יש לי מספר הודעות להעביר לכם:

יש לי מספר הודעות להעביר לכם:

1. ביום שני האחרון ביקרתי שוב בהדר יוסף - יענקל´ה זיו העלה את המחיר מ-21 ש"ח ל- 23 ש"ח. החוג אצלו ממשיך להיות ברמה גבוהה מכל הבחינות הן ברמה המקצועית והן ברמת הגיוון שהוא ממשיך להקפיד. צריך להפעיל אצלו את התאים האפורים על מנת לזכור את כל אותם ריקודים שמרקידים אחרים לא מוצאים לנכון להזכיר לנו וכמובן ישנם ריקודים טובים שמשום מה ירדו לטובת ריקודים חדשים שאישית לא בכולם מצאתי עניין השנה. 2. אתמול ביקר מנהל בית דני את גדי ביטון ואמר לי שלום. ביקשתי להחמיא לאותו מנהל צעיר על כי נשאר נאמן למילתו ולא העלה עד היום את המחיר אך לתדהמתי ראיתי את גדי מחייך והבנתי... שאלתי אותו "אז מה אתה כן מתכוון להעלות את המחיר?" והוא ענה "אכן" הוא הסביר שיש לו עלויות בגלל אגודת השומרים השומרים על הרוקדים וכו´ - מיד אמרתי לו שאני כבר לא אבוא פעמיים לבית דני ולמעשה, כבר הורדתי את יום ראשון. גדי שאל אותי היכן אני רוקדת במקום, עניתי שבהדר יוסף - שם המחיר סביר. ואז המשיך לשאול ביום א´? - לא, השבתי ביום ב´. 3. רננה, כמדומני זה שמה, תפגוש את גדי ביטון באוניברסיטה וכפי שאמרתי גדי יעזור לה למצוא קבוצת רוקדים שתרקוד את ריקוד המעגל שהיא מבקשת אשמח אולי לפגוש בה גם כן. אם יש מתנדבים אנא עזרו לה וכתבו אליה. 4. העתון "ביתנועה" יוצא כנראה בקרוב - הוא לא יצא בחגים כיוון שיש לגדי ארועים נוספים להכניס לעיתון - אירועים אלו בגדר הפתעה, מומלץ להשיג את העיתון ולקרוא - יש מה לקרוא. שיהיה לכולכם אחלה ערב נעים. עדה

צליל ב

New member
לעדה

את צודקת, החוג בהדר יוסף הוא אחד החוגים בארץ ברמה ובאיכות מהגבוהים ביותר. המחיר היה 22 שקלים ולא 21 כמו שכתבת ובזמן האחרון הועלה המחיר ל- 23,

לצליל, תלוי באיזה יום את הולכת לחוג

בהדר יוסף המחירים נעו מ-20 ש"ח ל-22 ש"ח. אצל יענקל´ה זיו ביום ב´ המחיר עד עתה היה 21 ש"ח ורק כעת הוא הועלה ל- 23 ש"ח. באוניברסיטה משלמים הכי הרבה היום 25 ש"ח וכעת בבית דני הם רוצים להשוות למחיר האוניברסיטה מה שבהחלט לעניות דעתי אינו צודק. למרות שמנהל בית דני הבטיח לי בזמנו שהמחירים השנה לא יועלו הוא לא עומד בדיבורו ובשיחתנו האחרונה אמר שהמחיר יעלה ל- 25 ש"ח מיד אמרתי לו שאני מורידה הרקדה אחת בבית דני ואני מקווה שרוקדים רבים יעשו כך כי אחרת אין לזה סוף. אני לא מבינה המצב בארץ "על הפנים" בכל סקטור יש הקפאות מחירים ואילו בריקודי עם - שזה אמור להיות מחיר עממי דוקא כאן החליטו להעלות את המחיר? מנהל בית דני אמר לי שבתמורה הוא מתחייב לתת קפה בחינם שנה שלמה.. מי צריך קפה? א. זה לא בריא. ב. אנו באים לרקוד ולא לשתות קפה, אז היינו מעדיפים שהמחיר יישאר במחיר הנוכחי ומוותרים לו על הקפה חינם. זו דעתי בעניין. ולגבי הרמה הגבוהה - אכן אצל יענל´ה זיו הרמה באמת גבוהה מאד.

שקל יותר שקל פחות

הביטי עדה. מחירי הכניסה לחוגים במרכז הארץ, דומים פחות או יותר, ונעים בין 21 ל-23 שקל לכניסה, ובמיוחד בחוגים הגדולים. בעבר העלת את נושא מחירי הכניסה לחוגים, וגם אז הוסבר לך שלא גדי ביטון (עם כל הכבוד לו) ולא יענקל´ה זיו הם אלו שקובעים את מחירי הכניסה. יש גורמים חשובים וגדולים יותר שהם אלו שקובעים. המרקידים אמנם יכולים להשפיע בשקל או שניים, אבל זה לא מה שצריך להנחות אותנו האם ללכת לרקוד הערב, או להשאר בבית. גם הגורם הבטחוני התווסף למחיר, ואנו הצרכנים נאלצים לספוג תוספת זו. בסוף שבוע זה התאכסנתי בבית מלון באילת, וכשעזבתי התבקשתי להוסיף 15 ש"ח עבור "אגרת בטחון מיוחדת", מה לעשות ? שילמתי. זה מה יש. אני משלמת בחוג שלי ברעננה רק 17 שקל לכניסה, תשאלי איך ? פשוט מאד : רכשתי כמה כרטיסיות, במחיר 340 שקל לכרטיסיה (20 כניסות). אם תחלקי תגלי בחשבון פשוט שאני משלמת רק 17 שקל לכניסה, וגם חוסכת זמן לעמוד בקופה. הבנתי שאת החלטת לוותר על יום ראשון עקב תוספת השקל שעלייך לשלם. אז יש לי בשבילך בדיחה : שתי תרנגולות התווכחו בלול מי תרנגולת טובה יותר, האחת אמרה לחברתה : את יודעת, אני יותר טובה ממך, את הביצים שלי מוכרים ב-17 אגורות, ואת שלך ב-16 אגורות בלבד. אמרה השניה : אז מה, אני לא רוצה לקרוע את התחת בשביל גרוש. אז עדה - לכי לרקוד, שקל פחות שקל יותר, זה לא מה שישבור אותך. מירי.

למירי זה לא הבדל של שקל אלא 3 ש"ח

בבית דני שילמנו עד היום 22 ש"ח והם מבקשים להעלות את המחיר ל-25 ש"ח. אני חשבתי ועדיין חושבת שלי יש אמצעים לשלם - אך לא לכולם, לאור המצב במשק שחצי אם לא יותר מהמדינה מובטלים, לדעתי ריקודי עם היו צריכים להיות בגדר מחיר עממי, בעבר זה היה כך אז למה דוקא היום שהמצב כל כך קשה לרוב האנשים הם מחליטים להעלות את המחיר ובבת אחת ל-25 פעם היו מעלים כל שנה בשקל אחד. אולי לך זה לא מזיז אך להרבה מאד רוקדים זה בהחלט מזיז, אם מישהו רוקד 3 פעמים בשבוע אז היום זה מסתכם ב- 75 ש"ח לשבוע ואם הוא נשוי אז זה כפול 2 וזו בהחלט יכולה להיות הוצאה לאור המצב שלפעמים בהרבה מאד בתים יש שיקול של עדיפויות ללכת לרקוד או לקנות אוכל. אז בבקשה צחוק צחוק - אבל...

CHENPROG

New member
למה לא לקרוא לילד בשמו? (הפקעת מחיר

ריקודי עם כבר מזמן אינם במחיר עממי. לדוגמא: אוניברסיטת ת"א (יום חמישי) המחיר 25 ש"ח. וזה למרות העובדה שיש המון רוקדים שם. זה הולך כך: בהרקדה מבוקשת וביום מבוקש אפשר לקחת מחיר גבוה כי בלאו הכי החבר´ה ישלמו. החומרניות משחקת כאן מחיר חשוב... אני הייתי מצפה שהמחיר לא יעלה כלל, שתהיה כרטיסיה של 10 כניסות לאונ´ ושהמחירים בהרקדות יהיו קבועים (22 זה מעל הראש). וכו´. אגב בקיבוץ נגבה ביום ג´ המחיר 20 לאורח ו- 15 לקיבוצניק... אפשר גם אחרת...

ואולי צריך לפנות למשרד המסחר והתע

והתעשייה שיחזירו את הפיקוח על המחירים? מה דעתכם? שערורייה - בכל חוג מחיר אחר ובלי בושה במצב הנוכחי מחליטים להעלות את המחירים והרוקדים שאוהבים הרי לרקוד איך לא? ימשיכו לבוא ולשלם - על כך הרי המרקידים בונים זאת. נאמר לי שהדבר לא תלוי במדריכים! אז איך זה באותו האולם "הדר יוסף" בכל יום יש שם מחיר אחר, 20, 21, 22, וכעת 23 - ל-25 בינתיים הם לא הגיעו? אם זה אותו האולם - זה היה צריך להיות מחיר אחיד בכל יום אמת?

יבנאי

New member
לעדה - ההסבר פשוט

ישנם מספר סיבות - 1. ככל שישנם יותר רוקדים זקוקים ליותר אנשי אבטחה. 2. ישנם מרקידים שיודעים שאם יעלו את המחיר יבואו אליהם פחות אנשים.

שלום לך עדה החביבה והיקרה. אכן את

צודקת בכל מילה שכתבת. אנחנו לא חשבנו על המסכנים שאפילו המקרר בבית אצלהם ריק ואני יודע את זה. אני מכיר מספר בחורות שיש להן זמן לרקוד אבל אין להן כסף עודף ללכת להרקדות. את המרקידים מעניין כמובן הפרנסה שלהם ולא מעניין אותם אלה שאין להם הרבה כסף. כל הכבוד לך ששמת לב שהחבר של כולנו נעלם מהפורום. אני מאד מקוה כמוך שהוא בסדר.

לעזרא - המצב בארץ "על הפנים" מהרבה

בחינות. אבטלה, בטחון, כלכלה גרועה, אנשים פשוט מתהלכים ברחובות ללא מעש וזה דבר נורא בפני עצמו, שלא לדבר על כך שמי שעובד בעצם תומך ו/או מפרנס את זה שלא עובד. איני רוצה במוצאי שבת להכניס אתכם לדיכאון, אך באמת המצב בלתי נסבל, אני מכירה הרבה מאד אקדמאים שהשקיעו בלימודים ותעודה וכיום אין להם עבודה! משפחות נהרסות כתוצאה מכך שהם כל היום אחד בתוך השני, חברות קמות ומתנדבות לעזור במתן ארוחה חמה אחת לנזקקים איני זוכרת מצב כזה כמו ירוד בארץ כמו בשנים האחרונות, למעשה המצב החל משנת 1988 ונמשך עד עצם היום הזה כאשר כל שנה מבטיחים לנו שיתגברו על כך וייפתחו מקומות עבודה וכד´. הבטחות לחוד - מעשים לחוד. מה שבעצם נשאר לנו זה התרבות! ריקודי עם הם חלק בלתי נפרד מתרבות זו. לכן, מתוך כאב אמיתי אני חשה שצריך להרוויח קצת פחות (וזה מיועד לכל המדריכים) ולאפשר לאור המצב - לאחינו להגיע לחוגים - אם אני הייתי מדריכה בפועל, אני חושבת שהיית אף שוקלת להוריד את המחיר - פשוטו כמשמעו לא כל שכן להעלות מחיר? נו באמת? נכון שיש בעיות בטחון, אך החוגים המצליחים לעניות דעתי יכולים לספוג זאת. אין טעם להעמיס זאת על הרוקדים. אני שוב אומרת לא כדאי לירוק לבאר ממנה אתם המדריכים מתפרנסים, אני לא נביא אך יכול להיות מצב (לדעתי לא רחוק) שהרוקדים לא יוכלו להגיע כתמול שלשום לחוגים בגלל בעיות כלכליות וסדרי עדיפות אז לא תפסיקו לדעתכם במצב כזה? הנה גם אני בחורה עובדת ולא חסר לי תודה לאל כלום, גם אני לאור המצב, צמצמתי הרקדה אחת. אז מי שלא עובד לא יצמצם לדעתכם? אשראי המאמין. אני מאד מקווה שהמדריכים שקוראים כאן בפורום ישקלו מחדש את הצעדים שהם עושים ויתחשבו בקהל שאותו הם רוצים מאד לראות בחוגים שלהם.

למירי החמודה. אז מה יהיה. תארי לך

שכל הרוקדים בחוג שלך יקנו כמןך כרטיסיות. אז מה הם יקבלו מכל רוקד רק 17 שקלים. מה הם לא יפשטו רגל או שהם פושטים לנו את העור בזה שהם גובים 5 שקלים יותר על כל כניסה. אולי הם מתכוונים שחלק מרוכשי הכרטסיות יעלמו להם הכרטיסיות, למשל את תשכחי את הכרטסיות בכיס ואז בכביסה יהרסו או יפולו לך מהיד בדרך ואז איזה כלב יעשה עליהם קאקי או שהארנבת של אחד הרוכשים תכרסם את הכרטיסים .אז מה אם כל הרוקדים ירכשו כרטיסים הם יבקשו בחזרה את הכרטיסים ויחזירו את הכסף כי לא משתלם להם ואולי כל מה שכתבתי היה רק בצחוק כדי להתבדח .(שלא תחשבי ששקל יותר שקל פחות מעניין אותי כי ההוצאות החודשיות שלי הם מעל 12,000 שקלים).

CHENPROG

New member
אולי לרוקד/ת יש איגואנה ולא ארנבת..

אגב - קרה לי כבר שאיבדתי חופשי-חודשי של אגד או כרטיסיה כך שהסיאטואציה שאתה מתאר בהחלט אפשרית. לגבי הכלבים - רצוי שבעליהם ינקו אחר צואתם וכך הדשא ישאר נקי וגם הכרטיסיות... לסיכום - מכירים את הפרסומת בערוץ 2 של 2 הבוקרים, אחד מהם אקי אבני, שעומדים גב אל גב (כאילו עומדים לספור 10 צעדים ואז לירות זה בזה) ואקי אבני יורה לפתע ביונה שנופלת וחברו הבוקר צוחק ואומר: "אתה הורג אותי..." אז מילים אלו מתאימות כאן , כרמל , ודווקא לחיוב.

בעלי האולם לא מפסידים !

יתר על כן. בעלי האולם מעודדים על ידי פרסום בולט, להקדים ולרכוש כרטיסיות לפני העלאת המחירים הצפויה. בעלי האולם (מטרווסט) ברעננה השייך לעיריית רעננה מעדיפים לקבל במזומן סכום כסף גבוה על ידי מכירת הכרטיסיות, כדי לשפר את "תזרים המזומנים" של קופת העירייה. הם זוכים ל"שיפור המזומנים" בקופתם, ואנו כלקוחות נהנים ממחיר מוזל וחוסכים גם זמן לעמוד בקופה. מירי.

dw2322

New member
זוית אחרת

לא כ"כ נעים לי להרוס את האשליה, אבל משמעות רכישת כרטיסיה זה מימון ההרקדה, אשראי, שאת נותנת לספק. לא חשוב בכלל אם זה ספק שרותי הרקדה או ספק שרותי נסיעה (או בשמו האחר-אוטובוס (זו הדוגמה היותר מוכרת)). את נותנת הלוואה, וגובה אותה בהמשך. למרבה הצער, לעיתים קצת קשה להגיע לגבייה (הכרטיסיה הלכה לאיבוד, או אולי היא היתה בכיס של המכנסיים בכביסה, סתם נמאס לרקוד, סגרו את החוג,סיבות בריאותיות וכיוב, הופ, ועברנו להפסד על ההשקעה). יותר מזה, ככל שאת "מושכת" יותר זמן את הכרטיסיה ככה האשראי שאת מעניקה גבוה יותר (את אותו הכסף היית יכולה להשקיע). תרחיש אופטימלי מבחינתך הוא לקנות כרטיסיה עם 10 ניקובים, להתארגן עם 9 חבר´ה נוספים ומייד שנייה אח"כ כולם נכנסים פנימה. כך השגת רווח אמיתי של 10%. כל קומבינציה אחרת תשיג לך תשואה פחותה (ונראה לי שאני אפסיק כאן עם זה, אחרת החברים עוד יתעצבנו על השיעור במימון)
כמו כן, לדעתי עדה צודקת במאבקה. העלאה של שקלים בודדים (22 ל-25) מתבטאת בעלייה חריגה מעל ומעבר מעבר למדד. נסי להשיג "רק עוד כמה שקלים" מהמעביד, ונראה כמה זה קל. ההסתדרות עושה על זה עכשיו שביתה. עם זאת, מצד שני, יש משהו בדבר עלויות אבטחה מוגברת, אם אכן מתרחשת, שבסופו של דבר צריכות ליפול על כתפינו.

בעז כהן

New member
../images/Emo91.gifמזוית הראיה של המדריך

בוקר טוב ושלום לעדה ולכל חברי ומבקרי הפורום.לא אחת עולה כאן, כנושא לדיון סוגיית מחיר כרטיס הכניסה.ברשותכם,פעם אחת ולתמיד, אציג בפניכם את זוית ראיית הסוגיה בעיניים אחרות.ובואו נשחק קצת במספרים... תסכימו איתי שרוב החוגים בארץ,הם בסדר גודל בינוני (עד קטן), נאמר שממוצע הרוקדים 100(הלואי על רבים מאיתנו...).בואו נאמר שעלות כרטיס הכניסה היא 25 ש"ח.מכאן שפדיון הקופה בערב נתון 2500 ש"ח.עד כאן קטע הרווח וההכנסות.נעבור לסעיף ההוצאות(נשבע לכם קיבלתי מזה מה זה סעיף עצבים) 1.שכירות:בואו נאמר שהמדריך שוכר את המקום תמורת 800 ש"ח.סביר לא? (אני משלם על אולם בי-ם קצת למעלה מ1000 ש"ח לערב, ובמקום אחר 600 ש"ח- אז אקח את הממוצע,800). 2.מיסים:מע"מ.מ 2500 ש"ח הכנסה,מיד "גולשים" להם 381 ש"ח לקופת המדינה. -משהו בנושא המע"מ כדי גם לסבר לכם את האוזן.הרבה אולמות-בעיקר מתנ"סים ואולמות עירוניים-אינם מוכרים במע"מ,כהוצאה מוכרת-מלכ"רים-אין החזר מע"מ. 3.מיסים:מס הכנסה.שוב אהיה צנוע ונסכם על 10% תשלום למס הכנסה(באופן אישי אני משלם 14%-ע"פ מצוות יועץ המס הרע שלי...
).כלומר נומינאלית,חייב אני בתשלום של 250 ש"ח למדינה (איזו מדינה איזו מדינה?) 4.מאבטח אמרנו? בי-ם במיוחד המצב רגיש יותר...עלות שעה של מאבטח היא-במקרה הטוב (והזול מבחינתינו)30 ש"ח.נכפול ב 5 שעות עבודה=150 ש"ח. 5.מוכר כרטיסים.אהיה אתכם זול.רק 50 ש"ח.קניתם? פעם ראשונה,פעם שניה.. 6.ביטוח-מניח שמעולם לא שמעתם על זה, אבל מרבית המדריכים מבוטחים-אני מקווה חחחח-לעיתים מחוייבים מטעם בעלי האולם.ובכן הביטוח הכי זול שאני מכיר,עולה בסדר גודל של 1500 ש"ח.נחלק ב 50 שבועות (זה בערך מס´ השבועות בשנה...)=30 ש"ח לכל הרקדה. 7.כיבוד ושתיה חמה-נכון לא בכל מקום, אבל כשכבר זה ניתן כשירות לקהל הרוקדים (קפה שחור, נס קפה, תה,סוכר וכמה שקיות חלב,כוסות ח"פ וקצת עוגיות/ביסקויטים-אפילו הפטי בר המחניקים עולים כסף....שתיחנקו
נהיה נדיבים ונסכם שזה...אממממ...50 ש"ח.טוב? וואללה באמת תודה שאתם מסכימים איתי...
8.פרסום.אין, ולו מדריך אחד שאינו זקוק לפרסום.אם זה על ידי פליירים-כולכם מכירים אותם טוב.תמיד אחרי ההרקדה אתם מוצאים אותם באלפיהם על חלונות רכביכם.....פחחחחחח...ומנקים איתם את החלון.נכון? תודו עכשיו
;אמצעי פרסום נוסף-יקר להחריד-העיתונות.נסכם שבשנה ממוצעת, מפרסם המדריך ב 2000 ש"ח בממוצע.הולך? נחלק באותם 50 שבועות.מה נקבל? עוד 40 ש"ח, הוצאה להרקדה אחת. רגע רגע.הלו? איבדנו אותך....טוב, אז בואו נעשה סיכום ביניים.אז מה היה לנו עד עכשיו?800(שכירות)+631(מיסים)+200(מאבטח ומוכר כרטיסים)+30(ביטוח)+50(שתיה וכיבוד)+40(פרסום) =1751 ש"ח
9.דוגמא קטנה....עלות פנקס הכרטיסים.15 ש"ח ל100 כרטיסים.ת´אמת-פעם חשבתם על זה? 10.היי טק!!!!!!!מחשבים, מע´ הגברה ממוחשבת, איכותית, כפרה על האזניים של הרוקדים.צריך לקנות את הכי טוב והכי יקר.מה לעשות?יש לזה מחיר לא? מה ´כפת לי? זו בעיה של המדריך, לא שלי.אז רק בשביל שתדעו חברים יקרים,זו היא ההוצאה הכי משמעותית שלנו.ושוב אצא אתכם בזול.רק 20000 בשנתיים(זו היא ההוצאה שלי באופן אישי).נחלק ב100 שבועות.מה נקבל? עוד 200 ש"ח לחשבון... 11. השתלמויות צריך? מה זה צריך-חייב? להיות מעודכן, ללמד ראשון את הריקודים הכי חדשים.הייתם מתים.אבל מה לפחות 5 השתלמויות בשנה יש? כמה זה עולה לנו? 100 ש"ח לכל השתלמות.ביחד 500 ש"ח.נחלק ב50 מה נקבל? 10 ש"ח... 12.די אין לי כחחחחחחחחח.הבנתם את הנקודה.נכון??? בבקשה תגידו כן...לפני שאעשה חשבון של הוצאות רכב, דלק, ביגוד ובלאיייי של הציוד ושלי. טוב.זהו.סיכום אחרון.הכנסות=2500;הוצאות=1976.יודעים מה-נניח הגזמתי ב 10%-הוצאות - 1700.מה נשאר? 800 ש"ח? אז עכשיו את האמת-הייתם מחליפים איתנו? -דיעה אישית-עלות כרטיס כניסה לחוג לריקודי עם צריכה להיות כמו עלות כניסה לקולנוע!

עוז 2002

New member
נכון, ובכל זאת..

בועז, אני מסכים עם רוב הערותיך, לא עם כולם (למשל מס הכנסה משלמים על רווחים). אבל אתה מתעלם מן העובדה הבסיסית שאף בית קולנוע לא נהנה מ- 100צופים קבועים בכל שבוע! בד"כ אני בעד כלכלה קפיטליסטית אבל ריקודי עם הוא בילוי עממי, ורבים רוקדים פעמיים בשבוע ואף יותר, בכל שבוע, כל השנה, כל השנים... אין זה דומה לאף בילוי אחר. אז ברור שהעלות גם היא צריכה להתאים לאופי הבילוי. חוץ מזה, רוב הטענות כאן הן דוקא נגד ההרקדות המצליחות והפופולריות, המרשות לעצמן להעלות את המחיר. יאללה, הוויכוח הזה מעצבן. אני הולך לרקוד.

למעלה