יש לי עוד שאלה!

יש לי עוד שאלה!

אם אתם כבר עונים כל כך יפה, אז אשמח לשאול גם עוד שאלה- למה היום אין ניסים, כמו שהיה פעם? ובכלל, מה יותר טוב - שכל החיים מבוססים על ניסים או שאנחנו צריכים להבין כל דבר בשכל שלנו בעצמנו בלי איזו התגלות מלמעלה? כי לי בעצמי בכלל נראה שכשיש ניסים זה כאילו מכריח אותך להאמין, ואני מעדיף את ה"מסלול" שאני יכול ללמוד כל דבר בעצמי ולהחליט למה אני מסכים ולמה לא בלי ש"מכריחים" אותי מלמעלה.

arriy80

New member
יש שיחשבו להיפך.

הרבה אומרים, "אם אלוקים קיים, שיעשה לי נס, ואז אני יאמין". אך כמו שכתבת, כשרואים ניסים גלויים ומפורסמים, זה "מכריח" להאמין, ואלוקים רוצה שנאמין בשכלנו ולא מתוך הניסים. אך גם בתקופה שהיו ניסים, היתה בחירה וכידוע שהיו כאלו שבחרו לא ללכת בדרך התורה - למרות שראו ניסים. היום אין ניסים גדולים ומפורסמים. לאחר חורבן ביהמ"ק השני, ויציאת עמ"י לגלות, ההנהגה היא הנהגה של "הסתר". כלומר, הקב"ה מסתיר את התגלותו מאתנו. כבר אין ניסים גדולים ומפורסמים. אך הנס שעדיין קיים הוא קיום עם ישראל. העם הנרדף ביותר בהסטוריה האנושית. אותו רצו להשמיד מרגע שקם ועד היום. זהו הנס הגדול שאפשר עדיין לראות. אמנם עדיין יש ניסים פרטיים. וכמעט כל אדם שמבין שיש כח עליון ששולט בבריאה, יכול לראות ניסים בחייו. אך אדם שלא מבין שיש כח עליון, יתלה הכל במקרה (=רק מ-ה').

EmiA

New member
למה אין ניסים?

זה שעם ישראל הצליח להקים פה מדינה זה לא נס ?? כשבמלחמת העצמאות היו פה כמה אלפים יהודים לעומת 7 מדינות ערביות !! מלחמת ששת הימים זה לא נס ?? כשהכינו וחפרו אלפי קברים בארץ בשביל ההרוגים מהמלחמה , אבל הנס קרה והיה לנו ניצחון !! וכשהעם התחיל "להרים ראש" , ולהגיד "כוחי ועוצם ידי" ולחשוב שהניצחון שייך לו וזה בכלל לא נס , אז הראו לנו שאפילו שיש לנו כח אז קבוצה של מחבלים יכולים לשגע אותנו הרבה זמן . החל ממלחמת לבנון הראשונה (שאמרו שתזמורת צה"ל יכולה לטפל בהם) ארגוני המחבלים עד המלחמה הנוראית האחרונה (-מקווה).

tamarhp

New member
ניסים שבטבע :)

אכן ההנהגה השתנתה, וכיום רואים בעיקר ניסים שהם "כדרך הטבע", ולא "קולות מן השמים" ודברים דומים :)

EmiA

New member
זה ניסים בדרך הטבע ?

נס שבדרך הטבע זה בעצם כל הטבע ! מה שנקרא "פלאי הבריאה" החכמה שבטבע , ואיך כל יצור יכול להתקיים . אבל הניסים שכתבתי זה לא בדיוק ניסים בדרך הטבע ! כי הרי בדרך הטבע יכלו כמה פעמים להשמיד אותנו ! וה' עזר ונתן כח וחכמה לאנשים שמסרו את נפשם להגן על עם ישראל .

tamarhp

New member
הטבע כולו הוא אכן נס :)

ובנוגע לניסים שכתבת - הם חצי דרך הטבע, הרי לא הגיעו ברקים מהשמים ושרפו את הערבים.... אלא הקב"ה נתן לנו את היכולת והכוח לנצח אותם באמצעים טבעיים :)

EmiA

New member
נכון

הניסים שכתבתי הם ע"י מעשים של דרך הטבע , אבל בהסתכלות עליהם מבינים שלא היה כאן דרך הטבע .

ועוד בהנהגה של ממשלה חילונית

ועם צבא חילוני! זה נס עוד יותר גדול ! בכלל : הקמת המדינה ע"י כופרים בעיקר היא האמא של כל הניסים. או ש... או ש... אולי זה בכלל לא היה נס ? לילה טוב

דווקא יש ניסים!

חכו בקרוב בשידור חי...

tamarhp

New member
חילוני הוא עדיין יהודי

למה שהקב"ה לא יעשה ניסים גם לחילונים? מה, הוא "ברוגז" איתם?

EmiA

New member
יהודי נשאר יהודי

אבל האם הוא מתנהג כמו שהקב"ה היה רוצה שיתנהג ? ואולי אם הם לא היו חילונים הניסים היו יותר גדולים ? (זה לא אני המצאתי)

EmiA

New member
מצטערת, לא התכוונתי לפגוע

התכוונתי להציג את השקפת היהדות כפי שאני רואה אותה .. אני לא המצאתי את הדברים שאמרתי . כל אחד יכול לפתוח תנ"ך ולראות שמתי שעם ישראל הלכו לפי הדרך שקיבלו -אז גם היה להם חיים טובים , וגם היו להם ניסים . מתי שעם ישראל סטו קצת מהדרך , הם ירדו מהמעמד שלהם . זה לא סותר שה' יעשה להם ניסים לפעמים , אבל כמו שכתבתי : אם הם היו הולכים בדרך שה' אמר להם , אז בודאי שהם היו במצב הרבה יותר טוב .

ליבליך

New member
אפשר לפתוח הרבה ספרים ולראות הרבה דברים

לא לכל דבר צריך להאמין. לא כל אירוע שמתואר בספר הוא אמיתי, ואפילו אם הוא אמיתי ביסודו - תיאורים הם מטבעם מגמתיים, בעיקר בספר שמנסה להעביר מסר מאוד מסויים. אילו הייתי קורא על אירועי התנ"ך בספר שמתאר עובדות באופן אובייקטיבי, ואין לו "השקפה" שהוא תומך בה ומטיף לה, הייתי מייחס לאירועים המתוארים יותר אמינות (וגם אז אולי הייתי חושד במניע נסתר שלא הוזכר). אילו היו מספר מקורות שונים ובלתי תלויים זה בזה שכולם מתארים אותם אירועים, הייתי יכול להצליב מידע. אחרת, מדובר בסיפור שככל הידוע לי יכול להיות כולו או חלקו אגדה.

EmiA

New member
אפשר גם להתכחש לאמת שעברה בעם

תקרא את התנ"ך ואתה יכול לאמת את ההסטוריה של העם לפי ההסטוריה המקובלת -שלא מהתנ"ך. חוץ מיזה- הסיפורים אמיתיים והעובדה הזאת עברה מאב לבן במשך כל הדורות , אז מישהו שטוען שזה לא אמיתי -הוא צריך להביא הוכחה .

ליבליך

New member
הרבה אגדות עברו מאב לבן

זה לא הופך אותן לאמת. התנ"ך עצמו מציין שהעם לא הכיר בכלל את התורה, ו"מנהיג" כלשהו "גילה אותה מחדש" - פעם בתקופת יאשיהו ופעם בתקופת עזרא. כלומר - זה לא ממש עבר מאב לבן.... גילו ספר ופתאום החליטו שזאת אמת. אני לא מתכוון להוכיח לך כלום. תאמיני במה שאת רוצה - רק תביני שזאת אמונה שלך, ולאו דווקא של אחרים, ואם את מעוניינת שאנשים אחרים יתייחסו לאמונה שלך כאמת מוחלטת ולא כסתם דעה כמו מיליוני דעות אחרות, את זו שצריכה להביא הוכחות לכך. אחרת אמונתי ואמונתך אמיתיות באותה מידה.

EmiA

New member
לא באותה העוצמה

אף עם לא סיפר על התגלות אלוקית שהוא היה בטוח בה ! התגלות לפני מליוני אנשים ולא אדם בודד ! את סיפור המעמד הזה הם העבירו לבניהם והם לבניהם. התנ"ך עצמו מציין שהתורה נשכחה ? כך אולי מבינים "מפרשי" המקרא. אבל אין שום הגיון בזה. תקרא את הפסוקים ותראה שאין שום הגיון בזה שספר התורה פתאום "צץ" מאיזה מקום והמנהיג גילה אותו , והעם עוד האמין לו . אלא בודאי שהעם ידע על הספר . אין שום סיכוי להשתיל ספר חוקים שכתוב בו "אנכי ה' אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים" כשאנשי העם או אבותיהם מעולם לא יצאו ממצרים.

כי

הוא דווקא אוהב חילוניים מה שהוא שונא זה פאנטיות דתית ולמעשה פנטיות מכל סוג וגם יש דרכים מאוד ברורות למדוד: יושר לב, חפות מאגו, המנעות מחטאים שיש עמם קלון, המנעות מבצע, שמעת אולי על עשרת הדיברות ועל רבי עקיבא ועל הלל הזקן שם זה מתחיל... ולא בצדקנות והתנשאות על הבריות...

EmiA

New member
מאיפה זה?

מאיפה את יודעת מה הוא אוהב? היתה לך התגלות?

למעלה