יש לי יומולדת (ארוך)

yaelhul

New member
יש לי יומולדת (ארוך)

שלום חברות וחברים שלי (כך מתחיל איזה ספר ילדים לא?) Take 1 - אושר גדול אני חוגגת היום 34 שנים, זו הפעם הראשונה כמשפחה ולא כזוג. ישבתי השבוע בשעת לילה מאוחרת בסלון. המטפלת כבר הלכה הביתה. האיש שלי עוד לא הגיע מהעבודה. פשוש אחד ישן על הספה לידי והשני ישן על הכתף שלי ועשה מתוך שינה קולות של מלאכים. אני הסתכלתי פעם על זה ופעם על זה, ליטפתי לחי, נישקתי ריסים והדמעות -הן החלו זולגות מעצמן. הרגשתי כל כך עשירה ומאושרת ואסירת תודה על המתנה המדהימה הזאת שקיבלנו אחרי כל הקשיים. לא הייתי זקוקה לשום דבר נוסף כיוון שהלב היה פשוט מלא על גדותיו, העייפות התפוגגה, ובמקומה היה רק אור גדול. Take 2 - קשה ועצוב אני חוגגת היום 34 שנים. כבר יומיים שדכאון קטן מאיים להשתלט עלי: האיש שלי עסוק מעל לראש אתמול והיום - ויחזור רק בלילה, ולא נוכל לצאת כיוון שאין עם מי להשאיר את הילדים. צרות של עשירים נכון? אבל זה לא רק זה... מאז הלידה ובמיוחד מאז שחזרתי הביתה אני סגורה איתם בין קירות הבית ורואה רק את מי שבא לבקר אותי - חברה אחת וההורים שלנו כשבאו לעזור. כל היום אני בבגדי לכלוכית,מחזיקה על הידיים, מחליפה חיתולים, מרדימה וכך גם בלילה - האיש לא יכול לעזור הרבה כיוון שאני מניקה. אני מותשת מותשת מותשת ומרגישה אמא איומה כיוון שבמהלך היום אני מתפללת כבר שהשניים ילכו לישון כדי שיהיו לי כמה דקות לאכול/לבשל/להתקשר לחברה בארץ... בעיר בה אנחנו גרים אין מדרכות, אין קניונים ואין פארקים כך שממש ממש אין לאן לצאת עם השניים להתאוורר קצת (לעבור את כל הפרוצדורה של לצאת איתם רק ע"מ להסתובב בסופר או בין חנויות שאל רובן העגלה לא נכנסת - ממש לא בא בחשבון). והכי גרוע - המטפלת המדהימה של הילדים נסעה לגרמניה לטפל באחותה החולה. לא ידוע האם תשוב כיוון שיתכן ותמצא שם עבודה מכניסה יותר. בינתיים יש אצלנו מצעד של פיליפיניות, ואני כבר עייפה מלהסביר את כל התורה שוב ושוב לעוד בחורה ולעוד בחורה ובמתח מתמיד ברמה של "מי יהיה איתי מחר מהבוקר עד הלילה?". לסיכום-עייפות קשה, בידוד חברתי, מתח, צרחות של הקטנים ברקע, פחות מדי אוכל ושתיה והרי לכם מתכון לקטסטרופה. סיכום- קמתי בבוקר הרוגה אחרי שיובלי התעורר כל 15 דקות על השעון כל הלילה וצווח במיטה עד שלקחנו אותו אלינו. התלבשתי והתאפרתי במקום המראה הסמרטוטי של כל יום, התקשרתי לרופא ממחלקת ההריון בסיכון גבוה בבלינסון שליווה אותי טלפון עוד מכאן משמירת ההריון ויעץ להגיע ארצה בדחיפות ואמרתי לו שזה יום הולדתי, שאני מחזיקה את תאומי ושרציתי לומר לו תודה. אח"כ הגיע האיש שלי עם זר מדהים, עוגה וכרטיס ברכה "לאמא" משני הקטנים, וממנו ומהכלבון. ואני? אני נמסתי. אז לא יוצאים הערב, והיום יראה כמו כל יום אחר בזמן האחרון, אבל אם להשוות לשנים קודמות - לא הייתי רוצה להיות בשום מצב אחר. צל"ש למי שהגיע עד לפה. נשיקות לכולכם. יעל

מזל טוב יעלי !!!

מתי מגיע לי הצל"ש שהבטחת ? איזה כייף זה היומולדת ראשון כאמא !! וכמו שאמרת, אמנם לא חגיגי חיצונית כמו הקודמים אבל הכי חגיגי שיש פנימית בלב מאחל לך שהשנה הקרובה תהיה מאושרת לא פחות מהאחרונה ושתרווי נחת מהאוצרות הקטנים שלך להוסיף אותך לרשימת ימי ההולדת שלמעלה ?
ליאור

yaelhul

New member
בטח להוסיף: אותי ב-18.9.68 ואת

יובל ועומר ב-29.5.02 ותודה! יעל

יעל, קודם כל המון מזל טוב!../images/Emo77.gif../images/Emo77.gif

וחוצמזה לגבי העייפות, השחיקה הגדולה, והתשישות - זה קרה גם לי. זה מצחיק אבל היום, כשאני עובדת, יש לי הרבה יותר סבלנות וכוח להיות איתם מאשר בתקופה שנשארתי בבית כל היום. אז רק רציתי שהם ישנו ושיהיה לי קצת זמן לעצמי. ככה גם יותר נחמד לי לבלות איתם. בתקופה (חודש שנראה כנצח) שלא היתה לי מטפלת טיפסתי על הקירות. בעלי היה אומר שהימים היחידים שבהם חייכתי אליו כשחזר מהעבודה היו הימים בהם הלכתי (לבד, בחורף עם שני תינוקות!!) לקורס עיסוי שנרשמתי אליו כשחשבתי שתהיה לי מטפלת בזמן ההוא. כל יום רביעי הוא היה צריך לשכנע אותי ללכת. אבל זה היה שווה את זה (לא בגלל מה שלמדנו אלא בשל המפגש עם בחורות נחמדות בגילי (בינהן אסנת של שלומי ונוב). זה ממש החזיק אותי שפויה. אחרי שהמטפלת התחילה לעבוד אצלנו הייתי יוצאת בבקרים לשעה-שעתיים החוצה לסידורים (והאמת בשביל קצת להתאוור). עוד דבר חשוב זה שהתחלתי בגיל חודשיים לסדר להם את הלילה שיתחיל בשעה 8:30 בערב. כך נשאר לי קצת זמן לעצמי (גם אם אני לא עושה שומדבר יצרני ורק מסתכלת טלביזיה או גולשת במחשב או אפילו שותה כוס תה מההתחלה עד הסוף). הזמן הזה ממש חשוב לי גם היום (והיום מהסיבה שאנחנו חצי שעה אחר כך פשוט נרדמים...). כמה שזה נראה לך מצחיק להתארגן כל כך הרבה בשביל ללכת לסופר הייתי עושה את זה. זה מכניס קצת עניין בחיים. די חשוב שתמצאי מישהי עם ילד בגיל דומה. את לא יוצאת איתם לטייל? הילדים שלי מאד אוהבים את זה. גם אם זה סתם ללכת למרכז המועצה להכנס לדואר או להוציא כסף. אני מקווה שקצת עזרתי. ושיהיה יומולדת שמח.

יעלי, ../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif../images/Emo141.gif|

המון המון מזל טוב, אני מרגישה קרובה אליך, למרות המרחק ולמרות שעדיין לא נפגשנו (וגם כי אני גדולה ממך בשנה פחות שבועיים...) ואחרי ההודעה שלך עוד יותר חבל לי שאת לא גרה בארץ והיית נפגשת איתנו והיינו חוגגים לך את יומההולדת במפגש, אז בינתיים נחגוג לך מרחוק בתקווה שתבואו לבקר בקרוב. מה שאת מרגישה זה הגיוני בהחלט: האושר מן הילדים הוא ברור ומובן אבל גם הקושי של הבדידות (שיש לכל אם, אבל אצלך זה מועצם בגלל שאת בחו"ל) והקושי של ההישארות בבית הם מובנים ולגיטימים והכי הכי חשוב זו בעצם השורה התחתונה שלך שאיתה אני הכי מזדהה - שעם כל הקשיים, לא היית רוצה להיות במקום אחר!!!! (ראית, הגעתי עד הסוף, הא? מגיע לי צל"ש???). אז שוב המון מזל טוב, בהצלחה עם המטפלת ושיהיה יומולדת שמח למרות שהוא יראה כמו כל יום אחר.....

../images/Emo39.gif מזל טוב!!

קודם כל - יום הולדת שמח. שתהיה לך שנה נהדרת עם שני המלאכים הקטנים. אני מניחה שעם שניים זה קשה לפחות פי 4 מאשר עם אחד, ובנוסף לזה להיות רחוקה מכל מקום ומהמשפחה... לא פלא שהדכאון הקטן מנסה להשתלט. אז מה אאחל לך? שהמטפלת תחזור מגרמניה, שהקטנים יגדלו ויהיה יותר קל להסתובב איתם ויותר ממה ליהנות.

היי יעל ../images/Emo39.gif

שלום חברה, מאוד מזדהה עם מה שכתבת. הכל מוכר, העייפות, הבדידות החיים הקודמים שחסרים (למרות שלא היינו חוזרים אחורה). אני חושבת שהחיים המודרנים לא עושים חסד עם האמהות, פעם יולדת טריה היתה מוקפת בנשות המשפחה וקיבלה תמיכה נפשית ופיסית כך שהכל היה קל יותר. כשזיו נולד (8/1)נשארתי אתו לבד בבית בשיא החורף ללא עזרה כלשהי והייתי מאוד בודדה ועייפה. אמא שלי הגיעה אלי לשבוע- לאחר שיחת טלפון שבה לא יכולתי לדבר רק לבכות- וזו זכורה לי כתקופה הכי נעימה לאחר הלידה, התחלקנו בטיפול בתינוק והיה לי עם מי לדבר! כל הנאמר לא סותר את האהבה והנחת מהצאצאים ולכן חשוב לדבר על זה ולא להסתיר שמא יחשבו שאנחנו אמהות רעות, אנחנו לא! ממליצה לך בחום לעשות מאמץ ולצאת עם האפרוחים אחת ליומיים לפחות לטיול כלשהו בפארק או בקניון, תגלי שזה מוסיף הרבה טעם ליומיום והקטנטנים ממש מלאכים קטנים כשמטיילים אתם....

מזל טוב, יעלוש!!../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif

אני בטוחה שזה יומולדת מיוחד ונהדר למרות הקשיים שנפלו עליך. ליומולדת כזה חיכית הרבה זמן ועכשיו המצב רק ילך וישתפר אז אין מה לדאוג. אני מאחלת לך עוד המון ימי הולדת עם שלושת המקסימים של חייך (והכלב). שהקשיים יעלמו במהירות ותשארו עם המון אושר.
חנה

חן123

New member
קודם כל מזל טוב

הזדהתי עם כל האמור. עכשיו אור אצל אמא שלי, כל היום תיכננתי איך אני אנוח בבית בשקט ועכשיו הלב שלי נקרא מגעגועים לא עובר יום שאני לא חושבת אם אני אמא רעה כשאני רוצה שהוא ישן יותר, ויש לי ילד אחד! להיות עם ילד בבית זה נורא קשה. עצות: א. לצאת כמה שיותר ב. להפגש, לא יודעת אם קשרת לך שם קשרים חברתיים, אבל אם כן להפגש עם אנשים, תמיד עוזר. טוב, לבוא לארץ, לא חוכמה... מאחלת לך שתמצאי מהר מטפלת טובה, ושתוכלי קצת ל-נ-ו-ח חן

../images/Emo49.gif../images/Emo49.gif לך אמא יקרה ../images/Emo25.gif

כ"כ מבינה ומזדהה עם כל מילה שכתבת. ואכן-למרות הקושיי, לא היינו רוצות שיהיה אחרת. אז שיהיה לך יום-הולדת שמח, בתקווה לימים פעילים יותר.

ריטה1

New member
לא יפה ככה לגרום לי לבכות

ביום ההולדת שלך.
זה הכי קרוב לזר שמצאתי,מכירה את ההרגשה של שנה ראשונה כאמא, אני חגגתי גם בתחילת ספטמבר (גם מזל בתולה מטורפת, וגם האפרוחים שלנו די קרובים בתאריך), מכירה את ההרגשה של קשה להיות סגורה בין ארבע קירות, בייחוד למישהי שהייתה רגילה לבלות, לצאת ולעשות חיים. אנחנו יצאנו ביום ההולדת שלנו (שחל בהפרש של שבוע) בתורנויות, אני יצאתי עם חברות והוא עם חברים, רק כדי להתאורר קצת לבד.גם לנו למרות שאנחנו חיים בארץ אין עם מי להשאיר את הקטנה. חוץ מזה אנחנו יוצאים איתה הרבה ביחד, ונהנים אפילו יותר, כדי שתנסו, חשוב נורא קצת לצאת מהבית בישביל הנפש. וחוץ מזה שיהיה לך יום הולדת נפלא, השנה קיבלת את המתנה הבפלאה ביותר שיש עלי אדמות

רוני@30

New member
הכי חשוב: מזל טוב!

(השד מהמחשב בלע לי את ההודעה הקודמת, אז סליחה מראש אם זה יוצא כפול). יעל - גרמת לי לבכות מול המחשב - שליש מתוך אמפטיה, שליש מתוך הזדהות עמוקה ומוחלטת, ושליש בגלל ההבנה שאני בכל זאת עוברת את הגירסה למתחילים (רק אחד, בעל פנוי יחסית ובמגרש ביתי). אז ממני, הטוענת לכתר אשת הג´יפה הבינלאומית לשנה זו, ברכות מעומק הלב - לזמנים של זוגיות טהורה
לתחושה של נשיו בריאה
ולחיים של אמהות רגועה
(ובנימה מעשית יותר: שהמטפלת תחזור מהר
). נשיקות, רוני

ligo

New member
חולית יקרה

טייק 1: אני בדיוק אוכלת מול המחשב ופתאום דמעות חונקות את גרוני. לא תקין ככה לגרום לאנשים לבכות... רגעים של אושר טייק 2: מוכר מוכר מוכר! וכמה שלי היה קשה בהתחלה, לך קשה פי 2. ואני כל הזמן אומרת שלצאת מהבית עם מאי (ואנחנו עושים את זה הרבה) זה מבצע לוגיסטי, אז לצאת עם תאומים זה ממש אתגר. אבל הכול עניין של זמן. בטח תוך חודש תהיי מקצוענית אז שיהיה לך יום-הולדת מוצלח עם שני המלאכים שלך, עם הכלב (מה שלומו?) והבעל. אולי בעלך יכול לקחת חופש קטן ואז תתאווררו קצת? מקווה שבקרוב יסתיים "מסדר הפיליפיניות" ושהימים (והלילות) יתחילו להראות קלים יותר

מזל טוב , נשמתי !!!!!!!! ../images/Emo25.gif

אושר צרוף ולצדו עצבוב (עצב קטן , טייני כזה...) שוכנים זה לצד זה במילים שכתבת ולא נותר לי אלא להכתירך סופית (את הכתר והסיאט איביזה תקבלי בארץ - וגם אז אחרי שיצא לך המיץ - בדיוק כמו מלכות יופי לעת מצוא
...) כאשת הברזל , הלא היא יעלי תאצ´ר. אכן , אין אושר גדול בתבל מילדיך שלך עצמך ובשרך , אבל הסיטואציה שאת מתארת (ימים חדגוניים בלי לצאת , בלי להתאוורר , עם מטפלות מתחלפות ובלי יותר מדי אנשים קרובים) נשמעת לי כמו מתכון בטוח ליאוש מסויים (ואני משוכנעת שאם הייתי במקומך הייתי נשברת. לכן אני מעזה לכנותך "אשת הברזל" , ולא כי את בלתי שבירה - אלא משום שרוב בגרותך וחוסנך מאפשרים לך להתמודד בצורה כה מרשימה עם סיטואציה כ"כ לא קלה שכזו...). מקווה שמהר מאוד דברים ישתפרו ותזכי גם לראות קצת יותר את העולם שמחוץ ל-4 הקירות. אין לך מושג עד כמה אני מעריכה אותך. ושוב - מזל טוב , מחברה בארץ שמחבקת אותך חיבוק מוחץ
. ענת.

אני מזדהה כמובן

המון קורה לי שאני יושבת עם יובלי ועומר ומסתכלת על אחד ואז על השני ולא מבינה מאיפה הגיע אלי כל האושר הזה. אני בוכה משירים טפשיים ברדיו ומסרטי משפחה. ומהצד השני, תמיד יש את הקשיים היומיומיים בטיפול בהם. אני לא יכולה אפילו להתחיל לתאר לי את מצבך. אני גרה ליד הרבה מדרכות (ואפילו איזה גן ציבורי אחד או שניים), קרוב להורים שלי ולהורים שלו ונהנית מתמיכה אדירה. ועדיין הרבה פעמים קשה לי. וכשאני חוזרת לפעמים מותשת מהעבודה והמטפלת הולכת הביתה ואני רק רוצה 5 דקות שקטות לבד עם הקפה שלי (הקפה מחזיר לי את החיים והאנרגיות לגוף) ומסביבי שני זאטוטים ששניהם רוצים על הידיים בדיוק באותו זמן, ועור מושך ליובל בשיער אחרי שאמרתי לו לא בפעם ה-462, ויובל לוקח לעומר את הצעצוע, ו... ו... אז מותר להתפרק קצת ומותר לרצות שהם ילכו לישון וגם לך מגיעות כמה דקות של שקט במשך היום. הכל בסדר. וכמובן, המון המון מזל טוב
ליום ההולדת הראשון כמשפחה. אין כמוהו! נ.ב. סדר היום של יובל ועומר שלך זהה? אצלי (למזלי) הם הולכים במשך היום לישון כמעט ביחד, וזה בד"כ משאיר כמה דקות פנויות.

יעל. קודם כל מזל טוב.

ורק שתדעי לך שזה לא יפה ככה לגרום לאנשים לדמעות על הבוקר. שיום ההולדת הזה יהיה מיוחד ומקסים בחיק משפחתך החדשה. מאחלת הרבה אושר ובריאות ובעיקר שתמצאי כבר מטפלת.

נירית1

New member
../images/Emo49.gif ליום ההולדת אמא!!

והסכום אומר את הכל וזה בעצם הדברים הקטנים שעושים את החיים לכלכך יפים, אז
להרבה ימי הולדת מאושרים

למעלה