יש לי מצברוח לזה, אז בואו נכניס גם אתכם למוזה

EdisonGirl

New member
יש לי מצברוח לזה, אז בואו נכניס גם אתכם למוזה

רשימת ענק של הדברים הכי מעצבנים שאתם נתקלים בהם ביומיום - אם זה בכביש, ברשויות, ברחוב, בלימודים, בעבודה.. איפה שבא לכם, מוזמנים לפרוק כאן! ואנחנו נהנהן.

inbarush19

New member
לכתוב במחשב מש'ו ארוך

להשקיע..
ואז שנייה לפני ה"שלח", משו מתפקשש ולא באמת נשלח ליעדו...

והכתיבה מחדש אף פעם לא תהייה אותו דבר....

יש לי תשובה קצרה,עניינית ומתומצטת .. הכולללללללללללללללל מעצבן אותי כולל העובדה שזה מה שמעצבן אותי
!|

inbarush19

New member
כשאנשים

מטיחים האשמות סתם כך,
בלי לדעת שאתם עשיתם או לא,
סתם י הגי נוח להאשים מישהו שנמצא מולך..

Cow23

New member
אנשים שלא משאירים טיפ למלצרים

נורא עצבן אותי אתמול

היה על זה שרשור לא מזמן בפורום אחר

התפלאתי לגלות אצל כמה אנשים לא להשאיר טיפ למלצר זה קטע ממש "אידיאולוגי"

Cow23

New member
מעניין..באיזה פורום?

איך אפשר לא להשאיר טיפ? זה משכורת לאנשים

למה זה משכורת?

ממתי טיפ זה משכורת? זה נגד החוק!
מלצר מקבל משכורת מלאה שכר שעתי ושאף אחד לא יבלבל תמוח..

אז לתת טיפ זה בשביל לכסות על הפשע של המעביד?

לא נראה לי ש 99% מהמעסיקים עוברים על החוק נראה לי קצת הזוי.
אבל כל אלה שעבדו פה במלצרות מוזמנים להגיב...
אני עבדתי בשתי מקומות ושם כן קיבלו משכורת שעתית...

אני עבדתי במלצרות

אחים שלי עבדו במלצרות, חברים שלי עבדו במלצרות- אף אחד לא קיבל משכורת שעתית. והקטע של "השלמה למינימום" אגב- חוקי.

Cade Foster

New member
תשר

מוצע לקבוע את הגדרת ה"תשר" כדורשת התקיימותם של שלושה תנאים מצטברים:

(1) העובד מקבל את התשלום שלא מידי המעביד או מטעמו;

(2) התשלום איננו חלק מהתמורה שהמשלם חייב לשלם – אלא ניתן מרצון על ידי המשלם לעובד, וזאת למרות שהוא משולם לעובד עבור עבודה שביצע; תנאי הוולנטריות הוא תנאי עיקרי.

(3) התשלום ניתן ישירות לידי העובד, ונשאר בידו – כביטוי לכך שאין למעביד פיקוח או שליטה על תשלום זה;
- או -
חל על העובד הסכם קיבוצי כללי שהורחב בצו הרחבה, הקובע את שכרו של העובד, והתשלום אינו חלק משכר זה- חלופה זו שמחריגה נסיבות שבהן קיים צו הרחבה המרחיב הוראות הסכם קיבוצי כללי לעניין שכר, מניחה כי בהסכם קיבוצי כאמור מובטחים תנאים בסיסיים הוגנים לעובד מבחינת שכרו, הזכויות הסוציאליות הנלוות ופירוט השכר, ועל כן אין צורך בהתערבות המחוקק לענין "תשר" במקרים אלה. החרגה זו מותנית בכך שההסכם שהוראותיו הורחבו יקבל אישור לעניין זה מאת שר התעשייה, המסחר והתעסוקה בהסכמת שר הרווחה. תנאי זה נדרש על מנת להבטיח שהוראות ההסכם המורחבות שעניינן שכר, לא יוצרות תחום רחב מדי של תשרים שאינם בגדר שכר, אשר אי הכללתם כשכר עבודה עלולה בסופו של דבר לפגוע בזכויותיהם של העובדים.

טיפ בהגדרה הוא לא חלק מהשכר שאת אמורה לקבל (http://www.moital.gov.il/NR/exeres/CBF381F5-BA4F-43FA-BCE1-F15D3B859082.htm). אם במקרה יצא שאת הטיפ קיבלת בצורה הנ"ל - תדעי שרימו אתכם, אולי אפילו תוכלי לתבוע פיצויים.

אני מצאתי עכשיו את הכתבה הזאת:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4305141,00.html

ומשם:
עו"ד שמואלביץ מספרת על פסק דין מנחה של בית הדין הארצי לעבודה (בעקבות תביעה שהגישה ענבל מלכה, שעבדה כמלצרית באילת) שלפיו טיפ המשולם ישירות למלצר על ידי הלקוח לא מהווה שכר עבודה ועל המעסיק לשלם לעובד שכר בגין עבודתו, ללא קשר לגובה הטיפים שקיבל. מנגד, טיפ שעובר דרך קופת המסעדה ונרשם בספריה יכול להיחשב כשכר עבודה. מטרת פסק הדין הייתה לוודא שהמלצרים מקבלים לפחות שכר מינימום בגין עבודתם.

אולם, עם השנים חל כרסום מסוים ב"הלכת מלכה‭,"‬ כך שגם בעל מסעדה שלא נוהג בשיטה של העברת הטיפים דרך הקופה אך מנהל רישום מסודר ומדויק של שעות העבודה של המלצרים ושל גובה הטיפים שקיבלו, ומוודא שבתום כל משמרת המלצרים יוצאים כשבכיסם שכר מינימום לפחות, מצמצם משמעותית את חשיפתו לתביעה לשכר עבודה – אף שלמעשה לא שילם מכיסו למלצרים.

פסיקה מאוחרת יותר עסקה בשני מלצרים שעבדו במשך שנתיים במסעדה בראשון לציון. המלצרים השתכרו מטיפים שקיבלו ישירות לכיסם מלקוחות המסעדה.

במסגרת תביעתם ביקשו לקבל שכר מינימום בגין כל תקופת עבודתם במסעדה. בית הדין קבע כי לאחר שהצדדים סיכמו ביניהם שהמלצרים יקבלו לכיסם באופן ישיר את מלוא סכומי הטיפים ששולמו להם על ידי לקוחות המסעדה, ועל יסוד הסכמה זו נמשכה כל תקופת עבודתם, ובפועל הכנסתם הייתה גבוהה משכר מינימום, הרי שזה חוסר תום לב של המלצרים לתבוע כעת תשלום שכר מינימום. תביעתם נדחתה.

Cade Foster

New member
קחי סנריו כזה

זוג משאיר תשלום + 10% טיפ. מה ימנע ממך כמלצרית לקחת את ה-10% טיפ האלה, להכניס אותם לכיס ולהגיד שזה זוג מניאקים שלא השאירו לך טיפ?

spaysi8

New member
כפי שהברווזה אמרה

זה חוקי להשלים למינימום.
וכן רוב העסקים האלו עוברים על החוק בלי קשר, ואני אומרת את זה בוודאות כי אבא שלי היה בעסק המסעדנות והוא בירר עם עורכי דין ומסתבר שפשוט לאף אחד לא אכפת שהם עוברים על החוק.

וכן, זה הכסף שלהם, אז לא לתת להם כסף כי לא בא לך לשלם על הפשע של המעביד זה פשוט חבל כי אתה דופק את המלצרים בסופו של דבר שמספיק טוחנים וקורעים את התחת..

h a j b i

New member
אף אחד לא מכריח אותם לעבוד בזה

אני עבדתי כמה שנים במשלוחים, טיפים היו חלק גדול מהמשכורת שלי. לפעימם קבלתי יותר, לפעמים קבלתי פחות. בגדול ציפיתי לקבל טיפים גבוהים יותר כשהגעתי ממש מהר או בימים גשומים ולפעמים ככה היה.

בגדול אני חושב שלתת טיפ באופן אוטומטי בלי קשר לטיב השירות זה לתת פרס לעובדים גרועים ולדפוק עובדים טובים.

למעלה