יש לי רק בעיה אחת. ואחרכך בקשה

preacher

New member
פיכס אנתוני

קראתי משלו את: MUTE, הטרילוגיה שהוזכרה (צביר כוכבים וכו´), ספר הראשון מסדרת proton-phase. בכולם מכנה משותף אחד: סקס. סקס רע וטפשי, סקס בין חייזרים, בין מוטנטים, עם אמבות, עם רובוטים. מצטער, לא ממש מעניין אותי איך יצורים מכניים עושים את זה (עם לייזרים). וזה בטח לא סקסי! חוצמזה יש לו נטיה לסמליות ומבנה שנכפים על העולמות שלו. למשל אם יש עולם שמחולק לקסם וטכנולוגיה, ויש 4 סוגים של יצורים בעולם הקסם, אז יש גם 4 סוגים של רובוטים בעולם הטכנולוגי. בעולם שמבוסס על הטארוט יש חלליות בצורות של סמלי הטארוט - מקלות, גביעים, מטבעות, חרבות. והוא גם לא ממש מצחיק (אם כי התרנגולות הטלפתיות ב-MUTE היו לא רעות)

דרגורן

New member
המממ, מוזר... בספרים שאני ציינתי

אין בכלל סקס, ובספרי XANTH ההומור משעשע (לא משכיב על הרצפה, אבל משעשע)

הייזל

New member
המלצות

ואו, איזו הודעה נהדרת! ברוכה הבאה! תראי בקשר לספרים כבר הומלצו בעבר הרבה סדרות בפורום הזה. את יכולה לעשות חיפוש בפורום אני חושבת שהמילה "המלצות" תהיה הכי יעילה. במאמרי הפורום יש כמה ספרים מומלצים באנגלית. בנוסף, הנה ההמלצות שלי:
THE CARPET PEPOLE של טרי פארצ´ט (למעשה כל ספר שלו אבל זה במיוחד)
ספרים של מריון זימר בראדלי שנחשבת לכוהנת הגדולה של הפנטסיה בחו"ל.
גם אן מק´קפרי שאוהבת לשלב בין פנטסיה ומד"ב.
אם את אוהבת ספרים הומוריסטיים אני מאד ממליצה על טום הולט וספציפית על הספר PAINT YOUR DRAGON.
ספרי מד"ב טובים יש גם לסי. גיי. צ´רי.
יש גם את דיוויד וובר (DAVID WEBER) שכתב את סדרת הונור הרינגטון ובונה עכשיו סדרת פנטסיה. תהני.

היא לא אמרה שהיא לא אוהבת

פנטזיה?? בכל אופן אן מקקפרי היא אכן המלצה מצוינת שאני שמחה לחזק. במיוחד "הספינה המזמרת" the ship who sang שהוא אחד החביבים עלי בכלל. (והוא לא פנטזיה בכלל). וכמובן, שכחנו את זילאזני. אדון האור lord of light ספר גדול-גדול-גדול (ואף שולת!!!1)

הייזל

New member
גיוונתי

הנחתי שאם היא החליטה לנסות(לפחות) את שר הטבעות ושהיא נהנתה מ"בשורות טובות" היא תרצה לנסות פנטסיה. חוץ מזה שכחתי להגיד מריון זימר ברדלי כותבת גם מד"ב מדי פעם.

מי שכח את זילאזני?

תבדקי שם, בדיוק בין ניבן לבסטר. אדון האור מעולה, אבל מצד שני לא ממש זכורים לי ספרים גרועים של המאסטרו. אה, וגם מקפרי, כמובן, למרות שאת RESTOREE לא ממש אהבתי, ובשלב כלשהו בפרן (בערך בספר ה14, אני חושב) התייאשתי ומאז לא חזרתי. למה לעולם הזה אין סוף, רק עוד ועוד המשכים שנאסרו עלי בתוקף הוראת מנהל הבנק?

אני והתולעים.

יש ל"מאסטרו" הרבה ספרים שאולי אינם בדיוק גרועים, אבל בהחלט אני לא אחזיק אותם בבית, כמו למשל ההוא ששכחתי איך קוראים לו, אבל זה בעולם אחרי שואה אטומית, והגיבור חוצה את אמריקה על אופנוע. לטעמי, חוץ מ"אדון האור" (we´re not worthy, we´re not worthy ) הספרים של זילאזני נכנסים אצלי לקטגורית ה"בינוניים". תמיד יש לו רעיונות מעניינים, אבל אני לא מתלהבת מהביצוע (לא שהביצוע לא טוב, פשוט לא בינוני). מפרן קראתי רק את הראשון (נהדר) ואת אחד האחרונים (renegades of Pern) ונדמה לי שהבנתי את הפואנטה. אני לא מרגישה צורך להעשיר את ידיעותי הלאה. אני מאד אוהבת את ספרי פגאסוס של מקקפרי, אבל זה סיפורים קצרים. וההמשכים שלהם (רוהאן וכו´) הם לא משהו.

DAMNATION ALLEY

והוא לא חצה את אמריקה על אופנוע. רק את הקטע האחרון אחרי שה"טנק" שלו נגמר. הרבה מאוד מהספרים שלו לא תורגמו לעברית, או תרגמו רע, אבל אדון האור, למרות גאוניותו הבלתי מעורערת, אינו בודד בפסגה. אני אישית גם מאוד נהניתי מCOIL, למרות שזה ספר קליל ממש.

לא. השם המלא זה

COILS. אני זכרתי COIL, אבל אני לא עומד להתווכח עם ISFDB. הספר תורגם גם לעברית, עם השם הבלתי אפשרי "הסתלכרנות" והיה בסדרה הלבנה של עמובד. נכתב במקור יחד עם פרד זאברהגן.

אהה. קראתי את זה. מסתבר שזה

היה לפני שהתחלתי לקרוא את שם המקור על הכריכה. רעיון מדהים. ספר פעחס (לטעמי אחד הגרועים של זילאזני). וגם אם לא תסכים ל"פעחס", אתה לא יכול לשים אותו באותה רמה עם אדון האור.

פעחס את בעצמך

ולא מתקרב לקרסולי אדון האור זה תיאור מדויק יותר. אבל אני נהניתי.

פתחנו סחבקיה? ../images/Emo11.gif

האמת, אולי גם אני נהנתי, אבל מאז עברתי שטיפת מוח שזה פעחס, אז אני כבר לא זוכרת

מי את בכלל? לא מכיר אותך

וזה רק באשמתך - איפה היית אימון פורום הראשון? יש לי טעם רע בספרים, זה ידוע. אני די בטוח שבוג´י, הממסד, אמבר וגרומיט ישמחו להעיד

לא הייתי בפורום באימון פורום ראשון.

איפה אתה היית באימון פורום השני?? ולמה הדיונים שלנו תמיד בפורום הלא נכון???

גרומיט

New member
אם אהבת את גיימן

אני מאוד ממליץ לך לקנות את American gods שלו. כרגע הספר קיים רק באנגלית ונמצא בשלבי תרגום לעברית. ללא ספק סיפרו הטוב ביותר של גיימן (אם לא מחשיבים את הקומיקסים של סנדמן). רק אל תצפי למשהו דומה ל"בשורות טובות". הפנטסיה בו הרהב יותר אפלה וההומור בו מזערי למדי. אם את נהנית ממד"ב רך, מומלץ מאוד לקרוא את ספריה של קוני ויליס - בעיקר ספר יום הדין (doomsday book) ו"מלבד הכלב". ועוד המלצות ניתן למצוא ברשימת המומלצים שבאתר בלי-פאניקה

אותואחד

New member
עוד ספרים

the mote in gods eye,the griping hand,legacy of heroet,david brin,tim powers. תהני שמה! בליתי שמה ימים שלמים בכיף. את סנדמן אפשר למצוא ב forbiden planet שנמצא ממש ליד (12-13). וגם כמובן מבחר מספרי דן סימונס.

למעלה