יש לי ילד בן 13 שמתביש בי

mila33

New member
יש לי ילד בן 13 שמתביש בי

שלום לכולם אני חדשה כאן רציתי לספר שאני אמא לסבית לילד בן 13 והוא מאוד מאוד מסתיר את העובדה שאני לסבית אני חיה עם בת הזוג שלי כבר 3 שנים יחד ולמרות שהוא מאוד אוהב אותה הוא מוכן להיות איתנו יחד רק בבית ואינו מזמין חברים הביתה וכמובן בכל פעם שאנחנו הולכות למצעד גאווה הוא מתחנן שלא נצא עם הדגל מהבית נורא קשה לו ונורא קשה לנו..... אין לי מושג איך מקדמים את המצב... אולי למישהי/ מישהו יש עיצה ?

../images/Emo42.gif

יש לי הרושם שיש דברים ששיכים לגיל,אני יכולה רק לנסות ולהגיד שגם אצלינו זה ככה...אבל יכולה להמשיך ולומר שבגיל 16 זה עובר להם לגמרי... וזה וגם זה מניסיון ... ובינתיים קחי:
וברוכה הבאה

נסיון לעיצה:

קודם כל, ככה ישר מהלב - אני הייתי מוותרת למענו על הדגל ועל מצעד הגאווה לכמה שנים. חוצמזה, הייתי מתחילה מלהכיר לו עוד ילדים בגילו עם אמהות לסביות. ניסית? אם הוא יתחבר עם אחד או שניים - יהיה לו יותר קל. בגילו זה בהחלט קשה להתמודד עם המציאות, בפרט אם היא לא ככה מראשית הדרך. הייתי מנסה להזמין הביתה זוג או שניים של לסביות עם ילדים בגילו, או ליצור מפגש מחוץ לבית. ושאלה: יש לו אב? וכמובן - ברוכה הבאה אלינו

mila33

New member
תודה על העיצה, אבל...

לא אנחנו ממש לא תולות דיגלי גאווה למרות שהינו שמחות לעשות את זה הם יפים מאוד בנוסף על הסמל שבעניין ולמצעד הגאוה אנחנו הולכות שתינו.. בלעדיו ואין גם לחץ להוציא אותו מהארון ולספר לחברים שלו ולמורים שלו וכו... כך שמאוד מנסות להבין את הקושי שלו. אבל בכל זאת הינו רוצות לעבור איתו צעד אחד קדימה ... לא ברור איך?

אז...

אני שוב אתחיל בשאלות:
האם יש לו אב?
האם יש לו חברים/מכרים שהם ילדים להורים מסוגי משפחות שונים?
האם אתן מדברות איתו בנושא? שאלתן למה זה קשה לו?

אבא גאה

New member
אני מסכים עם ערבה

(טוב. זה קל להסכים איתה) נראה לי שהדרך הטובה ביותר היא לחפש ילדים בגילו שנמצאים בדיוק באותו מצב, להפגיש (ככה לארוחת בוקר משפחתית את כולם) ולתת לילדים את המרחב שלהם אולי הם ידברו על המצב אולי רק לראות שהוא לא לבד יעשה לו להרגיש אחרת.

mila33

New member
ושוב בעינין הבן שלי..

אז כן יש לו אבא (הייתי נשואה פעם לשנה) והוא מגיל שנתיים איתי ומכיר אותי כלסבית ואינו זוכר את התקופה שהייתי עם אביו עברו 11 שנה מאז..... ואין לנו חברים או חברות עם ילדים בגילו רוב החברות עדין ללא ילדים ומי שמתכננת רק בהריון וחברים אחרים הם סטריטים - כך שהילדים שהוא מכיר בגילו הם ילדים למשפחה סטריטית. ואנחנו מדברות איתו המון הוא מאוד אוהב את החברה שלי, אבל כפי שהוא אומר לנו הוא מקבל אותנו רק בבית ואינו מוכן להיות יוצא דופן וקשה לו עם העובדה שאין ילדים בכיתה שלו שהם כמוהו. מעבר לכך הוא מסביר יפה מאוד שחברת הילדים בגיל הזה ממש לא פשוטה ודי קשה לה לקבל משהו חריג או יוצא דופן ולכן הוא לא מוכן בשום אופן לצאת מהארון. בכל אופן מאוד קשה ללכת עם סוד כזה לבית הספר, ולשמוע קללות כמו - הומו וכו..... בהפסקות ולדעת שאמא שלך היא חלק מהקללה הזאת. אנחנו מדברות ומחזקות והבאנו סרטים הביתה בנושא וספרים וכתבות וכל מה שקיים בנושא אפילו המלצנו לו להיכנס לאתר באינטרנט ולחפש איתנו ילדים כמוהו, הוא מפחד כרגע הוא חושב שיהיה סוף העולם אם ידעו עליו בבית הספר, פשוט קשה. אני רוצה להוסיף שהמשפחות שלנו מקבלות אותנו לגמרי ואין הסתרה, לפני שבוע חזרנו מטיול משותף עם אחות של חברה שלי בעלה והילדים בחו"ל, לידם וליד המשפחה שלי הוא מרגיש בנוח כי התגובות שלה המשפחות הן טובות. אבל עדין אנחנו מרגישות שזה מאוד קשה להתהלך עם סוד כזה, וכל הזמן לפחד שיגלו אותך.....

אבא גאה

New member
המנטרה שלי היא שהמחויבות שלנו

כהורים היא לנסות ולמצוא את הסביבה הנעימה, מקבלת ואוהבת ביותר שאנו מסוגלים ליצור עבור ילדינו. אני יודע שאני נסחף כאן קצת - אבל שקלתן פעם לעבור דירה? אני כמובן סתם זורק שטויות לאוויר כי בכלל לא ברור לי היכן אתן גרות... נסו אולי ליצור קשרים כאן בפורום הזה ממש יש אמהות לילדים בגילאים שונים, חלקם אפילו די גדולים....נסו ליצור קשרים ואולי אפילו לשקול מעבר לביה"ס שבו הוא לא יהיה היחיד וסתם ככה שוב קצת נסחף אולי - למה הילד מפחד כ"כ? האם יש אלימות בביה"ס שלו? נסו לברר....

אז ככה-(הוריקאןןןןןןןןןןןןןןן!!!!)

אני אשמח להפגש איתך, אם נראה לך שחברה של "גמדים" - תוכל להיות נעימה לו (בני 5.5 , 4.5, 3). רוצה? ואולי תבואו למפגש הפורום?

נישמח...

לארח אתכן איתו ,להיפגש,רו כל מה שיעלה בדעתכן.. לנו ילדה בת 12 עם קשיים דומים,ובת 16 עם קשיים של בנות 16 אבל בחלק הזה של אמא לסבית יש לה הרבה טוב להעביר... וחמודה בת 7 שאוהבת את העום כמו שהוא... ובכלל מיפגש להורים של מיתבגרים יכול להיות טוב לכולם.. אז מינגה היתפקדי נא...ואולי יש עוד כמה שכחתי...אז הרימו תכפפה... להזיק זה בטח לא יזיק...

איך אני אוהבת הודעות כאלה ../images/Emo13.gif

ממש שמחה לשמוע התלהמויות. יש לי תאוריה בעניין: ככל שיותר קולות אויליים כאלה יישמעו כאן, זה משו שאנחנו צריכים להודות עליו. זה כמו חיידק מומת, שתועלתו הגדולה הוא בכך שהוא מחסן אותנו ממחלות אמיתיות. ברוכה הבאה לפורום שלנו, נגיפית-ספגטינה. אשמח אם תחלקי לנו עוד ממשנתך העמוקה מני ים. ערבה - אמא לסבית גאה לשלושה ילדים נפלאים, ואשה גאה לאישתי האהובה.

מעניין מה יש לה לחטט בפורום הזה

ברור מדברי החכמה שלה, שהבן שלה מאוד מאוד גאה בה.

X Talk 1

New member
../images/Emo41.gif אני מוכן להמשיך את ספגטינה...

לדעתי היא צודקת. אם הבן שלכם היה הומו, הוא היה בוחר מתי לצאת מהארון, ובית ספר (מייצג חברה) הוא אחת הסיבות המובילות ליציאה מאוחרת מהארון (כמו שלי). יש לו ת'זכות המלאה לשמור על חזות "נורמלית" בבית ספר שלו מבלי להצהיר על ההורים שלו (זה לא עניינו של אף אחד). תגידו תודה על זה שהוא מכיר בכן ואוהב אתכן. זה לדעתי הכי חשוב
אין שום סיבה שתוציאו אותו בכוח, ועוד בגיל יחסית צעיר, מהארון. קשה לכן להתאפק כמה שנים
זה הרי יגיע בסוף

תראה...

אתה (לפי הכרטיס שלך)בן 18, ועדיין בארון. אני לא יודעת למה אתה בוחר להשאר בארון, אבל זו בחירתך האישית. מה היית מרגיש, לו רצית לצאת מהארון - ואז הוריך (או ילדיך) הו אומרים לך שהם מתביישים בך?

X Talk 1

New member
זה לא המקרה...

אם אני אצא מהארון וההורים שלי יגידו לי שהם מתביישים בי, כבר לא יהיה איכפת לי כי אני אהיה כבר מספיק מבוסס בחיים בשביל להסתדר בלעדיהם (זה גם מסביר לך למה אני בארון). אם הילדים שלי יגידו שהם מתביישים בי, זאת כבר שאלה אחרת. ברור שהייתי נפגע קצת, אבל בתור אדם מבוגר ביחס לילד צעיר, אני חושב שהייתי מגלה הבנה מתוך אמונה שזה רק עניין של זמן (ברוב גדול של המקרים). בכל מקרה זה לא בדיוק המקרה. בעצם אולי כן. את ההסתרה בהחלט אפשר לפרש כבושה, אבל הכי חשוב, כפי שהדגשתי בהודעה הקודמת (וכך אעשה גם כאן) הכי חשוב שהוא אוהב אותן
, וזה רמז גדול שזה רק עניין של כמה שנים לכל היותר, ושום דבר לא יקרה אם זה לא יהיה מחר, ויחכה לסיום הלימודים.

שמנתולה

New member
התאוריה שלך נחמדה

אבל לא פרקטית. ילדים (ובמיוחד מתבגרים) מתביישים בהוריהם בגלל הרבה דברים, לדעתי זה שלב שכולם עוברים בגיל מסוים. להכניס זוג נשים לארון לכמה שנים משום שילדן מתבייש בהן... ואם הוא היה מתבייש בהן משום מוצאן? היית מציע שיסתירו את מוצאן לכמה שנים? אן בגלל צורתן החיצונית? שיסתובבו עם שק על הפנים, או אולי יותר טוב שלא יצאו מהבית כמה שנים, עד שזה יעבור לו? לא יותר טוב לנסות לתת לילד כלים להתמודד במקום להחזיר את הוריו לארון?!

X Talk 1

New member
למה להיסחף ../images/Emo35.gif

לאמהות שלו יש חיים. הוא לא הטיל עליהן עוצר להישאר בבית עם הגאווה. לא רשומים פרטים כאלה בהודעה שלהן. מההודעה עולה התחושה שהן מנהלות חיים מהנים מחוץ לבית, אבל אין לי עוד מה להוסיף ולכתוב עד שהן יפרטו יותר לגבי בעיות ודברים נוספים שכדאי שנדע.

../images/Emo54.gifבאמת?

אם אני אצא מהארון וההורים שלי יגידו לי שהם מתביישים בי, כבר לא יהיה איכפת לי - אתה באמת חושב ככה? יש לך מושג כמה זה צורב ופוגע שההורים ממש לא מקבלים אותך? אני לא בארון, כבר שנתיים בערך(מול ההורים הכוונה) ואת המילים שלהם אני לעולם לא אשכח.הם לא קיבלו את זה אז וגם היום הם לא. תחשוב לרגע עד כמה זה צורב שהבן אדם שאתה הכי אוהב בעולם מתבייש בך ואז תבין למה הן רוצות למצוא למצב פתרון

פרח7

New member
../images/Emo24.gif

אם אתה מוכן, אז יש לי שאלות: איך ספרת להוריך ומתי? במה התבטא חוסר הקבלה שלהם? איך היחסים בינכם היום? יש לך אחים/אחיות/קרובי משפחה אחרים? הם יודעים? הם מקבלים?

למעלה