יש לי מצברוח לזה, אז בואו נכניס גם אתכם למוזה

spaysi8

New member
אז יש חריגים

כמובן שלשירות גרוע ממש לא אשאיר טיפ אבל אם השירות טוב אז למה לא?
אנשים אמרו פה שלא להשאיר כי הם לא צריכים לשלם על הטעויות של המעסיק, אבל זה לא פייר שבגלל שהמעסיק אדיוט המלצרים יפסידו.

h a j b i

New member
פייר? עניין של השקפה

גם לא פייר לדרוש מלקוחות לממן משכורות לעובדים.

והמעסיק לא אידיוט, כנראה שהוא די חכם. הוא מקבל עובדים בחינם בגלל שהלקוחות הפראיירים מוכנים לממן אותם.אבל מי שאמורים להיות האידיוטים האמיתיים הם המלצרים שמוכנים לעבוד בתנאים הללו אבל זה לא באמת מדוייק כי במקומות שלא משלמים משכורת, בדר"כ הטיפים מספיק גבוהים כדי לפצות על זה, אחרת למקום כזה לא היו עובדים.

ועדיין, אם המלצרים מקבלים משכורת או לא זו לא בעיה של הלקוח והוא לא אמור לפצות אותם בגלל זה.

מי שזה באמת מפריע לו, צריך לפגוע במסעדות הללו ולדאוג שכף רגלו לא תדרוך במסעדה שלא משלמת משכורת מלאה למלצרים שלה.

NEO83

New member
אני עבדתי במלצרות

וזה המצב הנתון בין אם תרצה בזה או לא.
מה שקרה אחרי שעבר החוק של המלצרות זה שעכשיו אפשר לדווח על הטיפ בתור משכורת וזה נהיה חוקי.

Cow23

New member
כי אף אחד לא אוכף את החוק

גם לא בטוח שיש חוק כזה..

ידוע שאלו התנאים במלצרות

h a j b i

New member
דווקא בקטע הזה אני מצדיק את האידיאולוגים

ואני מכיר כמה ויודע שזה באמת אידיאולוגי (לא חסר להם והם לא חוסכים בתחומים אחרים).
אין שום סיבה שאנחנו נשלים משכורות, בשביל זה יש את בעלי המסעדה שבר"כ מרוויחה לא טובה. אם המסעדה לא מרוויחה מספיק לשלם שכר הגון שתיסגר.
אני אישית משאיר טיפ על שירות טוב. אם השירות לא טוב הטיפ בהתאם.

Cow23

New member
רוצים לעשות שינוי? אז תעשו תביעה יצוגית

לא צריך לפגוע באנשים חלשים בגלל האידיאולוגיה.. אם זה כזה פוגע באידיאולוגיה...

h a j b i

New member
לא מעניין אותי לעשות שינוי כזה

כשעבדתי בעבודות כאלה, עשיתי את השינוי עבור עצמי וסגרתי חשבון עם מעסיקים לא הוגנים. המלצרים הם אלה שאמורים לדאוג לעצמם.

אני אישית לא מחזיק באידיאולוגיה הזו, אני משתמש בטיפ כדי לצ'פר מלצרים על שירות טוב ולהעניש אחרים על שירות רע, כנ"ל לשליחים וכו.

בכל מקרה, לא מתפקידנו לדאוג לפרנסתם. למה שלא תיתן טיפ לקופאיות בסופר? לחופפת במספרה, לפקידה בבנק? לפקידה בדואר? למנקים במשרד? לעובדי הזבל שבאים לקחת את הפחים שלך בבניין? כולם "חלשים", עובדים קשה ו "מנוצלים" ורובם הרבה יותר "חלשים" מאותם מלצרים שעבור רובם זו עבודה זמנית, חלקם סטודנטים שגרים בבית וחיים על חשבון הוריהם, לעומת עובדים אחרים שזו עבודתם הקבועה, בשכר מינימום תוך כדי שהם מפרנסים משפחה שלמה.

אז שוב, אני לא מחזיק באידיאולוגיה הזו, אני חושב שהיא קצת טפשית וקנטרנית אבל היא עדיין נשמעת לי יותר הגיונית מאלה שתוקפים אותה.

spaysi8

New member
כי העבודות האחרות שציינת

מקבלות את השכר בסיס לרוב והרבה מלצרים לא,
וחוצמיזה- כי קופאית שיושבת כל היום זה קצת שונה ממלצר שמתזז..

h a j b i

New member
זה ביצה ותרנגולת

המלצרים לא מקבלים שכר כי את ואני מוכנים לשלם להם את השכר.
והאדם הממוצע יעדיף לתזז כל היום ולא להירקב בעבודה מונוטונית ומשעממת כמו קופאית.

ושוב, מצבם של המלצרים בעבודתם הזמנית טוב לעין שיעור משל העובדים בעבודות האחרות שציינתי שזו עבורם עבודה קבועה (ולרוב הם אף מרוויחים פחות ממה שמלצרים מקבלים מטיפים).

הבעיה בטיפ

היא שאתה נהיה חייב לתת את זה. במקום שזה יהיה טיפ מרצון טוב על שירות מוצלח...
יש מסעדות שלוקחים את הכסף ומחלקים את זה בין המלצרים למה בדיוק?
יש מקומות שבצהריים הכסף הולך לכיס של המסעדה ובערב למלצרים...
כל הקטע של הטיפ הזוי למה לשלם טיפ תכניסו את זה למחיר המנה וחלאס...
כשמישהו קונה פלאפל הוא לא שם טיפ... כשהוא קונה לחם וחלב הוא גם לא שם טיפ... וגם כשהוא נוסע במונית...
אז מה הקטע?

mad alot

New member
כן אבל לא היית צריכה את הפיסת מידע הזו בשביל

לדעת את זה :)

נוש14

New member
מתאים לי לפרוק

נתחיל במקום שהכי קל לי להתעצבן בו ואני בן אדם נורא רגוע ואדיש בד"כ - בכביש:
נהגים שצופרים בלי סיבה, בלי שזה יהיה מקרה חירום וצופרים סתם כי אין להם סבלנות להמתין שתי שניות (פעם מישהו צפר לי בזמן שעצרתי בתמרור עצור!).
נהגים שחותכים אותי.
נהגים שעוברים נתיבים בכבישים מהירים בלי לאותת.
נהגים שלא נותנים זכות קדימה בכיכר ובכלל (באמת שפעם עוד שניה עשיתי תאונה בגלל אחד כזה).
נהגים שנעמדים באמצע הכביש ומאלצים אותי לעקוף אותם ועוד בכביש דו סטרי. העיקר הפעילו איתותים.
נהגים שחונים באדום לבן, דווקא איפה שזה מפריע ומסכן את התנועה (כאילו, הכבישים נצבעים באדום לבן מסיבה מסויימת).
פעם קרה לי שנהג אוטובוס שרציתי לעלות אליו לא עצר לי בתחנה ונאלצתי ללכת ברגל וזה קו שהתדירות שלו לא כזו גבוהה. אז זה נורא עצבן אותי.

בעבודה:
אחמ"שים שנעלמים אלוהים יודע לאן ומשאירים אותך לבד ודווקא אז את ממש תצטרכי אותם (באמת שיש לי לפעמים תחושה שמי שעובד בצורה הכי פחות רצינית זה האחמ"שים).
לקוחות שרואים שאת באמצע משהו ובכל זאת יצעקו אלייך אם אפשר עזרה ואז יתלוננו שלא מתייחסים אליהם (טוב, היו מתייחסים אם האחמ"שית לא הייתה משאירה אותי לבד).
כשאני ברמנית ויש לי הצפות של הזמנות תמיד יהיה את הלקוחות שישאלו מה עם הקפה שלהם וזה כל כך מעצבןןן. והמלצרים שמזכירים לי 5 פעמים בדקה מה עם הבון של שולחן ככה וככה. וכאילו, לא שמים לב שאני מוצפת?
לקוחות שמתעצבנים או שמדברים בחוסר כבוד, אע"פ שבעבודה הנוכחית שלי זה כמעט לא קורה.
בנוסף לזה מעצבנים אותי בורות, הומופוביה, חוסר סובלנות, גזענות, התעללות בבעלי חיים, אלימות מכל סוג, בריונות, חוסר שירותיות, ניצול ועוד ועוד...

מעצבנות אותי גם הפקות ריאליטי ישראליות, כמו המירוץ למיליון ודה וויס וכו', פשוט כי הפורמטים הישראליים תמיד יהיו פחות מוצלחים מהבינלאומיים וגם ניכר שאנשי ההפקה של התוכניות הנ"ל תאבי בצע ממש.

זהו...
אם אזכר בעוד משהו, אוסיף לזה מאוחר יותר.

spaysi8

New member

לגמרי בקטע של הכביש..

דברים שגורמים לי להקיא

1- בריונות
2- חוסר הערכה (בעיקר כאלה שחושבים שאם הם שילמו אז הם יכולים לתזז ולשגע את נותן השירות, וכאלה שזוכרים רק את השלילי או ממציאים צד שלילי בחוויה שבסה"כ הייתה די חיובית),
3- חוסר הערכה לכסף ולעבודה קשה (בהשראת מעושרות, שלא משמשות דוגמה לכסף שנעשה בעבודה קשה ואח"כ מנוצל בחוכמה רבה),
4- עצלנות (כולל בדיבור ובהתבטאות. עצלות של הפה, עצלות לחבר משפט נורמלי מבחינה תחבירית, שם מספר וכאלה),
5- חוסר סבלנות (סיפור שהיה אצלנו בכפר: אצלנו הטקסים של יום הזכרון הם צנועים ואינטימיים, ואין שום כוונה להשמיע הקלטה של ההמנון, אלא לתת לאותנטיות לדבר. בערב יום הזכרון נתנו את הצליל הראשון, וזה נשמע כמו קנון, כי חצי מהקהל שר בקצב אחד והחצי השני שר בקצב אחר...יום אחרי זה למדו, וביום הזכרון עצמו המנחה של הטקס שר למיקרופון את ההמנון כדי למנוע את הבזיון שהיה ערב קודם. כמובן שזה לא עזר בכלל. כל הבני נוער שישבו מאחור בכלל לא הקשיבו ולא עקבו אחרי מה שהולך. הם שרו את ההמנון כאילו הם במשחק כדורגל. מזל שהם לא צרחו את השורה האחרונה שלו והתחילו לקפוץ באויר).
6- חוסר הקשבה (שילוב של הדוגמה הקודמת יחד עם התפרצות לדברי אחרים, ואפילו לא לשים לב מה אמרו לכם מרב שאתם מרוכזים במה שאתם רוצים להגיד).
7- וכמובן- חוסר הקשבה בכבישים.

זהו כרגע. מקווה שאנחנו נשתפר, כי בינתיים הכיוון הוא לא חיובי במיוחד.

Cade Foster

New member
אני מסוגל לעמוד בתור לקופה

אבל יש דבר אחד בעניין הזה שמוציא אותי מדעתי כמעט ואני מגייס את כל הכוחות הנפשיים שלי כדי לא להתהפך על זה/זו שלפניי. הקופאית סיימה להעביר את כל מה שקנה, מקריאה לו את הסכום. הוא לא ישלם! הוא יכניס את הדברים שלו לשקיות, ייתן לכל הבאים בתור אחריו לחכות לו ואחר כך ייתן את האשראי/מזומן. בשבילו זה לוקח בדיוק אותו הזמן, זה לא משנה אם הוא קודם משלם ואחר כך אורז. את הבאים בתור אחריו זה תוקע, ולבן זונה לא אכפת.

זו דוגמה אחת מתוך מאות לחוסר התחשבות - המחלה הכי גדולה של החברה הישראלית. מוזיקה במקום ציבורי ללא אוזניות, מקלפי תפוזים ברכבת למיניהם, מדביקי מסטיקים על המושב באוטובוס, ועוד ועוד...

למעלה