יש לי כמה שאלות....

gilsr7

New member
יש לי כמה שאלות....

1. איך זה ש- ON THE ROCK מוהל פחות מכמה קוביות קרח? הרי יש יותר... 2. למה טקילה מיישנים כל כך קצת זמן, ביחס לשאר המשקאות שעוברים זיקוק דודי? 3. למה אפרטיפי "מריר" ו"אניס" נחשבים אפרטיף, אם הם מכילים אחוזי אלכוהול גבוהים? 4. כאשר מסננים בירה, במה היא מסוננת? 5. איך זה שמגישים פיג'לינג באולדפאשן ולא בשאט? 6. איך זה שמגישים שרטרז בשאט ולא בסניפטר? 7. סוואר, טוב עם שנאפסים, וויסקי ו-וודקה למיניהם, מדוע לא גם עם שמנת? 8. מדוע לא אוכל לשים פרנג'ליקו עם סוואר? 9. איך זה שיש קוקטייל, שרשום שהקוניאק בו, מהווה את ה"בסיס", אך בפועל הוא מכיל רק 1 OZ לעומת 1.5 OZ של וודקה?

לוקח אוויר ו.... (סיימת קורס ברמנים לאחרונה)

נכון? GO! On the rocks1. זה על קרח. השאלה שלך לא ברורה. כשבמשקה יש קרח הוא נמהל. כמה? תלוי בכמות הקרח. 2.לא יודע. אני חושב שהתשובה היא פשוט ככה. כי זו טקילה וככה מיצרים אותה. 3.ביטר זה לא אפריטיף. לדעתי השיוך של אניסטים למיניהם לאפריטיף הוא תרבותי. מעבר לזה, אניס נמהל במים, מה שהופך אותו ללא מתוק, לא חזק, ודיי מרענן ופותח את התאבון. נסה פעם, זה עובד. 4.לא יודע. אבל אני מאמין שסינון הבירה כשהיא כבר מבושלת ומוכנה הוא סינון "מכני" שמטרתו להוציא מוצקים מהנוזל. בניגוד לסינון דרך פחם וכו שמשביח אותו. 5, וכל שאלות ה"איך זה". אפשר להגיש איך שהלקוח רוצה. או איך שאתה רוצה. אם אני הולך לבר ומבקש שאט שרטרז, אז למה למזוג לי אותו בסניפטר? 7. תכין בייליס סאוור ותשתה לבריאות. זה פשוט לא טעים. 8. אתה יכול. 9. וודקה היא משקה נייטרלי. היא נמצאת בקוקטייל שלך בעיקר בשביל לחזק אותו אלכוהולית. לכן הבסיס הוא קוניאק.

אם אפשר להוסיף...

אז ככה: 1. כשאתה שם כמה קוביות קרח במשקה, הן נמסות מהר, כשהכוס מלאה בקרח הקרחנמס הרבה יותר לאט כי יש מלא קוביות והן שומרות אחת על הקור של השניה. קומפרנדה? 7. יש "קוקטייל" שכזה שנקרא "WOMEN'S REVENGE". הוא מורכב משמנת ומיץ לימון. עכשיו תחשוב על שם הקוקטייל, על איך הוא יראה ותבין לבד מה טעמו של השילוב הזה.... לגבי כל השאר... אני עם לילו

nunimon

New member
אז לי יש כמה תשובות :

1. לא ברורה השאלה. 2. מי אמר? יש טקילות מיושנות הרבה יותר זמן. אם השאלה מתייחסת לזיקוק דודי - זה תורה שלמה. 3. כי אפריטיפי האניס הם תלויי תרבות. יוון, תורכיה, ירדן צרפת ואיטליה סיגלו לעצמם את המשקאות האניסיים כאפרטיפים, ונגד מסורת אי אפשר להעמיד שום חוק. גם הקמפרי וחבריו באותה קטגוריה. 4. מסננים גדולים. בתהליך התסיסה המשקעים צוללים ומתלכדים לחתיכות גדולות יחסית, מה שמקל על הסינון. 5. כי הוא ליקר, ואם לפעמים הוא לא קר - מוסיפים קרח באולדפאשן. לדעתי בכל מקרה זו טעות, וכליקר עליו להמזג נכון בשאט או כוס ליקר .ראיתי כבר דברים קשים יותר. 6. למה ששארטרז יוגש בסניפטר? למה לא בשאט או לואובול? 7. יכול להיות שזה פשוט לא טעים. אני בטוח שיש כאלו ששותים את זה ביחד. ברמת העיקרון - זה פשוט שתי קבוצות שונות - שמנת היא מתקתקה , והסאוור הוא חמוץ. טעמים שונים. זה כמו שלמה לא מערבבים גלידה עם מלח. יכול להיות שיש כאלו שיאהבו, הרוב - כנראה שלא. 8. מי אמר? אם זה טעים, את אפילו יכולה להוסיף שמנת. 9. זו שאלה יפה: עד כמה שאני יודע, ואי אשמח לשמוע אחרת, בסיס בקוקטייל מושפע מהטעם הדומיננטי בו, ולאו דווקא בגלל המשקה המהווה את הכמות הגדולה ביותר. לרוב, המשקה בכמות הכי גדולה, הוא בעל הטעם הדומיננטי, אבל יש קוקטיילים שגם נגיעה נניח משרי הרינג תהיה בסיס דומיננטי. חג שמח, אורי

Enderin

New member
בקשר לשאלת הקרח

לדעתי כוונת המשורר ב On the rock היא לקרח עד הסוף. הסיבה שקרח עד הסוף מוהל פחות מכמה קוביות קרח היא שכאשר יש הרבה קרח, הקרח "מחזיק את עצמו" קר ונמס פחות לעומת קוביה או שתיים של קרח שנמזג מעליהן משקה בטמפרטורת החדר (מה שאומר יחסית חם, לפחות יותר מהקרח) והקרח בפני עצמו לא מחזיק מי יודע מה את הקור ולכן נמס מהר (מהילה). כמובן שזה הכל יחסית לכמה מהר שותים את המשקה כי אם תשב שעתיים עם ויסקי קרח עד הסוף.. יצא לך מיץ ויסקי במוקדם או במאוחר

gilsr7

New member
שוב אני

תודה על התגובות. לשואלים, לא, לא סיימתי קורס לאחרונה, פשוט עשיתי לעצמי רענון ועלו לי שאלות, זה הכל. סוגיות לא פתורות: 1. טקילה, אפילו ברמת אנייחו, רמת הייצור והיישון הגבוהה ביותר, עוברת זיקוק דודי כפול ומיושנת עד 3 שנים. האם היישון, הוא יחסית קצר, מפני שתהליך החיתון הוא קצר, או מסיבה אחרת? זו השאלה.... 2. לא שאלה, סתם אבסורד, אם אניס נמהל בכל מקרה במים, נשמע דפוק להוציא אותו מראש עם אחוזי אלכוהול כה גבוהים (לאפרטיף) 3. לגבי הבירה, לא הבנתם את שאלתי... אחרי ההבשלה, ואחרי התסיסה, ולפני הפיסטור והביקבוק, יש בירות שעוברות סינון, ויש כאלו שלא (בדרך כלל בלגיות מסוג "אייל"). אלו ש"כן" עוברות, איך פיזית הן מסוננות? בפחם, דפי מקרון, מסננת? מה? 4. שאלות ה"איך". פיג'לינג הוא שנאפס קפוא, וככזה צריך להיות מוגש בשאט, מכאן שאלתי, ושרטרז "ירוק", אמור להיות מוגש בסניפטר בגלל חוזקו, ותהליך ייצורו שמזכיר את הקוניאק (שגם כן נשתה בסניפטר), זה למה שאלתי. לשאר השאלות עניתם לי, תודה

Wolfindale

New member
כמה תשובות.

1. אני מניח שתהליך היישון הוא יחסית קצר כי טקילה לא תרוויח מ15 שנה בחבית הרבה יותר ממה שהיא תרוויח ב3 שנים. בכל זאת, אין לי תשובה מדוייקת ואם יהיה לי זמן אני אבדוק את זה. 2. אניס לא נמהל בהכרח במים, אפשר למהול אותו בעוד דברים... 3.בנוגע לבירות: א. בירות לאגר. אלה בירות שעוברות התססה וכו' (תהליך הייצור), לאחר מכן הן מסוננות, מועברות לבקבוקים, מוסיפים עוד CO2 באופן מלאכותי וסוגרים. ב. בירות אייל, לעומת בירות הלאגר, מקבלות בדרך כלל את תוספת הגזים על ידי תסיסה נוספת שמתבצעת בבקבוק. לשם כך מוסיפים עוד לתת או סוכר, ולעיתים עוד שמרים, סוגרים ונותנים לתהליך התסיסה להתרחש, ולכן הבירה אינה מסוננת. ג. בניגוד למשקאות שעוברים זיקוק רציף ומסוננים דרך פחם פעיל, כדי לסנן את המתנול הרעיל שנמצא בהן, עוברות סינון פשוט בהרבה רק כדי להסיר משקעים בלתי רצויים. 4. בשנים האחרונות חלה תפנית רצינית בהתייחסות להגשת משקאות ברחבי העולם. בעבר, להגיש ויסקי או קוניאק קפוא היה דבר מאוד לא מקובל, בעוד שכעת חברות של ויסקי וקוניאק (רמי מרטן, ג'וני וולקר) יצאו עם קמפיינים שבבסיסם הגשת המשקאות שלהם קפואים בשאט. לכן, לא מפתיע שפתאום מגישים גם משקה כפידג'לינג בכוס לואובול, ושרטרז בשאט. כמעט כל משקה בבר ניתן להגיש במספר דרכים.

Wolfindale

New member
בנוגע ליישון טקילה.

לפי גדי אבקסיס, יישון של תזקיקי אגאבה יותר מכ3-4 שנים יוצר טעם מר. ישנם מותגים שמיושנים 6 שנים למשל, אבל יותר מכך קשה למצוא.

or83

New member
בגלל שחם שם

ולא, אני לא חוזר על הסבר "אפקט החממה" מלפני שבוע. זו סיבה רצינית. בגלל החום המשקה מתישן יותר מהר מאשר, לדוגמא, בסקוטלנד שם קר רוב השנה. בגלל זה רום שמיושן 3 שנים נחשב לרום מצוין בעל רבדים רבים ורום שיושן ממש הרבה זמן (לדוגמא זקאפה 23 האהוב כל כך ע"י הרבה אנשים בפורום) נחשב למשקה שיושן ממש ממש ממש הרבה זמן, באופן יחסי למה שהחום עשה לו. רק מלהסתכל על הצבע אפשר להבין. החום גם גורם לטעמים יותר גסים להשתחרר מהאלון כמו גם להתרחבותו מה שמוסיף לאידוי הטבעי ("אנג'לס שר"). הכל עניין של טמפרטורה עוד הסבר שחשבתי עליו עכשיו אבל הוא לא מדעי כמו הקודם הוא שגם ככה לוקח 8-12 שנים עד שצמח האגבה מבשיל, העלויות גבוהות ורוצים לשמר את טעם האגבה, לא טעם של אלון לכן לא רוצים לישן הרבה, גם בגלל העלות העוד יותר גבוהה שזה יוסיף (ראה ערך פטרון בורדוס אנייחו) וגם בגלל שימור טעמים. נשמע הגיוני?

Wolfindale

New member
בקשר להסבר השני

חשבתי עליו גם, ואז בדקתי בספר של גדי. יש גם עניין של עלויות, אבל כאמור נוצר טעם מר אז הסיבה הזאת יותר משפיעה.

gilsr7

New member
פעם אחרונה אני

חבר'ה, תודה רבה, עזרתם לי. עכשיו רק נשאר למצוא עבודה ואוכל לענות על כל שאלה..... שמח שפתחתי דיון כה מעמיק בנושאים אלו. עד השאלות הבאות, אריבדרצ'י

Wolfindale

New member
בנוגע לשמנת וסאוור

יש סיבה שלא מערבבים אותן, ולא בגלל שזה לא טעים. כאשר מערבבים שמנת ומשהו חומצי כמו לימון השמנת מתגבשת והוםכת לגוש (תלוי בכמות הלימון/חומצה אחרת). למען האמת יש מתיחת באר כזאת, כאשר נותנים למישהו לשתות צייסרים של לימון/סאוור ושל בייליס ביחד.

nunimon

New member
../images/Emo45.gif מחזק את נושא הסאוור והשמנת.

מוקדם יותר הערב, אמרתי לעצמי - רגע - למה לא לנסות שמנת סאוור. ניסיתי, ואכן יש התגבשות לא נעימה ובטח שלא אסטית. טעים, אבל לא נראה כלהיט של החורף הקרוב...

nunimon

New member
אתה ניסית?

קח שמנת, קח קצת ויסקי (זה מה שאני ניסיתי) וקח הום מייד סאוור - לימון ומי סוכר - יצא גושי. אולי חד פעמי, אבל בניסוי שלי זה מה שקרה.

למעלה