יש לי משהו לאמר, קצת מאכזב...

John LennonS

New member
יש לי משהו לאמר, קצת מאכזב...

אבל אני חושב שהוא צריך להיאמר אז ככה, עד גיל 16 בערך כל מה שהכרתי היה ביטלס וקצת אמהות ואבות ואולי ריי צארלס מהצדדים. חשבתי שאין עוד להקות בעולם ושהביטלס הם הדבר היחיד ששוה שמיעה. אבל פתאום גיליתי צדדים נוספים של מוסיקה ולהקות אחרות וסוגים אחרים של צלילים. כאילו גילית עולם חדש שעוד מחכה שאני אגלה אותו עוד יותר. להקות כמו Doors, Lovin` Spoonful, Associations, Beach Boys, Creedence Clearwater Revival, Boney M, Yardbirds, Zager and Evans, Dion, Billy Haley, Brenda Lee, Moody Blues, Hollies, Herman's Hermits, Gerry And The Pacemakers, Turtles, America ויש עוד ועוד ועוד ופתאום התחוור לי שהביטלס הם לא הלהקה הכי טובה בעולם אולי? אולי יש טוב יותר? אני יכול לאמר דבר אחד הביטלס הם הלהקה הכי מוכרת אולי של הסיקסטיז, היא ואלביס (The King) ויש להם מגוון שירים עצום ולא רק שיש להם מגוון יש להם מגוון של סוגי מוסיקה שונים, הם לא ממחזרים את עצמם כמעט בשום מקרה. אבל יש רוק יפה יותר ושונה ונהדר בטעם אחר וחשוב לי לאמר לכל האנשים פה שחושבים שהביטלס הם הדבר היחיד ואין יותר טוב מזה שאולי גם אתם תמצאו יום אחד להקות שיעשו לכם כיף כמו ואולי יותר מהביטלס. ואני בתור חובב ביטלס גדול, ובאמת אני אומר כמעט כל דבר שהם הוציאו אומר לכולכם לצאת לנסות הכל ולהתאהב בדברים נוספים כי הביטלס הם סופיים במובן מסויים מבחינת מוסיקה והמוסיקה של שנות השישים ושבעים וחמישים ובכלל היא אין סופית ובלתי נגמרת ובלתי נמאסת

אז זהו, שלא

אני לא מסכים עם הטענה העיקרית שהם סופיים בכלל. אמנם יש להקות גדולות אחרות (ההמ beach boys), ואולי הן אפילו הקדימו את הביטלס בזמנים מסויימים (pet sounds), אבל באופן כללי, אף להקה פשוט לא יכולה להביס את הביטלס, מהסיבה הפשוטה שהם לא היו סופיים (כמו שטענת). סגנונות המוזיקה שלהם נעים מהלטר סקלטר, דרך here, there and everywhere, תוך כדי I am the walrus, בזמן she loves you, לכיוונים שונים ומגוונים. בכל כיוון הם יצרו את המיטב- הם יצרו שירים פסיכודליים נהדרים, רוק נהדר, בלדות נהדרות... הם פשוט בלתי מנוצחים בכל אחד מהתחומים האלו, ולכן אף להקה לא עוברת אותם... אולי במאמץ משולב שכזה של שנות ה-50 עד ה-70 באמת ניתן לנצח אותם, אבל... גם כל השירים שנוצרו בשנות ה-50 עד ה-70 הם סופיים, ובכלל... הביטלס גם שימשו השראה ותמריץ ללהקות אחרות, הם היוו דוגמא, שינו את העולם הרבה יותר מלהקות אחרות... (מכיוון שהזמן בעולם מוגבל, אני אסיים את טיעוניי כאן) ולסיכום: אני מצטער לאכזב אותך, אבל ההודעה שלך מיותרת (מהסיבה הפשוטה שהיא שגויה)

John LennonS

New member
כמה דברים:

מיותרת היא לא וזה אני די בטוח הביטלס הם סופיים, תאמין לי הם סופיים. תמיד אני אשמח לשמוע שירים שלהם ואני תמיד אשמע אבל הם נגמרים באיזה שהוא שלב. אין חידושים, אין שירים חדשים. חות מה אני חושב שכנראה לא שמעת מספיק מוסיקה ולכן הבורות הגדולה שלך כשאתה מציין רק את נערי החוף בטיעוניך. יש המון להקות ששוות שמיעה ומייצרות מוסיקה מעולה. אני לא חלקתי על כך שהביטלס לא להקה מעולה אבל יש עוד. תאמין לי יש להקות מעולות אחרות רק למשל Simon & Garfunkel או Hollies או Gerry and the Pacemakers, Tony Orlando and Dawn, Harry nillson, Who ועוד מלא... שמעת את מה שיש לחברה האלה להציע שאתה אומר את הדברים האלו? הביטלס להקה מעולה נכון נכון מאוד. אבל אני אומר בסך הכל שאנשים צריכים לקבל את העובדה שיש עוד דברים, לנסות לראות את הביטלס כקרש קפיצה למוסיקה דומה שונה ויפה לא פחות

Tomer 123

New member
אני חושב

שפשוט אין כאן מקום להשוואה. מה ז"א הביטלס סופיים? ברור שהם סופיים, אבל המבחר שלהם באמת עצום. כל הלהקות שהזכרת, שלצערי רק את חלקם שמעתי, יכולות להיות מעולות ומדהימות, אבל לדעתי ההשוואה בינם לבין הביטלס מיותרת לגמרי. סיימון וגרפונקל או הביץ' בויז או ההוליס או המי עשו ועושים מוסיקה טובה, אבל סגנונית הם כל כך שונים מהביטלס, שאפילו אי אפשר לנסות להשוות. כל אמן טוב בתחומו. ואני מקבל את העובדה שיש דברים אחרים. אני, ואני בטוח שגם מקרטני, לא נעול על הביטלס וחושב שאין כלום מלבדם. אבל אין טעם להתחיל לנסות להשוות בינם לבין אמנים אחרים.

סליחה לא הבנתי

מה זה הכי טוב מה זה סופיים ומה זה להביס? אי אפשר להשוות בין הביטלס לבין שלישיות כמו cream או the jimi hendrix expriens (סליחה אם יש לי שגיאות איות), או ללהקות רוק דרומי כמו האחים אולמן או CCR, או לבוב דילן, זה פשוט סגנונות שונים לגמרי, כל מי שהזכרתי שינה את עולם המוסיקה והשפיעה עליו השפעה עמוקה, אין לי מושג איך מודדים את זה, או מה זה משנה למי יש יותר גדול, זו תמיד טעות לסגור את עצמך לסגנונות מוסיקליאיים שונים ולהניח שמה שאתה מכיר זה הכי טוב שיש, זו כמעט תמיד טעות. היחוד של הביטלס היה ביכולתם למזג השפעות שונות לדבר שלהם, שהוא שונה ממקור ההשפעה ולאחד מספר השפעות לדבר אחד, כך למשל בסרג'נט פפר כמעט כל שיר הוא הומאג' לסגנון אחר והסך הכל יוצר אלבום אחיד ומופלא.

John LennonS

New member
אני חושב שלא הבנתי אותי כהלכה

אני אמרתי דבר פשוט מאוד שאולי הובהר לא טוב הביטלס ולהקות אחרות הן לא ברות השוואה תמיד יש סגנונות שונים ואנשים שונים אוהבים להקות שונות וסגנונות אחרים הביטלס הם להקה מעולה ובסך הכל אני מנסה פה לאמר לכך מי ש"נעול" עליהם שיש עוד דברים שונים יפים יותר אולי (לדעת אותו אדם שעוד טרם שמע אותם) אולי מחדשים יותר ובכלל לא מדובר על תחרות תבוסה או ניצחון כמו שאתה התייחסת. ההתיחסות שלך היתה לא בדיוק לעניין שעליו דיברתי. הכוונה יש עוד דברים ואנשים כמו מקטרני הם ההוכחה שדברי היו אמורים להיאמר.

beatles247

New member
על מה אתם רבים?

אתה לא אוהב הכי הרבה את הביטלס? תבושם... אני כן ובאמת יש עוד מוסיקה חוץ מהביטלס.. אף אחד לא אמר שלא הכל עניין של טעם אצלי הביטלס במקום הראשון כמעט ללא מתחרים...

למה אתה חושב כך?

"אנשים כמו מקרטני הם ההוכחה שדברי היו אמורים להיאמר"... שוב... אתה לא הבנת כנראה, אבל אני כן שומע שירים של להקות אחרות. במקרה ציינתי רק את הביץ' בויס, אבל זה לא אומר שאני לא מכיר להקות אחרות- ולמרות שאני מכיר להקות אחרות, אני עדיין חושב שהביטלס הם להקה שפשוט אין כמוה. יש סגנונות מוזיקה רבים, אבל הביטלס שלטו בכולם. רוב הלהקות לא היו כאלה! ולכן הביטלס הם אולי סופיים, אבל מגוונים כאילו הם היו אינסופיים. אני בכלל לא מבין את הטיעון של סופיים. אם מספר השירים שלהם סופי זה אומר שהמוזיקה שלהם פחות טובה?! אבל אין מה לעשות, הביטלס התפרקו, שניים מהם כבר מתו, אז כנראה שלא יהיו יותר מדי שירים חדשים בזמן הקרוב. צריך להשלים עם זה, ולהבין שהמוזיקה שלהם נהדרת, גם אם יש להם רק (?!) יותר מ-200 שירים.

elad2040

New member
למה אתה מניח

שכל מי שנמצא פה שומע רק ביטלס, או אפילו חושב שהביטלס היא הלהקה הכי טובה בעולם? כלומר, בטח יש אנשים שחושבים כך, וכבודם במקומם מונח, אבל אתה קצת קופץ למסקנות. אני הגעתי לביטלס בשלב די מאוחר, ויש להודות שעם אנטי מסויים (כל להקה שאנשים כל כך אוהבים גרמה לי לפתח נוגדנים) אבל גיליתי להקה מגוונת, מעניינת וכיפית שלא משעממת אף פעם, אפילו בלי להוציא חומר חדש במשך 30 שנה. אני עודני מאזין להרבה להקות אומנים וסגנונות מוזיקליים אחרים (אתה התמקדת דווקא על להקות פופ/רוק משנות השישים שבעים, אפשר לומר שגם אתה מצומצם משהו בהקשבה שלך, אבל כמובן שזה לא לעיניין. קבל זאת כשיקוף), ואפילו, לרבים מהם אני מאזין יותר מאשר לביטלס! בקיצר, קצת מתנשא. נסלח. ברוך הבא.

לגבי ברוך הבא...

לא צריך להגיד לו את זה... הוא כבר עתיק בפורום... מעתיקי הפורום ממש.

elad2040

New member
הממ...

ובכן, אני חוזר בי

אשף

New member
אני חושב שהיו להם מספר יחודים,

שאני לא מצאתי בשום להקה. דבר ראשון - הם נגעו בהרבה סגנונות, אך היה להם סגנון יחודי, שלא חוקה עד היום. למה ? שמע סיפור. אני מכיר חבורה של אנשים, בוא נגיד להקה. הם כולם שם נגנים מעולים, אנשי סאונד, שניים מהם הם אנשי סאונד באולפנים, אחד מלמד סאונד, ואחד מפיק מוזיקלי ואיש סאונד באולפן. יום אחד אחד מהם משמיע לי במערכת שיר. וזה נשמע מוכר, ולא מוכר. נשמע כמו שיר של ביטלס, אבל אני לא מכיר. הם לקחו שיר רגיל שלהם, ועבדו שבועיים רק כדי להוציא סאונד דומה, רק דומה, לביטלס. דבר שני, מלכי פופ אומנותיים - הם היו ממש להקת פופ, מבחינת להיטים, פופולריות. ומה שמדהים, זה שהם עשו מה שהם רצו, והקהל אהב. הם לא נכנעו לתכתיבים, כמו כל תעשיית המוזיקה בעולם עכשיו, הם עשו דברים אומנותיים ויפים , והצליחו. באולפן, רק כד

HelterSkelter1

New member
מתפלא עליכם

הדבר הגדול ביותר של הביטלס הוא ההשפעה חסרת התקדים שלהם על כל עולם המוסיקה הפופולרי. מלד זפלין ועד קינג קרימזון, המודי בלוז, ביצ' בויז, פינק פלויד, דיפ פרפל ועוד כל כך הרבה... אני דווקא די מתפלא עליך. הלהקות שהזכרת הן לא שונות כל כך מהביטלס. חלקן שונות בסאונד, בסגנון וכו', אבל מוסיקלית, אין הרבה הבדל, אין פה משהו קיצוני. ציפיתי שתגיד שיש עוד דברים אחרים טובים ושונים מהביטלס, כמו פרוג, מוסיקה קלאסית, ג'אז, רגאיי, מוסיקת המזרח הרחוק או שירי עם בולגריים. We are talking about goddamn Rock'n'roll...

נכון, אבל לא לגמרי

אני מסכים לחלוטין שמוזיקה קלאסית ושירי עם בולגריים שונים מאד מהביטלס (חוץ אולי מ-because), וגם נכון שהם השפיעו על כמות אדירה של להקות, אבל אי אפשר להגיד שהסגנון של הלהקות שהזכרת הוא דומה עד כדי כך לביטלס... (אני לפחות מקווה שאי אפשר להגיד עליו ככה)

Another Girl

New member
ואתה צודק...

ג'ון חיבר אותו אחרי ששמע את יוקו מנסה לנגן את "סונטת אור הירח" של בטהובן בפסנתר.

כבר למדתי שני דברים

חדשים! א. ג'ון חיבר את Because ב. הוא הושפע מבטהובן ולא מבאך ודבר אחד שידעתי קודם... ואני מצטט: "אחרי ששמע את יוקו מנסה לנגן..." המילה מנסה מוכיחה את מה שכולנו ידענו: ליוקו אין כשרון מוזיקלי! מצד שני... תשמיטו את המוזיקלי...

John LennonS

New member
הלטר, אני מאוד חלוק על דבריך...:)

אני חושב שאתה ממש טועה, אני הבאתי מלא סגנונות שונים בלהקות שהזכרתי וכמעט אף להקה אינה דומה לביטלס מלבד שתיים שהזכרתי Hollies ו Gerry & The Pacemakers. למשל Moody Blues יצרו רוק-קלאסי, Who ניגנו Prog אפילו והתחילו לתת קצת בראש... Yardbirds פסיכודליים אבל לא דומיםמ כמעט בכלום לביטלס. Dion בכלל דומה יותר אם כבר ל Brenda Lee שלטעמי מזכירים את סוף שנות החמישים. Creedence Clearwater Revival הם בכלל להקת רוק דרומית. Boney M זו להקת דיסקו. Simon & Garfunkel הם להקת SoftRock שלפי התפיסה שלי הם משהו כמו הנוגדן לביטלס. להקה הרבה יותר מיושבת וכבדה. למשל שיר כמו Scarborogh Fair הוא ההפך מרוב השירים של הביטלס.Lovin` Spoonful היא להקת פולק-רוק שמשתייכת הרבה יותר לדור הפרחים לטעמי של קליפרוניה כמו גם הביץ' בויס והאמהות והאבות. Doors ממש בל ממש לא דומים בסגנון לביטלס, אומנם רוק אבל זה דבר אחר לגמרי... ותוספת קטנה שלי, די חשובה. אני שונא מזרחית, ושמעתי זוהר ארגוב, ובערך את מה שצריך לשמוע לפני שנכנסים לזה ממש. אם אתה מחפש ג'אז-רוק תשמע את blood, Sweat & Tears הם להקה מעולה. אבל סתם ג'אז לא ממש עושה לי את זה. טרנסים האוסים היפ הופ, מוסיקת טכנו, אלקטרונית ורגאיי זה ממש לא הסטייל שלי, ותאמין לי ששמעתי, אומנם לא יותר מידי אבל במסיבות בברים. המטרה שלי במה שכתבתי היתה לאמר לכול מי שחשב שהביטלס הם הכל ואין עוד שלא ישכח שיש את כל הלהקות שהזכרתי וגם את אלו שלא הזכרתי (וכמובן יש יותר שלא הזכרתי מאלו שכן הזכרתי). ולא מתוך התנשאות אלא מתוך רצון לגרום לעוד אנשים להנות ממוסיקה שהם אולי לא מכירים. כי אני כותב רק על מה שאני נהנה ממנו. וכל הלהקות שהזכרתי טובות לטעמי ולכן המלצתי עליהן.

למעלה