנסה להתרומם אחרי נסיון אובדני ,לאחות את השברים ולמצוא בכל זאת משמעות במה שיש לי ,כמו שהיה פעם.
מבינה עכשיו שללא המשך טיפול משולב זה לא ילך לי לבד, כי הנה הגעתי לתחתית .
מקווה שכמוני גם אתה תוכל למצוא בחזרה שמחת חיים ומשמעות בדברים קטנים.

kasharel85

New member
הסוד

הוא לחשוב על משהו שהכי היתה רוצה בעולם ולנסות להגשים אותו וכמובן לשתף את מי שבא לך זה עוזר לפעמים

דיאנד

New member
לא מאמינה ב"סודות"

לא מאמינה בפתרונות אינסטנט אלא בעבודה קשה וסיזיפית בעזרת מטפלים ותרופות במידת הצורך.
קשה לי מאוד ענין הטיפול מאחר ויש לי התנגדויות ,אבל אני מבינה שזו הדרך.

kasharel85

New member
מטפלים הם לא אלוהים

אני האמנתי במטפלים שלי ואחרי שנתיים וחצי של כניסה ויציאה מאישפוזים גילו שבסך הכל חסר לי ויטמין די שגרם לדכאון הזיות עליה במשקל חרדות אם הם לומדים כל כך הרבה על מחלות נפש ישר לתת טיפולים בלי לברר אולי חסר ויטמינים?

למעלה