"יש לי חדר משלי"

deep ocean

New member
"יש לי חדר משלי" ../images/Emo37.gif

ההודעה הזאת נכתבה בהשראתה של chips היקרה שכתבה הרבה בפורום "דרך הלוחמים" וכן בפורום "להרגיש טוב" על טיפולי הפיזיותרפיה שהיא עוברת, וכמה שזה מתסכל אותה. אני כותבת פה כמה דברים מחוויותיי האישיות שזאת לא פעם ראשונה שאני מעלה לכתב, אבל פעם ראשונה שאני מעלה את הסיפור השלם. תודה לך שנתת לי את ההשראה. לא מומלץ למי שקשה לו לשמוע סיפורי בית חולים ולא לקריאה למי שעלול לרחם עלי?! כי רחמים לא בבית ספרי! תודה. יש לי חדר משלי במשך חמש שנים סבלתי מכאבי בטן עצומים למשך יום אחד עד שהקאתי את הכל וכו´. זה קרה לי פעם בחצי שנה בערך וכל פעם לא גילו אצלי כלום. אמרו לי את פסיכוסומטית, אין לך כלום!!! את פשוט לחוצה מהמבחנים, אז הבטן שלך מגיבה. כמובן שאף פעם לא עשו לי צילום או משהו, רק בדיקות דם ושתן, אבל זה כבר לסיפור אחר על הרפואה הקונבנציונלית בארצנו. בהתחלה עוד הלכתי לבית חולים, אך באיזהו שלב סבלתי את הכאבים במשך יום שלם בשקט בבית וחיכיתי שהם יעברו. והכאבים האלה חזקים...תאמינו לי.....לא ברור איך עשיתי זאת. כנראה פשוט ראיתי שבית החולים לא עוזר לי, ולפחות אני אסבול את הכאב במיטה שלי, ולא בבית חולים קר. למדתי לזהות את ההתחלה שלהם.....ואת הסוף שלהם למדתי לסבול את הכאב המייסר הזה. בפעם האחרונה שזה קרה (בסוף ה-5 שנים האלו) כבר לא יכולתי לישון מרוב כאבים ובפעם הזאת לא עזרו ההקאות וכו´. הגעתי לבית חולים ואפילו אז פטרו אותי בזה שאין לי כלום, זה סתם לחץ. אני כבר לא ישנתי, והרופא במיון נתן לי "כדור שסוס ימות ממנו" (זוכרת את המשפט הזה!). אמרתי לו כואב לי, אתה לא מבין? הכדור הזה לא יעזור (אני לא ארחיב בנושא, זה שייך לחלק של הסיפור שלי עם הבירוקרטיה, ועם הרפואה הכל כך מוגבלת בישראל) אוקיי, הלכתי מבית החולים כשעדיין כואב לי בצורה אטומית בכלל לא ניתן להסביר את הכאב הזה במילים באותו לילה כמובן שלא ישנתי ולא אכלתי כלום או שתיתי כי רק הקאתי כל הזמן בכוח ניסיתי לשתות אבל הכל ישר יצא בהקאה בקיצור חשבתי שאני הולכת למות, או לפחות כך הרגשתי ואף אחד לא האמין לי בבית החולים או הבין כמה כואב לי ההרגשה הפיזית הרעה רק התחזקה מיום ליום טוב יום אחרי אחותי ילדה!!!!!!!!!! עכשיו תתארו אותי במיטה, מתה מכאבים, מרגישה הכי רע שבעולם אבל הכי רע שבעולם וכל כך שמחה בשמחת אחותי ואפילו אני לא מסוגלת לטלפן אליה או לזוז מהמיטה אף פעם לא הרגשתי ככה ומאחלת לעצמי לא להרגיש ככה כשאנשים לפעמים אומרים לי-אני מרגיש רע חהחחה אני מחייכת הם לא יודעים מה זה להרגיש רע! אומנם הכל יחסי הם מרגישים רע יחסית לעצמם אבל הספקטרום של להרגיש רע כה רחב..שלרוב (וטוב שכך!) אנשים מגיעים לתחתית שלו ולא חווים את ה-להרגיש רע פיזית בעוצמות חזקות אלא אם כן הם חולים כמובן בקיצור ולעניין, הורים שלי רצו לנסוע לבקר את אחותי הם שאלו אותי אם אני רוצה לבוא איתם לבית החולים ואולי יעזרו לי שם (אחותי ילדה באותו בית החולים, שאני הלכתי למיון שם) אמרתי להם-טוב אני אבוא , אבל רק בשביל לבקר את אחותי לא ברור איך קמתי למכונית, הורים שלי החזיקו אותי ומרגע לרגע התחושה הפיזית שלי הייתה כואבת יותר בכל אופן נסענו הורים שלי, אני ואחיינית שלי (הילדה של אחותי) לבקר את אחותי אני ישבתי וניסיתי להעביר את הזמן עד שהגענו לשם הרגשתי כל קפיצה קטנה בכביש והאוטו של אבא שלי הוא אוטו יציב ורגוע, טיוטה קרינה, זה לא שהאוטו היה אוטו מרוצים שהמתלים שלו גורמים לך להרגיש כל דבר -אבל הרגשתי כל דבר הכי קטן שיש בכביש בנוסף האחיינית שלי התחילה לשאול אותי כל מיני שאלות ואני מתוך הכאב ההיסטרי שלי צעקתי עליה- "שחף אני הולכת למות!!! תפסיקי כבר לדבר!!!" מסכנה הילדה, קיבלה טראומה מזה, היא נבהלה שאני ממש הולכת למות אולי בגללה אחר כך הכל נפתר, ודיברתי איתה שבוע אחרי על הכל, אבל אז פשוט לא הייתי מסוגלת לשמוע ציוץ טוב הגענו לבית חולים למיון כי כבר אמרתי-די אני לא יכולה לעמוד בזה יותר ואז התייחסו אלי קצת אחרת וגם אימא שלי ידעה לדרוש צילום הם התווכחו איתה (הרי זה בזבוז משאבים!!!) ובסוף נכנעו ועשו לי צילום עשו לי צילום בטן...................פווווווווווווווווו....איזה שינוי בגישה................ זוהי ההדגמה במילון לשינוי בגישה תיק תק התחילו לטפל בי כמה אנשים, התייחסו אלי פתאום ברצינות, אמרו לי ולאימא שלי- יש לה כמעט חסימת מעיים זה מסוכן! הו הו הו הו ........תודה לכם על שינוי היחס תודה לכם שהואלתם בטובכם לעשות לי צילום מהנקודה הזאת ואילך גם הורים שלי וגם אני למדנו איך להתנהג בבית חולים מה לדרוש, איך להיות תקיפים שם, למי ללכת, מה להגיד ועוד מלא דברים כי יש דרך אחת לקבל את רצונן בבית החולים, ואם אתה לא יודע מה להגיד-חבל לך על הזמן טוב חיברו אותי לאינפוזיה, הכניסו לי זונדה (הדבר ה-כ-י ה-כ-י ה-כ-י כואב שעברתי בחיי, חוץ מכאבי הבטן כמובן) ומרוב הכאב בבטן, שרק רציתי שיגמרו, שום דבר כבר לא היה לי אכפת, שיעשו הכל! הזונדה מוציאה את כל הרעלים בגוף. טוב בסוף היום הכאב נרגע......ואז עשו לי צילומים וקבעו לי כל מיני תורים לבדיקות אחרות. למחרת/אחרי יומיים השתחררתי מבית החולים. הגידול (שאז עדיין לא ידעתי שיש גידול) היה במעי הדק (איפה שהאוכל עובר..) והוא חסם את המעבר, ובגלל זה הכאבים היו בלתי נסבלים, וזה קרה פעם בחצי שנה, כי בכל הפעמים האלו זה קרה כשהייתי אכן בלחץ, ובשעות לחץ מופרשים הורמונים שעוד יותר מצרים את המעבר של האוכל. בקיצור בחודש הזה עברתי כל מיני בדיקות, כאשר הבדיקה הסופית הייתה הלה-פרוסקופיה המשך בהודעה הבאה! לא יכולתי לכתוב פה את כל ההודעה, כי יש מספר מילים מוגבל לכל הודעה.

deep ocean

New member
המשך להודעה!!! :))))))

יום שלישי (לפני שנתיים וקצת) מתעוררת מהניתוח ובכלל לא מבינה מה קורה איתי בסך הכל אמרו לי שאני עוברת משהו שנקרא "לה-פרוסוקופיה", ובכלל לא ציינו את המילה ניתוח. אמרו שרוצים להסתכל לי בבטן דרך משהו כמו מזרק כזה וזהו. מי חשב שינתחו אותי??? בצילום ה-C.T כתבו שיש או גידול או דלקת וההשערות של כולם, גם של הרופאים היו שזה דלקת אז היה ברור שיש לי דלקת וסתם יסתכלו לי בבטן. נכנסתי לחדר קר ומקפיא ביותר בבוקר, כיסו אותי באיזה 3 שמיכות נתתי את היד שלי, המרדים אמר שתוך כמה שניות זה ירדים אותי הספקתי להגיד לו-"אבל שום דבר לא קורה"..ואז נרדמתי :))) התעוררתי בצהרים והרגשתי שהייתי הרבה זמן מורדמת לא ברור איך הרגשתי את זה איך מרגישים שהיית מורדם הרבה זמן? קשה לתאר את זה במילים אבל יודעים פשוט יודעים היה לי כאבי תופת אז מידי פעם התעוררתי ונתנו לי תרופות הרגעה כל 4 שעות ושאלתי שאלות מה היה כי הרגשתי שמשהו היה באותו יום הועברתי למחלקה הכירורגית למיטה ורוב הזמן נחתי/ישנתי/התאוששתי שאלתי את אימא שלי שאלות מה עבר עלי ואימא לי אמרה שעברתי ניתוח בבטן שהוציאו לי את מה שהיה (לא אמרו את המילה גידולים או סרטן, טוב גם אז לא ידעו את טיב הגידולים לגמרי) אני המשכתי לשאול את אימי שלי, והיא עברה חקירה צולבת כי הרגשתי לראשונה שמשהו לא בסדר היא דיברה עם המנתח ואמרה שהיא לא יכולה להמשיך לשקר לי המנתח בא בערב לחדר שלי ואמר לי שהם הוציאו את מה שהיה ושלחו לבדיקה אבל שנשאר גידול אחד בבטן עדין לא ממש קלטתי את משמעות הדבר למחרת כבר באה הפיזיותרפיסטית בבוקר והתחלתי לעשות תרגיל פיזיותרפיה הראשון ניפוח בלונים במטרה לעזור לריאות לחזור לתפקוד תקין עקב ההרדמה הארוכה: הייתי אמורה לנשוף ולהרים שני בלונים שהיו בתוך המתקן למעלה דרך הנשיפה. אני לא הייתי מסוגלת לנשוף בהתחלה יצאה לי נשיפה כזאת חלשה ושום דבר לא זז אחרי עוד כמה ניסיונות הם זזו ממש ממש ממש ממש קצת! צ´יפי, אני הייתי מאד מתוסכלת! אבל מאד! ראיתי שחור-הרגשתי שאני לא אצליח בחיים להרים את הכדורים למעלה שאין לי כוח ואיך אני אעשה את התרגילים האלה!!!!??? איך אני אצליח?? איך??? המתקן עם הבלונים עמד ליד המיטה שלי בדממה עשיתי עוד תרגילים-הזזת ידיים, ורגלים ואפילו הצלחתי להתיישב באיזהו שלב (באותו יום כמובן, אחרי איזה חצי שעה) שלא זוכרת מה הוביל אליו החלטתי-יאללה אני אצליח עם הבלונים המזדיינים האלה, אני אראה להם מה זה!!! למה מה קרה? מה אני לא אצליח לנשוף???? אני אנסה יותר חזק ויותר חזק!!!!! התרכזתי ובמלוא הכוח הצלחתי להזיז אותם ממש קצת, אבל טיפה יותר מהפעם שעברה לא התייאשתי! אחרי עוד כמה פעמים גם הזזתי אותם באותה מידה, ממש קצת החלטתי שאני צריכה קצת לנוח אבל אחרי המנוחה אני יזיז אותם יותר נחתי בטח איזה חצי שעה או משהו וכשקמתי לקחתי את הבלונים ונשפתי במלוא הכוח והזזתי אותם יותר!! כך באותו היום נשפתי עוד ועוד ועוד עד שהצלחתי להרים אותם יותר באותו היום ישבתי, הלכתי והתקלחתי!!!!!!!!!! זה כאבי תופת-כל הבטן עברה ניתוח והגוף עצמו היה בטראומה, נראה לי שהנקודה מובנת שזה הישג שרק קשור בכוח רצון. אני לא כותבת את זה בקטע של להשוויץ! אלא בקטע של להראות כמה הכל קשור לאמונה, למחשבה, לכוח הפנימי, ולרצונות שלנו. אני בחרתי להתאושש מהר ולחזור כבר הביתה! למחרת כבר הרמתי את הבלונים למעלה!!! הפיזוטרפיסטית היתה די בשוק מקצה ההתקדמות שלי בייחוד לנוכח חוסר האמונה שלי בהתחלה היא אמרה שמזמן היא לא ראתה החלמה כל כך מהירה ביום שלישי עברתי את הניתוח וביום ראשון כבר יצאתי הביתה ביום ראשון אני בפנים הרגשתי מוכנה לצאת אבל הרופאים אמור אולי תישארי עוד היום אמרתי להם-NO WAY!!! מה יש לי לחפש פה? אז הם אמרו לי-ואוו, את חסר לך רק איפור, ואת יכולה ללכת עכשיו לרקוד... הם צחקו מההחלטיות שלי ואכן שוחררתי הביתה ורק לציין, שבועיים אחרי הניתוח הייתה לי יום הולדת ואח שלי התחתן יום אחרי!!!!! חגגתי יום הולדת ואפילו קניתי בגדים מיוחדים בשביל זה (יכולתי ללבוש רק שמלות, או מכנסים לא הדוקים, ולקחו אותי לקניות, אפילו שזה היה מאמץ וקשה). הלכתי לחתונה של אח שלי, וגם רקדתי שם (כמה שיכולתי כמובן) בקיצור- IT IS ALL IN THE MIND יש לכולם את הכוח לעשות הכל רק צריך להחליט מה אנחנו רוצים, והשאר תלוי בנו! אני בחרתי להבריא מהניתוח כמה שיותר מהר-והצלחתי!!! בהתחלה עדיין לא עיכלתי מה יש לי אבל לאט לאט הבנתי שיש לי סרטן (הי, לקח לי זמן טוב להגיד את המילה באופן חופשי, וממזמן כבר אין לי בעיה עם זה) ושזה המצב כרגע אז בהתחלה בחודש הראשון די הייתי בדיכאון והסתגרתי נקודת המפנה הייתה בשיר של ארקדי דוכין "יש לי חדר משלי" שבפעם הראשונה בכיתי מאז כל מה שקרה (אני אצרף את המילים בהזדמנות) והחלטתי להבריא ולראות את הטוב שבזה ואכן מאז החיים שלי פשוט כל כך יפים יותר! הסרטן היה נקודת מפנה חיובית מאד בחיי בעזרתו ראיתי דברים אחרת והתחלתי לעבוד על עצמי על דברים שנראו לי בעייתיים בי בייחוד שהבנתי מההתחלה שגוף ונפש זה אותו הדבר ושאני יצרתי לעצמי את הסרטן בגלל כאבים רגשיים וברגע שאני לא אצטרך אותו הוא פשוט ייעלם! למי שרוצה לדעת- בעיקרון סוג הסרטן שיש לי CARCINOID הוא סרטן שגדל לאט מאד מצבי במשך השנתיים האלו הוא יציב-אין שינוי לא לטובה ולא לרע שזה אחלה בניתוח הוציאו לי 2 גידולים מהבן, אך נשאר לי בבטן גידול אחד (הוא יושב על כלי דם ובגלל זה לא יכלו להוציא אותו בניתוח, כי הניתוח מסובך), ובכבד יש 2 גידולים קטנים מאוד. אני מקבלת טיפול ביולוגי- זריקה פעם בחודש, והטיפול אמור לעזור להם לקטון ולהעלם. כמובן שאני מטפלת בעצמי גם במישורים אחרים-הילינג, צ´י קונג ועוד. טוב לי בחיי-באמת שטוב לי! יש אנשים שקשה להם לראות את זה שאני רואה בסרטן כחבר או כידיד, והם חושבים שאני מדחיקה את זה שיש לי סרטן, אבל בסדר, לרוב האנשים קשה לקבל את זה, מה עוד שהחולים עצמם בסרטן רואים את עצמם כ"קורבן" (למה זה קרה לי? וכו´) וקשה להם לראות מישהו ששמח על זה שיש לו סרטן. אני יודעת שהסרטן הוא באחריותי ושאני יצרתי אותו ולפיכך אני לא דואגת, אני יודעת שהוא ילך כשהוא יסיים את תפקידו. הסרטן לא מגביל אותי בשום דבר בחיי, ההפך-הוא רק פתח לי את עיני הייתי עד אז בתרדמת ארוכה, ולא הייתי מודעת להרבה דברים אוהבת את כולכם ובאמת, אתם יכולים לשאול אותי כל דבר שתרצו אין לי בעיה עם שום שאלה, כן, גם אלה שעוסקות במוות למי שחושש לשאול אני חוזרת-אין לי בעיה עם שום שאלה! ההפך-אני אשמח לדבר על זה אני מדברת על הסרטן בחופשיות הן באינטרנט, הן בטלפון, הן במציאות ורק בקשה אחת-בלי רחמים כי אני ממש לא מרחמת על עצמי!!! ההפך-אני שמחה במה שיש לי טוב לי אני מרגישה פיזית מעולה אני חושבת שיש לי חיים נפלאים!!! ושזכיתי בפריבילגיה נהדרת שעזרה לי לראות סוף סוף את העולם ועזרה לי להגיע למודעות שאף פעם לא הייתי בה! אוהבת מיכלי למי שאין לו כח לקרוא את ההודעה בפורמט הזה צירפתי את ההודעה בקובץ WORD ואני רוצה המלצה להודעה נבחרת. טוב? :)))

deep ocean

New member
הנה כל ההודעה בקובץ WORD

נכתב ב- OFFICE XP 2000 אם זה לא יפתח לכם, אז תגידו איזה OFFICE יש לכם ואני אצרף את ההודעה גם בגירסת OFFICE אחרת....

deep ocean

New member
מצאתי פיתרון

העברתי את זה ל-NOTEPAD במקום WORD וזה יפתח את זה בכל מחשב לא משנה איזה OFFICE יש לכם.... :) מיכל

deep ocean

New member
והערה חשובה לפני שאתם קוראים!

אתם יכולים לשאול אותי הכל אני מבקשת שלא תשנו את היחס כלפי בעקבות ההודעה שלי/תרחמו עלי כי באמת שאין על מה!!! מקווה שתקבלו את הסיםור שלי בפרופורציות ושלא תפחדו לשאול אותי דברים אוהבת מיכל

דרדרית

New member
היי דיפ דיפ ../images/Emo23.gif

היי מיכלי קראתי הכל ולדעתי את פשוט נהדרת
כבר הפניתי לפורום אחר חברה שנמצאת בטיפולים לקרוא את דברייך והיא קראה לרחם????? מה פתאום? על מה? על מי??? על לוחמת שניצלה את ההזדמנות של החיים? גם חברה זו אמרה לי בשיחה שהיא יודעת שקיבלה את הסרטן בגלל שהיא הזמינה אותו בצורה כזו או אחרת לחייה וכשמסתכלים על החיים בצורה כזו- אז - אפשר לנצח ה-כ-ל בהמון אהבה מתוך ידיעה ברורה שאת שייכת לזן המנצח דרדרית אגב- יכולת הניסוח שלך מדהימה, דרך הביטוי שלך מעניינת ודעי לך שקיבלת עוד מתנה- את המילים שבעזרתם את פשוט זורמת.. ושוב המון

deep ocean

New member
הי דרדרית :)))

תודה על כל מה שכתבת :) אוהבת את הגישה שלך ושמחה עליה!! :)))) ותודה על המחמאה לגבי יכולת ביטוי כיף לשמוע את זה! שלך עם המון אהבה אני ממהרת לצאת מהבית כרגע אחרת הייתי כותבת קצת יותר... חיבוק! מיכלי

deep ocean

New member
אוהבת אותך!!!!! ותודה

שכחתי לכתוב שאנשים לא חייבים להגיב על ההודעה הארוכה שלי.... ורק חיבוק גם יהיה בסדר! :))))))))) מתוקה אוהבת המון!! חיבור בחזרה!!!!!!! מיכלי

גיל גיל

New member
מיכלי, קיבלת ב"להרגיש"

בנצ´וק, לא ידעתי עד עכשיו שהיא פורסמה גם פה, אז נתתי המלצה כבר...

deep ocean

New member
תודה גיל!

פירסמתי ב- 3 פורומים: להרגיש טוב דרך הלוחמים ומודעות פנימית :) לא משנה גיל הם היו שמים לב שזאת אותה ההודעה תודה לך! מיכל

גיל גיל

New member
מקסימה שכמוך...

סתם לא היה לי נעים מבן, אבל פתרנו את זה בינינו (אני חושב...). בן, נא הגב, פתרנו?

deep ocean

New member
אבל למה שהוא יפגע בכלל

אין סיבה שהוא ייפגע וברור שהוא לא ייפגע/יכעס

מה פתאום פתרנו?!?! נפגעתי קשות!!! ../images/Emo46.gif

איך, איך, איך אתה בכלל מסוגל ל... מה? מה בעצם? על מה בעצם אנחנו מדברים?! האמת, ממש לא ברור לי... ממה לעזאזל הייתי צריך להיפגע?!?! לא, מישהו חייב להגיד לי! שאני לא אפסיד קצת תחושה של היפגעות ורחמים עצמיים!!! פשוט מזמן לא היה לי!!! זה לא פייר!!!!!

~דויד~

New member
מיכלוש

כבר אמרתי לך שאת גדולה מהחיים? לא? אז הנה: מיכלוש, את גדולה מהחיים!!! וחוץ מזה, אולי תבואי איתי לעצרת, אני מפחד לבד...

deep ocean

New member
דויד, תודה!!!!

האמת שרציתי לראות אותך לפני שאתה נוסע לחו"ל..אבל לא יודעת אם שבת בערב. אני אהיה איתך בקשר בסוף שבוע!! :)))) מתי העצרת?-שמונה? שבע? שש?

למעלה