יש לי יום יום חג
חג פורים

libiבבית

New member
אפשר להוסיף שאלות למתקדמים?

1. מה היה מוצאו של המן הרשע?
2. האם להמן הרשע היתה גם בת ?
3. איפה במגילה מזכירים את שמו המפורש של אלוהים ?

בין הפותרים יוגרל לייק תוצרת פייסבוק.

בשמחה

מנסה מבלי לבדוק בגוגל

1. הוא נולד בפרס לדעתי, אז פרסי?
&nbsp
2. למיטב ידיעתי, לא.
&nbsp
3. אני זוכרת מלימודי התנ"ך ששמו המפורש של אלוהים לא הוזכר במגילה, אבל יכול להיות שזכרוני מטעני.

libiבבית

New member
והתשובות ....

1. המן האגגי היה צאצא של אגג מלך עמלק . בספר שמואל? מצווה ה' את שאול להשמיד את עמלק . שאול מרחם על אגג ומתעכב בביצוע ההוראה . באותו לילה אגג מוצא אישה וכך ממשיך זרע עמלק. המיוחד בעמלקים הוא , שיש להם מטרה להשמיד את היהודים גם במחיר חייהם שלהם . התנהגות לא הגיונית במיוחד . המן הוא בן עמלק.
2. המדרש מספר שלהמן היתה בת . כשהיא ראתה את המן מוביל את מרדכי על הסוס , היא התבלבלה והתאבדה.
3. אכן -שמו של אלוהים לא מוזכר במגילה אפילו פעם אחת, אך יש אומרים , שכאשר מצויין במגילה התואר "המלך" בלי התוספת "אחשוורוש" , הכוונה היא למלכו של עולם .

קבלי לייק , ופורים שמח

נהוג לשלוח לפחות 2 משלוחי מנות

בשם ערך החברות.
אני חושבת שיש גם קשר למתן לעניים, אולי לסעודת פורים או חגיגת החג. זכור לי משהו כזה...

libiבבית

New member
מתנצלת , אם אני קצת נדחפת..אפשר ?

ובכן -סיפור המגילה מתאר מצב של פרוד בעם ישראל . גם המן מספר למלך אחשוורוש , "ישנו עם אחד מפוזר בין העמים" , בדגש על מפוזר . באותם ימים לא היתה אחדות.
משלוח מנות זו מצווה שמחברת בין אנשים . מצווה מן המובחר להביא משלוח מנות למישהו שיש איתו איזה סכסוך ובהזדמנות זו להשלים עם אותו מישהו . אבל גם סתם משלוח מנות למשפחה וחברים יוצרת אינטראקציות.
מנסיון אישי , כשאתה מביא למישהו משלוח מנות , אתה דופק לו בדלת, אומר שלום , מתיישב לכמה רגעים לשיחה -אי אפשר לברוח מזה , אתה נאלץ להתחבר -לאחר , שהוא ממש לא אתה. אצלנו בבית מביאים ממתקים (לרוב תוצרת הסופר) , אבל דתיים מביאים אוכל ממשי , אז כשאתה אוכל אוכל של מישהו אחר -אתה גם מתחבר אליו ברמה מאד אינטימית.

דיון

&nbsp
האם אתם מכינים משלוחי מנות עם הילדים
למי אתם מביאים

&nbsp
האם אתם ו/או הילדים מתחפשים לכבוד חג פורים
אילו תחפושות היו לכם בעבר עבורכם ועבור הילדים

&nbsp
מהו המתכון שלכם לאוזני המן הכי שוות

&nbsp
&nbsp
מוזמנים להוסיף רעיונות ליצירה ופעילויות לכבוד החג

&nbsp
&nbsp

אין אצלנו קהילה יהודית ואני לא מכירה פה עוד יהודים,

הבית שלנו לא מתאים לאירוח של הרבה אנשים וגם אנחנו לא מתאימים לזה
אז דווקא פורים, אחד החגים הכי הכי בישראל, עובר לו די ככה סתם. יש לנו בתיבת החגים מסכות, רעשנים וכל מיני לפורים, אבל זהו.

משום מה אני לא מכינה משלוחי מנות לחברים, נראה לי קצת הזוי לתת למישהו משהוא שהוא לא מבין מה אני רוצה מחייו, כי משלוח מנות זה חלק מהחג שלנו.

אנחנו לא מתחפשים כמובן, אולי אני ובוני לארוחת ערב ביום החג.

המתכון שלי לאוזני המן:

כמות של 40-50 אוזניים

חומרים:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפיה
110 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 עד 1/3 כוס חלב

הכנה:
- מערבבים חמאה עם קמח, אבקת אפיה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
- מוסיפים רבע כוס חלב, ואם צריך, מוסיפים עוד. לעבד את הבצק כמה שפחות.
- עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה/שעתיים.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3 מ"מ וקורצים עיגולים. אני אוהבת אוזניים קטנות.
- מניחים כפית של מילוי במרכז וסוגרים לאוזן המן.
- אופים בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות כ-18-20 דקות.

מילוי נוטלה:
מערבבת פירורי עוגיות,עם נוטלה שרוככה במידה שאפשר לעבוד איתה. אפשר גם פירורי עוגת שוקולד ו/או אגוזים.

מילוי אגוזים:
1 כוס חלב
3/4 כפית קינמון
25 גרם חמאה
125 גרם סוכר
270 גרם אגוזים טחונים/שבורים, איזה שאתם אוהבים
1/3 כוס פרורי עוגיות

הכנה:
- להרתיח את החלב, קינמון, חמאה וסוכר.
- מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומוסיפים את האגוזים.
- מבשלים כרבע שעה עד שמסמיך.
- מורידים מהאש ומוסיפים את פירורי העוגיות ומקררים.
יוצאת כמות גדולה מאוד ואני תמיד מקפיאה שיהיה לי מוכן למילוי של בצק שמרים או עוגיות מגולגלות.

יאמי!!!

shuttles3

New member
אצלנו...

אצלנו פורים עדיין לא בחבילת חגים. אולי כשהילדון יגדל, ואמא שלו תלמד מה זה חג פורים, נתחיל לעשות משהו.
בשנים שאני אורזת אומץ, אני מכינה אזני המן לפי מתכון של בלוג "בצק אלים". לא משנה לפי איזה מתכון הכנתי בעבר, מעט מהאזניים לא נפתחו, כך שבסופו של דבר הרמתי ידיים. השנה קניתי מלית פרג (טעימה מידי), כך שיתכן ותהיה רולדה.
&nbsp
לכן המתכון המנצח שלי לאזני המן הוא: הולכים לחנות X...

alphadelta

New member
ומוסיפה שאלה ( מקווה שזה בסדר)

מה קורה בסוף המגילה ולמה לא מספרים את זה לילדים ...

shuttles3

New member
בסוף המגילה...

כולם אוכלים אזני המן!
&nbsp
לא מספרים לילדים כדי למנוע עששת.

een ogenblik

New member
רק בסוף?

מגילת אסתר מאפשרת לנו פיתוח דיונים על הבדל בין הענשה לנקמה, על זכויות אדם, על מעמד האישה, על "אבות אכלו בוסר, שיני בנים תקהנה". רוב הנושאים האלו לא מספורים לילדים.

למעלה