יש לי שאלה, אני חושב שכאן זה המקום,

JonnyBoy

New member
יש לי שאלה, אני חושב שכאן זה המקום,

אם חיות לא נועדו לאכילה, אז למה הן עשויות מבשר?

m_shy

New member
צודק... השתכנעתי

יאללה חבר´ה חיתמו על העצומה לפתיחת פורום "אוכלי אדם"

tali_le

New member
התלבטתי...

והחלטתי לא למחוק רק לשם יראו ויראו מהטמטום אליו מגיעים אנשים בימינו וישמרו חברי הפורום מהגיעם הם למצב ירוד כל כך טלי (שפתאום קלטה את החתימה של הכותב מלמעלה וצחקה עוד יותר)

MooN aka asdfgh

New member
חחחח...

מסכים... אפשר לעשות סקר כזה: המשפטים הכי מטומטמים של אוכלי בשר... "אתה אוכל לאוכל שלי את האוכל" "אם אלוהים לא רצה שנאכל חיות למה הוא עשה אותן כ"כ טעימות?" וכו´...

נראה לי שזה בהומור...

לא צריך לקחת הכל כל כך ברצינות. מוזיקה אירית עושה אותי קליל ואוורירי

אם הן לא היו עשויות מבשר

אלה ממשהו אחר והינו אוכלים אותו, היית שואל למה הם עשויות מאותו הדבר אם הן לא לאכילה.

JonnyBoy

New member
האמת, שלא,

כי אם חיות היו עשויות נגיד, מפיברגלס, אז לא ההיתי שואל כי ידוע לכולם שבשר יותר טעים מפיברגלס, ואני חושב שגם הצמחונים יסכימו איתי בנקודה הזו. כלומר אני ההיתי ממשיך לאכול בשר וחיות הפיבגלס היו מתנוצצות בשמש בשלווה, וכולם היו שלווים ומאושרים. נכון?

בלין

New member
ואתם יודעים מה?

אתם הרי לא אוכלים בשר בגלל שכדי להשיג אותו, מענים ורוצחים חיות נכון? אז אז למה בעצם לאכול צמחים? גם הם אורגניזמיםוגם אותו הורגים ומענים כדי לפני שהם בצלחת שלכם.

דדי שי

New member
אני לא חושב שאתה שואל ברצינות אבל-

אני די בטוח שאתה מבין בעצמך את הסיבה, ושואל רק על מנת לקנטר, אבל ליתר בטחון, אני אענה לך בכל זאת: הקריטריון להתחשבות ביצור מסוים היא לא היותו אורגניזם חי, אלא היותו יצור בעל רגשות. מכיוון שלצמחים אין יכולת לחוש, אין כזה דבר "לענות צמחים", כי בין כה וכה שום דבר שעושים לצמח לא גורם לא שום צורה של סבל. טוב מספיק?

בלין

New member
אדרבא!

זה שהיצור הזה לא מסוגל להרגיש כאב (וגם זה מוטל בספק) נותנת לך זכות להשמיד לו את הגוף, להרוג אותו, לגדל מאות ואלפי יצורים כמוהו רק כדי לאכול אותם (בדיוק כמו בתעשיית הבשר) וכל זה בנימוק של "אל תדאגו, הוא לא מרגיש כלום. את מי זה מעניין שהוא חיי, שהוא נושם, שהוא אוכל, אני מסכים בשמחה להרוג אותו ולחתוך לחתיכות קטנות, כל עוד הוא לא מרגיש". לפי הגישה הזאת, לא צריכה להיות לך בעיה לאכול חיות שהורדמו לפני השחיטה ולא הוחזקו בתנאים נוראים.

JonnyBoy

New member
סליחה מר בחור,

אתה מוכן לצאת לי מהשירשור? אני לא מבין את זה. בנאדם בא, שואל שאלה, ופתאום מתפרץ לו בחור, אומנם נחמד אבל מפריע. פתח לך הודעה משלך בבקשה.

Neta558

New member
סליחה, מר רכושני,

זה שרשור ציבורי, "אבא שלך לא קנה אותו".

dylan

New member
רגע אדון ברנש

אם שרשורים לא נועדו לניצול אז למה הם עשויים מפיברגלס (או משהו כזה..)??

בלין

New member
תראה

שאלת שאלה מטומטמת. למה באמת ציפית? אז הרשתי לעצמי לצטרף לדיון

דדי שי

New member
אז אני מבין שלפי הגישה שלך

הצורה המתאימה להתמודד עם שאלה טפשית, היא להוסיף עליה שאלה טפשית עוד יותר.

בלין

New member
אתה מתחמק מתשובה...

אתה יודע מה? למרות שזאת שאלה מטומטמת (לדעתך...) תענה לי עליה.

דדי שי

New member
טוב, אז אני אענה

אני לא בעד התעללות בצמחים. אם היה כזה דבר "התעללות בצמחים", הייתי נגדו. אבל לא ניתן לדבר על התעללות במי שאין לו רגשות- זוהי סתירה טאוטולוגית, מכיוון שהתעללות משמועתה היא פגיעה חמורה ברגשות של פלוני. אם לצמחים היה אכפת ממה שעושים להם, גם לי היה אכפת ממה שעושים להם. מכיוון שלצמח עצמו אין כל העדפה בין לצמוח בגינה לבין להקצץ לסלט, אין שום סיבה שדווקא אני אעשה בשבילם את האבחנה הזו. אם היתה חיה שאין לה התנגדות שיאכלו אותה (כמו ב"מדריך הטרפיסט לגלקסיה"...) גם לי לא היתה התנגדות שיאכלו אותה. עם זו, במציאות שבה אנחנו חיים חיות משמשות בתעשיית המזון לא רק בניגוד לרצונן- אלא תוך כדי פגיעה חמורה ביותר בצרכים הבסיסיים ביותר שלהם.

למעלה