יש לי רעיון לפטנט ואני מתלבטת כיצד לנהוג

דורי 7

New member
יש לי רעיון לפטנט ואני מתלבטת כיצד לנהוג

יש לי רעיון לפטנט שאם הוא יצא לפועל, הרבה אנשים ברחבי העולם עשויים לרכוש את המוצר הזה. הרעיון פשוט לחלוטין, אך היצור דורש מפעל שמייצר מוצרים מן הסוג הזה. לדוגמה: נניח שהרעיון הוא מוצר שעשוי מפלסטיק וכדי ליישמו אני זקוקה למפעל שמייצר מוצרי פלסטיק. כל שאני יכולה לעשות הוא לפנות למפעל כלשהו ולעניין אותם ברעיון שלי. אין מצב שיש באפשרותי לייצר אב טיפוס של הדגם הנ"ל. רק מפעל יכול לייצרו. השאלה שלי: כיצד אני נמנעת ממצב בו המפעל דוחה אותי או מספר לי שהוא כבר עובד על משהו דומה, ודקה לאחר שאני עוזבת את שטח המפעל הוא מתחיל לייצר את המוצר שלי. מאוד אודה לכם עבור עצה והרבה תודה מראש.

מעסה11

New member
אני לא עורך דין,אבל למיטב הבנתי מיעוץ

שקיבלתי בפורום הזה,קודם תגישי בקשה ראשונית לפטנט, בישראל \ארה"ב או כול מדינה אחרת בה ימכר המוצר שלך ,עדיף באמצעות עורך דין מומחה לעינין או משרד פטנטים,שנית תחתימי את בעל המפעל על הסכם סודיות סטנדרטי,אותו תוכלי להוריד מאתר משרד המשפטים הישראלי, שלחי מייל לכתובת האימל שלך מאותה כתובת אימל ,ובו פירוט ההמצאה ,שלחי מכתב לכתובת מגורייך עם פירוט ההמצאה והשאירי אותו סגור, לחילופין פני לנוטריון והפקידי אצלו את תאור ההמצאה ,כול אלה יאפשרו לך לתבוע לפחות משהו מן המגיע לך על הפרת הסודיות וגניבת זכויות הקינין שלך

משמעות

מכתב לעצמך והגרסה ה"מודרנית" שלו אימייל לעצמך - חסר משמעות אמיתית ולעיתים אף יכול לפגוע בטיעון המשפטי שלך. זכויות בהמצאה נרכשות רק ע"י רישום פטנט ולא מעצם המצאת ההמצאה. חשוב גם לציין שהסכם סודיות הוא כלי מאוד חלש משפטית ובוודאי שאין הסכם סודיות באתר משרד המשפטים. בברכה,

בקשת פטנט

אם יש לך המצאה או רעיון כלשהו כדאי להגיע לייעוץ במשרד עורכי פטנטים לצורך בחינת הכלים המשפטיים הקיימים להגנה על אותו רעיון. לא על כל רעיון ניתן להגן. בברכה,

למעלה