יש לי משהו לאמר, קצת מאכזב...

John LennonS

New member
ועוד תוספת אחת חשובה כדי להסיר ספק

הביטלס היו הלהקה הראשונה שאהבתי ואני זוכר אותם מאז שחר ימי והם יהיו תמיד הלהקה האהובה עליי מכולן אבל יש עוד כל כך הרבה מוסיקה טובה שחבל להתפס רק לדבר אחד טוב ככל שיהיה. הביטלס הם הלהקה המשפיעה ביותר בהיסטוריה? אני חושב שכן וכנראה שאני צודק וכול מי שאומר את זה גם צודק גם הוא. הביטלס אומנם יצרו רוק ופופ ושלא חזרו על עצמם וידעו תמיד להביא לקהל את מה שהוא רצה ואהב, אך הביטלס היא לא להקה שתמצאו בה את תמצית המוסיקה, את כל הסגנונות (חוץ ממזרחית וטראנסים שללנון סיפר כמה שהוא אהב...) ולכן אני חושב שכדאי מאוד לנסות לשמוע קצת מהכל ואם תאהבו אאת מה שתשמעו אולי אפילו תלכו לחנות ותקנו אלבום נניח של Moody Blues או Simon & Garfunkel או Creedence Clearwater Revival. וזו המטרה במה שכתבתי.

John LennonS

New member
ועוד תוספת

כי אני חייב להבהיר עוד משהו שהובן לא כהלכה... אני לא מנסה להשוות בין הביטלס ללהקות אחרות. אני בסך הכל אומר שיש להקות שאומנם מתות כבר אבל המוסיקה שלהן היא עדיין חדשה בשבילכם למשל bob Dylan שאני לא מכיר אותו טוב. ואחד הדברים היפים והכייפים שיש הוא לדעת שיש עוד ועוד ועוד ועוד. ולא סתם עוד, אלא עוד דברים איכותיים שונים יותר או שונים פחות ומהנים לא פחות ואולי לפעמים יותר. אני לא מנהס לדרג את הלהקות על סולם בין 1 ל10 ואומר- הביטלס הם 9 וDoors הם 8 וכן הלאה. אני מנסה להגיד שלפעמים יש מצב רוח לשמוע ביטלס אבל לפעמים אין ונגמרים לך השירים ואז אתה רוצה לשמוע משהו אחר ואולי תמצא אותו דווקא באלבום של Dion או Brenda Lee או Who או חוה אלברשטיין. התנסות היא חלק חשוב מהכיף בשמיעת מוסיקה. למשל Another Girl, הבוסית הבלתי מעורערת אמרה שיש נוגדנים שפותחו כלפי Yesterday כי שמעו אותו המון ונמאס ממנו. יש דימיון בין זה לבין שמיעת ביטלס אך ורק. מה שכתבתי לא מתייחס לאנשים ששומעים דברים אחרים. אולי אני ממליץ פשוט לשמוע עוד דברים לאותם אנשים. אבל הפניה העיקרית שלי היא לאנשים שלא מנסים ממש לשמוע דברים אחרים. פוסלים על הסף ולא נותנים צ'אנס.

HelterSkelter1

New member
תגובה

תודה על ההמלצות, את המודי בלוז אני מכיר, ודווקא Days of Future Passedהוא אחד מאלבומי הפרוג הראשונים שהיו. גם את סימון וגרפונקל אני מכיר, תודה. את CCR אני לא כל כך מכיר, אבל זה ממש לא חסר לי. כל הלהקות שהזכרת הם להקות פופ\רוק רגילות, ומהודעה כזאת הייתי מצפה לאיזה הארה מוסיקלית שהייתה לך או משהו גראנדיוזי כזה, ותפנה את תשומת לבינו למשהו שאף אחד לא שמע עליו, או משהו מאוד ייחודי. זה ברור שאנשים אוהבים לא רק את הביטלס. אני למשל אוהב עוד המון להקות רוק מתקדם, ריו, רוק קלאסי וגם קצת מוסיקה קלאסית-מודרנית אפילו. אני מניח שהרוב פה מכירים את סיימון וגרפנקל ואת המודי בלוז... אגב, ה-מי הם ממש לא להקת פרוג. אומנם הם נגעו פעם או פעמיים בפרוג: טראק מספר 10 בטומי, Underture יכול להחשב כפרוג, או חלקים מ who's Next נוגעים קצת, אבל לא מעבר לזה.

John LennonS

New member
תגובה לתגובה

חוץ מזה הלטר, איך אתה יודע שCCR לא חסרים לך אם אתה לא מכיר אותם? שמעת משהו שלהם? ואני חושב שהלהקות שנתתי שם די מחדשות לאנשים שלא מכירים כלום חוץ מהביטלס... תראה Lovin` Spoonful זה חידוש מרענן. Mamas and Papas גם כן. גם America די שונה וייחודית. Gordon Lightfoot הוא גם ייחודי ומחדש עם מוסיקת פולק קנדית משהו. Diana Ross עם מוסיקה מרגיעה. ל Who יש לטעמי המון פרוג באלבום Who`s Next... כך למשל את Wont get fooled Again או Going Mobile אפילו... Dion למשל זו להמלצה כל כך רגילה, מי המליץ לך עליו או ברנדה לי לאחרונה? Boney M זה לא מוסיקה שונה, אם זה לא שונה אז מה כן? אני לא אביא חידושים של מוסיקה מהסגנון המזרחי , אלקטרוני או טכנו מהסיבה הפשוטה שאני לא אוהב אותה, ואני לא אמליץ על דברים שלא מדברים אליי... הDoors למשל הם חידוש מרענן לכול חובב ביטלס לדעתי. הם להקה מעולה שהרבה ביטלסאים לא ממש מכירים, גם אני בינהם, אבל יצא לי לשמוע הרבה חומר שלהם לאחרונה ואני מאמין שהרבה חובבי ביטלס יתאהבו בהם די בקלות. לגבי להקות כמו Punk Floyd, Led Zeppelin או King Crimson, משום שאני עוד לא הגעתי אליהם קשה לי לדבר על זה. שמעתי פה ושם משהו של הורודים וברדיו בטח כמה דברים של הזפלינים. ואני מאמין שיום יבוא ואני אחשף גם למוסיקה שלהם, הכל בזמנו. אני כרבע מנסה לקדם דברים בכיוון שאני מכיר ולהמליץ על הטוב ביותר שאוזני שמעו עד הלום. תהנו חבר'ה...

סליחה,

למה אתה מניח שאנחנו "אנשים שלא מכירים כלום חוץ מהביטלס"? כתבת את ההודעה הראשונה מתוך הנחה שאתה בא ללמד אותנו משהו, להגיד לנו משהו שאנחנו יודעים--איך אתה יודע שזה ככה? מה שכן, היית יכול לפתוח שרשור של "למה חוץ מהביטלס אתם מאזינים?", במקום לבוא ולכתוב הודעה שבכל הכנות, נתפסת כקרובה להטפה.

John LennonS

New member
צודקת, לא הסברתי את עצמי טוב

אני מתנצל בפני כל מי שההודעה לא תקפה לגביו..|אייקון של סליחה| ונכון יש פה הטפה, מי שלא מסכים יכול לכתוב, הפורום זה נועד לכתיבה ולא לכתוב דווקא על הדברים שכולם מסכימים לגביהם. מותר לפעמים לא להסכים, אם הייתי מסכים עם כל מה שאומרים פה כנראה שלא הייתי מתאמץ לכתוב כלום ולא הייתי בא לבקר בפורום בכלל. אז זה די לגיטימי לטעמי

HelterSkelter1

New member
LOL

יצא לך משהו סוריאליסטי, בלי להתכוון לכך! זה כמובן השגיאת כתיב (מה פרויד היה אומר על זה?
) Punk Floyd
. ולעניין: CCR לא חסרים לי, כי אני מכיר פחות או יותר את הסגנון שלהם בכלליות, ואני לא מת על הסגנון. אני רק אומר שאם יש פה אנשים אינטילגנטים כ"כ ומבינים בביטלס כ"כ, אז זה די ברור שהם מכירים טיפה דברים מעבר (שלא לדבר על הרבה). ברור שיש הבדלים בין הלהקות שנתת, אבל זה לא משהו קיצוני. יכלת, כמו שאמרו פה, לפתוח ת'רד: "מה אתם עוד שומעים ואוהבים חוץ מהביטלס?" לא נורא.

white queen

New member
חחח האסימון נפל!

שלא תבינו אותי לא נכון, אני מודעת לכך שהביטלס להקה מדהימה! אבל אני לא מסכימה שאומרים שהיא הכי טובה...כי בכנות למה היא הכי טובה???? כי היא הייתה ראשונה???- אולי! אני לא אומרת שיש להקות יותר טובות ממנה...אני פשוט לא מוצאת את הסיבה למה היא דווקא הכי טובה, אל תגידו שזה עניין רק של טעם כי זה לא! לא רק אתם חושבים כך, הרבה אנשים שלא מתים על הביטלס אבל גם לא שונאים- לא מבינים למה דווקא עושים מהם הלהקה הכי טובה וזה מחזיר אותי לתשובה הקודמת: כי הם היו ראשונים??? אפילו אנשים שמעריצים אותם, לא כולם מבינים זאת! אז אני שואלת אותכם למה עושים מהם הלהקה ואל תענו לי תשובות של- כי המוזיקה שלהם פצצה! אני רוצה תשובה שתתבסס לא רק על האהבה שלכם למוזיקה המדהימה שלהם, כי בכנות לא רק הם עשו מוזיקה טובה! (אולי הם היו הראשונים!)

John LennonS

New member
הביטלס לא היו הראשונים...

הרוק ופופ התחיל בארצות הברית עם זמרים כמו , Chuck Berry Billy Haley. לדעתי הביטלס נחשבים כלהקה הטובה בעולם מסיבה די פשוטה. כמעט לכל להקה שהתפרסמה מתישהוא היתה תקופה טובה שבה היתה לה פוריות מבחינת כתיבת שירים. הבעיה שאצל רוב הלהקות (כמעט כולן אני חושב) התקופה הזו היתה די קצרה ולא חזרה על עצמה אחר כך ברוב המקרים. בדיוק בעניין זה שונים הביטלס משאר הלהקות. הם תמיד היו פוריים ותמיד היו להם להיטים חדשים ומוצלחים ולכן הם תמיד היו בTop של ה Top ולכן הם נחשבים כלהקה הטובה בעולם.

למעלה