יש לי טיפים (אבל לא לעצלנים..)

יש לי טיפים (אבל לא לעצלנים..)

1.לקנות כמות נכבדה של ראשי שום, לקלף אותם ולכתוש אותם בממחה, ואחר כך לשים במקרר, ואת שאר הכמות להקפיא. 2.לקנות צרור עשבים מהשוק, פטרוזלייה, שמיר, וכד' לשטוף היטב ולייבש, לקצוץ טוב טוב ולהקפיא - מעולה לבישול. 3. להכין ציר מרקעוף, דגים וכד' ולשפוך לשקית ניילון המיועדת להקפאת קוביות קרח, להקפיא, ובכל פעם שצריך טיבול, לשלוף מהמקפיא... גם בריא יותר וגם טעים הרבה הרבה יותר ממרק עוף מוכן עם מונוסיום גלוטומט.......
 

אופה3

New member
סיגל ,

לגבי הראשי שום, אני קונה שום טרי כתוש, זאת אומרת הוא מוקפא, אבל הוא טרי, כל יום מכינים, ומקפיאה לי מעט. לגבי עשבים אני גם עושה את זה.
 

אופה3

New member
עוד כמה טיפים, גם לא לעצלנים

מי שעובד שעות ארוכות כמוני יודע כמה זה חשוב להכין כמות גדולה יותר של רוטב של ספגטי, ולהקפיא חלק, ככה שבפעם הבא, 20 דקות בישול ספגטי, חימום הרוטב ובתאבון. שאני מכינה על האש, אני מכינה קבב בכמות יותר גדולה, ומקפיאה קצת, בפעם הבאה או שמטגנים או שמכינים צי'ק צ'ק על האש, יותר נוח ויותר קל. רטבים מיוחדים שאני מכינה חלק אני שומרת, קצת בהקפאה שישאר להמשך השבוע תמיד טוב לשמור ירקות מוקפאים של סנפרוסט במקפיא, וגם שניצל, ברבע שעה יש ארוחת מוקפצים עם שניצל. שקונים כמות של שניצלים והם עבים, לפרוס אותם,לדפוק אותם,ולהכין חתיכות בכמות הרצויה, נגיד שש שבע חתיכות ככה מוציאים כמה שרוצים, לא צריך להרוס חצי קילו בשביל זה, וגם זה כבר מוכן, רק לשים ביצה ופירורים. אני מטגנת שניצלים, שמה אותם בנייר כסף, נותנת להם להתקרר מעט, ואז מקפיאה, ככה שמחממים במיקרו הם לא נעשים קשים ומגעילים
 

כ ו כ ב 1

New member
בקשר לשניצלים

הטיפ הוא , אני מתבלת אותם ומקפיאה (לא מטגנת)...וכשרוצים לאכול מוצאים כמה חתיכות מטגנים...כך השניצל מקבל את כל התיבול...טעים מאוד....
 
מתכון מעולה לשניצלים:

על כל ק"ג שניצלים שמים 2 בייצים, חרדל והמון שום כתוש ומשרים זאת לימימה. מטגנים כרגיל עם פירורי לחם והטעם יוצא מעולה.
 

ענתש

New member
אני עושה אותו דבר רק מטביעה

גם בנדיבות בברנדי ומשאירה ליממה. השניצלים שיכורים והזוללים שיכורים... מאושר.
 

psa

New member
סיגל ,את מכירה את אמא שלי ???../images/Emo6.gif

ממש אותם הדברים. תודה לך.
 

psa

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif רוצה לספר לך ,שהיא

מבחינת מטבח יכולה לתת טיפים שעשרה עמודים לא יספיקו ,אבל בענייני הקפאה אין דבר שלא מקפיאה ,הכל. למשל אני למדתי להכין אורז ,לחלק למנות ולהקפיא. בעת הצורך ,מוציאים מנה ,מפשירים ,מחממים על אש קטנה או מיקרוגל עם רוטב. משהו משהו....
 

psa

New member
האורז טיפ שלה.

שניצלים ,עוף הכל אפשר להקפיא. תמיד רצוי לחלק למנות לפי מספר האנשים שסועדים בבית. מפשירים ובאש קטנה מחממים ,מוסיפים רוטב ואחלה של ארוחה תמיד מוכן ,טעים והעיקר טרי.כן זה שומר על טריות. להקפיא פירות יבשים ותמיד יש בעת הצורך. טיפ משלי -למניעת ברחשים למיניהן : להחזיק במקרר קמח ,סולת ,אבקת אפיה אבקת סוכר,סוכר ונילין...בתוך קופסא ,תמיד יש ,תמיד טרי....
 

ברניס

New member
קמח במקרר ברררררר

עדיף לקנות את הקופסאות היקרות אמנם אך האטומות לאויר נוזלים לחות וכמובן בעלי חיים של החברה הידועה ולא לחסום את המקרר באבקות וכד'
 
אני מאוד עצלנית

ואין לי כח לדברים האלו!!!!!! אני קוראת לזה שטויות......אז במה השטויות האלו יעזרו לי בחיים? דרך, אגב שמתם לב שאני חדשה פה? זאת ההודעה הראשונה שלי בקהילה הזאת...........
 
אולי אילו היית פחות עצלנית ופחות

ביקורתית, היית מבינה את התועלת ..... וחבל שכך את פותחת את הודעתך הראשונה, כי הפוסל במומו פוסל.
 

haimw32

New member
לדעתי הרעיונות גדולים../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

 

מחשבות

New member
נחמד, אבל שום כתוש מאבד הרבה

מסגולותיו הרפואיות אם אינו נאכל טרי.
 

אופה3

New member
עוד טיפים למקרר ולמקפיא פיצוחים

אני שומרת במקפיא, אף פעם זה לא מתקלקל, והטעם נהדר, יכול להשאר אפילו חודש, ככה תמיד יש לי במקפיא פיצוחים לאורחים בלתי צפויים תבלינים אני גם שומרת במקרר בתוך קופסאות קמח, סולת, סוכר, קפה ומלח, אני שמה במקפיא, ככה לא מגיעים חברה לא רצויים, והם לא נהפכים לקפואים, תמיד אפשר להשתמש בהם לגבי הקפה זה שומר על הטעם לאורך זמן
 
נכון, אבל במקום לכתוש כל פעם בזמן

הבישול , שבין כה וכה השום מאבד מערכיו, יש כמות נכבדה במקרר ולא צריך לעמוד ולכתוש. מה גם שכל הכוונה היא לקצר תהליכים במטבח לאנשים שאוהבים לבשל...
 

מחשבות

New member
זו באמת בעיה לכתוש שום בשביל

בישול? אולי גם את הבישול להכין מראש ולשים במקפיא? מי שפוחד משום כתוש, שלא ייכנס למטבח.
 
למעלה